Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

• Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 37 37.0%
  • Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και ΔΕΝ εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 47 47.0%
  • Δεν εχω κανει χρηση φιναστεριδης

Ψηφοφορίες: 16 16.0%

• Συνολικοί ψηφοφόροι
    100

JimKan1

Well-Known Member
Αυτό που έχω να πω και για το νέο νημα νο.5689 (έχει καταντήσει αηδία εντελώς,κάποια στιγμή τα νεα νήματα θα πρέπει να διαγράφονται αυτοματως) περί φιναστεριδης είναι το εξής, συντόμα και λιτά.

Όποιος θέλει να πάρει φίνα η παίρνει φίνα να ΜΗΝ μπαίνει να διαβάσει το φόρουμ ούτε καν να googlαρει. Απλά πάρτε την. Ξεκίνησα φίνα και με όλες τις μαλακίες που είχα διαβάσει εδώ μέσα περί προβλημάτων , για έναν χρόνο πίστευα ότι θα πεθανω στην καλύτερη.

Αυτά.
Τασο δεν ειναι σωστη λογικη αυτη, το οτι εσενα δεν σου εμφανησε καποιο θεμα δεν σημαινει οτι αυτο θα συμβει σε ολους, οταν αποφασιζεις να παρεις ενα φαρμακο το καλυτερο ειναι να εχεις οσο το δυνατον καλυτερη ενημερωση απο ολες τις πηγες, εγω απτη δικη μου εμπειρια μπορω να σου πω οτι εχω 4 φιλους που τους προτεινα να παρουν φινα και οι 4 μου λενε οτι ειχαν παρενεργειες και ο ενας κιολας εχει ακομα μετα απο καιρο που εχει διακοψει.
Ενημερωση απο ολες τις πλευρες και να ακουγονται ολες οι φωνες ειναι το σωστο, γι αυτο και ανοιχθηκε αυτο το νημα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σε αυτό το θέμα έχει απόλυτο δίκιο ο Τάσος. Η πρώτη συμβουλή που έδωσα στους συγγενείς μου είναι να μην διαβάσουν τίποτα για την φίνα. Ιδιαίτερα το σεξουαλικό είναι πολύ επιρρεπές στην ψυχολογία και πολλές φορές είναι καθαρά ψυχοσωματικό. Ειδικά το θέμα της στύσης. Αν έχουν πρόβλημα χωρίς να ξέρουν τίποτα για το θέμα της φίνας τότε είναι πιο σίγουρες οι παρενέργειες αλλιώς παίζει και να μην είναι.

JimKan1

Well-Known Member
Σε αυτό το θέμα έχει απόλυτο δίκιο ο Τάσος. Η πρώτη συμβουλή που έδωσα στους συγγενείς μου είναι να μην διαβάσουν τίποτα για την φίνα. Ιδιαίτερα το σεξουαλικό είναι πολύ επιρρεπές στην ψυχολογία και πολλές φορές είναι καθαρά ψυχοσωματικό. Ειδικά το θέμα της στύσης. Αν έχουν πρόβλημα χωρίς να ξέρουν τίποτα για το θέμα της φίνας τότε είναι πιο σίγουρες οι παρενέργειες αλλιώς παίζει και να μην είναι.
Να παρεις ενα φαρμακο που σου αλλαζει τις ορμονικες ισορροπιες χωρις να διαβασεις τιποτα γι αυτο;
Μαλιστα

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εννοείται, για πες μου ποιο είναι το πρόβλημα? Εννοώ να μην διαβάσεις τίποτα για αυτό.

Τελευταία επεξεργασία:

Wanderer

Active Member
O ανδρολόγος o δευτερος που πηγα, μου είπε ότι σε μικρή δόση δεν θα έχω πρόβλημα και ότι γενικά έχει δώσει μεγάλες δόσεις σε αυτούς που είχαν θέμα με προστάτη και δεν εμφανίστηκε κάποιος με pfs. Και όντως είπε να μην μπω καν να ψάξω για παρενέργειες (πριν του πω ότι έψαξα).

Δημ

Member
Αυτό που έχω να πω και για το νέο νημα νο.5689 (έχει καταντήσει αηδία εντελώς,κάποια στιγμή τα νεα νήματα θα πρέπει να διαγράφονται αυτοματως) περί φιναστεριδης είναι το εξής, συντόμα και λιτά.

Όποιος θέλει να πάρει φίνα η παίρνει φίνα να ΜΗΝ μπαίνει να διαβάσει το φόρουμ ούτε καν να googlαρει. Απλά πάρτε την. Ξεκίνησα φίνα και με όλες τις μαλακίες που είχα διαβάσει εδώ μέσα περί προβλημάτων , για έναν χρόνο πίστευα ότι θα πεθανω στην καλύτερη.

Αυτά.
Κατσε ρε φιλε 1 χρονο έπαιρνα και την έκοψα γιατι δεν αντεχα να ειμαι σαν 80χρονος τι λες δλδ οτι εχω λογο να υπερβάλω;
Τα οφέλη της αναμφισβήτητα γιαυτο και την ξανα αρχίζω αλλα ο προβληματισμός παραμένει και αν δε βρεθεί λύση θα την ξανα κόψω.

Αυτά.

giaderty

Member
Θα σου κάνω το εξής ερώτημα. Έστω 2 άτομα ξεκινούν σήμερα την φιναστερίδη, έχοντας διαβάσει και οι δύο για τις πιθανές παρενέργειες της. Μετά από 8 μήνες και οι δύο έχουν καταπληκτικά αποτελέσματα. Φύτρες ξεπετάγονται από παντού. Τα κεφάλια τους έχουν γεμίσει και των δύο. Δυστυχώς όμως ο ένας έχει παρενέργειες και αποφασίζει να το κόψει. Αντίθετα ο άλλος συνεχίζει κανονικά, μιας και δεν νοιώθει καμία απολύτως παρενέργεια..... Ποιός από τους δύο θεωρείς ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να περνάει placebo effect?????

JimKan1

Well-Known Member
Εννοείται, για πες μου ποιο είναι το πρόβλημα?
Οταν καλουμαστε να κανουμε μια επιλογη στη ζωη μας συνηθως ζηγιζουμε τα συν και τα πλυν αυτης της επιλογης και πρατουμε αναλογως.
Αυτο προυποθετει επαρκη ενημερωση σχετικα με τα πλεονεκτηματα και το ρισκο/επιπτωσεις αυτων των επιλογων.
Για να μην παρεξηγηθει αυτο που λεω, εννοειται οτι οταν εχεις στο νου σου οτι θα εμφανισεις παρενεργειες ειναι μεγαλυτερη η πιθανοτητα να τις εμφανισεις οντως, ωστοσο σε καμια περιπτωση δεν ειναι προτιμοτερο να βαδιζεις στα τυφλα στο συνεφακι ασφαλειας σου και να βρεθεις προ εκλπηξεως οταν ξαφνικα το συνεφακι εξαφανιστει κατω απο τα ποδια σου σε σχεση με το να εισαι επαρκως ενημερωμενος και να ξερεις τι να περιμενεις επειτα απο σωστη και ολοκληρωμενη ερευνα.

Kostas97

Well-Known Member
Κατσε ρε φιλε 1 χρονο έπαιρνα και την έκοψα γιατι δεν αντεχα να ειμαι σαν 80χρονος τι λες δλδ οτι εχω λογο να υπερβάλω;
Τα οφέλη της αναμφισβήτητα γιαυτο και την ξανα αρχίζω αλλα ο προβληματισμός παραμένει και αν δε βρεθεί λύση θα την ξανα κόψω.
Καλα μη τρελαινεσαι... στο απηυθυνε καποιος προσωπικα; Ή αποτελεις μοναδικη περιπτωση και καποιος αλλος δε μπορει να πει τη δικια του εμπειρια;

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αυτο προυποθετει επαρκη ενημερωση σχετικα με τα πλεονεκτηματα και το ρισκο/επιπτωσεις αυτων των επιλογων.
Για να μην παρεξηγηθει αυτο που λεω, εννοειται οτι οταν εχεις στο νου σου οτι θα εμφανισεις παρενεργειες ειναι μεγαλυτερη η πιθανοτητα να τις εμφανισεις οντως, ωστοσο σε καμια περιπτωση δεν ειναι προτιμοτερο να βαδιζεις στα τυφλα στο συνεφακι ασφαλειας σου και να βρεθεις προ εκλπηξεως οταν ξαφνικα το συνεφακι εξαφανιστει κατω απο τα ποδια σου σε σχεση με το να εισαι επαρκως ενημερωμενος και να ξερεις τι να περιμενεις επειτα απο σωστη και ολοκληρωμενη ερευνα.
Τι εννοείς συνεφάκι ασφαλείας; Όταν έχεις παρενέργειες τότε το αντιμετωπίζεις και διακόπτεις αν χρειαστεί. Δεν μιλάμε για φάρμακο η χρήση του οποίου θα σου αφήσει κάποια μόνιμη συσσωρευτική αναπηρία οπότε πρέπει να ζυγίσεις από πριν τα συν και τα πλην.

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Θα σου κάνω το εξής ερώτημα. Έστω 2 άτομα ξεκινούν σήμερα την φιναστερίδη, έχοντας διαβάσει και οι δύο για τις πιθανές παρενέργειες της. Μετά από 8 μήνες και οι δύο έχουν καταπληκτικά αποτελέσματα. Φύτρες ξεπετάγονται από παντού. Τα κεφάλια τους έχουν γεμίσει και των δύο. Δυστυχώς όμως ο ένας έχει παρενέργειες και αποφασίζει να το κόψει. Αντίθετα ο άλλος συνεχίζει κανονικά, μιας και δεν νοιώθει καμία απολύτως παρενέργεια..... Ποιός από τους δύο θεωρείς ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να περνάει placebo effect?????
Κανείς.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

JimKan1

Well-Known Member
Τι εννοείς συνεφάκι ασφαλείας; Όταν έχεις παρενέργειες τότε το αντιμετωπίζεις και διακόπτεις αν χρειαστεί. Δεν μιλάμε για φάρμακο η χρήση του θα σου αφήσει κάποια μόνιμη συσσωρευτική αναπηρία οπότε πρέπει να ζυγίσεις από πριν τα συν και τα πλην.

Αυτη ειναι η διαφωνια μου, η χρηση της φιναστεριδης μπορει να εχει 2 ειδων μονιμων αρνητικων επιπτωσεων

1.Η πρωτη ειναι καθαρα θεμα χρησης φιναστεριδης και ειναι οι μονιμες(η τελος παντων μακροχρονιες) παρενεργειες οι οποιες δεν αναστρεφονται πληρως μετα την διακοπη της χρησης, προσωπικα δεν μπορω να πιστεψω οτι ολοι οσοι αναφερουν τετοιου ειδους παρανεργειες ειναι ολοι φαντασιοπληκτοι, καποιοι ειναι σιγουρα, αλλα ολοι;

2. Η δευτερη εχει να κανει με τον συνδιασμο χρησης φιναστεριδης (θεωροντας οτι δεν θα σου βγαλει παρενεργειες η οτι αμα σου βγαλει απλα μειωνεις δοση και ολα καλα) και επιθετικης προσεγγισης μεταμοσχευσης που αν στην πορεια αναγκαστεις να διακοψεις μονιμα τη χρηση φινας και προοριζεσαι για NW6+ η εχεις αδυναμη δοτρια θα βρεθεις σε αδιεξοδο, τετοιες προσεγγισεις βλεπω αρκετα συχνα απο Couto και κυριως Freitas.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
1. Δεν το πιστεύω, δεν έχει αποδειχτεί.
2. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Έχει σχέση με το τι θα κάνεις μετά σε σχέση με το μαλλί και εκεί ο σχεδιασμός πρέπει να είναι πάντα συντηρητικός. Ασθενείς που παίρνουν φίνα εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να κάνουν επιθετικές προσεγγίσεις.

Δημ

Member
Καλα μη τρελαινεσαι... στο απηυθυνε καποιος προσωπικα; Ή αποτελεις μοναδικη περιπτωση και καποιος αλλος δε μπορει να πει τη δικια του εμπειρια;
Δεν ειπε καμμία εμπειρία ξεκίνησε ισοπεδώνοντας άπαντες ,οτι οσοι εχουν παρενέργειες ειναι ψευτες!!!!

Wanderer

Active Member
Αυτοί που είχαν μόνιμη βλάβη, δεν έκαναν τις τυπικές εξετάσεις για στυτικη δυσλειτουργία κλπ?

Πχ triplex αγγείων και ορμονικές εξετάσεις? Τα αποτελέσματα έδειχναν ότι είχαν πρόβλημα?

Kostas97

Well-Known Member
Αυτοί που είχαν μόνιμη βλάβη, δεν έκαναν τις τυπικές εξετάσεις για στυτικη δυσλειτουργία κλπ?

Πχ triplex αγγείων και ορμονικές εξετάσεις? Τα αποτελέσματα έδειχναν ότι είχαν πρόβλημα?
Αρκούσε να δηλώσουν ότι η φινα τα προκάλεσε τα συμπτωματα αν αναφερεισαι στο pfs. Γραφω απο κινητο καποιες φορες και το τ9 κανει διαφορα.

Τελευταία επεξεργασία:

JimKan1

Well-Known Member
Αρκούσε να δηλώσουν ότι η φινα τα προκάλεσε.... για αυτί το pfs στερείται επιστημονυνης κ κάνεις ιατρός δεν τι παίρνει σοβαρά.

Κυρίως βασίστηκε σε μέλη ενός φόρουμ δεν τονυτμαμαι ακριβώς.
Κανεις γιατρος δεν τις παιρνει στα σοβαρα;
Τους εχεις ρωτησει ολους δηλαδη και ειδες οτι δεν τις παιρνει κανενας στα σοβαρα;

Εγω εδω εχω εναν που λεει οτι χρειαζεται extreme caution παντως

Feriduni λεγεται δεν ξερω αν τον ξερεις

9ED8CFAE-A6F1-4481-819F-2C66DE57F976.jpeg

JimKan1

Well-Known Member
1. Δεν το πιστεύω, δεν έχει αποδειχτεί.
2. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Έχει σχέση με το τι θα κάνεις μετά σε σχέση με το μαλλί και εκεί ο σχεδιασμός πρέπει να είναι πάντα συντηρητικός. Ασθενείς που παίρνουν φίνα εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να κάνουν επιθετικές προσεγγίσεις.

Στο 1. Δεν θα διαφωνησω παραπανω ο καθενας εχει την αποψη του. Ωστοσο για να εχει καποιος αποψη πρεπει και να ενημερωθει.

Στο 2. Εχει να κανει παντα με την ενημερωση προς τη φινα, αυτο που λες εγω δεν τον βλεπω απο αυτους τους γιατρους, ισα ισα απο τον δευτερο βλεπω σε ατομα κατω των 30 που ειναι NW3 ( αρα πανε για NW5-6+) να κατεβαζει χερλαιν και να φτιαχνει temporal peaks ενω πρωτα τους εχει μπουκωσει φινα και μπορει και ντουτα( αλλη ιστορια αυτη)

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Κανεις γιατρος δεν τις παιρνει στα σοβαρα;
Τους εχεις ρωτησει ολους δηλαδη και ειδες οτι δεν τις παιρνει κανενας στα σοβαρα;

Εγω εδω εχω εναν που λεει οτι χρειαζεται extreme caution παντως

Feriduni λεγεται δεν ξερω αν τον ξερεις

Προβολή συνημμένου 64752
Εγώ του έχω μιλήσει και σε συνέδριο αρκετή ώρα και την συστήνει όπως όλοι οι γιατροί.

Μπλουζα