Για όσους θέλουν να πάρουν Proscar....

xaralabokostas

New Member
Απ: Για όσους θέλουν να πάρουν Proscar....

καλά απ'ότι κατάλαβα απάντηση δε παίζει να πάρω...

εδώ καίγεται ο κώλος μας και μου λες φίλε μου να κάτσω να διαβάσω όλο το φόρουμ π έχει 100νταδες ποστ και μετά να αποφασίσω (ίσως αυτό πρέπει να κάνω αλλά κατάλαβε με και μένα..)

απλά να ρωτήσω κάτι... ισχύει ότι άμα αρχίσω το χάπι θα πρέπει να το συνεχίσω επ'άπειρον και ότι αν το σταματήσω θα αρχίσει πάλι η τριχόπτωση και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό?

ευχαριστώ

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kos1987

New Member

xaralabokostas είπε:
απλά να ρωτήσω κάτι... ισχύει ότι άμα αρχίσω το χάπι θα πρέπει να το συνεχίσω επ'άπειρον και ότι αν το σταματήσω θα αρχίσει πάλι η τριχόπτωση και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό?

ευχαριστώ

Ναι

danceworld_2001

Well-Known Member

Φίλε μου παίρνω 7 χρόνια φίνα και κάτι ξέρω. Είναι μέγα λάθος να αρχίσεις το χάπι όταν θα σου πέσουν και άλλα μαλλιά. Ξεκινάς τώρα άμεσα χρήση φίνας 1 mg και βλέπεις πως πας και απο πλευράς αποτελεσμάτων και παρενεργειών. Εαν δεν έχεις παρενέργειες ή δεν ειναι σημαντικές δεν το κόβεις, αποτελέσματα σε 1 μήνα δεν θα δεις, θα χρειαστείς 6. Εφόσον το ξεκινήσεις θα πρέπει να το παίρνεις επ άπειρον. Αμα το κόψεις σε 3-4 μήνες θα αρχίσει η τριχόπτωση και σε χρόνο ρεκόρ θα έχεις καραφλιάσει στο σημείο που θα έφτανες αμα δεν είχες πάρει τόσο καιρό το χάπι. Και πάλι αμα περάσουν πολλά χρόνια με χρήση φίνας και μεγαλώσεις τα μαλλιά γίνονται πιο ευαίσθητα σε ανδρογόνα, και πάλι θα χάνεις μαλλιά αλλά με απίστευτα αργό ρυθμό. Με λίγα λόγια κατ εμε αξίζει η χρήση της γιατί με μικρές ηλικίες σε πιάνει αμέσως και θα γλυτώσεις τα μαλλιά σου, την παγώνεις την τριχόπτωση αρχικά, μετά τα 30 θα έλεγα απλά επιβραδύνεις την εξέλιξη της σημαντικότατα. Επίσης μπορείς αργότερα να δυναμώσεις την θεραπεία σου με μινοξ και άλλα τοπικά και αφου έχεις κερδίσει 10 χρόνια προχωράς στο τέλος σε μια μεταμόσχευση και βελτιώνεις τους κροτάφους σου που πρώτοι θα φθαρούν.

xaralabokostas είπε:

εδώ καίγεται ο κώλος μας και μου λες φίλε μου να κάτσω να διαβάσω όλο το φόρουμ π έχει 100νταδες ποστ και μετά να αποφασίσω (ίσως αυτό πρέπει να κάνω αλλά κατάλαβε με και μένα..)

ευχαριστώ

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

xaralabokostas είπε:

Μπα, τι λες ρε μεγάλε? Να κάτσουμε να τα ξαναγράψουμε όλα από την αρχή ένα ένα επειδεί εσύ βαριέσε να διαβάσεις? ???

xaralabokostas

New Member

Φίλε Fenimore δεν είναι ότι βαριέμαι να διαβάσω... έχω ρίξει αυτές τις μέρες τόσο διάβασμα εδω πέρα όσο δεν έριξα στις πανελλήνιες :p

το πρόβλημα μου είναι ότι πρέπει να αποφασίσω κάτι γρήγορα πρωτού πέσουν τα μαλιά μου (καίγεται ο κώλος μας :p )

Εκτός αυτού έχει άπειρα θέματα εδώ και δε ξέρω που να ψάξω.. πχ σήμερα μου πρότιναν ομοιοπαθητική...
μου είπαν ότι έχει πολύ καλά αποτελέσματα στην τριχόπτωση και ίσως θα έπρεπε να το δοκιμάσω...

ξέρετε κάτι γιαυτό? δώσε μου ποστ να διαβάσω αν υπάρχει απλά κοίταξα στο σερτσ κ δε βρήκα κάτι :/

ευχαριστώ :)

η ομοιοπαθητικη δινει πολυ καλα αποτελεσματα αμα θες να φιλησεις τα μαλλια σου αντιο. kiss your hair goodbye φιλαρακος

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

xaralabokostas είπε:
Φίλε Fenimore δεν είναι ότι βαριέμαι να διαβάσω... έχω ρίξει αυτές τις μέρες τόσο διάβασμα εδω πέρα όσο δεν έριξα στις πανελλήνιες :p

το πρόβλημα μου είναι ότι πρέπει να αποφασίσω κάτι γρήγορα πρωτού πέσουν τα μαλιά μου (καίγεται ο κώλος μας :p )

Εκτός αυτού έχει άπειρα θέματα εδώ και δε ξέρω που να ψάξω.. πχ σήμερα μου πρότιναν ομοιοπαθητική...
μου είπαν ότι έχει πολύ καλά αποτελέσματα στην τριχόπτωση και ίσως θα έπρεπε να το δοκιμάσω...

ξέρετε κάτι γιαυτό? δώσε μου ποστ να διαβάσω αν υπάρχει απλά κοίταξα στο σερτσ κ δε βρήκα κάτι :/

ευχαριστώ :)

Το να αρχίσεις κάτι σήμερα ή να το αρχίσεις σε μια βδομάδα δεν θα κάνει δοαφορά στο αποτέλεσμα. Χειρότερα γίνεσε έτσι αμα ανχώνεσε.
Όποιος βιάζετε σκοντάφτει που λένε, και επίσης λένε ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.
Δεν χρειάζετε να διαβάσεις όλο το φόρουμ, απλά δες τα λινκ που σου δίνουμε και τις συγκεκριμένες κατηγορίες που σε ενδιαφέρουν.
Ενημερώσου καλά πριν ξεκινήσεις κάποια θεραπεία.

Η ομοιοπαθητική δεν θα μας σώσει τα μαλλιά δυστυχώς...

JackSheppard

New Member

αυτα που ηθελε ο φιλος εχουν ηδη απαντηθει νομιζω. Αν θες να το παλεψεις, propecia μινοξιδιλη ειναι οτι δινει αποδεδειγμενα αποτελεσματα. Ολα τα αλλα ειναι στην καλυτερη πειραματα που δεν αξιζουν ουτε τα λεφτα ουτε τον κοπο. Καλη τυχη.

garidas

New Member

παιδιά έχω μια απορία έστω οτι παίρνουμε κάθε μέρα 1mg φιναστερίδη . είναι το ίδιο είτε το παίρνουμε όλο το 1 mg το πρωί είτε να το σπάμε και να παίρνουμε 0.5 mg το πρωί και 0.5 το βράδυ..προφανώς λαμβάνουμε την ίδια ποσότητα, απλώς η απορία μου ειναι μήπως σπάζοντας τη δόση εχουμε καλύτερο αποτέλεσμα?

kos1987

New Member

οκ θα προσθεσω και κατι που ισως εξηγει τη στυτικη δυσλειτουργια http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12899683 Οσο διαβαζω τετοια τοσο απομακρυνεται ο πειρασμος φινα...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

MindYourself

New Member

Γεια σε όλους..Έχω καιρό να μπω στο σαιτ, έκανα χρήση φιναστερίδης (1 mg/μέρα) γύρω στον 1.5 χρόνο χωρίς πρόβλημα..
Διάβασα όμως τελευταία στο ίντερνετ ότι η φινα μπορεί να λειτουργεί αρνητικά στην παραγωγή του αμινοξέως GABA (ή στην ευαισθησία των αντίστοιχων υποδοχέων του αμινοξέως) με αποτέλεσμα την αύξηση του άγχους?
Προφανώς υπάρχουν και άλλες συνθήκες που μου δημιουργούν άγχος αλλά τελευταια (γύρω στους 5-6 μήνες) έχω παρατηρήσει μια σχετική αύξηση και θα ήθελα να αποκλείσω το ενδεχόμενο να προέρχεται απο το χάπι η κατάσταση. (σημ:απο τους 6 μήνες τους τελευταίους 3 δε παίρνω φίνα και την έκοψα απότομα).
Ξέρω ότι στο σάιτ υπάρχουν άτομα με γνώσεις πάνω στη χημεία και τη βιολογία και θα εκτιμούσα πολυ μια εμπεριστατωμένη απάντηση.

Παραθέτω το link που γράφει για τα παραπάνω

http://www.propeciahelp.com/forum/viewtopic.php?f=24&t=668

kos1987

New Member

Και εγω που δεν πηρα ποτε φινα το τελευταιο εξαμηνο ειμαι μεσα στο αγχος(Μ'αυτους που εχουμε μπλεξει ειναι απολυτα φυσιολογικο).Τα ποσοστα καρδιολογικων - εγκεφαλικων νοσηματων εχουν αυξηθει γι'αυτο 8) Παντως αφου θες κατι σχετικο η ελλειψη αλλοπρεγνανολονης σχετιζεται περισσοτερο μ'αυτα...
Journal of Sexual Medicine (July 2011)

The 5 alpha reductase enzyme ALSO metabolizes progesterone to 5 alpha-dihydroprogesterone and deoxycorticosterone to 5 alpha-dihydrodeoxycorticosterone. And in the brain, the products of 5 alpha reductase inhibitors are transformed by another group of specific enzymes known as 3 alpha-hydroxysteroid dehydrogenases, which reduces 5 alpha-dihydrotestosterone to 3 alpha, 5 alpha-androstane 17b-diol (3a-diol), and 5 alpha-dihydroprogesterone to 3 alpha, 5 alpha-tetrahydroprogesterone (allopregnanolone). Similarly, 5 alpha-dihydrodeoxycorticosterone is further reduced to 3 alpha, 5 alpha-tetrahydrodeoxycorticosterone. " [THDOC]

"Theoretically, these important neurosteroid derivatives are UNNECESSARILY LOWERED (collateral damage) by 5 alpha reductase inhibitors for hair loss. These reduced important neurosteroid derivatives are thought to function in the central nervous system with important physiological functions including modulation of gamma aminobutyric acid type A receptor, sigma receptor function, nicotinic acetylcholine receptor, voltage gated calcium channels, and synaptic and brain plasticity.

"To translate into clinical terms, these physiological functions may impact mood, rhythm, stress, sleep, memory, anxiety, and sexual function.

MindYourself

New Member

Μάλιστα..
including modulation of gamma aminobutyric acid type A receptor,

Δηλαδή επηρεάζει τη λειτουργία του υποδοχέα του GABA (θεωρητικά) αν κατάλαβα καλά.. Μόνιμα όμως η όχι?
Αν ας πούμε ξεκινήσεις διατροφή πλούσια σε παρόμοια αμινοξέα, αν έχει γίνει ζημιά υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί ή όχι..?
Επίσης αν το πρόβλημα είναι στους υποδοχείς και όχι στην ποσότητα τον αμινοξέων είναι με κάποιο τρόπο ανιχνεύσιμο?
Για την αλλοπρεγνανολονη με μια γρήγορη αναζήτηση είδα ότι σχετίζεται με προβλήματα κατάθλιψης όταν είναι χαμηλή, οπότε μάλλον το αποκλείω σαν ενδεχόμενο.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου.

kos1987

New Member

ααα τωρα σ'επιασα σχετικα με το αγχος δεν το διαβασει καλα...Λοιπον αυτο που λεει THDOC στο Journal of Sexual Medicine σχετιζεται αμεσα με το αγχος.. οπως και η τροποποιηση του gaba υποδοχεα
ολα αυτα ειναι περισσοτερο αντιληπτα αν καποιος παιρνει ντουτα..Για τους υποδοχεις αν ειναι μονιμο ή οχι ερευνα που ειχε γινει σε ποντικια για 1 μηνα και κατι εδειξε οτι ειναι αντιστρεπτη.Η υπαρξη αλλοπρεγνανολονης εχει τεραστια σημασια στη αποκατασταση της ισσοροπιας αυτης στις συναψεις.

kos1987

New Member

@JackSheppard : Για να μην γραφω σε ασχετο θεμα το ποσταρω εδω.
Το παρακατω link δειχνει την υπεροχη της ντουτας σε σχεση με τη φινα οσο αφορα την α/α
http://www.bernsteinmedical.com/resources/hair-restoration-papers/dutasteride-vs-finasteride/

kos1987

New Member

5mg φινα την μερα για 4 μηνες μειωνουν κατα μεσο ορο την αλλοπρεγνανολονη κατα 300% και υπαρχει περιστατικο με μειωση κατα 876% ??? ??? ???

μεταξυ αλλων στην εισαγωγη της ερευνας αναφερουν:

Several clinical observation and experiments on laboratory rodents have demonstrated that finasteride treatment
can possible give rise to depression and mood modification.
These finding suggest that finasteride might induce depressive symptoms.
Therefore this medication should be prescribed cautiously for patients with high risk
of depression . Depression associated to marked anxiety in some cases promptly
resolved after suspension of the drug in men with androgenetic alopecia

και στο τελος κατι που μου εκανε εντυπωση:
Finasteride is a potent 5α-reductase inhibitor approved by Food and Drug Administration
for treatment of benign prostate hyperplasia in 1992 and in 1997 for treatment
of androgenetic alopecia in men. Finasteride may hold promise also for other
dihydrotestosterone-mediated disorders such as acne, facial hirsutism, prostate
cancer and symptoms of premature puberty or enormous sexual appetite.

weznem

Well-Known Member

kos1987 είπε:
οκ θα προσθεσω και κατι που ισως εξηγει τη στυτικη δυσλειτουργια http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12899683 Οσο διαβαζω τετοια τοσο απομακρυνεται ο πειρασμος φινα...
εν ολιγεις αν θυμαμαι καλα εισαι ουρολογος φιλε μ?αυτο μασ βοηθαει ολους εδω σιγουρα...τελικα που καταληγουμε ρε παιδια??????ειναι αναστρεψιμες οι παρενεργειες η που...ες μπλε??να το ξεκινησουμε η οχι το ρημαδι με τρωει αυτη η απορια χρονια τωρα..μην μ πειτε τα κοινα αν μπεις με αυτην τη ψυχολογια......ειμαι γνωστης..την αληθεια την ωμη βλαπτει την υγεια η οχι??????????ορμονες επηρεαζει γαμωτι την τρελα μ να μαστε σιγουροι μπορουμε??τα μινοξιδια σ πρηζει το προσωπο και αντε να χεις και τσιμπιματα στα βυζακια(στηθαχγη) δεν θα σου βγαλει καρκινοπλασιες...εν ολιγεις οπως προειπα διοτι μεχρι τωρα υπευθυνα δεν εχουμε καταληξει καπου σε αυτες τις 42 σελιδες με τις παρενεργεις φινα που ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ??ειλικρινα δηλαδη δεν ξερω τι να κανω το παιρνω η οχι?

kapa

Μέλος του προσωπικού

weznem είπε:
εν ολιγεις αν θυμαμαι καλα εισαι ουρολογος φιλε μ?αυτο μασ βοηθαει ολους εδω σιγουρα...τελικα που καταληγουμε ρε παιδια??????ειναι αναστρεψιμες οι παρενεργειες η που...ες μπλε??να το ξεκινησουμε η οχι το ρημαδι με τρωει αυτη η απορια χρονια τωρα..μην μ πειτε τα κοινα αν μπεις με αυτην τη ψυχολογια......ειμαι γνωστης..την αληθεια την ωμη βλαπτει την υγεια η οχι??????????ορμονες επηρεαζει γαμωτι την τρελα μ να μαστε σιγουροι μπορουμε??τα μινοξιδια σ πρηζει το προσωπο και αντε να χεις και τσιμπιματα στα βυζακια(στηθαχγη) δεν θα σου βγαλει καρκινοπλασιες...εν ολιγεις οπως προειπα διοτι μεχρι τωρα υπευθυνα δεν εχουμε καταληξει καπου σε αυτες τις 42 σελιδες με τις παρενεργεις φινα που ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ??ειλικρινα δηλαδη δεν ξερω τι να κανω το παιρνω η οχι?
θα σου πω μια ιστορια αληθινη.
πριν 4 χρονια οταν ξεκινησα θεραπειες ειχα ξεκινησει με avodart.
στην πρωτη καψουλα που πηρα μεσα σε 3 ωρες ειχε νερωσει το σπερμα,με γαργαλουσε ο προστατης,προφανος ειχε υδη αρχισει να συρικνωνεται και εκανα γυναικομαστια,πρηστικε ο αριστερος αδενας και ετζουζε.
μεσα σε δυο μερες η γυναικομαστια εφυγε και το σπερμα ηρθε στα κανονικα του.
ξεκινησα προσκαρ 1,2mg,μεσα σε 3,5 μηνες με εποιασε πονος στους ορχεις,το εκοψα εναν μηνα,ξεκινησα προσκαρ 0,6,σε δυο βδομαδες με εποιασε παλι πονος στους ορχεις,το εκοψα ξανα,ξεκινησα τοπικη σπιρονολακτονη,περισσοτερο απο 40 φορες με εποιασε τσουξιμο στο στηθος μεχρι να βρω την δοσολογεια στο σωμα μου να μην με ενοχλει.
4 χρονια μετα ξαναδινω ακομα μια ευκαιρια στην φινα με 0,2mg.
αυτην την στιγμη το σπερμα ειναι νερωμενο ξανα,το περιεργο ειναι οτι μου εχει ανεβασει πολυ την λιμπιντο.
αν μου εμφανισει πονο στους ορχεις παλι θα δοσω ακομα μια ευκαιρια με 0,1mg,αν μου ριξει την λιμπιντο την κοβω μαχαιρι.
επισης πονο στους ορχεις ειχα και με τοπικη ντουτα και κρεμα φουνκοραλ,με την διακοπη τους φυγανε
ευτυχως που ειμαστε αναγκασμενοι να χρησιμοποιουμε τα φαρμακα εφ ορου ζωης και δεν ειναι μονιμα τα αποτελεσματα τους γιατι θα ηταν μονιμες και οι παρενεργειες τους και εκει θα ειχαμε προβλημα.
η γνωμη μου ειναι ναι η φινα εχει παρενεργειες στο 50%,αλλα ειναι αναστρεψιμες στο 99,9%.
το καθε σωμα εχει την δοσολογεια του,δεν υπαρχουν κανονες

καλημερα κ χρονια πολλα σε ολουσ...διαβαζω ενα βιβλιο το οποιο εχει μεσα φυτικα αγιουβερδικα προιοντα τα οποια ειναι φυτικα απο την κινα...μεσα σε ολα λοιπον διαβαζω και για το prosteez to οποιο ειναι για την καλοηθη υπερπλασια του προστατη τυπου ι και ιι....στισ δρασεισ αναφερει πωσ
...ελαττωνει τα επιπεδα ι κ ιι τησ 5ασ reductase
... αναστελλει την συνδεση τησ δθιδροστερονησ με τουσ κυταρικουσ υποδοχεισ ανδρογονων στα προστατικα κυταρα
... και καποια αλλα που μαλλον δε μασ ενδιαφερουν
,,, επισησ δεν εμφανιζει παρενεργεισ οπωσ ακρατεια ανικανοτητα και αντενδεικνυεται σε ασθενεισ με κατακρατηση υγρων
τα συστατικα ειναι
,,,yashad bhasma
purified asphaltum
saw palmeto
piper cubeba
tinospora cordifolia
triphala
crataeva nurvala
tribulus terrestris
glycine soja
bauhinia verieg
.........λετε να κανει τιποτα ?να το δοκιμασουμε?

Μπλουζα