Για όσους θέλουν να πάρουν Proscar....

kos1987

New Member
Απ: Για όσους θέλουν να πάρουν Proscar....

Τελικα αυτα που εγραφα πιο πανω για τις επιδρασεις της φινα στα ποντικια σχετικα με τον εγκεφαλο φαινεται να ισχυουν και στους ανθρωπους Αποσπασμα απο Journal of Sexual Medicine (July 2011)

The 5 alpha reductase enzyme ALSO metabolizes progesterone to 5 alpha-dihydroprogesterone and deoxycorticosterone to 5 alpha-dihydrodeoxycorticosterone. And in the brain, the products of 5 alpha reductase inhibitors are transformed by another group of specific enzymes known as 3 alpha-hydroxysteroid dehydrogenases, which reduces 5 alpha-dihydrotestosterone to 3 alpha, 5 alpha-androstane 17b-diol (3a-diol), and 5 alpha-dihydroprogesterone to 3 alpha, 5 alpha-tetrahydroprogesterone (allopregnanolone). Similarly, 5 alpha-dihydrodeoxycorticosterone is further reduced to 3 alpha, 5 alpha-tetrahydrodeoxycorticosterone. " [THDOC]

"Theoretically, these important neurosteroid derivatives are UNNECESSARILY LOWERED (collateral damage) by 5 alpha reductase inhibitors for hair loss. These reduced important neurosteroid derivatives are thought to function in the central nervous system with important physiological functions including modulation of gamma aminobutyric acid type A receptor, sigma receptor function, nicotinic acetylcholine receptor, voltage gated calcium channels, and synaptic and brain plasticity.

"To translate into clinical terms, these physiological functions may impact mood, rhythm, stress, sleep, memory, anxiety, and sexual function.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kos1987

New Member

Επειδη σημερα ψιλοβαριεμαι καθομαι στο η/υ και ψαχνω σχετικα με το αιωνιο προβλημα μας :legal και παρατηρωντας αυτα εδω τα γραφηματα http://www.physics.upenn.edu/facultyinfo/frankel/papers/propeciafda2/ πολυ προσεκτικα (εαν ειναι αληθινα) παρατηρω οτι 0,05mg φινα per os προκαλει ιδια πτωση στη dht στο scalp οσο και το 1mg.Στο αιμα ομως η πρωτη δοση προκαλει πτωση 50% ενω η δευτερη περιπου 70%.Ακομη δοση 0,01mg δεν προκαλει τπτα στη dht σε πλασμα και scalp.οποτε η ουδος της φ.ουσιας ειναι μεταξυ 0,01 και 0,05mg.Με βαση τα παραπανω μπορουμε να συμπερανουμε οτι η 0,05 προκαλει αναστολη του ενζυμου στο τριχωτο αλλα η δραση περιοριζεται στα κυτταρα του προστατη, που εκει κυριως παραγεται.Εαν σε αυτη τη δοση μεταξυ 0,01 και 0,05 ο προστατης δεν επηρεαζεται τοτε συμφωνα με τις ερευνες στα ποντικια δεν επηρεαζεται και ο εγκεφαλος διοτι οι υποδοχεις ανταποκρινονται παρομοια.Μελλοντικα λεω να δοκιμασω τοπικα μαζι με μινοξ και 0,05% δ/μα αλκοολης με φινα.Η αποροφηση στη συστηματικη κυκλοφορια θα ειναι περιπου το μισο οπως λενε οποτε στο αιμα θα περνα περιπου 0,025mg,ΟΜΩΣ τοπικα η συγκεντρωση θα ειναι πολυ πιο πανω.Δεδομενου οτι η αποροφηση της μινοξ με pg διαρκει 2-4 ωρες καπου τοσο θα ισχυει για τη φινα, θα μπαινει τοπικα για 4 ωρες πιστευω ενδοκυτταρικα και θα δρα το ιδιο καλα σε σχεση με την peros ληψη.Παρολα αυτα δεν θα κατεβαζει τη dht στο αιμα τοσο πολυ οσο τα 0,05.Αρα δεν θα προστατευει απο τη συστηματικη dht.Αυτον τον ρολο θα τον παιζει η τοπικη spiro που ηδη βαζω.Εσεις τι λετε? :chinscratch

ΠΑρακληση στον ουρολογο επειδη δε θυμαμαι το ονομα του, εαν μπορει να απαντησει εκ πειρας εαν δοση μεταξυ 0,05 και 0,025mg φιναστεριδης μπορει να προκαλεσει συρρικνωση του προστατη...

GUK

New Member

τα 5 mg Proscar μειώνουν το volume του προστάτη σε 3-6 μήνες κατά 30% για την δόση ο,ο5 καταλαβαίνεις πια είναι η αναλογία μαλλον αμελητέα μείωση ή και καθόλου σε κάθε περίπτωση ενα PSA πριν και ένα μετά την θεραπεία θα σου δείξει τη ακριβώς γίνεται ( με τα 5 mg το PSA πέφτει στο μισό το προαναφερθέν χρονικό διάστημα) Κάντο να το να το ανακοινώσουμε σε κανένα συνέδριο ;D

kos1987

New Member

Λεω να το αρχισω σε λιγο καιρο να δω πως τα παω με τοπικη σπιρολακτονη 2% και μινοξ...Παντως η φινα θεωρητικα δρα και τοπικα καθως δεν χρειαζεται να μεταβολιστει σε καποιο αλλο παραγωγο, δλδη δεν χρειαζεται να μπει στη συστηματικη κυκλοφορια για να δρασει σε κυτταρικο επιπεδο.

danceworld_2001

Well-Known Member

Γιατρέ εγώ με 1/3 εκτιμώ οτι είχα συρρίκνωση του προστάτη. Ελπίζω στο 1/4 πλέον να μην τη ξαναφάω. Πάντως μικρές δόσεις φίνας δεν έχουν καλό αποτέλεσμα στα μαλλιά, εννοώ 0,0χχχχχ.

romario

Member

βρε παιδια ηρεμια...κανω χρηση φινας εδω και1,5 χρονο..χωρις καμια παρενεργεια...τωρα την εκοψα και μαχαιρι μαλιστα για δυο μηνες και ειμαι οκ...ολα στο μυαλο ειναι...ξεκολατε...

romario

Member

τεσταρω τον εαυτο μου πως αντιδρα τωρα που την εκοψα...ειμαι οκ οργανικα αλλα εχω τριχοπτωση ξανα...θα την ξαναρχησω συντομα.δεν θα παθετε τιποτα εαν την παρετε για ενα διαστημα ας πουμε 1-2 μηνες βλεπετε πως αντιδρατε και αποφασιζεται...δεν προκειτε να σου συμβει τιποτα μεσα σε 1 μηνα...

nikosgf7

New Member

φιλε μπαινω στον 3ο χρονο παιρνω περισσοτερο καιρο απο σενα... ;DΜε τις πρωινες στησεις πως πας??

kos1987

New Member

@ danceworld_2001 Η δοση 0,05 εαν το τονιζω εαν η φινα αποροφαται τοπικα και μπαινει στα κυτταρα του τριχωτου τοτε ειναι υπεραρκετη για να απενεργοποιησει τη 5αρ. Η δοση 0,0χχ χχ που λες εσυ αν την παρεις peros προφανως δεν θα κανει πολλα.Αυτο που ψαχνω τωρα ειναι το καταλληλο μεσο...Αλλα λογικα ματαια ψαχνω γιατι μονο εγω ειμαι ο "εξυπνος" σε ολη τη γη?Καποιος αλλος δεν θα το χει δοκιμασει? :chinscratch

@ romario Τα συμπτωματα που βγαζουν οι χρηστες στην πλειονοτητα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ.Μαλιστα η μερκ αναγκαστηκε τωρα να γραψει στις παρενεργειες τη μονιμη στυτικη δυσλειτουργια....Εμενα προσωπικα με τρομαζει η επιδραση που εχει σε ολοκληρο το ενδοκρινικο και στον εγκεφαλο.

nikosgf7

New Member

ελα ρε παιδια ενταξει η στυτικη λειτουργια αλλα η μονιμη?? :downΑληθεια εσεις ποσους εχετε δει απο εδω ή απο τους ξενους που να την σταματησαν κ να μην ξαναεπανηλθαν?? :chinscratch

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

nikosgf7

New Member

α και φιλε κος ολοι ετσι λενε σιγα μην ειμαι εγω ο μονος :p αλλα ολες οι μπομπες καπως ετσι βρεθηκαν απο καποιον που το ψαχνει περισσοτερο σαν εσενα :tease:Οποτε βουρ στον πατσα φιλε.....

romario

Member

Ντουρος φιλε μου μια χαρα...Αν εξαιρεσεις ορισμενες φορες λογω κουρασης απο δουλεια και στρες ολα καλα...παντως το παραδοξο ειναι οσο και να ακουγεται παραλογο ειναι πως οταν εκοψα το καπνισμα κ ενω επαιρνα φινα 1 χρονο δεν επεφτε τριχα...ενω οταν καπνιζα ειχα μια σχετικη τριχοπτωση...τι να πω ο καθε οργανισμος αντιδρα διαφορετικα..παιρνω propecia η την φτιαχνει ενας φαρμακοποιος που ξερω.

kos1987

New Member

Σιγα που θα ημουν ο πρωτος που θα το δοκιμαζα: http://shop.genhair.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=0&products_id=2

xaris12

Member

Σε συνδιασμό με μινοξυδίλη,βεβαια δεν αναφέρει την περιεκτικότητα της φιναστερίδης... http://www.minoxidilsolutions.com/products/948/

xaralabokostas

New Member

Γειά σας παιδιά... είμαι και γω ένας απο αυτους που θέλουν να πάρουν Proscar (propecia για την ακρίβεια αλλα νομίζω είναι το ίδιο?) οπότε είμαι στο σωστό ποστ μη με βρίζετε που θα γράψω μια έκθεση...

Αρχικά να πω ότι έχω ακόμα( :( ) αρκετά μαλια αλλά τα βλέπω να αραιώνουν με αρκετά γρήγορους ρυθμούς και ο δερματολόγος μου είπε (αφου έκανα εξετάσεις) να πάρω propecia για 1 μήνα και να ξαναπάω να με δει...

το πρόβλημα είναι οτι είμαι 22 και απ'ότι έχω διαβάσει εδώ αν αρχίσω τώρα το χάπι θα πρέπει να το συνεχίσω επ'άπειρον ή αν το σταματήσω θα χάσω ότι έχω κερδίσει.. :/

επίσης ρώτησα 2η δερματολόγο και μου είπε ότι στην ηλικία μου δε θα μου συνιστούσε για κανένα λόγο να αρχίσω αυτο τ χάπι λόγω των παρενεργιών που μπορεί να έχει αν το παίρνω για τόσο καιρό..αντίθετα μ πρότεινε μια λοσιόν που θα περιέχει regain..

Επειδή δεν ξέρω τι να κάνω.. ήθελα όποιος μπορεί να μου δώσει μια συμβουλή...

Σίγουρα θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσω τη λοσιόν αλλά είναι αποτελεσματική?η θα χάσω τα μαλιά μου και θα πάρω στ τέλος το χάπι για να κρατήσω τα λίγα π θα μου έχουν μείνει :/
Να αρχίσω απο τώρα το χάπι να σώσω έστω τα μαλιά μου??

Όποιος μπορεί ας βοηθήσει... ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη αν κούρασα :)

kos1987

New Member

Γεια σου!!!
Καμια "θεραπεια" δεν σωζει τα μαλλια :( απλα επιβραδυνει...Οντως η φιναστεριδη που λες εχει κατα γενικη ομολογια τα μεγαλυτερα ποσοστα "επιτυχιας" οσο αφορα τα μαλλια.Δωσε μας λιγες περισσοτερες λεπτομερειες οπως τη nw εισαι? Τεσπα κοιταξε λιγο και τις ιδιοκατασκευες τα τοπικα οπως (zix, zixII, spiro) που δεν εχουν τις παρενεργειες της φιναστεριδης...
Η λοσιον που περιεχει μινοξιδιλη (regain ειναι μια μαρκα) κανει επανεκφυση αλλα θα χρειαστεις και καποιο dht blocker για να τα διατηρησει οσο πιο πολυ γινεται, συστηματικο(φινα) ή τοπικο.

xaralabokostas

New Member

τι έιναι το nw ? βασικά το dht blocker είναι που χρειάζομαι γιατί μαλια έχω αρκετά ακόμα... απλά πρέπει να σταματήσω την αραίωση :/

υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να το πετύχω αυτό πέρα απο το χάπι?

και με το χάπι τι γίνεται? ισχύει το ότι δε θα έπρεπε να το αρχίσω? εγώ στη φάση που είμαι, με την ψυχολογία που έχω είμαι έτοιμος να αγνοήσω και τις παρενέργιες :/

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

xaralabokostas είπε:
και με το χάπι τι γίνεται? ισχύει το ότι δε θα έπρεπε να το αρχίσω? εγώ στη φάση που είμαι, με την ψυχολογία που έχω είμαι έτοιμος να αγνοήσω και τις παρενέργιες :/

http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,40.0.html

Διάβασε φίλε στο φόρουμ, απορίες σαν αυτές που έχεις έχουν απαντηθεί δεκάδες φορές εδώ μέσα...

Μπλουζα