Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

• Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 37 37.0%
  • Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και ΔΕΝ εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 47 47.0%
  • Δεν εχω κανει χρηση φιναστεριδης

Ψηφοφορίες: 16 16.0%

• Συνολικοί ψηφοφόροι
    100

Kostas97

Well-Known Member
Δηλαδη; τι εννοεις για την εγκυροτητα των απαντησεων δεν καταλαβαινω.

Θα δεις τι εχει ψηφισει ο καθενας και θα ψαξεις το ιστορικο των αναρτησεων τους στο φορουμ να δεις αν συμβαδιζουν οι αναρτησεις τους με την ψηφο τους;
Π.χ. γνωρίζω σγρ άλλα 2 μέλη που χρησιμοποιούν ψυχοτροπικη αγωγή και εμφάνισαν παρενέργειες. Από όσο έχω διαβάσει τα ποσοστά παρενεργειων σε αυτούς είναι μεγαλύτερα από ότι στο γενικό πληθυσμό. Ή ένας παχύσαρκος πολύ πιο εύκολα θα εμφανίσει παρενέργεια από έναν με κανονικό βάρος.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Vdupa

Well-Known Member
Δεν ειναι οκ το poll, γιατι ειναι πολλοι που απλα απεχθανονται την ουσια χωρις να εχουν δοκιμασει (το αναποδο δεν το βλεπεις, δηλαδη να μην την εχουν δοκιμασει και να ειναι υπερμαχοι), θα πατησουν οτι εχουν βγαλει παρενεργειες. Το σωστο ειναι να φαινονται τα nick names. Νομιζω οτι σε ολα τα φορουμς υπαρχει αυτη η επιλογη.

kollaps

Active Member
Θα έπρεπε να υπάρχει και επιλογή "έχω εμφανίσει προβλήματα ανεξάρτητα από τα χρήση φίνας", γιατί υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις. Προσωπικά μου έχει τύχει σε περίοδο που δεν παίρνω φίνα να έχω θέματα και σε περίοδο που παίρνω φίνα να μην έχω. Είμαι καχύποπτος απέναντι σε άτομα (ειδικά ηλικίες 35+) που εμφανίζονται σε φόρουμ, reddit, κλπ και λίγο-πολύ αυτοπαρουσιάζονται σαν υπεργαμιάδες μέχρι να ξεκινήσουν φίνα. Και βέβαια όλοι τους γυμνάζονται καθημερινά, κάνουν υγιεινή διατροφή, δεν πίνουν, δεν καπνίζουν.. :p

JimKan1

Well-Known Member
Θα έπρεπε να υπάρχει και επιλογή "έχω εμφανίσει προβλήματα ανεξάρτητα από τα χρήση φίνας", γιατί υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις. Προσωπικά μου έχει τύχει σε περίοδο που δεν παίρνω φίνα να έχω θέματα και σε περίοδο που παίρνω φίνα να μην έχω. Είμαι καχύποπτος απέναντι σε άτομα (ειδικά ηλικίες 35+) που εμφανίζονται σε φόρουμ, reddit, κλπ και λίγο-πολύ αυτοπαρουσιάζονται σαν υπεργαμιάδες μέχρι να ξεκινήσουν φίνα. Και βέβαια όλοι τους γυμνάζονται καθημερινά, κάνουν υγιεινή διατροφή, δεν πίνουν, δεν καπνίζουν.. :p
Το poll ειναι για τη φινα, αν εχεις εμφανισει προβληματα ανεξαρτητα ειναι ασχετο με το poll.

Ας μην τα μπλεκουμε, το poll ειναι ξεκαθαρο, αν δεν σου σηκωνοταν απο πριν και πηρες φινα και δεν σου σηκωνεται και ψηφιζεις οτι σου εβγαλε παρενεργειες η φινα εισαι μαλακας, αλλα ποσοι ειναι ετσι; και το ερωτημα ειναι αν ειναι περισσοτεροι απο αυτους που τους εβγαλε παρενεργειες η φινα και λενε οτι δεν τους εβγαλε γιατι δεν το αποδεχονται οτι δεν τους σηκωνεται.

JimKan1

Well-Known Member
Δεν ειναι οκ το poll, γιατι ειναι πολλοι που απλα απεχθανονται την ουσια χωρις να εχουν δοκιμασει (το αναποδο δεν το βλεπεις, δηλαδη να μην την εχουν δοκιμασει και να ειναι υπερμαχοι), θα πατησουν οτι εχουν βγαλει παρενεργειες. Το σωστο ειναι να φαινονται τα nick names. Νομιζω οτι σε ολα τα φορουμς υπαρχει αυτη η επιλογη.

Λοιπον εχω 3 ερωτησεις

1. Το οτι υπαρχουν πολλοι που δεν εχουν δοκιμασει και απεχθανονται την ουσια και παραλληλα μπαινουν και σαμποταρουν poll απο που προκυπτει;
2. Το οτι κατι αντιστοιχο υπαρχει απο την αλλη πλευρα, δηλαδη απο ατομα που ειτε δεν εχουν δοκιμασει αλλα στηριζουν ειτε εχουν δοκιμασει και εχουν βγαλει παρενεργειες αλλα δεν το αποδεχονται, το λαμβανεις υπ'οψην σου οπως το 1;
3. Οπως ρωτησα και πριν, αν εχει nicknames θα ψαξεις το ιστορικο δημοσιευσεων ολων οσων ψηφισαν να δεις αν συμβαδιζει η ψηφος του με τα λεγομενα τους στο παρελθον;

Kostas97

Well-Known Member
Αυτό το αποτέλεσμα στο poll θεωρείτε πριν μια 10ετια, θα ήταν εφικτό? Εγώ νομίζω όχι από όσα έχω διαβάσει από παλιά νήματα.

Vdupa

Well-Known Member
Λοιπον εχω 3 ερωτησεις

1. Το οτι υπαρχουν πολλοι που δεν εχουν δοκιμασει και απεχθανονται την ουσια και παραλληλα μπαινουν και σαμποταρουν poll απο που προκυπτει;
2. Το οτι κατι αντιστοιχο υπαρχει απο την αλλη πλευρα, δηλαδη απο ατομα που ειτε δεν εχουν δοκιμασει αλλα στηριζουν ειτε εχουν δοκιμασει και εχουν βγαλει παρενεργειες αλλα δεν το αποδεχονται, το λαμβανεις υπ'οψην σου οπως το 1;
3. Οπως ρωτησα και πριν, αν εχει nicknames θα ψαξεις το ιστορικο δημοσιευσεων ολων οσων ψηφισαν να δεις αν συμβαδιζει η ψηφος του με τα λεγομενα τους στο παρελθον;

Ειμαι εδω απο 2008 (με άλλο νικ νειμ), εχω μια εικονα και εχω υπάρξει και στις 2 πλευρές. Αυτος που θα σου πει οτι παιζει τερατογένεση και ξεκινάει καινούρια νήματα για να σε πεισει για την καταστροφή που θα επέλθει απο την χρήση του χαπιού, θα απαντήσει σε ανώνυμο poll οτι έβγαλε παρενέργειες. Γιατι έχει εμμονή με το φάρμακο.
Αυτός από την άλλη που έχει δοκιμάσει και έχει παρενέργειες αργά η γρήγορα θα το κόψει και πολλοί από αυτούς θα ξεκινήσουν το bashing.

Πιστεύεις ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να συναντήσεις κάποιον που έχει παρενέργειες και επιμένει να μην της βλέπει ή αυτόν που φοβάται το φάρμακο και προσπαθεί να προκαλέσει για να εκμαιεύσει απαντήσεις; Ίσως, γιατί ακόμα δεν είναι σίγουρος. Έχω δει περισσότερο να συμβαίνει το δεύτερο.

Όσον αφορά το 3ο. Σίγουρα αυτός που δεν έχει πάρει ποτέ το φάρμακο, δύσκολα θα ψηφίσει γιατί ξέρει οτι θα δούμε το ονομά του. Υπάρχουν κάποιοι εδώ που ξέρουν το στορυ του καθενος.

Απο κει και πέρα, έτσι και αλλιώς δεν έχει νόημα ένα τέτοιο poll. Άπειρες έρευνες έχουν γίνει, με τα σωστά φίλτρα και δεν βγάζουν πάνω απο 10%.
απο 3% ως 10% έχω δει εγώ.

Οπότε ακόμα κι αν το poll δείξει οτι όλοι έχουν παρενέργειες, δεν θα έχει κάποια ιδιαίτερη αξία το αποτέλεσμα. Για πολλούς λόγους. Η ψυχοσύνθεση πχ αυτών που είμαστε εδώ δεν είναι η ίδια με τον μέσο άνθρωπο που έχει τριχόπτωση. Το sample επομένως ειναι κακό. Επίσης πολλοί απο αυτούς που έχουν σταθεροποίηση λόγω φινας, δεν θα συμμετάσχουν στο φόρουμ. Γιατί δεν τους ενδιαφέρει πλέον. Αυτοί όμως που έχουν παρενέργειες ή βρίσκονται στο μεταίχμιο μεταξύ θα πάρω δε θα πάρω, βρίσκονται εδώ. Και πάει λέγοντας.

Τελευταία επεξεργασία:

Vdupa

Well-Known Member
Αυτό το αποτέλεσμα στο poll θεωρείτε πριν μια 10ετια, θα ήταν εφικτό? Εγώ νομίζω όχι από όσα έχω διαβάσει από παλιά νήματα.
Νομίζω οτι θα ηταν 100-0 υπέρ των παρενεργειών. Υπήρχε μεγαλύτερος φόβος τότε..

JimKan1

Well-Known Member
Ειμαι εδω απο 2008 (με άλλο νικ νειμ), εχω μια εικονα και εχω υπάρξει και στις 2 πλευρές. Αυτος που θα σου πει οτι παιζει τερατογένεση και ξεκινάει καινούρια νήματα για να σε πεισει για την καταστροφή που θα επέλθει απο την χρήση του χαπιού, θα απαντήσει σε ανώνυμο poll οτι έβγαλε παρενέργειες. Γιατι έχει εμμονή με το φάρμακο.
Ποιος ειναι αυτος; Μπορεις να μου δωσεις καποια παραδειγματα; Εγω δεν θυμαμαι και τοσους πολλους τετοιους, αλλα θυμαμαι πολλους να φτιαχνουν νημα και να λενε οτι τους εβγαλε παρενεργειες η φινα και απο κατω στα σχολια να τους λενε φαντασιοπληκτους, οτι δεν τους σηκωνοταν απο πριν, οτι κανουν εκστρατεια προπαγανδας κατα της φινας κτλπ.

Πιστεύεις ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να συναντήσεις κάποιον που έχει παρενέργειες και επιμένει να μην της βλέπει ή αυτόν που φοβάται το φάρμακο και προσπαθεί να προκαλέσει για να εκμαιεύσει απαντήσεις; Ίσως, γιατί ακόμα δεν είναι σίγουρος. Έχω δει περισσότερο να συμβαίνει το δεύτερο.

Όσον αφορά το 3ο. Σίγουρα αυτός που δεν έχει πάρει ποτέ το φάρμακο, δύσκολα θα ψηφίσει γιατί ξέρει οτι θα δούμε το ονομά του. Υπάρχουν κάποιοι εδώ που ξέρουν το στορυ του καθενος.

Ποσοι ειναι αυτοι οι φακελωμενοι δηλαδη; 3-4; παραπανω; ποσων ατομων στο φορουμ ξερεις το φαρμακευτικο στορυ (που ισχυριζονται οπτι εχουν) απ΄εξω; εγω μαξ 5. Εσυ μπορει να εχεις καλυτερη μνημη και να τους θυμασαι ολους, τοτε παω πασο.

Απο κει και πέρα, έτσι και αλλιώς δεν έχει νόημα ένα τέτοιο poll. Άπειρες έρευνες έχουν γίνει, με τα σωστά φίλτρα και δεν βγάζουν πάνω απο 10%.
απο 3% ως 10% έχω δει εγώ.

Ποιες ειναι αυτες οι απειρες μελετες; Εγω οσο εχω ψαξει απειρες δεν θα τις ελεγα σιγουρα.
Συγκεκριμενα τα τελευταια 10 χρονια στο pubmed βρισκω 21 clinical trial publications απο το search "oral finasteride", απο αυτα τα 21 τα περισσοτερα εχουν να κανουν με αποτελεσματικοτητα στην καταπολεμηση της υπερπλασιας του προστατη, καταπολεμηση της αα σε συνδιασμο με μινοξιδιλη και καταπολεμηση της αα συγκριτικα με topical.
Προσεχε αναφερομαι μονο σε clinical trial, οχι σε meta analysis κτλπ.

Αν εσυ βρεις καποιες μελετες που εχουν γινει και προσπαθουν να προσδιορισουν ποσοστα παρενεργειων απο oral finasteride μπορεις να τις ανεβασεις εδω. Ισως εχω κανει καποιο λαθος στα φιλτρα που εβαλα η ψαχνω με λαθος λεξεις.

Και το ποσοστο τελικα ποσο ειναι; στο αλλο νημα γραφανε 2-3% , τωρα βλεπω 3-10%, ελπιζω να μην ανεβει κι αλλο μονο.
Οπότε ακόμα κι αν το poll δείξει οτι όλοι έχουν παρενέργειες, δεν θα έχει κάποια ιδιαίτερη αξία το αποτέλεσμα. Για πολλούς λόγους. Η ψυχοσύνθεση πχ αυτών που είμαστε εδώ δεν είναι η ίδια με τον μέσο άνθρωπο που έχει τριχόπτωση. Το sample επομένως ειναι κακό. Επίσης πολλοί απο αυτούς που έχουν σταθεροποίηση λόγω φινας, δεν θα συμμετάσχουν στο φόρουμ. Γιατί δεν τους ενδιαφέρει πλέον. Αυτοί όμως που έχουν παρενέργειες ή βρίσκονται στο μεταίχμιο μεταξύ θα πάρω δε θα πάρω, βρίσκονται εδώ. Και πάει λέγοντας.

Ενα poll παντα εχει αξια, μπορεις να δεις με τα ιδια σου τα ματια τα αποτελεσματα και να τα ερμηνευσεις οπως θελεις, το poll θα μεινει για πολυ καιρο ανοιχτο για να εχουν ολη την ευκαιρια να ψηφισουν, ακομα και αυτοι που εχουν σταθεροποιηθει απο τη φινα χωρις παρενεργειες και δεν πολυμπαινουν πλεον.

giaderty

Member
Αντιστρέφω τα λεγόμενα σου.....Όλοι όσοι μπαίνουν σε φόρουμ, σαν το δικό μας, συνήθως είναι άνθρωποι που δεν έχουν πρόβλημα να εκθέσουν το θέμα τους. Αντίθετα.... ξέρεις πόσοι άνθρωποι μπορεί να έχουν πάρει το χάπι και να τους έχει βγάλει παρενέργειες και να μην το παραδέχονται σε κανεναν, παρά μόνο στον εαυτό τους;;;;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

giaderty

Member
Και το ποσοστο τελικα ποσο ειναι; στο αλλο νημα γραφανε 2-3% , τωρα βλεπω 3-10%, ελπιζω να μην ανεβει κι αλλο μονο.
Πάντως ο γιατρός στο podcast, που ανέβασα χτες, έλεγε ότι 1 στους 10 αναπτύσσει post finasteride syndrome. Δηλαδή παρενέργειες που επιμένουν

ManCyprus87

Well-Known Member
Το μόνο σίγουρο είναι ότι για τους περισσότερους (ειδκά εμάς του φόρουμ), οι "ψυχολογικές παρενέργειες" από τη ΜΗ λήψη φιναστερίδης είναι κατα πολύ περισσότερες από τις "πιθανές" παρενέργειες που προκαλεί η λήψη φιναστερίδης.

JimKan1

Well-Known Member
Πάντως ο γιατρός στο podcast, που ανέβασα χτες, έλεγε ότι 1 στους 10 αναπτύσσει post finasteride syndrome. Δηλαδή παρενέργειες που επιμένουν
το τι λεει ενας γιατρος σε ενα podcast προσωπικα δεν μου λεει κατι, οπως δεν μου λενε κατι και 2-3 ερευνες πριν 15 χρονια, το θεμα ειναι να υπαρχει πληθωρα μελετων με σωστη και επιστημονικη προσεγγιση.

JimKan1

Well-Known Member
Το μόνο σίγουρο είναι ότι για τους περισσότερους (ειδκά εμάς του φόρουμ), οι "ψυχολογικές παρενέργειες" από τη ΜΗ λήψη φιναστερίδης είναι κατα πολύ περισσότερες από τις "πιθανές" παρενέργειες που προκαλεί η λήψη φιναστερίδης.
Δεν ξερω τι ισχυει για τους περισσοτερους, αλλα με λιγα λογια μας λες οτι προτιμας να μην σου σηκωνεται απο το να εισαι καραφλος;

ManCyprus87

Well-Known Member
Δεν ξερω τι ισχυει για τους περισσοτερους, αλλα με λιγα λογια μας λες οτι προτιμας να μην σου σηκωνεται απο το να εισαι καραφλος;
Το να μην του σηκώνεται κάποιου λόγω ενός φαρμάκου που παίζει εδώ και 30 χρόνια στο μάρκετ αστάματητα, είναι λίγο δύσκολο.
Και ακόμα και να πέφτει σε αυτό το μικρό ποσοστό, μπορεί να δοκιμάσει και πιο χαμηλές δόσεις και breaks για να "καθαρίζει" και ο οργανισμός και το μυαλό!
Εγώ κάνω 3 breaks των 20 ημέρων το χρόνο, δηλαδή 60 ημέρες το χρόνο είμαι εκτός φίνας.
Πρέπει να παίξει κανείς μέχρι να βρει τη "χρυσή" φόρμουλα να δαμάσει πρώτα το μυαλό του και μετά τον οργανισμό του.

Vdupa

Well-Known Member
Ποιος ειναι αυτος; Μπορεις να μου δωσεις καποια παραδειγματα; Εγω δεν θυμαμαι και τοσους πολλους τετοιους, αλλα θυμαμαι πολλους να φτιαχνουν νημα και να λενε οτι τους εβγαλε παρενεργειες η φινα και απο κατω στα σχολια να τους λενε φαντασιοπληκτους, οτι δεν τους σηκωνοταν απο πριν, οτι κανουν εκστρατεια προπαγανδας κατα της φινας κτλπ.
Στο μυαλό μου έχω ονόματα, αλλά δε θα ''δώσω'' κάποιον. Έμμεσα φωτογράφησα έναν ήδη.
Για να σου απαντήσω και για το φακέλωμα, όταν είσαι καιρό στο φόρουμ, σου μένει μια εικόνα. Δεν είναι φακέλωμα όμως, ούτε χρειάζεσαι ιδιαίτερα σκιλς.

Ποιες ειναι αυτες οι απειρες μελετες

Είσαι απο το 21 εδώ για αυτό. Εχουν ποσταριστεί αρκετές μελέτες, έχουμε έρθει σε επαφή με άλλες τόσες ψάχνοντας για το προβλημά μας. Για μέχρι 10% παρενέργειες έχω δει. Δεν θα κάτσω να τις ψάξω μια μια για να αποδείξω κάτι εδώ στο φόρουμ. Οι αρχικές μελέτες/τη που έδωσαν την έγκριση στο φάρμακο είναι αρκετές. 30 χρόνια μετά δεν έχει αλλάξει κάτι. Δικαιώνονται όπως αναμενόταν.

Vdupa

Well-Known Member
Αντιστρέφω τα λεγόμενα σου.....Όλοι όσοι μπαίνουν σε φόρουμ, σαν το δικό μας, συνήθως είναι άνθρωποι που δεν έχουν πρόβλημα να εκθέσουν το θέμα τους. Αντίθετα.... ξέρεις πόσοι άνθρωποι μπορεί να έχουν πάρει το χάπι και να τους έχει βγάλει παρενέργειες και να μην το παραδέχονται σε κανεναν, παρά μόνο στον εαυτό τους;;;;
Εγώ μίλησα για την εικόνα που έχω εδώ στο φορουμ. Δεν νιώθω οτι είναι αυτή που περιγράφεις. Το αποτέλεσμα του πολ θα έλεγα οτι με δικαιώνει, γιατι στις κανονικές έρευνες double blind κτλ το ποσοστό παρενεργειών ήταν πολύ μικρότερο.

Vdupa

Well-Known Member
Αυτο ειδικα ειναι ultra παπάτσα. Θα σου πω ότι ο ανδρολόγος στον οποίο πήγα μου είχε πει οτι ειναι πολυ ανεκτό φάρμακο και εξαιρετικά σπάνια αναφέρονται παρενέργειες (σχεδόν απόρησε όταν του μίλησα για παρενέργειες και μιλάμε για το 5mg την ημέρα), πόσο μάλλον για PFS. Ουτε καν γνωρίζει αυτό το ''σύνδρομο'', είμαι βέβαιος. Μπορείς να κάνεις το πείραμα και να πάς σε ένα ανδρολογο που έχει δει 100δες ασθενείς και να τον ρωτήσεις για το post finasteride syndrome. Είμαι σίγουρος οτι δεν θα γνωρίζει καν τι είναι. Οπότε το 1 στους 10 μου ακούγεται αστείο.

Μπλουζα