Για το johnson μου έχει πει γιατρός εδώ και πολύ καιρό, όσοι το έκαναν θα τους καλέσουν να κάνουν κάποιο από τα άλλα εμβόλια γιατί έχει πολύ μικρή αποτελεσματικότητα.
Φιλε μου, επειδη παρατηρω οτι εχεις πολλους καλους συμβουλατορες γιατρους, να σε ρωτησω κατι ακομα πανω σε αυτο που αναφερεις...
Δηλαδη ο συγκεκριμενος φιλος σου γιατρος ειπε οτι οσοι εκαναν το εμβολιο johnson, εβλαψαν τον οργανισμο τους; Σε διαβεβαιωσε οτι διεπραξαν τραγικο λαθος με πιθανες αρνητικες συνεπειες για την υγεια τους; Σου ειπε οτι εξαπατηθηκαν απο τους επιστημονες και εβαλαν στον οργανισμο τους μια επικινδυνη ουσια;
Μαλλον, φιλε μου, αν τον ξαναρωτησεις (και αν, φυσικα, δεν ειναι επιστημονας αντιρρησιας συνειδησεως) θα σου απαντησει οτι καλως εκαναν το εμβολιο, εστω και αν αυτο εχει μειωμενη αποτελεσματικοτητα. Ολο αυτο το διαστημα που ειναι εμβολιασμενοι, εστω και με μικροτερη επιδραση, ειναι πολυ πιο ασφαλεις απο τους δηθεν ιδεολογους αντιεμβολιαστες.
Και πολυ απλα, καποια στιγμη μελλοντικα, θα κανουν και αλλη δοση. Και τι εγινε; Προσωπικα, εγω και ολα τα μελη της οικογενειας μου (με απολυτη προθυμια) θα κανουμε μελλοντικα οσες δοσεις προτεινει η επιστημη (ακομη και δυο φορες καθε χρονο).
Απο το να ειμαστε εντελως απροστατευτοι, απο το να αποτελουμε για τους συνανθρωπους μας πηγη κινδυνου (μεταδοσης του ιου), απο το να μην συναισθανομαστε το χρεος μας απεναντι στους συμπολιτες μας, προτιμουμε, φιλε μου, ενσυνειδητα να κανουμε, οσες φορες και αν χρειαστει, το εμβολιο.
Ισως, τελικα, οπως αντιλαμβανεσαι, εχουμε διαφορετικο τροπο σκεψης, βιοθεωριας και αντιληψης της εννοιας της "κοινωνικης ευθυνης".