Vlafo. FUE, 4158g, 09-10/01/2021

Giorgos-3

Well-Known Member
Ναι έχει αλλάξει και η dhi την νοοτροπια της στα punch. Στο νημα του Mogan που εκανε την τελευταια του επεμβαση στον Ευαγγελατο, ανεφερε οτι χρησιμοποιησαν νεα ηλεκτρικα punch 0.9 mm. Προφανως θα το κανουν και σε αλλα περιστατικα.

Ποσα χρονια ειναι στην Starks ο Τυρκαλας γιατι δεν θυμαμαι (Ας μα πει ο @Giorgos-3 ) Το οτι εμφανισε τωρα στο φορουμ περιστατικα δεν σημαινει οτι δεν τα εκανε και πιο πριν παντως, οποτε θα εχει δει και αν προκαλουσε ζημια. Και σιγουρα μετραει και η ικανοτητα του γιατρου στο αν θα τραυματισει τα γειτονικα. Οσα περιστατικα εχουμε απο τον τυρκαλα μπορομε να δουμε αν εχει καποιο προβλημα η δοτρια τους στο 12μηνο ή οχι.
Αν ρωτάς ο τυρκαλας πόσα χρόνια δουλεύει στην σταρκς από το 2018....πρεπει να ήμουν ο πρώτος που μπήκα στην κλινική του στην Θεσσαλονίκη... 2,5 χρόνια δλδ πριν....αφού η κλινική δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα να φανταστείς εντελώς ....τώρα του γιατρού το ιστορικό δεν το γνωρίζω...δλδ πόσα χρόνια ήταν στην dhi και πιο πριν που αλλού κτλ κτλ....ξέρω ότι έχει δουλέψει πάρα πολύ έξω και τον έστελναν συνέχεια αποστολές όμως για να βγάζει το φίδι από την τρύπα.....
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Πάνο, εδώ κάνεις μια σωστή τεχνική ανάλυση της θεωρίας (αφορά και την εξαγωγή αλλά και την εισαγωγή) κάνοντας ένα βασικό λάθος (μάλλον παράλειψη είναι) του πως εφαρμόζεται κλινικά στην σωστή FUE που ανατρέπει όλους σου τους ισχυρισμούς περί ελλείψεων (αυγουλοειδής), αυξημένων εμβαδών και τα συνεποκόλουθα. Εξηγώ:

Εξαγωγή

Όντως το σχηματάκι που βάζεις είναι αληθές, έτσι φυτρώνει η τρίχα. Όταν κάνεις την εξαγωγή με FUE και manual (με motorised δεν γίνεται) και μιλάω για τους καλούς γιατρούς FUE ΠΟΤΕ δεν κάνεις ελλειψοειδείς οπές αλλά ΠΑΝΤΑ κυκλικές (που έχουν το μικρότερο εμβαδόν). Πως? Ακολουθείς την φορά της τρίχας (βάζεις το punch μέσα της) και στην βάση της τρυπάς το δέρμα στις 90 μοίρες (κάθετα) κάνοντας κύκλο και μετά (αφού έχεις τρυπήσει) γυρνάς το punch στην σωστή γωνία (80 ή όσο είναι) για να βγάλεις το graft. Το δέρμα στρετσάρεται αλλά η τρύπα είναι κύκλος. Είναι το βασικό μάθημα εξαγωγής με manual FUE στα 2-3 workshop που έχω παρακολουθήσει. Οι καλές λοιπόν εξαγωγές κάνουν κυκλικές οπές. Το βιντεάκι του Erdo που το παρουσιάζει πολύ ωραία και με animation https://www.youtube.com/watch?v=teAHfRn9faw στο 2'46΄΄. Το έχεις ποστάρει και εσύ αλλά μάλλον δεν το παρατήρησες γιατί γράφεις: "παμε να δουμε τωρα πως γινεται η εξαγωγη σε βιντεο. κοιταχτε εδω τον ερντο. κοιταχτε στο λεπτο 2.12 πως στριβει το punch 40μοιρες ετσι ωστε να ευθυγραμιστει με τον θυλακα και να μην τον τραυματισει. Επισης στο 2.52 σε animation... Αυτο θελει skill.....". Νομίζω ότι είναι εκ των ουκ άνευ αυτό το skill, είναι στοιχειώδες αλλιώς δεν βγαίνει το graft. To σημαντικό εδώ δεν είναι αυτό αλλά ότι η γωνία εισόδου είναι πάντα 90 και μετά γίνεται το στρίψιμο.

Προβολή συνημμένου 31163

Εισαγωγή

Εδώ υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των διαφορετικών μεθόδων. Άλλο premade incisions (saggital, etc), άλλο sharp implanters (ή και dull). Εξηγώ:

Σε όλες τις premade incisions με forcepts όπου χρειάζεται να δημιουργήσεις ένα κανάλι εισαγωγής που αναγκαστικά πρέπει να ακολουθεί την τελική γωνία εξόδου της τρίχας (αφού δεν μπορεί να είναι σπαστό) για να μπορέσεις να σπρώξεις μέσα το graft χωρίς να το τραυματίσεις (όταν χρησιμοποιείς forcepts) , έχεις απόλυτο δίκιο για τα μαθηματικά και την τριγωνομετρία σου. Είναι οι κλασσικές εξηγήσεις των γιατρών που τις χρησιμοποιούν για να δείξουν ποια μέθοδος κάνει το λιγότερο τραύμα (saggital vs coronal).

Στα sharp implanters (ή όταν έχουμε premade incisions με dull implanters), όπως εδώ, όλα αυτά πάνε περίπατο. Η τεχνική είναι εντελώς διαφορετική (τουλάχιστον για τους γιατρούς που ξέρουν να το χρησιμοποιούν καλά). Η γωνία εισόδου είναι πάντα 90 μοίρες (με αποτύπωμα κύκλο) και μετά το pen παίρνει κλίση (όταν έχει ήδη ανοίξει την τρύπα) για να τοποθετήσει την τρίχα στην σωστή γωνία ανάλογα με την περιοχή (όπως περίπου το puch εξαγωγής στο βίντεο του Erdo το ίδιο σκεπτικό είναι). Είναι η λεγόμενη guided οδήγηση που έχει τεράστιο πλεονέκτημα και όσον αφορά τον τραυματισμό αλλά και τις πυκνότητες που μπορεί να επιτύχει. Αν δεις βίντεο καλών γιατρών με pen θα το παρατηρήσεις. Το ίδιο κάνουμε και εμείς οι μηχανικοί στο micropiling όταν χρειαζόμαστε την μικρότερη δυνατή τρύπα.

Ως εκ τούτου αυτά που αναφέρεις στην περίπτωση των premade incisions με forecepts είναι σωστά στην περίπτωση των sharp implanter όπως εδώ (όταν χρησιμοποιούνται σωστά) αδόκιμα.

Με αυτό λοιπόν το σκεπτικό και το γεγονός ότι στον Vlafo μπορούσε να χρησιμοποιηθεί (ή χρησιμοποιήθηκε) μέση διάμετρος implanter 0.9mm (δες προηγούμενο post μου) ακολουθώντας την δική σου λογική η θεωρητική τοποθέτηση θα ήταν σε γιατρό που χρησιμοποίησε τα σωστά pen 9x0.9+9 (όχι 8)x0.2=9.9mm2, δηλαδή 81g! Σίγουρα δεν μπορεί να είναι 81g γιατί μιλάμε για ρομποτικές ακρίβειες στα κενά αλλά δεν υπάρχει κανένα δομικό πρόβλημα στα implanter να πετύχουν πυκνότητες 55 και 60g ακόμα και με 1.0mm implanter. Tο βλέπουμε κατά κόρον στην Ισπανία σε περιπτώσεις dense packing σε μικρά NW.

Το πρόβλημα για τέτοιες πυκνότητες σε εκτεταμένες περιοχές είναι η επιβίωση, οι νεκρώσεις και η σπατάλη graft που θα χρειαστείς στο μέλλον. Μόνο αυτό είναι το πρακτικό limitation όχι το εργαλείο.

Και επειδή η θεωρία πρέπει να επιβεβαιώνει και το πείραμα (παρατήρηση) ιδού η απόδειξη. Πήρα μια παλιά φώτο δικιά μου από την τοποθέτηση στην 2η επέμβασή μου. Επειδή είχα βάλει πάνω κλίμακα, μπορώ πλέον να κάνω ακριβέστατες μετρήσεις. Τι μας δείχνει? Το pen που χρησιμοποιήθηκε είναι 1.0mm (για τα δίτριχα μου) αφού έχω χοντρή τρίχα περίπου 60μ. Επιβεβαιώνεται και από το σχήμα. Αφού μετράω 2 κολλητά graft (λεπτή μπλε γραμμή) στα 0.21cm, δηλαδή 21mm/2=1.05mm! Με λίγα λόγια ο Λορένζο θα μπορούσε να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και να βάλει άνετα 4 ζευγάρια x 21mm = 84mm<100mm, δηλαδή 64g για πλάκα και με λίγο ζόρι κοντά στα 70g (σε κενή περιοχή). Η συγκεκριμένη περιοχή του σχήματος που έχω μαρκάρει αφορά 0,16cm2 έχει και 5 μαμίσια και η πυκνότητα των νέων graft είναι 9/0,18 (0,16+10% διόρθωση λόγω κλίσης)~50g.

densities pen.png
 

makis25

Well-Known Member
οποτε cvial το συμπερασμα ειναι πως απο πλευρας τραυματος και δυνατοτητας μεγαλης πυκνοτητας σε γυμνη η αρκετα αραιη περιοχη το ιμπλαντερ δεν ειναι προβλημα να ναι στο 1mm αλλα εχουμε μια συστολη για το 1mm εργαλειο εξαγωγης ειδικα αν δε γνωριζουμε το σχημα του οπως εγραψες στο αλλο νημα νομιζω . χμ .
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σωστά, το implanter 1.0 σε σωστά χέρια δεν έχει κανένα θέμα να πετύχει πολύ υψηλές πυκνότητες (55-60g) και θα έλεγα ότι υπερτερεί σε σχέση με τα forcepts. Για τα εργαλεία εξαγωγής και ειδικά με τα motorized παίζουν σαφέστατα ρόλο και τα χαρακτηριστικά της «ανατομίας» τους.
 

vlafo

Well-Known Member
Το implanter είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη που βγήκε στον τομέα των μμ και σίγουρα δεν έχει κανένα πρόβλημα το 1.0.
Εδώ έχει μείνει η εντύπωση στο φόρουμ,ότι είναι ο σφαγέας των μμ αυτό το εργαλείο της συγκεκριμένης διαμέτρου.
Αν δουλευτεί σωστά δε δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα.
Επίσης ένα άλλο που προκύπτει αλλά είναι γνωστό,είναι ότι πέρα του τι λέγεται,μπορεί το 50g να είναι το golden number,αλλά τοπικά μπορεί άνετα να γίνουν πυκνότητες της τάξεως των 55 και 60g χωρίς κανένα φόβο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

andy.k

Active member
Ίσως δεν είναι επί του θέματος η ερώτηση αλλα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιουνται implanters που κάνουν αυτομάτως οπη και τοποθέτηση, η είναι καλύτερα να γίνονται πρώτα οι οπές στη ληπτρια και μετά να γίνεται η τοποθέτηση μόνο με τα implanters/pens?
(προφανώς οι ονομασίες των εν λόγω implanters διαφέρουν αλλά δεν είμαι πλήρως ενημερωμένος).
Ο Τυρκαλας αν δε κανω λάθος, χρησιμοποιεί implanters που κάνουν 2 σε 1. Όπως και o Lorenzo, ο Βεκρης, η dhi κα...Ο yaman νομίζω κάνει τις οπές ο ίδιος με sapphire blade, σε πρωτο χρόνο, σε δεύτερο χρόνο γίνεται εξαγωγή motor, και μετά το implantation το κάνουν σε τρίτο χρόνο με implanter/pen( στην hdc από την άλλη, πάλι γίνονται οπές αλλά η τοποθέτηση γίνεται με λαβίδες- δεν είναι πιο unsafe και χρονοβόρο αυτό, να ζουμπάς δλδ το gt να μπει στην οπη?/έχει κάποιο όφελος σε σχέση με pen?). Anyway, μήπως για περιπτώσεις που χρειάζεται πύκνωση είναι καλύτερα να γίνονται πρώτα οι οπές, ώστε μετά η τοποθέτηση να γίνεται με "κλειστά μάτια". Υπάρχουν pros και cons ανά περίπτωση? Η είναι στάνταρ καλύτερη μια συγκεκριμένη μέθοδος και απλά όλοι πάνε σιγά σιγά προς τα εκεί? Εμένα προσωπικά πιο ορθολογική μου φαίνεται η μέθοδος που ακολουθεί ο yaman, αλλά δεν είμαι και expert. Δλδ τις οπές με την ηρεμία του. Εξαγωγή στο ενδιάμεσο. Και μετά σβέλτη τοποθετηση με implanter(η όπως είναι ο σωστός όρος τεσπά) στις ήδη υπάρχουσες οπές χωρίς πολύ σκέψη και ψαξιμο για το που θα τρυπήσει. Επίσης νομίζω ότι μπορούν να γίνουν και πιο πυκνές οι οπές με blade.(ίσως πάλι αν γίνουν πολύ πυκνές, να μη μπαίνουν τα μοσχεύματα μετά... pop-up). Έχουμε κανένα σχετικό νήμα στο φόρουμ με σχετικές συγκρισεις?
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Το implanter είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη που βγήκε στον τομέα των μμ και σίγουρα δεν έχει κανένα πρόβλημα το 1.0.
Εδώ έχει μείνει η εντύπωση στο φόρουμ,ότι είναι ο σφαγέας των μμ αυτό το εργαλείο της συγκεκριμένης διαμέτρου.
Αν δουλευτεί σωστά δε δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα.
Επίσης ένα άλλο που προκύπτει αλλά είναι γνωστό,είναι ότι πέρα του τι λέγεται,μπορεί το 50g να είναι το golden number,αλλά τοπικά μπορεί άνετα να γίνουν πυκνότητες της τάξεως των 55 και 60g χωρίς κανένα φόβο.

Καταρχήν να διαχωρήσουμε στην ίδια διάμετρο 1.0 το εργαλείο εισαγωγής (implanter) από το εργαλείο εξαγωγής (punch). Έχει μεγάλη διαφορά. Άλλο λήπτρια και άλλο δότρια. Στην δότρια δουλεύεις σε μαμα πυκνότητες 70-90g και προσπαθείς να βγάλεις ενώ στην λήπτρια δουλέυειες σε μηδενικές μαμα πυκνότητες και προσπαθείς να βάλεις. Έχει διαφορά.
 
Τελευταία επεξεργασία:

vlafo

Well-Known Member
Είναι πανεύκολο στη λήπτρια όταν βάζεις έστω και μεγάλο εργαλείο να χρησιμοποιείς.
Θα έλεγα σύνηθης διαδικασία.
Το πρόβλημα έγκειται στη δότρια συμφωνώ απολύτως.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ίσως δεν είναι επί του θέματος η ερώτηση αλλα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιουνται implanters που κάνουν αυτομάτως οπη και τοποθέτηση, η είναι καλύτερα να γίνονται πρώτα οι οπές στη ληπτρια και μετά να γίνεται η τοποθέτηση μόνο με τα implanters/pens?
(προφανώς οι ονομασίες των εν λόγω implanters διαφέρουν αλλά δεν είμαι πλήρως ενημερωμένος).
Ο Τυρκαλας αν δε κανω λάθος, χρησιμοποιεί implanters που κάνουν 2 σε 1. Όπως και o Lorenzo, ο Βεκρης, η dhi κα...Ο yaman νομίζω κάνει τις οπές ο ίδιος με sapphire blade, σε πρωτο χρόνο, σε δεύτερο χρόνο γίνεται εξαγωγή motor, και μετά το implantation το κάνουν σε τρίτο χρόνο με implanter/pen( στην hdc από την άλλη, πάλι γίνονται οπές αλλά η τοποθέτηση γίνεται με λαβίδες- δεν είναι πιο unsafe και χρονοβόρο αυτό, να ζουμπάς δλδ το gt να μπει στην οπη?/έχει κάποιο όφελος σε σχέση με pen?). Anyway, μήπως για περιπτώσεις που χρειάζεται πύκνωση είναι καλύτερα να γίνονται πρώτα οι οπές, ώστε μετά η τοποθέτηση να γίνεται με "κλειστά μάτια". Υπάρχουν pros και cons ανά περίπτωση? Η είναι στάνταρ καλύτερη μια συγκεκριμένη μέθοδος και απλά όλοι πάνε σιγά σιγά προς τα εκεί? Εμένα προσωπικά πιο ορθολογική μου φαίνεται η μέθοδος που ακολουθεί ο yaman, αλλά δεν είμαι και expert. Δλδ τις οπές με την ηρεμία του. Εξαγωγή στο ενδιάμεσο. Και μετά σβέλτη τοποθετηση με implanter(η όπως είναι ο σωστός όρος τεσπά) στις ήδη υπάρχουσες οπές χωρίς πολύ σκέψη και ψαξιμο για το που θα τρυπήσει. Επίσης νομίζω ότι μπορούν να γίνουν και πιο πυκνές οι οπές με blade.(ίσως πάλι αν γίνουν πολύ πυκνές, να μη μπαίνουν τα μοσχεύματα μετά... pop-up). Έχουμε κανένα σχετικό νήμα στο φόρουμ με σχετικές συγκρισεις?

Ωραίες όλες οι ερωτήσεις αλλά έχουν απαντηθεί. Συνοπτικά. To να βάζεις με τσιμπιδάκια σε premade οπές είναι η παλαιότερη μέθοδος και παρόλο που δίνει μια χαρά αποτελέσματα σε έμπειρες κλινικές (πχ HDC) σταδιακά εγκαταλείπεται σε όφελος των dull implanter, δηλαδή οι οπές γίνονται με ένα πολύ λεπτό blade για να χαραχθεί η σωστή γωνία και μετά η εισαγωγή με ένα dull implanter που ουσιαστικά δεν κόβει αλλά σπρώχνει το δέρμα για να βάλει το graft με ασφάλεια. Εναλλακτικά φυσικά υπάρχουν τα sharp implanter (Lorenzo) που το κάνουν σε 1 βήμα. Η μόνη πρακτική (αλλά πολύ σημαντική) διαφορά τους είναι ο τρόπος που λειτουργεί η κλινική. Το sharp implanter θέλει αποκλειστικής χρήσης γιατρό ενώ το dull κάνει μια χαρά την δουλειά με γιατρό (οπες) και technicians (τοποθέτηση).
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vlafo

Well-Known Member
@vlafo , το νήμα πρεπει να μεταφερθεί στις " παρουσιάσεις μεταμοσχεύσεων".
Εψαχνα να το βρω και δεν το έβρισκα
Νομίζω μπορεί να μείνει και εκεί όπως τόσα,αλλά σωστό όπως και όλα του Τιρκαλά πρέπει να μεταφέρει ο Cvial.
 

vlafo

Well-Known Member
Και κάτι άλλο crossfire
Επειδή είσαι από τα μέλη που εκτιμώ όσο αφορά τις γνώσεις του,άλλωστε το είχα αναφέρει,είσαι ο μόνος που δε μίλησε.
Επειδή μάλλον δεν το έβρισκες το νήμα?
 

crossfire

Well-Known Member
Νομίζω μπορεί να μείνει και εκεί όπως τόσα,αλλά σωστό όπως και όλα του Τιρκαλά πρέπει να μεταφέρει ο Cvial.

Καλό είναι του Τιρκαλα να μπουν όλα σε ενα γιατί μαζεύτηκαν αρκετά και απο οτι καταλαβαίνω θα ανοιχτούν και αλλα


Και κάτι άλλο crossfire
Επειδή είσαι από τα μέλη που εκτιμώ όσο αφορά τις γνώσεις του,άλλωστε το είχα αναφέρει,είσαι ο μόνος που δε μίλησε.
Επειδή μάλλον δεν το έβρισκες το νήμα?

Όχι, το νήμα το παρακολούθησα ολο . Τώρα απλα το εψαχνα για ξαναδώ φωτο και δεν το έβρισκα.
Αν θες να κάνω μια τοποθέτηση ......
Καταρχήν , νόμιζα οτι δεν θα κανεις μεταμόσχευση ποτε. Είχα αφουγκραστει απο τα γραφόμενα σου οτι δεν είχες πρόβλημα οικονομικό να κανεις σε κάποιον από τους κορυφαίους αλλά κάτι σε κρατούσε......νόμιζα οτι εψαχνες την τελειότητα και δεν θα την εβρισκες ποτε.

Οσον αφορα την επιλογή σου, νομιζω διαλεξες το vfm......και νομιζω οτι έκανες την καλύτερη επιλογή.

Στο τεχνικό κομματι, είναι ξεκάθαρο οτι όσα εβγαλε τοσα μπήκαν.......το τελικό νουμερο είναι καθαρο λάθος .......επομένως η γνώμη μου είναι οτι δεν εχασες grafts και δεν θα σου λείψουν από το μέλλον.
Φαίνεται καθαρη δουλεια, καλη πυκνότητα και η διαχείριση της δοτρια άριστη .
Αν προσθέσουμε τη φίνα σε όλα αυτά τοτε το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό.
Εμένα μου αρέσει αυτό που βλέπω.
 

vlafo

Well-Known Member
Όχι, το νήμα το παρακολούθησα ολο . Τώρα απλα το εψαχνα για ξαναδώ φωτο και δεν το έβρισκα.
Αν θες να κάνω μια τοποθέτηση ......
Καταρχήν , νόμιζα οτι δεν θα κανεις μεταμόσχευση ποτε. Είχα αφουγκραστει απο τα γραφόμενα σου οτι δεν είχες πρόβλημα οικονομικό να κανεις σε κάποιον από τους κορυφαίους αλλά κάτι σε κρατούσε......νόμιζα οτι εψαχνες την τελειότητα και δεν θα την εβρισκες ποτε.

Οσον αφορα την επιλογή σου, νομιζω διαλεξες το vfm......και νομιζω οτι έκανες την καλύτερη επιλογή.

Στο τεχνικό κομματι, είναι ξεκάθαρο οτι όσα εβγαλε τοσα μπήκαν.......το τελικό νουμερο είναι καθαρο λάθος .......επομένως η γνώμη μου είναι οτι δεν εχασες grafts και δεν θα σου λείψουν από το μέλλον.
Φαίνεται καθαρη δουλεια, καλη πυκνότητα και η διαχείριση της δοτρια άριστη .
Αν προσθέσουμε τη φίνα σε όλα αυτά τοτε το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό.
Εμένα μου αρέσει αυτό που βλέπω.
Σε ευχαριστώ για την επαρκή τοποθέτηση.
Η αλήθεια είναι ότι από την αρχή με είχες κόψει σωστά.Αυτό το κάτι που με κρατούσε,ήταν ο φόβος της τελειότητας και του πιθανού λάθους,πολύ σωστά.
Ακόμα και στον Lorenzo να πήγαινα θα υπήρχε.

Η επιλογή ήταν καθαρά συγκυριακή μέσα από το φόρουμ,απλά η αναζήτηση και πορεία και αξιολόγηση όλων των παραμέτρων,με αιφνιδίασαν και με εξέπληξαν ευχάριστα.
Και έτυχε να είναι και vfm.

Τεχνικά,αυτό ήθελα,αυτό ήταν το σωστό για την περίπτωση μου,όλα σχεδιαστήκανε και εκτελεστήκανε όπως έπρεπε,και αυτό που είχα στο μυαλό μου,αυτό έγινε και μου αρέσει αυτό που είδα απο την πρώτη στιγμή.
Το τελικό αποτέλεσμα θα δείξει πλέον, αν αυτό που ήθελα το πήρα.

Όταν σχεδιάζεις κάτι με ακρίβεια,μετά η εκτέλεση του είναι εύκολη.
 

Georgie

Well-Known Member
Αχχ πως τον ξεπερνάς αυτόν το φόβο...
Αυτο που λεει ο @vlafo
θα συμπλήρωνα και το να εχεις εναλλακτική .
Το plan B για τη διαχείρηση μιας αποτυχίας !
Οι περισσότεροι που μπήκαμε για επεμβάσεις είχαμε φόβο μεχρι και τη πρωτη ένεση αναισθησίας .
Ξέραμε όμως πως οτι και να γινει θα το διαχειριστούμε
Η με επαναληπτική η με αποδοχή .
 
Τελευταία επεξεργασία:

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Εγω πάντως ρε παιδιά ειλικρινά δεν είχα ποτέ τον φόβο αποτυχίας.
2012 πήγα με κλειστά μάτια στην Κύπρο ενώ είδα αποτελέσματα και μίλησα με κάποια παιδιά τότε που είχαν κάνει εκεί όπως επίσης και το 2019 με την γιατρό...Βεβαία το φόρουμ με έσωσε γιατί θα κατέληγα σε κάτι κλινικές θεσνικη τότε η στο γκο...ρ
 

vlafo

Well-Known Member
Ανεβάζω μερικές φώτο,μήπως δώσω ένα μπουστάρισμα και σε άλλους.:):)
40 μέρα σήμερα και κουρευτηκα γιατί είχαν μεγαλώσει και τα πλαϊνά και η δότρια, και τα έφερα στο ίδιο ύψος.
Οι ενοχλήσεις στη δότρια έφυγαν στο 20ημερο, από τότε και μετά όλα κυλάνε μια χαρά,η ερυθρότητα παραμένει αλλά όχι τίποτα φοβερό και λήπτρια μια χαρά απλά καθαρίζω από μερικά σπυριά που είναι εκνευριστικά.
Σε κανένα μήνα θα έχουν μεγαλώσει αρκετά τα μπροστά μαλλιά και θα είναι όπως ήμουν και πριν.
Η καθημερινότητα,βιταμίνες pilfood 2 φορές τη μέρα, regain foam,φίνα.
Σε γενικές γραμμές πέρασε γρήγορα ο καιρός και ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει ότι την έκανα.
 

Συνημμένα

  • 20210220_154549.jpg
    20210220_154549.jpg
    480.8 KB · Προβολές: 296
  • 20210220_154653.jpg
    20210220_154653.jpg
    503 KB · Προβολές: 294
  • 20210220_154627.jpg
    20210220_154627.jpg
    978.4 KB · Προβολές: 317
  • 20210220_154812.jpg
    20210220_154812.jpg
    489.6 KB · Προβολές: 296
Μπλουζα