Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

• Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 38 33.6%
  • Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και ΔΕΝ εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 55 48.7%
  • Δεν εχω κανει χρηση φιναστεριδης

Ψηφοφορίες: 20 17.7%

• Συνολικοί ψηφοφόροι
    113

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

theoblue

Well-Known Member
Πριν ξεκινήσω το χάπι, επισκέφθηκα έγκριτο ουρολόγο, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι δε θα έχω κανένα πρόβλημα.

Απλά με συμβούλεψε να κάνω ένα PSA test, πριν ξεκινήσω τη θεραπεία, για να το έχουμε σαν μέτρηση αναφοράς.

Με μικρή δοσολογία, 3mg την εβδομάδα, δεν παρατήρησα αξιοσημείωτες παρενέργειες στο σεξουαλικό κομμάτι που θα με έκαναν να διακόψω τη θεραπεία.

ΑΛΛΑ: Έστω και σε αυτή την αρκετά μικρή δοσολογία το φάρμακο επηρεασε τη δράση της χρόνιας ψυχοθεραπευτικής φαρμακευτικής αγωγής που ακολουθώ (γνωστή παρενέργεια που μου επιβεβαίωσε και η Ψυχίατρος μου).

Το πάλεψα κάποιους μήνες μήπως ο οργανισμός μου ισορροπήσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, και αποφάσισα να μη θέσω σε κίνδυνο την ψυχική μου ισορροπία που με κόπο είχα διασφαλίσει τα προηγούμενα χρόνια, παρόλο που πολύ θα ήθελα να συνεχίσω την αγωγή και να νιώθω και την ψυχολογική ασφάλεια που αυτή μου παρέχει.

Επομένως μεγάλη προσοχή σε όσους αποφασίζουν να ξεκινήσουν αγωγή ενώ κάνουν ψυχοθεραπεία ή έχουν γενικότερα εύθραυστη ψυχοσύνθεση.
Καποιες διευκρινισεις για να μην υπαρχουν παρανοησεις:

Στη δικη μου περιπτωση, με τη χαμηλη δοσολογια αγωγης, οι ψυχικες παρενεργειες ηταν μεν αισθητες αλλα οχι τραγικες (καταθλιψη κλπ).
Σιγουρα ομως υπηρχε μια πτωση της διαθεσης, μια επαναφορα της διακυμανσης της διαθεσης μεσα στην ημερα και γενικοτερα ενα μικρο πισωγυρισμα στην ψυχοθεραπευτικη αγωγη.

Και επειδη η ΑΓΑ μου δεν ειναι επιθετικη αλλα εχει αργη εξελιξη μεσα στα χρονια (ο Λορεντζο μου ειχε πει οτι μια χαμηλη δοση φινας στην περιπτωση μου συνισταται αλλα δεν επιβαλλεται) αποφασισα να μην παρω το ρισκο αλλα να συνεχισω με τις υπολοιπες θεραπειες (τοπικη μινοξιδιλη, τοπικα dht blockers, laser-cap) που μπορουν να μου προσφερουν μια ικανοποιητικη συντηρηση.

Αν η ΑΓΑ μου ηταν επιθετικη, ισως ειχα επιλεξει να δοκιμασω φινα για μεγαλυτερο διαστημα ή να ζησω με τις σχετικα υποφερτες παρενεργειες, ισως παραλληλα αυξανοντας ελαφρως τη δοσολογια των ψυχοτροπικων φαρμακων.

Παρολα αυτα ειμαι ασυζητητι υπερμαχος της Φινας για οσους δεν εχουν παρενεργειες και μαλιστα των συνδυαστικων θεραπειων κατα της τριχοπτωσης.

Θεωρω ιδιαιτερα σπανιες τις μονιμες παρενεργειες της φινας, αλλα φυσικα στην περιπτωση των ψυχικων παρενεργειων, μην περιμενει καποιος να εξαφανιστουν εντελως μεσα σε λιγες μερες απο τη διακοπη της θεραπειας. Θα χρειαστει ενα ευλογο διαστημα αναλογα την περιπτωση.

Kostas97

Well-Known Member
Για να ορίσεις παρενέργεια σημαίνει ότι παίρνεις ένα φάρμακο, εμφανίζεις κάτι, το σταματάς και φεύγει. Έτσι ξέρεις ότι σίγουρα αυτό που έβγαλες οφείλεται στο φαμρακο.

Τώρα φανταστείτε να ισχυρίζονται κάποιοι ότι έβγαλαν παρενέργεια, 1 χρόνο μετά, σταμάτησαν το φάρμακο, δεν επανήλθαν ποτέ και η παρενέργεια είναι από το φάρμακο...

KLEOS

Active Member
Για να ορίσεις παρενέργεια σημαίνει ότι παίρνεις ένα φάρμακο, εμφανίζεις κάτι, το σταματάς και φεύγει. Έτσι ξέρεις ότι σίγουρα αυτό που έβγαλες οφείλεται στο φαμρακο.

Τώρα φανταστείτε να ισχυρίζονται κάποιοι ότι έβγαλαν παρενέργεια, 1 χρόνο μετά, σταμάτησαν το φάρμακο, δεν επανήλθαν ποτέ και η παρενέργεια είναι από το φάρμακο...
Να με συμπαθάς αλλά αυτό που λες δεν ισχύει. Παρενέργεια είναι μια μη επιθυμητή αλλαγή στον οργανισμό αντιστρεπτή ή μη, με το φάρμακο την αιτία. Μπορεί να σταματήσει κάποιος το οποιοδήποτε φάρμακο αλλά η μεταβολή αυτή να παραμείνει.

Kostas97

Well-Known Member
Να με συμπαθάς αλλά αυτό που λες δεν ισχύει. Παρενέργεια είναι μια μη επιθυμητή αλλαγή στον οργανισμό αντιστρεπτή ή μη, με το φάρμακο την αιτία. Μπορεί να σταματήσει κάποιος το οποιοδήποτε φάρμακο αλλά η μεταβολή αυτή να παραμείνει.
Και πώς επιβεβαιώνει ότι είναι από το φάρμακο και όχι από κάτι άλλο;

LoverBoy

Well-Known Member
DEPON (απλό παρακεταμόλη)

Οι ακόλουθες ανεπιθύµητες ενέργειες έχουν αναφερθεί κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης µετά την κυκλοφορία του προϊόντος, αλλά η συχνότητα εµφάνισης δεν είναι γνωστή: Θροµβοκυτοπενία, Ουδετεροπενία, Λευκοπενία Αναφυλακτική καταπληξία /αντίδραση, Υπερευαισθησία Υπόταση (ως σύµπτωµα αναφυλαξίας) Διάρροια, Κοιλιακό άλγος Ηπατική ανεπάρκεια, Ηπατική νέκρωση, Ηπατίτιδα Κνίδωση, Ερύθηµα, Εξάνθηµα, Οξεία γενικευµένη εξανθηµατική φλυκταίνωση, Τοξική επιδερµική νεκρόλυση, Σύνδροµο Stevens-Johnson, Αγγειοοίδηµα, Κνησµός Ηπατικά ένζυµα αυξηµένα, Διεθνές Οµαλοποιηµένο Πηλίκο (INR) µειωµένο, Διεθνές Οµαλοποιηµένο Πηλίκο αυξηµένο Η παρακεταµόλη µπορεί να προκαλέσει σοβαρές δερµατικές αντιδράσεις που µπορεί να είναι θανατηφόρες, όπως οξεία γενικευµένη εξανθηµατική φλυκταίνωση , σύνδροµο Stevens-Johnson και τοξική επιδερµική νεκρόλυση. Σε περίπτωση που εµφανίσετε σηµεία σοβαρής δερµατικής αντίδρασης ή άλλου συµπτώµατος υπερευαισθησίας, θα πρέπει να διακόψετε αµέσως τη λήψη αυτού του φαρµάκου.

Απλά το στέλνω γιατί εκτός απο τις "σηκωμάρες" έχει όλα τα κακά της μοίρας του το απλό ντεπόν!!!Το πίνουμέ όλοι όμως χωρίς πολλά πολλά!
Θέλω να πω εν ολίγης ότι ανεπιθύμητες ενέργειες έχουν όλα τα φάρμακα που σπάνια εμφανίζονται σε ασθενείς!Είναι απλό λοιπόν...όποιον θεωρεί ότι τον "πειράζει" το κόβει και πάει παρακάτω!!!Δεν χρειάζεται όμως να πείσει κανέναν για το πόσο κακό φάρμακο είναι ένα δοκιμασμένο φάρμακο που αποτελεί μοναδική θεραπεία αυτή την στιγμή για την αλωπεκία και έχει σώσει κόσμο!

giaderty

Member
DEPON (απλό παρακεταμόλη)

Οι ακόλουθες ανεπιθύµητες ενέργειες έχουν αναφερθεί κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης µετά την κυκλοφορία του προϊόντος, αλλά η συχνότητα εµφάνισης δεν είναι γνωστή: Θροµβοκυτοπενία, Ουδετεροπενία, Λευκοπενία Αναφυλακτική καταπληξία /αντίδραση, Υπερευαισθησία Υπόταση (ως σύµπτωµα αναφυλαξίας) Διάρροια, Κοιλιακό άλγος Ηπατική ανεπάρκεια, Ηπατική νέκρωση, Ηπατίτιδα Κνίδωση, Ερύθηµα, Εξάνθηµα, Οξεία γενικευµένη εξανθηµατική φλυκταίνωση, Τοξική επιδερµική νεκρόλυση, Σύνδροµο Stevens-Johnson, Αγγειοοίδηµα, Κνησµός Ηπατικά ένζυµα αυξηµένα, Διεθνές Οµαλοποιηµένο Πηλίκο (INR) µειωµένο, Διεθνές Οµαλοποιηµένο Πηλίκο αυξηµένο Η παρακεταµόλη µπορεί να προκαλέσει σοβαρές δερµατικές αντιδράσεις που µπορεί να είναι θανατηφόρες, όπως οξεία γενικευµένη εξανθηµατική φλυκταίνωση , σύνδροµο Stevens-Johnson και τοξική επιδερµική νεκρόλυση. Σε περίπτωση που εµφανίσετε σηµεία σοβαρής δερµατικής αντίδρασης ή άλλου συµπτώµατος υπερευαισθησίας, θα πρέπει να διακόψετε αµέσως τη λήψη αυτού του φαρµάκου.

Απλά το στέλνω γιατί εκτός απο τις "σηκωμάρες" έχει όλα τα κακά της μοίρας του το απλό ντεπόν!!!Το πίνουμέ όλοι όμως χωρίς πολλά πολλά!
Θέλω να πω εν ολίγης ότι ανεπιθύμητες ενέργειες έχουν όλα τα φάρμακα που σπάνια εμφανίζονται σε ασθενείς!Είναι απλό λοιπόν...όποιον θεωρεί ότι τον "πειράζει" το κόβει και πάει παρακάτω!!!Δεν χρειάζεται όμως να πείσει κανέναν για το πόσο κακό φάρμακο είναι ένα δοκιμασμένο φάρμακο που αποτελεί μοναδική θεραπεία αυτή την στιγμή για την αλωπεκία και έχει σώσει κόσμο!
Τι depon..... τι φιναστερίδη δηλαδή..... Ρε δεν παλεύεστε λέμε.....

LoverBoy

Well-Known Member
Τι depon..... τι φιναστερίδη δηλαδή..... Ρε δεν παλεύεστε λέμε.....
Γιατί προσπαθείς να πείσεις για αυτό που πιστεύεις?Καλά κάνεις και πιστεύεις ότι η Φιναστερίδη είναι ένα φάρμακο που έχει παρενέργειες και όλα τα κακά του κόσμου!Αλλά εξακολουθείς και ειρωνεύεσαι όσους γράφουν το αντίθετο απο αυτό που θέλεις να ακούσεις εσύ και σε άλλο ποστ κατηγορούσες ότι κάνανε το ίδιο σε ένα μέλος!
Δλδ εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε σεξ?πως νομίζεις?αλλά οι έρευνες άλλο λένε είτε το πιστεύεις είτε όχι!
Αν έχεις άσχημο βίωμα απο την Φιναστερίδη δεκτό και σεβαστό όμως υπάρχουν και οι άλλοι που δεν έχουν και είναι περισσότεροι!Οπότε μπορείς να το σεβαστείς!

giaderty

Member
Κανέναν δεν ειρωνεύομαι αγαπητέ. Άλλωστε αυτοτρολάρεσαι μόνος σου. Η ατάκα σου τι depon.....τι φιναστεριδη θα μείνει στα παγκόσμια χρονικά των φορουμ τριχόπτωσης

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

JimKan1

Well-Known Member
Γιατί προσπαθείς να πείσεις για αυτό που πιστεύεις?Καλά κάνεις και πιστεύεις ότι η Φιναστερίδη είναι ένα φάρμακο που έχει παρενέργειες και όλα τα κακά του κόσμου!Αλλά εξακολουθείς και ειρωνεύεσαι όσους γράφουν το αντίθετο απο αυτό που θέλεις να ακούσεις εσύ και σε άλλο ποστ κατηγορούσες ότι κάνανε το ίδιο σε ένα μέλος!
Δλδ εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε σεξ?πως νομίζεις?αλλά οι έρευνες άλλο λένε είτε το πιστεύεις είτε όχι!
Αν έχεις άσχημο βίωμα απο την Φιναστερίδη δεκτό και σεβαστό όμως υπάρχουν και οι άλλοι που δεν έχουν και είναι περισσότεροι!Οπότε μπορείς να το σεβαστείς!
Πολλες φορες βλεπω οτι σχολιαζεις χωρις να εχεις πραγματικα να πεις κατι, δεν καταλαβαινω γιατι το κανεις, ισως ειναι επειδη βαριεσαι, αλλα δεν εχει και πολυ νοημα

LoverBoy

Well-Known Member
Κανέναν δεν ειρωνεύομαι αγαπητέ. Άλλωστε αυτοτρολάρεσαι μόνος σου. Η ατάκα σου τι depon.....τι φιναστεριδη θα μείνει στα παγκόσμια χρονικά των φορουμ τριχόπτωσης
Πρώτον μάθε να διαβάζεις!Η παρομοίωση με το ντεπόν είναι καθαρά για το τι γράφονται στα απλά φάρμακα και σχετικά με τις παρενέργειες!
Η ατάκα τι ντεπόν τι φιναστερίδη είναι δικιά σου και όχι δικιά μου!
Παρακάτω έγραψα ακριβώς αυτό που μάλλον δεν το διάβασες ή δεν κάνεις σωστή μετάφραση στα λεγόμενα μου!

Βλέπεις κάπου να λέω τι ντεπόν τι φιναστερίδη?

LoverBoy

Well-Known Member
Πολλες φορες βλεπω οτι σχολιαζεις χωρις να εχεις πραγματικα να πεις κατι, δεν καταλαβαινω γιατι το κανεις, ισως ειναι επειδη βαριεσαι, αλλα δεν εχει και πολυ νοημα
Για πες μου ποιές είναι αυτές οι φορές και τι παραπάνω έχεις να πεις εσύ?

LoverBoy

Well-Known Member
@JimKan1 Ξεχνάς ότι είμαι χρήστης Φιναστερίδης εδώ και 1 χρόνο?Τι εννοείς γράφω χωρίς να έχω κάτι να πω?Το πολ εσύ ρώτησες κάποιον για να το κάνεις?

JimKan1

Well-Known Member
@JimKan1 Ξεχνάς ότι είμαι χρήστης Φιναστερίδης εδώ και 1 χρόνο?Τι εννοείς γράφω χωρίς να έχω κάτι να πω?Το πολ εσύ ρώτησες κάποιον για να το κάνεις?

Εισαι μελος του φορουμ 433 μερες και εχεις κανει 1733 σχολια, μεσο ορο 4 σχολια τη μερα, δεν νομιζω οτι υπαρχει αλλος με τετοια νουμερα, για καλο στο λεω αν δεν εχεις να πεις κατι δεν υπαρχει λογος να σχολιαζεις.

Το αν εχω κατι παραπανω να πω εγω η οποιοσδηποτε αλλος ασε να το κρινει οποιος διαβαζει το φορουμ.

Αφου εισαι χρηστης φιναστεριδης ψηφισε στο poll και ευχαριστουμε, τωρα το να κανεις σχολια για το ντεπον δεν νομιζω οτι προσφερει κατι.

LoverBoy

Well-Known Member
Εισαι μελος του φορουμ 433 μερες και εχεις κανει 1733 σχολια, μεσο ορο 4 σχολια τη μερα, δεν νομιζω οτι υπαρχει αλλος με τετοια νουμερα, για καλο στο λεω αν δεν εχεις να πεις κατι δεν υπαρχει λογος να σχολιαζεις.

Το αν εχω κατι παραπανω να πω εγω η οποιοσδηποτε αλλος ασε να το κρινει οποιος διαβαζει το φορουμ.

Αφου εισαι χρηστης φιναστεριδης ψηφισε στο poll και ευχαριστουμε, τωρα το να κανεις σχολια για το ντεπον δεν νομιζω οτι προσφερει κατι.
Νομίζω δεν μετράει με τις μέρες η εμπειρία κάποιου?Σωστά?Γιατί αν το πάμε με τις μέρες και όχι με τα βιώματα κάτι λάθος συμβαίνει εδώ μέσα!
Το καλό μου άστο να το ξέρω εγώ καλύτερα απο εσένα!Τέτοιου είδους συμπεριφορές που μπορεί να προσβάλλουν τον άλλον εγώ δεν τις έχω κάνει τουλάχιστον γιατί μπορεί να είμαι 433 μέρες εδώ αλλά σέβομαι και τον παλιό και τον νέο!Βρες μου ένα ποστ μου όμως που δεν είχα κάτι να πω!Τουλάχιστον δεν πετάω κακίες και ειρωνίες σε κανένα......Οπότε όπως είπες και εσύ για το αν έχω κάτι παραπάνω να πω άσε τους άλλους να κρίνουν και μη κρίνεις εσύ εμένα!Δεν είναι ευγενικό απο μέρους σου και ας είσαι παλιότερος!

JimKan1

Well-Known Member
Νομίζω δεν μετράει με τις μέρες η εμπειρία κάποιου?Σωστά?Γιατί αν το πάμε με τις μέρες και όχι με τα βιώματα κάτι λάθος συμβαίνει εδώ μέσα!
Το καλό μου άστο να το ξέρω εγώ καλύτερα απο εσένα!Τέτοιου είδους συμπεριφορές που μπορεί να προσβάλλουν τον άλλον εγώ δεν τις έχω κάνει τουλάχιστον γιατί μπορεί να είμαι 433 μέρες εδώ αλλά σέβομαι και τον παλιό και τον νέο!Βρες μου ένα ποστ μου όμως που δεν είχα κάτι να πω!Τουλάχιστον δεν πετάω κακίες και ειρωνίες σε κανένα......Οπότε όπως είπες και εσύ για το αν έχω κάτι παραπάνω να πω άσε τους άλλους να κρίνουν και μη κρίνεις εσύ εμένα!Δεν είναι ευγενικό απο μέρους σου και ας είσαι παλιότερος!
Δεν μιλησα για παλαιοτητα, διαβασε καλυτερα τι εγραψα, για μεσο ορο σχολιων ανα μερα λεω, τι ειναι εδω στρατος;

Κακιες και ειρωνια που ειδες; την αληθεια λεω, οποιος σου λεει κατι που δε σου αρεσει δεν σημαινει οτι σε ειρωνευεται.

Σχολιαζεις σε νηματα πολλες φορες με μεγαλες αστοχιες απο γιατρους και γραφεις ολα καλα κτλπ. ενω δεν ειναι ολα καλα, στο χει πει και ο αερατος με τροπο αλλα δεν λες να το καταλαβεις, τεσπα δεν υπαρχει λογος να το συνεχιζω και να χαλασω το νημα.

LoverBoy

Well-Known Member
Δεν μιλησα για παλαιοτητα, διαβασε καλυτερα τι εγραψα, για μεσο ορο σχολιων ανα μερα λεω, τι ειναι εδω στρατος;

Κακιες και ειρωνια που ειδες; την αληθεια λεω, οποιος σου λεει κατι που δε σου αρεσει δεν σημαινει οτι σε ειρωνευεται.

Σχολιαζεις σε νηματα πολλες φορες με μεγαλες αστοχιες απο γιατρους και γραφεις ολα καλα κτλπ. ενω δεν ειναι ολα καλα, στο χει πει και ο αερατος με τροπο αλλα δεν λες να το καταλαβεις, τεσπα δεν υπαρχει λογος να το συνεχιζω και να χαλασω το νημα.
Όταν καταλάβεις πως προσβάλλεις τον άλλον όταν λες δεν έχεις κάτι να πεις τότε πες το μου!Όσο για το αν έχω σχολιάσει εγώ σε νήματα για κάτι που δεν πήγε καλά και είπα το αντίθετο πάλι να μου το βρεις και αυτό!Όπως και να έχει είναι η γνώμη μου και θέλω να την σέβεσαι όπως σέβομαι εγώ την δικιά σου άσχετα αν είναι λάθος ή όχι!Δεν είσαι φωτεινός παντογνώστης!Ούτε βλέπεις καλύτερα απο άλλους!Μπορεί και εγώ να διαφωνώ μαζί σου σε πολλά ποστ αλλά δεν σου είπα είσαι λάθος γιατί αυτή είναι η ΔΙΚΗ σου γνώμη και ματιά και το σέβομαι!Όμως αυτό το πράγμα με το να υποδεικνύω στον άλλο να βλέπω τα πράγματα όπως θέλει ο ίδιος με βρίσκει κάθετα αντίθετο!
Όπως και να έχει το κλείνω εδώ καθώς ο λόγος του νήματος είναι άλλος και όχι ξεκατίνιασμα!

LoverBoy

Well-Known Member
Σχολιαζεις σε νηματα πολλες φορες με μεγαλες αστοχιες απο γιατρους και γραφεις ολα καλα κτλπ. ενω δεν ειναι ολα καλα
Αλλά να μου βρείς αυτά τα πολλά νήματα που λες κάποια στιγμή ειλικρινά!να δω τι γράψανε και οι άλλοι και το πόσο έξω έπεσα!

Μπλουζα