Super ZIX. Το δικό σας DHT Blocker!

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: Super ZIX. Το δικό σας DHT Blocker!

toxotis18 είπε:
Polysorbate 80 οπως και αλλα χημικα,βιταμινες (για καλλυντικη χρηση),minoxidil k.l.p.μπορει να βρει καποιος στον Ρουμπουλάκη στην οδο Σωκρατους 34 (νομίζω το νουμερο).Εγω απο εκει αγοραζω minoxidil και φτιαχνω μονος μου την lotion.Εκτος απο polysorbate 80 μπορει να χρησιμοποιουθουν και αλλοι γαλακτοματοποιητες οπως polysorbate 20 / polysobate 60 /peg-40 hydrogenated castor oil / ολοι αυτοι ειναι solubilizers δηλαδη μπορουν και διασπειρουν πολυ καλα την λιπαρη φαση στο νερο
Μην ρωτατε στα φαρμακεια για συστατικα που δεν ειναι φαρμακα.συνηθως δεν γνωριζουν τιποτα και σε κοιτανε και σαν χαζο...

Ξέχασες την λεκιθίνη, την phytocream και το κεράκι μέλισσας :p

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

toxotis18

Member

tolis_t είπε:
να κανω και γω μια χαζη ερωτηση....
αγορασα το πακετακι για το ΖΙΧ απο το λινκ του fenimore, ομως αναρωτιεμαι, οταν λεμε αποσταγμενο νερο εννοουμε αυτο το μπετονι απτο σουπερ μαρκετ που λεει για μπαταριες και σιδερα?
::)

-

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

toxotis18 είπε:
και οι τρεις αυτοι γαλακτααμ. ειναι w/o (water in oil) και νομιζω οτι ειναι ακαταληλοι για τετοια διαλυματα,δεν επηραζουν την επιφανιακη ταση καθως δεν ειναι επιφανeιοδραστικοι, συνεπως δεν μπορουν να "διαλυσουν" το σμηγμα και να απορροφηθουν σωστα τα υπολοιπα. κατι που κανουνοι υπολοιποι που αναεφερα ::)

Φίλε το water in oil ή oil in water έχει να κάνει με το ποσοστό νερού / ελαίου που έχει το διάλυμα. Δεν έχει να κάνει με αυτό που λες.
Άλλο ο γαλακτοματοποιητής, και άλλο το μέσο απορόφησης. Και τα 3 αυτά χρησιμοποιούνται ευρέως σε κρέμες και λοσιόν του εμπορίου. Δεν ισχύει αυτό που λες. Και τα 3 αυτά έχουν έστω μια ελάχιστη απορροφιτικότητα στο δέρμα αλλά από μόνα τους δεν αρκεί. Γι αυτό υπάρχουν και τα μέσα απορόφησης (οινοπνευμα, PG, γλυκερίνη κτλ)

toxotis18

Member

Fenimore είπε:
Φίλε το water in oil ή oil in water έχει να κάνει με το ποσοστό νερού / ελαίου που έχει το διάλυμα. Δεν έχει να κάνει με αυτό που λες.
Άλλο ο γαλακτοματοποιητής, και άλλο το μέσο απορόφησης. Και τα 3 αυτά χρησιμοποιούνται ευρέως σε κρέμες και λοσιόν του εμπορίου. Δεν ισχύει αυτό που λες. Και τα 3 αυτά έχουν έστω μια ελάχιστη απορροφιτικότητα στο δέρμα αλλά από μόνα τους δεν αρκεί. Γι αυτό υπάρχουν και τα μέσα απορόφησης (οινοπνευμα, PG, γλυκερίνη κτλ)

-

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

toxotis18 είπε:
Το w/o ή o/w δεν εχει να κανει με το ποσοστο νερου ή ελαιο αλλα με τον τροπο που ενωνονται οι 2 φασεις...μπορουμε να εχουμε w/ο με 70% νερό.Οι γαλακτωματοποιητες w/o χρησιμοποιουντε κυριως σε προστατευτικές κρέμες.Δεν λεω οτι δεν απορροφουντε καθολου αλλα τους θεωρω παντελως ακαταληλους για αυτην την δουλεία.Αυτα τα διαλυματα χρειαζονται επιφανιοδραστικους γαλακτοματοποιητες.Θα συμφωνησω μαζι σου για τους παραγοντες δυεισδυσης pg,οινοπνευμα

Όχι φίλε, τα ποσοστά νερού/ελαίου αποφασίζουν ποιο από τα 2 θα ενωθεί στο άλλο. Σε ένα διάλυμα που το νερό υπερτερεί στην ένωση των 2 θεωρείτε oil in water.
Αν ισχύει έτσι όπως το λες τότε η λεκιθίνη δεν είναι water in oil. Δεν δένει με το νερό και μετα στο λάδι. Πρέπει πρώτα να ενωθεί με το λάδι και μετά στο νερό.
Είναι πολύ γνωστό οι πολύ καλές οι διότητες του κεριού και της λεκιθίνης στο δέρμα. Αν δεν αποροφόντουσαν, έστω και στο ελάχιστο, είτε τα βάζαμε είτε όχι θα ήταν το ίδιο.

toxotis18

Member

Fenimore είπε:
Όχι φίλε, τα ποσοστά νερού/ελαίου αποφασίζουν ποιο από τα 2 θα ενωθεί στο άλλο. Σε ένα διάλυμα που το νερό υπερτερεί στην ένωση των 2 θεωρείτε oil in water.

Μπορείς να το ψαξεις αυτο για να επιβεβαιωσεις αυτο που λεω.Ασχολουμε περιπου 6 χρονια με την παραγωγη καλλυντικων,εχω χρησιμοποιησει παρα πολλους γαλακτοματοποιητες και η τεχνολογια της γαλακτοματοποιησης ειναι αυτη με τυραννησε περισσοτερο...
Αν βολευεσαι με λεκιθινη,μια χαρά! :)

edit: διόρθωση παράθεσης.

dimos18

Member

το παρηγγειλα και μου ηρθε.μονο που μεσα δεν περιεχονταν καψουλες με βιταμινη β6 .αυτες που μπορω να τις βρω?

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

dimos18 είπε:
το παρηγγειλα και μου ηρθε.μονο που μεσα δεν περιεχονταν καψουλες με βιταμινη β6 .αυτες που μπορω να τις βρω?

Η b6 είναι το μπουκαλάκι που λέει "pyridoxal-5-phosphate".

dimos18

Member

ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια .τα καταφερα και το φτιαξα.εβαλα και 2 μλ στο κεφαλι και το ετριψα.παρατηρησα ομως οτι λιγο φτανει στο δερμα .τα χτενισα βεβαια και με βουρτσα αλλα τοση ποσοτητα φτανει η να βαζω παραπανω?
και κατι δευτερο.το ζιχ το βαζω σε ολο το κεφαλι η μονο στην περιοχη με προβλημα?

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

dimos18 είπε:
ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια .τα καταφερα και το φτιαξα.εβαλα και 2 μλ στο κεφαλι και το ετριψα.παρατηρησα ομως οτι λιγο φτανει στο δερμα .τα χτενισα βεβαια και με βουρτσα αλλα τοση ποσοτητα φτανει η να βαζω παραπανω?
και κατι δευτερο.το ζιχ το βαζω σε ολο το κεφαλι η μονο στην περιοχη με προβλημα?

Αν για οποιoδήποτε λόγο δεν σου φτάνουν τα 2 ml αυξάνεις την ποσότητα. Βάζεις πιο πολύ στις περιοχες που έχεις πρόβλημα και λίγο λιγότερο και στις γύρω περιοχές.
Μπορείς να κόψεις τα μαλλιά σου σε μικρότερο μήκος αν θες, θα σε βοηθήσει πάρα πολύ στην αγωγή.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

dimos18

Member

και κατι τελευταιο.ποση ωρα πρεπει να τ αφησω στο κεφαλι μου πριν το ξεπλυνω σε περιπτωση που θελω να λουστω?

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

dimos18 είπε:
και κατι τελευταιο.ποση ωρα πρεπει να τ αφησω στο κεφαλι μου πριν το ξεπλυνω σε περιπτωση που θελω να λουστω?

Τουλάχιστον 3 - 4 ώρες ή όσο περισσότερο μπορείς.

barman

Member

ρε παιδια εχω παραγγειλει εδω και αρκετους μηνες το hair muck απο το site του τυπου που φτιαχνει και το zix και τα υπολοιπα..
το εριξα μεσα στο regain k το χρησιμοποιησα για καμια 20 αρια μερες αλλα μετα το σταματησα μονο και μονο επειδη μου εχει κολλησει στο κεφαλι ενας φοβος οτι το υλικο αυτο μπορει να ειναι οτιδηποτε και φοβαμαι μην παθω τιποτα..και δεν ειναι οτι το βαζουμε σε κανα ποδι..στο κεφαλι δοκιμαζουμε τις λοσιον....Και ολα ξεκινησαν επειδη το site του τυπου ειναι ανυπαρκτο!! τι εχετε να πειτε γι'αυτο?

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

barman είπε:
ρε παιδια εχω παραγγειλει εδω και αρκετους μηνες το hair muck απο το site του τυπου που φτιαχνει και το zix και τα υπολοιπα..
το εριξα μεσα στο regain k το χρησιμοποιησα για καμια 20 αρια μερες αλλα μετα το σταματησα μονο και μονο επειδη μου εχει κολλησει στο κεφαλι ενας φοβος οτι το υλικο αυτο μπορει να ειναι οτιδηποτε και φοβαμαι μην παθω τιποτα..και δεν ειναι οτι το βαζουμε σε κανα ποδι..στο κεφαλι δοκιμαζουμε τις λοσιον....Και ολα ξεκινησαν επειδη το site του τυπου ειναι ανυπαρκτο!! τι εχετε να πειτε γι'αυτο?

Για τίποτα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Για τον συγκεκριμένο δεν νομίζω να γίνετε τίποτα τέτοιο, στέλνει hairmuck σε όλο το κόσμο, αν έκανε καμιά βλακια το πιο πιθανόν να είχε μαθευτεί...
Αν πας το hairmuck σε κάποιον χημικό ή εργαστήριο / χημείο δεν μπορούν να σου το αναλύσουν ? :chinscratch

barman

Member

το ειχα σκεφτει και γω αυτο....ακομα και αν τους πεις τι συστατικα ειναι ειναι πολυ δυσκολο και κοστιζει ..και μονο το χημειο του κρατους κανει τετοια δουλεια...

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

sakis9282 είπε:
Fenimore βλέπω στην υπογραφή σου σταμάτησες τo zixΙΙ

Το σκέτο super zix ΙΙ το έχω αντικαταστήσει από της 26/7/2011 όταν άρχισα την δική μου dht-blocker λοσιόν (που στην ουσία τα συστατικά του zix είναι -πλην του ψευδάργηρου- μαζί με άλλα έλαια και blockers. Απλά έκανα edit την υπογραφή επειδεί έχει όριο χαρακτήρων και δεν χώραγαν να τα γράψω όλα με το update της θεραπείας που έκανα. Μην σε μπερδεύει, δεν έχω αλλάξει κάτι.

nemesisdot

New Member

Fenimore είπε:
Για τίποτα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Για τον συγκεκριμένο δεν νομίζω να γίνετε τίποτα τέτοιο, στέλνει hairmuck σε όλο το κόσμο, αν έκανε καμιά βλακια το πιο πιθανόν να είχε μαθευτεί...

Τα υλικά που σου είχαν αποσταλεί για το SZII ήταν επώνυμα ή σε άσπρα μπουκαλάκια no name;

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

nemesisdot είπε:
Τα υλικά που σου είχαν αποσταλεί για το SZII ήταν επώνυμα ή σε άσπρα μπουκαλάκια no name;

Μόνο το hairmuck ήταν σε no name μπουκαλάκι. Αν κάποιος έχει αμφιβολία για αυτό μπορεί να πάρει καθαρό saw palmetto σε υγρό και να βάζει από αυτό αντί για hairmuck, αλλά έτσι θα είναι super zix το διάλυμμα και όχι super zix II.

Μπλουζα