ecently Dr. Mercola surprisingly stated that the highest amount of daily iodine intake should be no more than 400 micrograms. This is only slightly higher than the FDA recommendation, which is 150 to 290 micrograms daily, dependent upon age, gender and life cycle. However, it is dramatically less than some of the leading iodine medical experts suggest, as closer to, at least, 12 to 18 milligrams daily, approximately 45 times higher. Why this discrepancy? And how can Dr. Mercola, who is often so correct in his understanding, in my opinion, miss the mark exponentially?
Historically, as early as 1911, people normally took between 300,000 – 900,000 micrograms daily without incident. This is over 2,000 times more than Dr. Mercola’s recommendation. How is it that now only 1/5,000th of this dose is now considered safe? In 1948 there was a poorly performed and, since then, never replicated study alleging what is known as the Wolff-Chaikoff effect.
Αρα οι γιατροι που αντιλαμβανονται τα πλεονεκτηματα προτεινουν τουλαχιστον,12-18 mg καθε μερα.
Το FDA προτεινει 150-190 mcg.45 φορες λιγοτερο απο το πανω,
Και απο το 1911 ,οι ανθρωποι επαιρναν μεταξυ 300mg-900 mg που ειναι παραπανω απο 2 χιλιαδες φορες απο
εκεινο που προτεινει το fda.
A και να μην ξεχασω ,με καλη διατροφη και ιωδιο θα παθετε την πλακα σας για το ποσο γρηγορα θα χασετε λιπος.
που δειχνει οτι ελλειψη ιωδιου σημαινει υπολειτουργια θυροειδους και αδυναμια μεταβολισμου.
Εγω παντα λεπτος ημουν ,αλλα ειχα παρει καποια λιπη απο τις μαλακιες που ετρωγα(πιτες σχεδον καθημερινα!).
Τα εχασα σε 8 μερες και μου το ειπε μια φιλη μου,που ειχε να με δει μολις μια βδομαδα!Καταλαβε τη διαφορα σε μια βδομαδα!