Ειμαι εδω απο 2008 (με άλλο νικ νειμ), εχω μια εικονα και εχω υπάρξει και στις 2 πλευρές. Αυτος που θα σου πει οτι παιζει τερατογένεση και ξεκινάει καινούρια νήματα για να σε πεισει για την καταστροφή που θα επέλθει απο την χρήση του χαπιού, θα απαντήσει σε ανώνυμο poll οτι έβγαλε παρενέργειες. Γιατι έχει εμμονή με το φάρμακο.
Ποιος ειναι αυτος; Μπορεις να μου δωσεις καποια παραδειγματα; Εγω δεν θυμαμαι και τοσους πολλους τετοιους, αλλα θυμαμαι πολλους να φτιαχνουν νημα και να λενε οτι τους εβγαλε παρενεργειες η φινα και απο κατω στα σχολια να τους λενε φαντασιοπληκτους, οτι δεν τους σηκωνοταν απο πριν, οτι κανουν εκστρατεια προπαγανδας κατα της φινας κτλπ.
Πιστεύεις ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να συναντήσεις κάποιον που έχει παρενέργειες και επιμένει να μην της βλέπει ή αυτόν που φοβάται το φάρμακο και προσπαθεί να προκαλέσει για να εκμαιεύσει απαντήσεις; Ίσως, γιατί ακόμα δεν είναι σίγουρος. Έχω δει περισσότερο να συμβαίνει το δεύτερο.
Όσον αφορά το 3ο. Σίγουρα αυτός που δεν έχει πάρει ποτέ το φάρμακο, δύσκολα θα ψηφίσει γιατί ξέρει οτι θα δούμε το ονομά του. Υπάρχουν κάποιοι εδώ που ξέρουν το στορυ του καθενος.
Ποσοι ειναι αυτοι οι φακελωμενοι δηλαδη; 3-4; παραπανω; ποσων ατομων στο φορουμ ξερεις το φαρμακευτικο στορυ (που ισχυριζονται οπτι εχουν) απ΄εξω; εγω μαξ 5. Εσυ μπορει να εχεις καλυτερη μνημη και να τους θυμασαι ολους, τοτε παω πασο.
Απο κει και πέρα, έτσι και αλλιώς δεν έχει νόημα ένα τέτοιο poll. Άπειρες έρευνες έχουν γίνει, με τα σωστά φίλτρα και δεν βγάζουν πάνω απο 10%.
απο 3% ως 10% έχω δει εγώ.
Ποιες ειναι αυτες οι απειρες μελετες; Εγω οσο εχω ψαξει απειρες δεν θα τις ελεγα σιγουρα.
Συγκεκριμενα τα τελευταια 10 χρονια στο pubmed βρισκω 21 clinical trial publications απο το search "oral finasteride", απο αυτα τα 21 τα περισσοτερα εχουν να κανουν με αποτελεσματικοτητα στην καταπολεμηση της υπερπλασιας του προστατη, καταπολεμηση της αα σε συνδιασμο με μινοξιδιλη και καταπολεμηση της αα συγκριτικα με topical.
Προσεχε αναφερομαι μονο σε clinical trial, οχι σε meta analysis κτλπ.
oral finasteride - Search Results - PubMed
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
Αν εσυ βρεις καποιες μελετες που εχουν γινει και προσπαθουν να προσδιορισουν ποσοστα παρενεργειων απο oral finasteride μπορεις να τις ανεβασεις εδω. Ισως εχω κανει καποιο λαθος στα φιλτρα που εβαλα η ψαχνω με λαθος λεξεις.
Και το ποσοστο τελικα ποσο ειναι; στο αλλο νημα γραφανε 2-3% , τωρα βλεπω 3-10%, ελπιζω να μην ανεβει κι αλλο μονο.
Οπότε ακόμα κι αν το poll δείξει οτι όλοι έχουν παρενέργειες, δεν θα έχει κάποια ιδιαίτερη αξία το αποτέλεσμα. Για πολλούς λόγους. Η ψυχοσύνθεση πχ αυτών που είμαστε εδώ δεν είναι η ίδια με τον μέσο άνθρωπο που έχει τριχόπτωση. Το sample επομένως ειναι κακό. Επίσης πολλοί απο αυτούς που έχουν σταθεροποίηση λόγω φινας, δεν θα συμμετάσχουν στο φόρουμ. Γιατί δεν τους ενδιαφέρει πλέον. Αυτοί όμως που έχουν παρενέργειες ή βρίσκονται στο μεταίχμιο μεταξύ θα πάρω δε θα πάρω, βρίσκονται εδώ. Και πάει λέγοντας.
Ενα poll παντα εχει αξια, μπορεις να δεις με τα ιδια σου τα ματια τα αποτελεσματα και να τα ερμηνευσεις οπως θελεις, το poll θα μεινει για πολυ καιρο ανοιχτο για να εχουν ολη την ευκαιρια να ψηφισουν, ακομα και αυτοι που εχουν σταθεροποιηθει απο τη φινα χωρις παρενεργειες και δεν πολυμπαινουν πλεον.