Εσύ που θα πήγαινες για Μεταμόσχευση?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Aldo

Well-Known Member
Έλα αφού είσαι παλιος εδώ ξερεις.
Εκτιμώ πως θα πας καπου που κάνει την μεταμόσχευση Γιατρος ο ιδιος/ιδια, ΟΧΙ Ρεσεψιονίστ, νοσοκόμες, κουμπάρες, μασέρ/μασουζ!

Το ρισκο είναι συνδεδεμένο με πολλους παράγοντες με κυρίους, τους εξωγενης. Όσο λιγότεροι οι εξωγενης παράγοντες τόσο ΧΑΜΗΛΩΝΕΙ το ρίσκο σε κρίσιμα θέματα.

Γι αυτό και υπάρχει ο Πιλότος, μόνο ΑΥΤΟΣ πετάει, το πλήρωμα είναι για φέρνει κυρίως νερακια και κουβέρτες στους επιβάτες, και καθεται ΕΚΤΟΣ του cockpit!

Είσαι έξυπνος άνθρωπος, έμπειρος πλέον θα κανεις τη σωστή επιλογή και θα πας υπέροχα.

George691

New Member
χωρις να εχω καλη γνωση των κλινικων , διαβασα τη συζητηση για info και θα συμφωνησω στο οτι κι εγω θα ηθελα να με αναλαβει γιατρος, και οχι νοσηλευτριες κλπ που ακουγονται σε Τουρκια ειδικα!
Έλα αφού είσαι παλιος εδώ ξερεις.
Εκτιμώ πως θα πας καπου που κάνει την μεταμόσχευση Γιατρος ο ιδιος/ιδια, ΟΧΙ Ρεσεψιονίστ, νοσοκόμες, κουμπάρες, μασέρ/μασουζ!

Το ρισκο είναι συνδεδεμένο με πολλους παράγοντες με κυρίους, τους εξωγενης. Όσο λιγότεροι οι εξωγενης παράγοντες τόσο ΧΑΜΗΛΩΝΕΙ το ρίσκο σε κρίσιμα θέματα.

Γι αυτό και υπάρχει ο Πιλότος, μόνο ΑΥΤΟΣ πετάει, το πλήρωμα είναι για φέρνει κυρίως νερακια και κουβέρτες στους επιβάτες, και καθεται ΕΚΤΟΣ του cockpit!

Είσαι έξυπνος άνθρωπος, έμπειρος πλέον θα κανεις τη σωστή επιλογή και θα πας υπέροχα.

bakalis

New Member
χωρις να εχω καλη γνωση των κλινικων , διαβασα τη συζητηση για info και θα συμφωνησω στο οτι κι εγω θα ηθελα να με αναλαβει γιατρος, και οχι νοσηλευτριες κλπ που ακουγονται σε Τουρκια ειδικα!
Ναι αλλά δεν ειναι τόσο απλό.
Σε γενικές γραμμές από όσο εχω καταλάβει οι γιατροί κάνουν τομές, δεν βάζουν τα grafts, οπότε σε μεγάλο βαθμό με τεχνικούς θα γίνει η επέμβαση. Αλλα ειναι αρκετό να ειναι ο γιατρός παρόν;

Η μάλλον ειναι αναγκαία η παρουσία γιατρού για καλό αποτέλεσμα;
Το αντίθετο κάποιες φορές διότι σε διάφορες τουρκικές κλινικές έρχονται οι γιατροι, κάνουν τις τομές (π.χ. Yaman) αλλα η όλη διαδικασία δεν γίνεται με την ευλάβια που χρειάζεται και χάνονται άπειρα grafts.

Τι προτιμάς κάπου που το παλεύουν σοβαρά να μην σου ψοφήσουν τα grafts, ή να εξαχθούν χωρίς τραυματισμό, ή να πας κάπου ειναι γιατρός αλλα τα χειρίζεται όπως καθαρίζω εγώ σπανάκι στον νεροχύτη μου;

Δύσκολες αποφάσεις

Hercules80

Active Member
Εδώ αναφέρεται σε περιπτώσεις ο @Aldo που ο γιατρός δεν έχει μεγάλη συμμετοχή στην επέμβαση.

Πχ στην κλινική του Αναστας@κη ο γιατρός κάνει μονο τις τομές στη λήπτρια που παίρνει πολύ λίγο χρόνο, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της επέμβασης γίνεται από νοσηλεύτριες (εξαγωγή και τοποθέτηση). Οποτε εδώ βλέπουμε ότι είναι μικρή η συμμετοχή του γιατρού.

Οποτε σου λέει ο Aldo να αποφύγει τέτοιες κλινικες με μικρή συμμετοχή του γιατρού και να επιλέξει μια κλινική που η επέμβαση γίνεται από το γιατρό και να έχει ο ίδιος μεγάλη συμμετοχή στην επέμβαση για να έχει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τελευταία επεξεργασία:

alex7

Well-Known Member
Ναι αλλά δεν ειναι τόσο απλό.
Σε γενικές γραμμές από όσο εχω καταλάβει οι γιατροί κάνουν τομές, δεν βάζουν τα grafts, οπότε σε μεγάλο βαθμό με τεχνικούς θα γίνει η επέμβαση. Αλλα ειναι αρκετό να ειναι ο γιατρός παρόν;

Η μάλλον ειναι αναγκαία η παρουσία γιατρού για καλό αποτέλεσμα;
Το αντίθετο κάποιες φορές διότι σε διάφορες τουρκικές κλινικές έρχονται οι γιατροι, κάνουν τις τομές (π.χ. Yaman) αλλα η όλη διαδικασία δεν γίνεται με την ευλάβια που χρειάζεται και χάνονται άπειρα grafts.

Τι προτιμάς κάπου που το παλεύουν σοβαρά να μην σου ψοφήσουν τα grafts, ή να εξαχθούν χωρίς τραυματισμό, ή να πας κάπου ειναι γιατρός αλλα τα χειρίζεται όπως καθαρίζω εγώ σπανάκι στον νεροχύτη μου;

Δύσκολες αποφάσεις
Καθόλου δύσκολες αποφάσεις .Εσυ βρίσκεσαι σε κομφούζιο και έχεις μπερδευτεί !Απο που προκύπτει ότι ο γιατρός θα ασχολείται ελάχιστα με τον ασθενή ; Απο τον γιατρό που κυκλοφορεί εδώ στο φόρουμ το έβγαλες το συμπέρασμα;;; Στις σοβαρές κλινικές ο γιατρός κάνει την περισσότερη δουλειά και εκεί πρέπει να πας

bakalis

New Member
Καθόλου δύσκολες αποφάσεις .Εσυ βρίσκεσαι σε κομφούζιο και έχεις μπερδευτεί !Απο που προκύπτει ότι ο γιατρός θα ασχολείται ελάχιστα με τον ασθενή ; Απο τον γιατρό που κυκλοφορεί εδώ στο φόρουμ το έβγαλες το συμπέρασμα;;; Στις σοβαρές κλινικές ο γιατρός κάνει την περισσότερη δουλειά και εκεί πρέπει να πας

Δεν κατάλαβες τι είπα, μπερδεύτηκες.
Είπα ότι δεν ειναι μόνο να ειναι γιατρός απαραίτητο για την καλή έκβαση. Ο λόγος που το ανέφερα, το έγραψα και πιο πάνω, ειναι ότι κάπου ενώ ο γιατρός όνομα είναι παρόν σε κάποιο μέρος η διαδικασία το αποτέλεσμα μπορεί να υστερεί για τεχνικούς λόγους.

Για πες, σε ποιες κλινικές κάνουν όλη την επέμβση οι γιατροί; Ειμαι πολύ περίεργος. (Γιατροί δεν εννοούμε απόφοιτους 24 χρονώ που δεν έχουν κάνει ειδικότητα και ειναι περαστικοί απο το επάγγελμα, αυτοί πιάνονται για τεχνικοί, μιλάμε για τα ονόματα της κάθε κλινικής).

Κάνω μια λίστα και γράψε μου ναι όχι.

HDC
Αναστασάκης
Τυρκαλας
Seneca
DHI
AHC

Πρόσθεσε και όποια άλλη θελεις.

alex7

Well-Known Member
Δεν κατάλαβες τι είπα, μπερδεύτηκες.
Είπα ότι δεν ειναι μόνο να ειναι γιατρός απαραίτητο για την καλή έκβαση. Ο λόγος που το ανέφερα, το έγραψα και πιο πάνω, ειναι ότι κάπου ενώ ο γιατρός όνομα είναι παρόν σε κάποιο μέρος η διαδικασία το αποτέλεσμα μπορεί να υστερεί για τεχνικούς λόγους.

Για πες, σε ποιες κλινικές κάνουν όλη την επέμβση οι γιατροί; Ειμαι πολύ περίεργος. (Γιατροί δεν εννοούμε απόφοιτους 24 χρονώ που δεν έχουν κάνει ειδικότητα και ειναι περαστικοί απο το επάγγελμα, αυτοί πιάνονται για τεχνικοί, μιλάμε για τα ονόματα της κάθε κλινικής).

Κάνω μια λίστα και γράψε μου ναι όχι.

HDC
Αναστασάκης
Τυρκαλας
Seneca
DHI
AHC

Πρόσθεσε και όποια άλλη θελεις.
Τι με πέρασες για τον ταβερνιάρη που θα σου κάνει το λογαριασμό ;Θα ψάξεις και θα δεις ποιοι κάνουν σχεδόν μόνοι όλοι τη διαδικασία

bakalis

New Member
@alex7 Αντιστοιχα όπως απάντησες, θα σου πω και εγω, ψάξε στο φόρουμ και θα δεις ότι δεν συμμετέχουν οι γιατροί σε όλη την επέμβαση. Και ξεμπερδεύω απο το να χρειάζεται να παραθέτω αποδείξεις

αστο να πάει στα κομμάτια, να μιλάμε με επιχειρήματα αν ειναι

oreo

Well-Known Member
Η μετ ξεκινάει από τι norwood είσαι, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά σου, το που μπορείς να φτάσεις, αν θα χρησιμοποιήσεις φαρμακευτική αγωγή, πόσα cm2 πρέπει να καλύψεις κτλ κτλ. Αφού τα ξέρεις αυτά επιλέγεις τον γιατρό που θα εμπιστευτείς το κεφάλι σου με βάση την συνέπεια των αποτελεσμάτων του, την ενασχόληση με τους πελάτες του, την διασφάλιση των γκραφτ σου και το after sales του. Το παν στο τέλος αν γίνουν "Θεού θέλοντος" όλα τα άλλα σωστά, είναι η μεταμόσχευση να απορρέει φυσικότητα στο μάτι του μεγαλύτερου κριτή, του απλού κόσμου. Αν δεν σε κοιτάνε λες κάτι πάει λάθος με το κεφάλι σουμαλλον πηγές καλά.
Και πολλά άλλα θα ανέφερα, αλλά ειλικρινά βαριέμαι να γράφω από το κινητό

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Noname12

Member
Κατά τη γνώμη μου η επικέντρωση στο τι ακριβώς κάνει ο γιατρός και τι οι τεχνικοί δεν έχει τόση σημασία όση της αποδίδουμε. Υπάρχουν γιατροί που τα κάνουν όλα μόνοι τους και το αποτέλεσμα είναι χάλια και γιατροί που δουλεύουν πολύ με μία ομάδα τεχνικών 15-20 χρόνια και τα αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά.

Η συζήτηση είναι απομεινάρι νομίζω μιας συζήτησης 10 χρόνια πριν, στην αρχή της FUE, που ήταν ένας έμμεσος τρόπος να ξεχωρίσει η ήρα απ' το στάρι. Το πρόβλημα δεν είναι κάποιος γιατρός να έχει μια ομάδα τεχνικών που να κάνει μεγάλο κομμάτι της επέμβασης, αλλά το να είναι αυτή η ομάδα ίδια και να δίνει σταθερά καλά αποτελέσματα.
Λ.χ. στα τουρκικά hair mills (ή στην AHC νομίζω σ' εμάς) που έχουν 6-7 ομάδες τεχνικών, είναι καθαρά θέμα τύχης σε ποια ομάδα θα πέσεις. Κάποιος θα πάρει ένα τέλειο αποτέλεσμα και κάποιος ένα χάλια-μεγιστοποίηση του ρίσκου δλδ.

Πρόσφατα υπήρχε μια συζήτηση στο Hair Restoration Network για το ποια κομμάτια κάνει ο Couto και ποια οι τεχνικοί του. Θεωρώ ότι δεν έχει νόημα όταν ο άνθρωπος παράγει τόσα χρόνια consistently κορυφαία αποτελέσματα.

Προσωπικά κοιτάζω συνήθως αποτελέσματα και στο μέτρο που είναι σταθερά καλά δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα ποιος κάνει τι.

bakalis

New Member
Πάντως εμένα στην Σένεκα 48-49 χρονών ο γιατρός έκανε όλη την επέμβαση ο ίδιος(εξαγωγή-εισαγωγή)

Εκτός του γιατρού, πόσα άτομα ήταν παρόντα στον χώρο για βοηθοί;

Ο λόγος που ρωτάω δεν ειναι απλός, έχει να κάνει με την υποστήριξη που έχει ο γιατρός στην τεχνική της διαδικασίας. Πχ ο Αναστασάκης έβγαλε βίντεο να δείχνει 8-9 άτομα όλοι με συγκεκριμένους ρόλους.

Hercules80

Active Member
Οταν ένας γιατρός κανει μονο τις τομές το κανει οχι για καλύτερα αλλά για να κάνει περισσότερα χειρουργεία μεσα στη μέρα αλλά και να μη κουράζεται ο ιδιος. Να τα κάνουν αλλοι για αυτον και αυτός να εισπράττει.
Οπότε θα έχει και διαφορετικές ομάδες και θα εμπλέκονται πολλά άτομα στην επέμβαση και πολυ πιο ευκολα μπορει να γινει το λάθος από κάποιον, σε αντίθεση με μια κλινική οπου ο γιατρός κανει ολη την επέμβαση μονος ή έστω το μεγαλύτερο μέρος αυτης οπότε μειώνονται και οι πιθανότητες.
Σε σοβαρές κλινικές ο γιατρός έχει μεγάλη συμμετοχη και ενεργό ρολο στην επέμβαση. Οπότε έχει μεγάλη σημασία η συμμετοχή του γιατρού σε μια επέμβαση.

Kostas97

Well-Known Member

Ο λόγος που ρωτάω δεν ειναι απλός, έχει να κάνει με την υποστήριξη που έχει ο γιατρός στην τεχνική της διαδικασίας. Πχ ο Αναστασάκης έβγαλε βίντεο να δείχνει 8-9 άτομα όλοι με συγκεκριμένους ρόλους.
Προσωπικα οσο μικροτερος ο αριθμος περιστατικων που εχει ενας γιατρος τοσο περισσοτερο θα ηθελα το one man show.
Δηλαδη να παρει πρωτα και ο γιατρος τα πανω του και μετα το βλεπουμε για τον λοχο.

Αντιθετα σε σοβαρες κλινικες εξωτερικου που ειναι ομαδες ετων και με πολλα περιστατικα στο ενεργητικο, σιγουρα θα προτιμουσα εξειδικευση.

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Οταν ένας γιατρός κανει μονο τις τομές το κανει οχι για καλύτερα αλλά για να κάνει περισσότερα χειρουργεία μεσα στη μέρα. Οπότε θα έχει και διαφορετικές ομάδες και θα εμπλέκονται πολλά άτομα στην επέμβαση και πολυ πιο ευκολα μπορει να γινει το λάθος από κάποιον, σε αντίθεση με μια κλινική οπου ο γιατρός κανει ολη την επέμβαση μονος ή έστω το μεγαλύτερο μέρος αυτης. Σε σοβαρές κλινικές ο γιατρός έχει μεγάλη συμμετοχη στην επέμβαση.
Σε εμας υπαρχουν 5 σταθεροι εναλλαξ τεχνικοι δεν παιζει αυτο που λες εμπλεκονται πολλα ατομα. Οπως και 2 γιατροι.
Η δουλεια γινεται μιση μιση με τους τεχνικους. Ολη μερα καθε μερα με περιστατικα ενας γιατρος θα κλαταρει. Απλα πρεπει να εχεις σταθερους placer καλα εκπαιδευμενους

Hercules80

Active Member
Σε εμας υπαρχουν 5 σταθεροι εναλλαξ τεχνικοι δεν παιζει αυτο που λες εμπλεκονται πολλα ατομα. Οπως και 2 γιατροι.
Η δουλεια γινεται μιση μιση με τους τεχνικους. Ολη μερα καθε μερα με περιστατικα ενας γιατρος θα κλαταρει. Απλα πρεπει να εχεις σταθερους placer καλα εκπαιδευμενους
Οι γιατροί σας ποσα περιστατικά κανουν τη μέρα; Επίσης οι γιατροί σας νομιζω κάνουν και το Punching στη δότρια εκτός από τις τις τομές; Κατα αλλα γνωστοί γιατροί του εξωτερικού οπως πχ o Bruno Ferreira, Pekiner κανουν ολη την επέμβαση μονοι τους. ΔΕν βλέπω να κλαττάρει κανένας..

Τελευταία επεξεργασία:

JimKan1

Well-Known Member

Καλα το οτι ειναι 8-9 ατομα στο χωρο και κανουν οτι με κατι ασχολουνται δεν σημαινει οτι ισχυει κιολας, αν δεις το βιντει προσεκτικο θα καταλαβεις τι εννοω.

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Οι γιατροί σας ποσα περιστατικά κανουν τη μέρα; Επίσης οι γιατροί σας νομιζω κάνουν και το Punching στη δότρια εκτός από τις τις τομές; Κατα αλλα γνωστοί γιατροί του εξωτερικού οπως πχ o Bruno Ferreira κανουν ολη την επέμβαση μονοι τους.

Ναι κάνουν και δότρια και λήπτρια.
2 περιστατικά την ήμερα το πολύ.

Μπλουζα