Όλες οι πληροφορίες για ντουταστερίδη (Avodart)

sot

Member
Απ: Όλες οι πληροφορίες για ντουταστερίδη (Avodart)

αμα εχουμε shed για ενα χρονο καηκαμε.....δεν θα μεινει ουτε τριχα στο κεφάλι.......

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

και εγώ έχω ψιλοτρομοκρατηθεί με την κατάσταση,αλλά βλέπω και παράλληλα περιοχές που "φέγγιζαν" να δίνουν μικρές μαύρες τρίχες :chinscratch

όλες οι τρίχες που πέφτουν είναι τελογενούς φάσης (σχετικά μεγάλες,μαύρες),αλλά είναι ψιλοαπελπιστικό να το βλέπεις στα δάκτυλα και τον νιπτήρα ... :down

sot

Member

εχεις και εσυ δηλαδη σπυρο εντονη τριχοπτωση.....στα ξενα forum τι λενε???? ειναι φυσιολογικο αυτο το shed με το avodart ??? και κραταει 1 χρονο???? μεγαλο διαστημα μου ακουγεται......

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

το δικό μου πάλι είναι συνδυαστικό - σταματώντας την φινα και το revivo είναι λογικό να επανέρχομαι στην αρχική κατάσταση ... :down

Άκης

Administrator

sot είπε:
εχεις και εσυ δηλαδη σπυρο εντονη τριχοπτωση.....στα ξενα forum τι λενε???? ειναι φυσιολογικο αυτο το shed με το avodart ??? και κραταει 1 χρονο???? μεγαλο διαστημα μου ακουγεται......

Άκης είπε:
Μακάρι ρε Παναγιώτη γιατί ψιλοτρέμω να πω την αλήθεια και συνεχώς η σκέψη μου πάει στην φιναστερίδη :)

Πάντως, αυτό με καθησύχασε λίγο:

"Dutasteride Shedding
Shedding during the initial period of treatment with dutasteride is a normal response to beginning hair loss treatment, however it is one of the most frequent questions we are asked. Dutasteride is supposed to stop hair loss, so why does this shedding occur? To understand why this happens, it is important to have a brief knowledge of the hair growth cycle.

The hair growth cycle consists of three phases:

1. An initial period of growth lasting from two to eight years called Anagen. Hair growth cells divide and produce the hair shaft. This shaft grows up and out of the follicle and into the pore, while simiulataneously growing downward into the deeper levels of skin where it is noursished.
2. A short (two to four weeks) transitional phase called Catagen where the hair follicle is degraded. The hair will stop gorwing during Catagen, but will not fall out. The hair follicle shrinks and the lower part of the shaft is destroyed. The hair becomes seprated from the blood supply and is no longer receiving nourishment.
3. Then follows a resting phase know as the Telogen phase. There hair now longer grows but remains attached to the hair follicle. Approximately 10-15 percent of all hairs are in this phase at an one time.

After the Telogen phase the cycle is complete and the hair goes back into the Anagen phase. New hair shafts form and older hair is pushed out and lost.

When taking Dutasteride the hair follicle is stimulated to start producing new hair. What often happens is that many hair follicles that are in the Telogen phase then go into the growth phase, and first needs to get rid of the old hairs, which are still attached to the hair follicle. Because many follicles react at the same time, a lot of hair will fall out - this is the shedding that you may experience.

Shedding should be seen as a positive sign - a sign that you are responding well to treatment with dutasteride. Generally people who will respond the best to treatment often lose the most hair in the beginning. Unfortunately some of these people panic and give up on dutasteride early in the treatment.

Shedding usually begins approximately six weeks after beginning treatment. The shedding should not last any longer than six to eight weeks. If shedding is still evident after two months, it is advisable to see a medical professional, as this hair loss may not be regular shedding as described above.

The initial period of shedding is usually the most intense, however shedding may reoccur periodically throughout treatment. This is also a normal and expected effect of treatment. Because dutasteride triggers a growth cycle, the hair growth cycle becomes more synchronised. As a result, the hairs also enter the Telogen phase almost simultaneously. Over time this shedding will decrease throughout duration of treatment with dutasteride.

So remember, shedding is normal reaction to treatment and usually is a sign that the treatment is working. If the shedding lasts longer than two months, or if there are other noticable side effects such as red skin and/or irritable skin, you should see you doctor."

Το πρώτο που έκανα bold είναι και αυτό που είδα εγώ.Δηλαδή ξεκίνησα αρχές Φεβρουαρίου (1η για την ακρίβεια) και πριν καμια βδομάδα παρατήρησα να χάνω τρίχες.
Μετά σκέφτηκα και ανησύχησα ότι οι 5ar blockers δεν παρέχουν regrowth, απλώς μειώνουν την dht. Άρα, σκέφτηκα η τριχόπτωση οφείλεται στο ότι δεν κάνει δουλειά η ντουτα.
Το έψαξα παραπάνω για την ντουτα και regrowth και είδα ότι η συγκεκριμένη σε αντίθεση με proscar και zix πχ που ΔΕΝ παρέχουν regrowth, παρέχει.
Για να δούμε...

Georgex6

Well-Known Member

ναι αλλα ακη δεν μας γραφεις τη πηγη!!!

sot

Member

ρε παιδια στο ποστ λεει οτι το shed σταματαει μετα απο 2 μηνες. Αρα δεν ισχυει ο 1 χρόνος που λεει ο Σπύρος.......

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

sot είπε:
ρε παιδια στο ποστ λεει οτι το shed σταματαει μετα απο 2 μηνες. Αρα δεν ισχυει ο 1 χρόνος που λεει ο Σπύρος.......
εγώ μιλάω κρίνοντας από την κατάσταση μου και μετά από μην/τα με χρήστες από Αμερική

δεν σημαίνει ότι ισχύει για όλους,αν και βλέπω και άλλους εδώ να έχουν 2-3 κύματα shed με ντουτα

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

πολυ γραφετε για την παραλληλη χρηση νουτας και μινοξ

την εφαγα την συνταγη αρκετο καιρο

οπως εχω ξανα πει στις πρωτες 20 μερες ειχα προβλημα με το shed επειτα τα αποτελεσματα ηταν τρομακτικά καλα

να σημειωσω πως ηταν η πρωτη φορα που ειδα shed ποτε αλλοτε δεν αντιμετωπισα προβλημα με shed

δεν εχω δει ακομη καπια ερευνα που να με πεισει οτι η μινοξ δεν πρεπει να μπαινει με την ντουταστεριδη

kosal

New Member

ΚΑΛΗΜΕΡΑ .ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ SITE ΕΤΩΝ 45 ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΑΙΩΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ AXELAN ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΩ ΤΗΝ KIRKLAND ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΜΟΥ ΗΡΘΕ
Ο ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ AVODART ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΒΕΒΑΙΑ ΛΟΓΩ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΛΗΨΗ.
ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΙ ΕΓΩ ΤΙΣ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΛΟΣΙΟΝ.ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ 44MG/ML ΠΟΣΑ ΧΑΠΑΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΕ 50 ML ΑΙΘΑΝΟΛΗΣ?
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΔΟΣΗ 2 ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ,ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΦΥΣΙΚΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Άκης

Administrator

Γεια σου kosal.
Τι εννοείς; Να κάνεις λοσιόν με χάπια avodart?
44MG/ML είναι μεγάλη δόση, ακόμη και για τοπικό, αν εννοείς avodart.

2 φορές την εβδομάδα, 1 avodart από το στόμα θα έχεις αποτέλεσμα, ναι.
Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις max 1mg φιναστερίδη (proscar).

kosal

New Member

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ TOPIC ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΙΑΛΥΜΑΤΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΒΑΖΟΥΜΕ DUTA 44MG/ML .ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ ΠΟΣΑ ΧΑΠΑΚΙΑ

Άκης

Administrator

?
Άκης είπε:
Φτιάξτε τοπική ντουταστερίδη
...
Έπειτα από αναζήτηση, βρήκα ότι η maximum ασφαλής ποσότητα σε ένα μπουκάλι μινοξιδίλης είναι τα 4 χάπια Avodart. Αυτό γιατί με αυτήν την ποσότητα, εγγυάστε ότι η ποσότητα ντουταστερίδης που θα περάσει στο αίμα σας, δεν θα επηρεάσει το 5ar ένζυμο στον εγκέφαλο σας (που συμβαίνει με την λήψη της ντουταστερίδης από το στόμα), αλλά μόνο στο δέρμα της κεφαλής.

44mg είναι 88 χάπια / ml. Στα 50ml ... :explod

Αυτό που διάβασες στην αρχή, ήταν από το θεωρητικό κομμάτι της έρευνας για το avodart, κάτι που δεν το ασπάζομαι, εγώ προσωπικά.

faidwnas

New Member

Αρχισα και εγω το avodart τελικα εδω και 15 μερες,αλλα παρενεργιες σχεδον ελαχιστες,ισως ενας μικρος πονος στο στομαχι,αλλα αν τρως καλα,δν υπαρχει προβλημα...Μαλλον φυσιολογικο θα ειναι και με τον καιρο να περασει...Η αληθεια ειναι οτι η τριχοπτωση ειναι λιγο μεγαλυτερη τωρα στις αρχες,ειναι και η περιοδος τετοια,πιστευω να δουμε αποτελεσματα..

George3V

Member

faidwnas είπε:
Αρχισα και εγω το avodart τελικα εδω και 15 μερες,αλλα παρενεργιες σχεδον ελαχιστες,ισως ενας μικρος πονος στο στομαχι,αλλα αν τρως καλα,δν υπαρχει προβλημα...Μαλλον φυσιολογικο θα ειναι και με τον καιρο να περασει...Η αληθεια ειναι οτι η τριχοπτωση ειναι λιγο μεγαλυτερη τωρα στις αρχες,ειναι και η περιοδος τετοια,πιστευω να δουμε αποτελεσματα..

faidwnas,

Ο πόνος στο στομάχι φίλε δεν πρέπει να είναι από το avodart,απ'όσο γνωρίζω η ντουτα δεν επηρεάζει τη λειτουργία του στομαχιού.´Αρα μάλλον ιδέα σου είναι ,μη το σκέφτεσαι (ή οφείλεται σε κάποιο άλλο αίτιο). :)
Θα ήθελα να σε ρωτήσω όμως αν δοκίμασες πρώτα φίνα ή πήγες κατευθείαν στα "σκληρά"?

faidwnas

New Member

Στην αρχη ξεκινησα με spiro k double A αλλα καμια μεγαλη διαφορα,οχι φινα καθολου...Ειπα αν ειναι να δω διαφορα ας κανω οτι καλυτερο γινεται...Ουτως η αλλως γκομενα δεν παιζει αυτην την εποχη οποτε μικρο το κακο,αν καποια στιγμη ερθει...Απλα ηθελα να ρωτισω αν μετα τουσ 6 μηνες συνεχιζω κανονικα ή ελλατωνω την δοση...

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

μετα απο 1 χρονο χρησης ελαττωνεις την δοση συνηθως εκτος και αν προκυψει κατι απρόοπτο

faidwnas

New Member

Εχουμε ακομα δηλ,υπομονη τι αλλο...Ας ελπισουμε οτι δεν θα υπαρξουν επιπλοκες...

Μπλουζα