Vlafo. FUE, 4158g, 09-10/01/2021

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

veg

Active Member
Πέρα από το contrast που είναι ο ένας λόγος,ο άλλος έχει να κάνει με τη συμμετρική τοποθέτηση που κάνουν,αυτό επιτείνει και κάνει ακόμα μεγαλύτερη και πιο έντονη αυτή την εικόνα.
ακριβως , σε καποιες περιπτωσεις βλεπεις απο μπροστα τον 'μεταμοσχευμενο ΄ μια χαρα , και μολις σκυψει λιγο επειδη ακριβως περναει το ματι βλεπεις μια συμμετρια στην τοποθετηση των τριχων σαν να τις φυτεψε μηχανημα . Δεν ειναι το φαινομενο της κουκλας που λεγαμε παλια γιατι δεν ειναι πολυτριχα αλλα μοιαζουν σαν να καρφωθηκαν με καποια ραπτομηχανη .

vlafo

Well-Known Member
ακριβως , σε καποιες περιπτωσεις βλεπεις απο μπροστα τον 'μεταμοσχευμενο ΄ μια χαρα , και μολις σκυψει λιγο επειδη ακριβως περναει το ματι βλεπεις μια συμμετρια στην τοποθετηση των τριχων σαν να τις φυτεψε μηχανημα . Δεν ειναι το φαινομενο της κουκλας που λεγαμε παλια γιατι δεν ειναι πολυτριχα αλλα μοιαζουν σαν να καρφωθηκαν με καποια ραπτομηχανη .
To ίδιο συμβαίνει και μπροστά εκεί να δεις γέλια.
Ειδικά στη γνωστή κλινική με τις υψηλές φυτρώσεις που τα περισσότερα αποτελέσματα είναι έτσι.

hijikos

Active Member
To ίδιο συμβαίνει και μπροστά εκεί να δεις γέλια.
Ειδικά στη γνωστή κλινική με τις υψηλές φυτρώσεις που τα περισσότερα αποτελέσματα είναι έτσι.
Kαι του παπακου το αποτελεσμα φαινεται πολυ φυσικο οπως το δικο σου vlafo

vlafo

Well-Known Member
Kαι του παπακου το αποτελεσμα φαινεται πολυ φυσικο οπως το δικο σου vlafo
Ναι είναι όντως πολύ φυσικό δεν καταλαβαίνει και ένα έμπειρο μάτι ακόμα.
Αν και το φοβόμουνα αυτό γιατί είχα και κάποια ελάχιστα τρίτριχα όπως είχαμε πει στην ανάλυση που κάναμε, εν τούτοις είναι απίστευτη η φυσικότητα.Αυτός είναι πάντα ο φόβος μιας μμ,ακόμα και στον καλύτερο να πας.
Και του papakos είναι ωραία η τρίχα του και στρώνει όμορφα.

Panos1982

Well-Known Member
Η ανάλυση του Πάνου έχει κάποια λάθη. Καταρχήν τo sina δεν είναι το συνω (συνημίτονο) αλλά το ημίτονο (ημω), άρα έπρεπε να πάρει την διπλανή στήλη που είναι και δυσμενέστερη, θα του έβγαινε χειρότερο το αποτέλεσμα και θα καταλάβαινε ότι κάτι δεν πάει καλά. Επίσης έχει κάνει κάποιο λάθος στις γωνίες που παίρνει ως προς την hairline. Από το παρακάτω σχήμα φαίνεται ότι στο μπροστινό κομμάτι οι γωνίες ξεκινάνε από 10 μοίρες και κοντά στο τέλος του mid scalp φτάνουν τις 35. Ας πούμε μεσοσταθμικά στο κομμάτι που λέμε forelock zone (δηλαδή 3-4 πρώτα εκατοστά) 25 μοίρες (ή και παραπάνω αν θέλει κάποιος). Αυτό κάνει επίσης τα πράγματα δυσμενέστερα γιατί όσο μικραίνει η γωνία μεγαλώνει το μήκος. Άρα?
.
Προβολή συνημμένου 31211

Εχεις δικιο ειναι ημιτονο και οχι συνημιτονο. Αλλα το ημιτονο και το συνημιτονο το 45 μοιρων ειναι το ιδιο.
οποτε βλεποντας sina θεωρουσα οτι ηταν συνημιτονο και βλεποντας τον αριθμο ηταν ιδιος με του ημιτονου οποτε περασε απαρατηρητη η διαφορα.

Το πινακακι αυτο το εχεις ποσταρει απο το σαιτ του δρ. λαμ στο νταλλας..... Προβολή συνημμένου 31211
ο οποιος ειναι ενα medi jeneuse της αμερικης... ειναι πλαστικος και κανει μαλλια, μποτοξ, υαλουρονικα, βλεφαροπλαστικες, λειζερ, χειλια, λιφτινγκς, αποτριχωσεις κ οτι αλλο μπορεις να φανταστεις... λυπαμαι δεν περνω στα σοβαρα αυτους τους γιατρους προτιμω να ακουω και να διαβαζω οσους ασχολουνται αποκλειστικα και μονο με μμ.

Για αρχη οι γιατροι δεν περνουν μοιρογνωμονιο οταν φυτευουν αλλα ξυριζουν ληπτρια στα 2μμ και περνουν μπουσουλα απ τις τριχες εκει,
εστω κ τις σχεδον vellus αν ο αλλος ειναι γλομπος.
Υστερα ολες οι μελετες μιλανε παντα για 45μοιρες σε οποιαδηποτε τεχνικη κ αν αναφερομαστε
ειτε pre made incisions με βελονες , ειτε με καναλι ειτε με sharp implanters.
με εξαιρεση φυσικα τους κροταφους κ το μπροστινο χαμηλα κομματι της hairline μπροστα στο μετωπο εννοειται (*καθως και οι 2 λωριδες απο πισω π αρχιζουν οι γεφυρες αριστερα κ δεξια μεχρι μπροστα στου κροταφους ειναι με χαμηλη κλιση εμπρος αλλα δε μας αφορα αυτο τωρα )- εμεις μιλαμε για hairline forelock και ολο το πανω μερος μεχρι πισω

O ιδιος ο γιατρος σου στο βιντεο εδω το αναφερει, στο 8:12

Για οσους δεν μπορουν να το ανοιξουν το κανω print screen απο κατω στη φωτο
λεει ξεκαθαρα "45 degrees"

yutoube.png

Επισης καπου λες οτι γινεται καθετα στο δερμα η σχισμη και μετα γυρναει το pen στη σωστη κλιση.
κατι τετοιο δεν ισχυει επ ουδενι.
Δεν το εχω δει ποτε σε βιντεο , δε το εχω δει ποτε σε καποια μελετη παρα μονο στην συνεχεια του παραπανω βιντεο
στο τελος κανει την συγκεκριμενη κινηση που λες ο λορεντζο αλλα καμμια σχεση με αυτο που υποστηριξες ,
λεει οτι κανει καθετα την τρυπα με την μυτουλα μοναχα της βελονας και στην συνεχεια γυνραει την βελονα στην σωστη κλιση και την χωνει μες το δερμα. Η μυτουλα βεβαια της βελονας εχει διαμετρο 0 ( μηδεν) κι αυτο γινεται κυριως στα περιστατικα που παθαινουν popping.
Το εξηγει οτι ειναι για την αποφυγη του αν υπαρχει occured

Γιατι το popping για οσους εχουν ασχοληθει ειναι πολυ πιο συνηθες σε οσους χρησιμοποιουν pen αντι για premade incisions
διοτι αντι να εχεις κενες διπλανες οπες οπως με τα premade ,
εχεις οπες γεματες με θυλακες μεσα κ εκτος του οτι αναγκαζεσαι να κρατας μεγαλυτερες αποστασεις μεταξυ των οπων για τον μη τραυματισμο των γειτονικων κατα τη διαρκεια της σχισμης ( εφ οσων ειναι ηδη θυλακας μεσα στην διπλανη οπη) απ τη πιεση του δερματος που ασκεις κατα την διαρκεια που προσπαθεις να ανοιξεις την οπη ειναι πολυ πιο ευκολο να κανεις pop up καποιον διπλανο κ να πεταχτεί εξω απ τη πιεση...
Κατι μου με τις premade incisions αποφευγετε κατα πολυ..... κ γι αυτον τον λογο συστινει να κανεις τρυπημα καθετα μονο με την μυτουλα μπροστα μπροστα κ μετα να χωνεις μεσα ολο το pen για να αποφευγεται η πιεση κατα την διαρκεια τρυπηματος.

Sto video στη δικη σου επεμβαση απ το 1΄17 εως το 1΄45 εδω https://vimeo.com/137772605
βλεπεις να σου κανει κατι τετοιο ?? η γενικα εχεις εστω ενα βιντεο να δειξεις που γινεται κατι τετοιο ?
σου φυτευει κανονικα με κλίση 45 μοιρες εξ αρχης...ειναι σαφες...ετσι κανει παντα....ετσι κανουν ολοι...

Κι αυτο που λεω ειναι οτι αν κανεις καθετη φυτευση και με pen μπορεις να αυξησεις τη πυκνοτητα οταν ομως δινεις κλιση μειωνεται κ
η οπη ειναι ελαφρως αυγουλοειδης εχω εξηγησει στο ποστ τοτε. Το ματι δε το βλεπει ευκολα μιλαμε για microns...η δεκατα του χιλ.

Και επειδή η θεωρία πρέπει να επιβεβαιώνει και το πείραμα (παρατήρηση) ιδού η απόδειξη. Πήρα μια παλιά φώτο δικιά μου από την τοποθέτηση στην 2η επέμβασή μου. Επειδή είχα βάλει πάνω κλίμακα, μπορώ πλέον να κάνω ακριβέστατες μετρήσεις. Τι μας δείχνει? Το pen που χρησιμοποιήθηκε είναι 1.0mm (για τα δίτριχα μου) αφού έχω χοντρή τρίχα περίπου 60μ. Επιβεβαιώνεται και από το σχήμα. Αφού μετράω 2 κολλητά graft (λεπτή μπλε γραμμή) στα 0.21cm, δηλαδή 21mm/2=1.05mm! Με λίγα λόγια ο Λορένζο θα μπορούσε να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και να βάλει άνετα 4 ζευγάρια x 21mm = 84mm<100mm, δηλαδή 64g για πλάκα και με λίγο ζόρι κοντά στα 70g (σε κενή περιοχή). Η συγκεκριμένη περιοχή του σχήματος που έχω μαρκάρει αφορά 0,16cm2 έχει και 5 μαμίσια και η πυκνότητα των νέων graft είναι 9/0,18 (0,16+10% διόρθωση λόγω κλίσης)~50g.

Προβολή συνημμένου 31408

Εδω εχεις κανει το εξης πασιμφανες λαθος που σου ακυρωνει ολο το πειραμα..... Προβολή συνημμένου 31408

Βλεπεις οτι η φορα των τριχων σου ειναι απο πανω προς τα κατω ( οπως κοιταμε την φωτο) δλδ η φορα τρεχει προς τα κατω στον
καθετο αξονα, εκει που εχει δωθει η κλιση κ ισχυριζομαι οτι αυξανεται η αποσταση κ μειονεται η πυκνοτητα επι αυτου του αξονα.
Κι εσυ πας και μετρας την αποσταση μιας οπης με την διπλανη της......
που δεν εχει δωθει καμμια κλιση.... οποτε λογικο να βρεις το νουμερο που βρηκες εφ οσων στον οριζοντιο αξονα δεν υφιστατε κλιση....
Μπορεις σε παρακαλω να μου μετρησεις μια οπη με την απο πανω της ? η την απο κατω της ? και να δουμε τι νουμερο βγαζει ??
Σε αυτον τον αξονα δινετε η κλιση και εκει ισχυριζομαι οτι μειονεται η πυκνοτητα τοποθετησης οπως εδειξα στο ποστ τοτε.
Κι αυτο τουλαχιστον διαβαζω στις μελετες που παρακολουθω μεχρι σημερα....
για να το απορριψω θα πρεπει να κανεις σωστα το πειραμα και να δω οτι επι του πρακτεως δεν ισχυει οτι εγραψα για αυγο....
αλλα προς το παρων δεν το εκανες σωστα οποτε δεν αποδειχτηκε τιποτα κ συνεχιζω να ισχυριζομαι τα ιδια που εχω διαβασει κιολας....
οτι η πυκνοτητα στον αξονα κλισης μειωνεται.....

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Το πινακακι αυτο το εχεις ποσταρει απο το σαιτ του δρ. λαμ στο νταλλας..... Προβολή συνημμένου 31211
ο οποιος ειναι ενα medi jeneuse της αμερικης... ειναι πλαστικος και κανει μαλλια, μποτοξ, υαλουρονικα, βλεφαροπλαστικες, λειζερ, χειλια, λιφτινγκς, αποτριχωσεις κ οτι αλλο μπορεις να φανταστεις... λυπαμαι δεν περνω στα σοβαρα αυτους τους γιατρους προτιμω να ακουω και να διαβαζω οσους ασχολουνται αποκλειστικα και μονο με μμ.

Λάθος σου. Όλους πρέπει να τους διαβάζεις. Ο Λαμ δεν το έχει βγάλει από το μυαλό του, ως γνωστόν είναι από τα βασικά μέλη του ISHRS όσον αφορά το βιβλιογραφικό έργο συγκεντρώνοντας πηγές από όλα τα μέλη. Επιμελείται ενός άτλα για τις μμ που θα εκδοθεί προσεχώς.

Επισης καπου λες οτι γινεται καθετα στο δερμα η σχισμη και μετα γυρναει το pen στη σωστη κλιση.
κατι τετοιο δεν ισχυει επ ουδενι.
Δεν το εχω δει ποτε σε βιντεο , δε το εχω δει ποτε σε καποια μελετη παρα μονο στην συνεχεια του παραπανω βιντεο
στο τελος κανει την συγκεκριμενη κινηση που λες ο λορεντζο αλλα καμμια σχεση με αυτο που υποστηριξες ,
λεει οτι κανει καθετα την τρυπα με την μυτουλα μοναχα της βελονας και στην συνεχεια γυνραει την βελονα στην σωστη κλιση και την χωνει μες το δερμα. Η μυτουλα βεβαια της βελονας εχει διαμετρο 0 ( μηδεν) κι αυτο γινεται κυριως στα περιστατικα που παθαινουν popping.

Εννοείται ότι ισχύει, απλά δεν έχεις καταλάβει πως λειτουργεί. Είναι περίπου όπως και η διαφορά μεταξύ ανοιχτής χειρουργικής με μεγάλες τομές και λαπαροσκοπίας που βασίζεται σε άνοιγμα μικρών οπών. Η τομή/σκίσιμο του ιστού γίνεται με την άκρη της βελόνας κάθετα (δεν είναι μόνο η μύτη αλλά και μέρος του κοίλου κομμάτιου που κόβει) και μετά με πλάγιες κινήσεις το κοφτερό κομμάτι του εργαλείου εισχωρεί χωρίς να κόψει. Έτσι γίνεται η εισαγωγή όλης της μύτης με την πλήρη διάμετρο σε μικρή όμως τρύπα με streching του δέρματος και όχι με κόψιμο του ιστού. Μετά παίρνει την σωστή κλίση και αφήνει το graft. Το έχω δει live σε χειρουργείο από τον Λορένζο ο οποίος μου το έχει δείξει και αναλύσει πλήρως ως προς τα πλεονεκτήματά του. Δεν υπάρχει βιβλιογραφία για αυτό, είναι χειρουργική πρακτική και μάλιστα αφορά το implanter. Αυτό δεν σημαίνει ότι την εφαρμόζουν όλοι οι γιατροί (ακόμα και αυτοί που χρησιμοποιούν pen). Ως εκ τούτου δικαιολογείται να μην το ξέρεις. Όταν με το καλό γίνουν οι επεμβάσεις Ελλάδα έλα να το δεις από κοντά και να στο εξηγήσει και δια ζώσης όπως το έκανε και σε μένα.

Στο παρακάτω απόσπασμα (απόσπασμα από προσωπικό βιντεάκι από παρακολούθηση live επέμβασης) φαίνεται ξεκάθαρα η κίνηση κάθετου τρυπήματος και μετέπειτα κλίσης της βελόνας με παράλληλο streching του δέρματος. Στο συγκεκριμένο δεν τίθεται καν θέμα popping είναι ανάμεσα σε μαμά μαλλιά, φυσικά χρησιμοποιείται με επιτυχία και για το popping. Επίσης είναι προφανές ότι δεν χρειάζεται να γίνεται πάντα αλλά όπου είναι απαραίτητο (μεγαλύτερες πυκνότητες, ανάμεσα σε μαμά, κλπ). Στο δικό μου βίντεο στην πίσω κενή περιοχή που είχε και την χαμηλότερη πυκνότητα ήταν άσκοπο. Μπορώ να σου ποστάρω άπειρα, έχω μεγάλο αρχείο.

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ένα ακόμα παράδειγμα σε ένα τμήμα του κρανίου που οι γωνίες είναι ακόμα πιο κάθετες. Εδώ είναι ακόμα πιο εμφανής η συνδυασμένη κίνηση του pen για άνοιγμα μικρής οπής με την μύτη ανάμεσα σε πυκνά μαμά μαλλιά και μετέπειτα πλάγιες κινήσεις (και όχι κάθετες με περαιτέρω κόψιμο του ιστού) για να ανοίξει το δέρμα εκμεταλλευμένος την ελαστικότητα του και να εισχωρήσει το pen με τα πλάγια τοιχώματά του (που δεν κόβουν) και να αφήσει το graft. H οπή όπως αντιλαμβάνεσαι δεν ορίζεται πλέον από την διάμετρο του pen ούτε από την κλίση του και μπορεί να είναι μικρή άρα να επιτύχει καλύτερες πυκνότητες. Επαναλαμβάνω, δεν το κάνουν όλοι οι χειρούργοι που χρησιμοποιούν το pen, οι πιο πολλοί το χρησιμοποιούν σαν εργαλείο κοπής με την πλήρη διάμετρο. Ο Λορένζο όμως το χρησιμοποιεί κατ' αυτό τον τρόπο και αυτή την τεχνική δείχνει στα workshop (τουλάχιστον στα 2 που έχω παρακολουθήσει). Παρατηρήστε σε όλα τα βίντεο πως λυγίζει η μύτη του pen από τις πλάγιες κινήσεις και πως βγαίνει πλάγια από το δέρμα, πολλές φορές δε γίνεται τόσο γρήγορα που δεν το καταλαβαίνεις.

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vlafo

Well-Known Member
Άρα Cvial ουσιαστικά εκμεταλλεύεται τα πλάγια τοιχώματα,που εχουν πιο μικρή διάμετρο?
Με αυτό πέρα από το χώρο που εξοικονομεί,δεν μηδενίζει σχεδόν και τις πιθανότητες για τραυματισμό των τριχοθυλακιων?

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Οχι. Τo pen κόβει μόνο στην βάση του. Φαντάσου έναν σωλήνα που η αρχή του είναι κοφτερή. Μόνο η αρχή κόβει (κόκκινο), τα πλάγια τοιχώματα (πράσινο) όχι. To pen δεν είναι ακριβώς σωλήνας, στην άκρη του έχει μια μύτη και μετά σιγά σιγά γίνεται σωλήνας, επίσης έχει μια σχισμή που μπαίνει το graft στον σωλήνα. Δες το παρακάτω σχήμα. Με το κόκκινο είναι το κομμάτι που κόβει, με το πράσινο είναι τα πλάγια τοιχώματα που δεν κόβουν. Τι κάνει λοιπόν? Με την μύτη αρχίζει να σκίζει το δέρμα. Μόλις το pen μπει μέχρι κάποιο βάθος, ας πούμε στο 1/3 της μύτης μετά κάνει μια κίνηση πλάγια αλλά όχι προς την μεριά της πλευράς που κόβει αλλά προς την πίσω ή πλάγια που είναι κοίλη για να στρετσάρει το δέρμα και το pen να εισχωρήσει να περάσει όλο το κόκκινο μέσα χωρίς να ανοίξει μεγάλη τρύπα με τομή. Έτσι μπορεί να κάνει καλύτερες πυκνότητες, λιγότερο τραυματισμό του δέρματος (αλλά και του υποδέρματος σε κάποιες περιπτώσεις αφού κάνει ανατομικό διαχωρισμό των ιστών - dissection) και ειδικά σε μαμά, και άλλα πολλά. Αυτή η χειρουργική τεχνική προσφέρει μικρότερο χειρουργικό τραύμα και απώλεια αίματος. Για όσους δεν το πιάνουν είναι ακριβώς το ίδιο με τον τόκετο, πως χωράει ένα μωρό μέσα από την διάμετρο του κόλπου της γυναίκας. Stretching.

pen red green.png

Τελευταία επεξεργασία:

vlafo

Well-Known Member
O Cvial αν ξεκινήσει σαν εκπαιδευόμενος θα είναι πολύ καλύτερος από πολλές αν όχι όλες τις νοσηλεύτριες και από αρκετούς γιατρούς.
Think about it.
Friendly request.:)

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν είμαστε όλοι για όλα. Το ότι μαθαίνω στην θεωρία πράγματα δεν σημαίνει ότι μπορώ να τα κάνω και με επιτυχία στην πράξη. Να μην απαξιώνουμε τόσο εύκολα την πρακτική πλευρά των επαγγελμάτων. Τεράστια διαφορά.

Disco

Well-Known Member
O Cvial αν ξεκινήσει σαν εκπαιδευόμενος θα είναι πολύ καλύτερος από πολλές αν όχι όλες τις νοσηλεύτριες και από αρκετούς γιατρούς.
Think about it.
Friendly request.:)
Θα μπορούσε να ξεκινήσει ως εκπαιδευόμενος από τον Lorenzo. Με τις γνώσεις που έχει και ότι το ψάχνει γενικά πιστεύω θα βοηθούσε πολύ στο να ξεκινήσει να κάνει κάποιες μικρές επεμβάσεις μεταμόσχευσης σε βοηθητικό ρόλο αρχικά μέχρι να αποκτήσει εμπειρία, όπως ξεκινάνε και οι εκπαιδευόμενοι στα πρώτα τους στάδια που κάνουν μεταμοσχεύσεις μαλλιών. Σίγουρα θα χρειαζόταν αρκετή εκπαίδευση και θα είχε κ κάποιες αποτυχίες αρχικά. Αλλα με κόπο και χρόνο όλα θα γίνονταν πιστεύω...

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Θα μπορούσε να ξεκινήσει ως εκπαιδευόμενος από τον Lorenzo. Με τις γνώσεις που έχει και ότι το ψάχνει γενικά πιστεύω θα βοηθούσε πολύ στο να ξεκινήσει να κάνει κάποιες μικρές επεμβάσεις μεταμόσχευσης σε βοηθητικό ρόλο αρχικά μέχρι να αποκτήσει εμπειρία, όπως ξεκινάνε και οι εκπαιδευόμενοι στα πρώτα τους στάδια που κάνουν μεταμοσχεύσεις μαλλιών. Σίγουρα θα χρειαζόταν αρκετή εκπαίδευση και θα είχε κ κάποιες αποτυχίες αρχικά. Αλλα με κόπο και χρόνο όλα θα γίνονταν πιστεύω...

Όσοι ξέρουν τι κάνω, που είμαι και με τι ασχολούμαι θα μειδιάσουν. Φίλε Disco, είμαι σε φάση της ζωής μου που ο χρόνος έχει πλέον άλλη σημασία και αξία. Το ότι βρίσκω καιρό να ασχολούμαι με το φόρουμ είναι μόνο γιατί η τεχνολογία βοηθάει.

Μπλουζα