To proscar μου έδωσε ανεπιθύμητες ενέργειες. Τι να κάνω?

genesis

New Member
Απ: To proscar μου έδωσε ανεπιθύμητες ενέργειες. Τι να κάνω?

πω πω αυτο το θεμα με τη φινα εχει αρχιζει να μου βγαζει μαλλια... ρε παιδια δοκιμαζουμε και βλεπουμε. ή δε δοκιμαζουμε και δε βλεπουμε. ό,τι και να λεμε...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

lalakos

Member

χαχαχα... η απάντηση του ινστιτούτου μου κάνει του τύπου: ή θα βρέξει ή θα χιονίσει ή καλό καιρό θα κάνει....
Δηλαδή ό,τι να 'ναι.... Στην ουσία δεν σου είπαν τίποτα παραπάνω από αυτά που τους αναφέρεις εσύ.

genesis, +1 από μένα...

giannis1991

Well-Known Member

δεν ειπε κατι παραπανω οντως.....το μονο που κραταμε ειναι ''δεν τίθεται θέμα ανικανότητας και στειρότητας''....
αλλοι σε ξενα φορουμ λενε ''σταματησα το προσκαρ γτ μου εμφανισε γυναικομαστια στο αριστερο στηθος(ελεος δηλαδη :worshipper)....αλλος λεει οτι το τσουτσουνι του εγινε πιο μικρο...

ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΟΝΤΗΣ Ψ..ΗΣ,Η ΦΙΝΑΣΤΕΡΙΔΗ ΤΗΣ ΦΤΑΙΕΙ :D :D :D

Dimitris173475

New Member

Εντωμεταξύ λέγεται φιναστερίδη, όχι φιναστεδίνη. Και αν και κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει ένα απλό μέρος του φόρουμ που έκανε λάθος στην ορολογία, μου χτύπησε πολύ άσχημα ότι ο λάθος όρος χρησιμοποιήθηκε αυτούσιος στην απάντηση του ινστιτούτου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Αγαπητέ Κε Π.,

Λάβαμε το email στο οποίο μας απευθύνατε τις ερωτήσεις σας σχετικά με την
ουσία φιναστεδίνη.

...

passenger

Member

Dimitris173475 είπε:
Εντωμεταξύ λέγεται φιναστερίδη, όχι φιναστεδίνη.

καλα,ασε,στην ορθογραφια τα σπαω :D

ενταξει,το ρεζουμε στην απαντηση τους ειναι εδω
Πάντως, οι παραπάνω παρενέργειες παύουν μέσα σε λίγες μέρες από τη διακοπή
του φαρμάκου και δεν τίθεται θέμα ανικανότητας και στειρότητας.

και το ολο θεμα το ανεφερα εδω γιατι αποτι ειδα στο τοπικ εγινε εντονη συζητηση για τα μακροχρονια προβληματα της φινας κ μετα τη διακοπη της

αποκει κ περα,τα υπολοιπα ειναι γνωστα,αυτο που κραταω εγω τουλαχιστον ειναι οτι η ουσια επιδρα διαφορετικα στον καθενα μας, επομενος αν στην αρχη παρουσιασεις side κ βεβαιωθεις οτι δεν ειναι του μυαλου σου,πριν φρικαρεις κ αποφασισεις να την κοψεις κ να μη ξανακουσεις γιαυτη δοκιμασε κ σε μικροτερες ποσοτητες πρωτα κ δες...

Δε λεω οτι αυτοι επειδη ειναι ελληνικο ινστιτουτο ντε κ καλα ειναι σοφοι κ καλυτεροι απο τους αλλους στον υπολοιπο κοσμο,ουτε ειπαν κατι που δε ξεραμε...απλα ηθελα να ακουσω κ μια ακομα αποψη,απο ελλαδα, κ η αληθεια ειναι οτι αρχηκα περιμενα απαντηση του στυλ "ειναι του διαβολου,μακρια,ουυυυυυ,666,κλπ"

genesis

New Member

giannis13 είπε:
αλλοι σε ξενα φορουμ λενε ''σταματησα το προσκαρ γτ μου εμφανισε γυναικομαστια στο αριστερο στηθος
αυτο παιζει... δεν ειναι ειναι μύθος. είναι πιθανό. τωρα η πιθανοτητα σιγουρα σπανιζει αλλα 1 στους 500-1000 (ίσως και μικροτερη πιθανοτητα) μπορει να εχει τετοιο θεμα.

**και όταν λεω οτι μπορει να εχει τετοιο θεμε εννοω με το 1mg γτ με μικροτερη ποσοτητα (0,5-0,8) δεν παιζει τετοια παρενεργεια...κι αν παιξει ειναι τοσο πιθανο οσο να σε φαει καρχαριας ή να σε χτυπησει κεραυνος. και βεβαια αυτες οι ποσοτητες φινας έχουν ΠΑΡΑ πολυ καλα αποτελεσματα (τουλάχιστον έτσι λένε οι χρήστες και κάποιες έρευνες)

giannis1991

Well-Known Member

genesis είπε:
[quote author=giannis13 link=topic=173.msg26047#msg26047 date=1266186070]
αλλοι σε ξενα φορουμ λενε ''σταματησα το προσκαρ γτ μου εμφανισε γυναικομαστια στο αριστερο στηθος
αυτο παιζει... δεν ειναι ειναι μύθος. είναι πιθανό. τωρα η πιθανοτητα σιγουρα σπανιζει αλλα 1 στους 500-1000 (ίσως και μικροτερη πιθανοτητα) μπορει να εχει τετοιο θεμα.

**και όταν λεω οτι μπορει να εχει τετοιο θεμε εννοω με το 1mg γτ με μικροτερη ποσοτητα (0,5-0,8) δεν παιζει τετοια παρενεργεια...κι αν παιξει ειναι τοσο πιθανο οσο να σε φαει καρχαριας ή να σε χτυπησει κεραυνος. και βεβαια αυτες οι ποσοτητες φινας έχουν ΠΑΡΑ πολυ καλα αποτελεσματα (τουλάχιστον έτσι λένε οι χρήστες και κάποιες έρευνες)
[/quote]

ε αν εχω τετοιες πιθανοτητες το ρισκαρω....βασικα δεν ειναι και τοσο ρισκο...ειναι να δεις αν η τυχη σε παει ****οντας........ :Dη καλυτερη ποσοτητα ειναι η 0,8 πιστευω.....

Άκης

Administrator

Dimitris173475 είπε:
Εντωμεταξύ λέγεται φιναστερίδη, όχι φιναστεδίνη. Και αν και κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει ένα απλό μέρος του φόρουμ που έκανε λάθος στην ορολογία, μου χτύπησε πολύ άσχημα ότι ο λάθος όρος χρησιμοποιήθηκε αυτούσιος στην απάντηση του ινστιτούτου.
Τώρα το πρόσεξα και εγώ, παρότι το διάβασα και πριν και κανα 2 φορές.
Μάλλον θα πρέπει να πάω σε οφθαλμίατρο αντί για δερματολόγο :chinscratch
Να είναι καμία παρενέργεια της φιναστερίδης :p

Σίγουρα μας απάντησε σωστά ή σκεφτόνταν άλλο φάρμακο;

genesis είπε:
Εγώ με 1-1.2mg είχα ενοχλήσεις στο στήθος, ειδικά στην αρχή. Με τον καιρό είχαν φύγει βέβαια, αλλά καμιά φορά ξανά "έρχονταν".
Με μικρές ποσότητες δεν παρατήρησα κάτι.

genesis

New Member

Άκης είπε:
Τώρα το πρόσεξα και εγώ, παρότι το διάβασα και πριν και κανα 2 φορές.
Μάλλον θα πρέπει να πάω σε οφθαλμίατρο αντί για δερματολόγο :chinscratch
Να είναι καμία παρενέργεια της φιναστερίδης :p
υπαρχει αυτο το ενδεχομενο ακη. εγω σκεψου, απο τοτε που παρηγγειλα (δεν εχει ερθει ακομα) φινα ενας φιλος μου χωρισε με την κοπελα του και η αδερφη μου τσακωθηκε με το αγορι της. που να μου ερθει κιολας και να ξεκινησω να την παιρνω... τελευταια σκεφτομαι και το ενδεχομενο η κριση στην ελληνικη οικονομια να ειναι side απο τη ληψη φινας ολο και περισσοτερων ατομων..........πολυ παρενεργεια μιλαμε! :tease:

Άκης

Administrator

genesis είπε:
υπαρχει αυτο το ενδεχομενο ακη. εγω σκεψου, απο τοτε που παρηγγειλα (δεν εχει ερθει ακομα) φινα ενας φιλος μου χωρισε με την κοπελα του και η αδερφη μου τσακωθηκε με το αγορι της. που να μου ερθει κιολας και να ξεκινησω να την παιρνω... τελευταια σκεφτομαι και το ενδεχομενο η κριση στην ελληνικη οικονομια να ειναι side απο τη ληψη φινας ολο και περισσοτερων ατομων..........πολυ παρενεργεια μιλαμε! :tease:
Και μόνο στην ιδέα ε; Μήπως σε έχουνε "ματιάξει" ???

Sorry, :eek:fft:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Makisk

New Member

Γεια σας παιδια...
κανω μια θεραπεια με φιναστεριδη (προσκαρ 1/6 ) και με βιταμινες (biomineral plus).
τις τελευταιες 4-5 μερες νιωθω ενα " μουδιασμα '" κατω απο τους ορχεις ... οχι συνεχεια, ερχεται και φευγει...

παλια οταν δεν επερνα τις βιταμινες και επερνα φιναστεριδη μονο ( καψουλες του 1μγ) δεν ειχα παρατηρησει κατι τετοιο.μηπως φτεει ο συνδιασμος αυτων των δυο ?

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

δεν παίζει αλληλεπίδραση βιταμινών με φινα... :chinscratch
περιέχει τίποτα άλλο το biomineral plus;!

τελοσπα,
κάνε ένα τεστ-κόψε 2-3 μέρες το biomineral plus και δες στην πράξη αν επηρεάζουν.. ;)

Makisk

New Member

αυτα περιεχει :
Συστατικά: καψάκιο + περιεχόμενο: l-κυστίνη, l-μεθειονίνη, ζελατίνη, εκχύλισμα κεχρί, ρ-αμινοβενζοϊκό οξύ, φουμαρικό σίδηρο, διοξείδιο του πυριτίου, παντοθενικό ασβέστιο, οξείδιο του ψευδαργύρου, γλυκονικό χαλκό, θειϊκό χρώμιο, βιοτίνη, σεληνιακό νάτριο.

Θρεπτικές Πληροφορίες ανά 2 καψάκια: θερμιδική αξία: Kcal 2,5 που ισούται με 10,5 Kjoules - Πρωτεΐνες g 0,16 - Υδατάνθρακες g 0,006 - Λίπη g 0,004 - l-κυστίνη g 0,3, l-μεθειονίνη g 0,15, σίδηρος mg 6 (42% RDA), ψευδάργυρος mg 6 (63% RDA), χαλκός mg 1, σελήνιο mcg 60, χρώμιο mcg 60, βιταμίνη Β6, mg 1,4 (93% RDA), βιοτίνη mg (100% RDA), παντοθενικό ασβέστιο mg 8, ρ-αμινοβενζοϊκό οξύ g 0,04.

Εχει παρατηρησει κανεις αλλος το ιδιο συμπτωμα -μουδιασμα ?

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

ο Άκης είχε αναφέρει κάποια "τσιμπήματα" στους όρχις,
που έφυγαν μετά από λίγο καιρό...

πάντως το biomineral plus βλέπω έχει αρκετά καλά συστατικά-πόσο κοστίζει;

Makisk

New Member

Εξαρταται απο που θα τις παρεις ...απο φαρμακειο εχουν 35 ευρα αν δεν κανω λαθος και απο ιντερνετ 24 ,τα 60 caps και σε βγαζουν για 1 μηνα.
Ειναι ειδικες για τα μαλλια, καπου γραφει οτι προστατευει το dna της τριχας...

θα σας πω αν δω αποτελεσματα.αρκει να φυγει το μουδιασμα.

Oltip

New Member

Όχι παίρνω biomineral plus αρκετό καιρό, δεν παρατήρησα τπτ ανεπιθυμητό. (και αντίστοιχα μάλλον και τπτ επιθυμητό.. :-[)

kapa

Μέλος του προσωπικού

Σπύρος είπε:
ο Άκης είχε αναφέρει κάποια "τσιμπήματα" στους όρχις,
που έφυγαν μετά από λίγο καιρό...

πάντως το biomineral plus βλέπω έχει αρκετά καλά συστατικά-πόσο κοστίζει;
το ιδιο ειχα και εγω εμφανιστηκε την 6η εβδομαδα,συνεχισα 10 μερες μηπως και υποχωρισει αλλα αναγκαστικα να την σταματησω και υποχωρισε σε 3 μερες

manosss

New Member

παιδια καλησπερα και απο μενα..
επισης εχω ταλαιπωρηθει αρκετα αλλα δεν θα φλυαρησω.. Ξεκινησα τη φινα περυσι τον Δεκεμβριο, 1mg καθημερινα.. τον πρωτο μηνα ειχα τρελη τριχοπτωση αλλα μεσα στους τρεις μηνες ολα ηταν μια χαρα..βασικα παραπανω απο μια χαρα..Επιτελους νομιζα οτι ειχα λυσει για παντα το προβλημα μου.
Στον τεταρτο μηνα, ειχα μια ενοχληση στους ορχεις κ εβγαλα εναν ογκο στον αριστερο ορχι..ο ουρολογος μου προτεινε να κανω εναν υπερηχο για να δουμε τι ειναι.. ο υπερηχος εδειξε απλως οτι ειναι μια φλεγμονη που θα υποχωρουσε με αντιφλεγμονωδη χαπια..περιττο να σας πω οτι μεχρι να μαθω οτι δεν ειχα καρκινο σους ορχεις οπως νομιζα, κοντεψα να τρελαθω.. ενα μηνα ετρωγα αντιφλεγμονωδη αλλα τιποτα. τη φινα τη συνεχιζα κανονικα γιατι ουτε που μου πηγε το μυαλο οτι ισως ηταν παρενεργεια.. δεν ειχα ψαξει και το site αρκετα..
μια μερα λοιπον, κατα την μαγικη αυτη ωρα της εκσπερματισης ;) ενιωθα οτι ηθελα να δωσω κι'αλλο αλλα δε μπορουσα. την επομενη φορα το ιδιο και ξανα και ξανα και ξανα.. ενιωθα οτι θα σκασω. εβλεπα τους ορχεις μου πιο μικρους, το πεος το ιδιο και σιγα σιγα η στυση μου δεν ηταν οπως πριν. Η πρωινη εξαφανιστηκε παντελως και κατα την διαρκεια της ημερας αντε να ειχα μια το πολυ.. ετσι λοιπον μειωθηκε και η σεξουαλικη μου επιθυμια.. δεν μου εκανε κουκου τιποτα και δεν με ενοιαζε κι'ολας..εγω ομως το χαβα μου και τα χαπια μου, εκει.. κατα την διαρκεια αυτων των μηνων ειχα και τσιμπηματα στους ορχεις..
Τον 8ο μηνα ελειψα εκτος ελλαδας και δεν πηρα τα χαπια μαζι μια που νομιζα οτι ειχα ξεμπερδεψει με αυτο το θεμα. Την τριτη εβδομαδα του 8ου μηνα εχανα τουφες ολοκληρες..κοντεψα να σκασω. Μολις επεστρεψα ξεκινησα παλι.. Και ολα μια χαρα.. μεχρι τον 10ο μηνα που αρχισε να ποναει ο προστατης μου λιγακι, περιπου 5-6 φορες την εβδομαδα για δευτερολεπτα την καθε φορα.. δεν εδωσα σημασια φυσικα γιατι ηλπιζα οτι θα περασει και γιατι χαιρομουν που ειχε σταματησει η τριχοπτωση..
στον χρονο επανω λοιπον, αποφασισα να ξεκινησω ομοιοπαθητικη για ενα αλλο προβλημα μου..συζητησα λοιπον και το θεμα της τριχοπτωσης με τον γιατρο και μου προτεινε να μου κανει τα χαπια 1-1.. μια να παιρνω κ μια οχι..κ μου εδωσε κ κατι βιταμινες.. στον ενα μηνα πανω ξεκινησε παλι η τριχοπτωση κ φρικαρα παλι. συνεχισα αλλο ενα μηνα και μετα επαιρνα καθημερινα.. μεχρι τον 15ο μηνα που ο προστατης μου πονουσε αφορητα, οι ορχεις μου πονουσαν καθημερινα, ειχα συνεχεια νευρα και καταθλιψη και ειχα ξεχασει την στυση.. Τοτε ξεκινησα να ψαχνω το site και με αυτα που διαβασα τρομαξα ειλικρινα..δεν φανταζομουν οτι ειχα κανει τοσο κακο στον εαυτο μου.. και σταματησα τα χαπια την ιδια κι'ολας ημερα..
τωρα, 3 μηνες περιπου μετα, μπορω να πω οτι εχω επανελθει κατα 75%.. η διαθεση μου εχει αλλαξει ριζικα, μπορω υπερηφανα να πω οτι γελαω και παλι.. ο προστατης μου με αφησε ησυχο, οι ορχεις μου δεν πονανε πια και επανηλθαν στο φυσιολογικο τους μεγεθος και το σπερμα μου εκτινασσεται οπως και παλαιοτερα..χαχαχα ;D μαλιστα ενα πρωινο ξυπνησα και ειχα στυση ξανα.. περιττο να σας πω οτι κοντεψα να κατουρηθω απο τη χαρα μου!! πιστευω οτι ειμαι σε καλο δρομο και μακαρι τα πραγματα να καλυτερεψουν..
Τωρα συνεχιζω καθημερινα με regaine 5%, 3 βιταμινες, συμπληρωμα Β1, 6, 12. φυσικα συνεχιζουν να πεφτουν, οχι οπως πριν, αλλα ελπιζω σε καποια σταθεροποιηση.. Τη φινα την ξεκινησα γιατι ειχα κανει μια μεταμοσχευση πριν 5 χρονια περιπου εδω στην ελλαδα, δυστυχως, (στους κροταφους) και με την παροδο του χρονου αρχισε σιγα σιγα να φαινεται..

Τωρα κανω οικονομιες για να επισκεφτω καποια στιγμη στο μελλον την γνωστη κλινικη του Καναδα :) χαμογελαω ξανα και ελπιζω σε ο,τι καλυτερο.. τελικα η τριχοπτωση δεν ειναι και το πιο σημαντικο προβλημα στην ζωη.. ε??

με ειλικρινεια

steve4

New Member

μανος έχεις τριχόπτωση πολύ τώρα?

Μπλουζα