gianniskritikos2 είπε:
τωρα που το θημιθηκα θα το αναφερω γιατι μαλλον τελικα το μαλλι μας δεν το χανουμε σε καμοια σχεση απο αυτα που λες πανο ο πατερας μου γενιθηκε και μεγαωσε σε χωριο με κοτοπουλα του χωριου καθαρο αερα το νερο καμια σχεση με τωρα διοτι ειναι ακι 56 χρονων και εχανε τα μαλλια του απο τα 20..... για πες μου πως γινεται αυτο?
[...]
πρεζονι η το καθε ρεμαλλι που μεγαλωνει στην αθηνα τωρα και τρωει οτι βρει φτανει τα 40 με μαλλι τερμα πυκνο πολυ λογικο για την θεωρια που λες
Πίστεψε με, δεν πρόκειται ποτέ να λάβεις σοβαρή και με στοιχεία απάντηση στα ερωτήματα σου. Απλώς "φταίει" η διατροφή, τώρα μην κολλάμε σε λεπτομέρειες
Το γιατί πχ δεν έχουν όλοι τριχόπτωση, δεν αναφέρεται πουθενά στην θεωρία. Το γιατί πριν τις ημερομηνίες που αναφέρεται, πάλι υπήρχε τριχόπτωση, πάλι δεν αναφέρεται.
Τώρα ότι παίζονται πολλά στην διατροφή, είναι γνωστό. Ότι οι εταιρίες κοιτάζουν το συμφέρον τους, επίσης. Ωστόσο στα χωριά ζύμωναν το δικό τους ψωμί (αναφέρθηκε στο 1ο ποστ : "ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΨΩΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΙ=ΒΡΩΜΙΟ.ΜΑΚΡΙΑ"), αλλά το μαλλί-μαλλί και η υγεία-υγεία.
panoslydios είπε:
Μου εχεις αναφερει παραδειγματα οπως οι αρχαιοι Ελληνες,οι μαιμουδες και ο Μητσοτακης.
Και μου ζητας να απαντησω.
Το περίμενα ότι δεν θα απαντούσες ούτως ή άλλος, γιατί δεν γνωρίζεις και δεν ξέρεις τι θα πει συζήτηση. Κάνε μου με παράθεση τα ερωτήματα-απόψεις μου και κρίνε τες με επιχειρήματα. Αυτές τις απαντήσεις σου τις έχω δει και από άλλους, έχω ψηθεί πλέων. Αναμασάς απλώς ότι διάβασες από το άλλο φορουμ. Αν διαβάσεις με προσοχή αυτά που ρωτώ. βγάζουν νόημα, εκτός αν δεν γνωρίζεις ανάγνωση, γιατί στην γραφή κάπου το χάνεις από τι βλέπω.
Και από σχετικά θέματα να μην γνώριζα, θα μου ήταν δύσκολο να εμπιστευτώ κάποιον που δεν ξέρει να γράφει σωστά στην γλώσσα του και γράφει όπως γράφεις εσύ, αλλά αυτό είναι δικό μου θέμα.
Αλλά, ΟΚ, keep going. Όπως είπα και πριν, να μην εξαφανιστείς αργότερα, να'σαι εδώ να κάνουμε ξανά συζήτηση...
panoslydios είπε:
Κολλας πολυ στα ανδρογονα,γιατι περισσοτερο σημασια εχει η μετατροπη μεσω της αρωματαζης της τεστοστερονης σε estradiol .
Αν σου πω ότι δεν κατάλαβα μετά το πρώτο κώμα; Ρωτάς η αναφέρεσαι;
Επίσης τι δουλειά έχει η μετατροπή της τεστοστερόνης σε οιστραδιόλη (έτσι λέγεται σε περίπτωση που δεν ξέρεις) στους άντρες με τριχόπτωση; Γιατί μπλέκεσαι με πράγματα που είναι σαφέστατα ότι ΔΕΝ γνωρίζεις; Πως μεταφράζεις αυτά που διαβάζεις, με google translate;
Επίσης επειδή αναφέρθηκες σε οιστρογόνα, μάθε ότι πολλοί έχουν δει αποτελέσματα και με τοπική χρήση τους, άσχετα αν είναι επικίνδυνα για τους άντρες.
Θα σου πω όμως μέχρι εκεί που κατάλαβα, σύμφωνα με τις επιβεβαιωμένες έρευνες, τα ανδρογόνα είναι αυτά που μας ρίχνουν τα μαλλιά. Έτσι λοιπόν κολλάω σε αυτό που λένε οι επιστήμονες ότι ευθύνεται. Και για να ξαναδώσω ένα παράδειγμα (κάτι που δεν κάνεις εσύ αλλά ας μην τα θέλουνε και όλα έτοιμα), πολλοί άντρες με τριχόπτωση όταν έγιναν τρανς δεν είχαν ξανά τριχόπτωση. Και δεν ήταν επειδή καθάρισαν τον οργανισμό τους, αλλά επειδή μείωσαν τα ανδρογόνα τους. Τόσο απλή λογική.
Αλλά όπως είπες και εσύ "
οποιος το παιζει γιατρος και επιστημονας ειναι μαλακας". ΟΚ,ας ακούμε εσένα λοιπόν.
panoslydios είπε:
Σε υποξικα περιβαλλοντα,ευνοειται η 5α αναγωγαση που ανταγωνιζεται την αρωματαζη.Γι αυτο και οι γυναικες θα εχουν περισσοτερα και καλυτερης ποιοτητας μαλλια.
Βλέπεις ότι δεν γνωρίζεις; Ο ίδιος μηχανισμός που ρίχνει τα μαλλιά μας, τα ρίχνει και στις γυναίκες. Αλλά σε γενικές γραμμές οι γυναίκες (και τα παιδιά σε νεαρή ηλικία) ΔΕΝ έχουν τριχόπτωση γιατί απλά δεν έχουν τεστοστερόνη (ή έστω οι γυναίκες έχουν πολύ λιγότερη). Στους αρχαίους που αναφέρθηκα και καλά δεν μπορείς να απαντήσεις ήταν γνωστό αυτό, όπως ότι τριχόπτωση δεν εμφάνιζαν και οι ευνούχοι.
Αυτό το "υποτοξικά περιβάλλοντα" μπορείς να μου το πεις σε απλά Ελληνικά για να το καταλάβω και εγώ που είμαι από χωριό; Απλώς γράψε μου τι σημαίνει και τι εννοείς με αυτό, αλλά σε εύκολα αναγνώσιμη μορφή, plz...
vag25 είπε:
baldy είπε:
το εγχειριδιο της merc ειναι η καλυτερη λυση προς το παρον για την αντιμετωπιση της φαλακρας.
γιατι δεν μπορει να βγαλει knock out πεπειραμενους επιστημονες που δουλευουν πανω σε αυτο και κανουν χρονια ερευνες.
Εχμμ..
Oι ''πεπειραμενοι επιστημονες'' γραφουν για 3% στις παρενεργειες της φινα.Μεσα απο αυτο το φορουμ,αλλα και απο ολα τα φορουμ του κοσμου,οι παρενεργειες της φινα βγαινουν στο 95%.Αν υπολογισουμε και τις πολυ μικρες(πχ νερομενο σπερμα) τοτε παμε στο 100%.
Εχουν βγει ήδη knock out οι εγκληματιες.
Βασικά η μερκ το κάνει για άλλους λόγους (εμπορικούς), που δεν αναφέρει το ακριβές ποσοστό συμπτωμάτων. Ότι αυτά που γράφουν περί τριχόπτωσης με βάση τις μέχρι τώρα έρευνες ισχύουν, αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει κανείς. Αυτό πάντως το "
Καταλαβα οτι η υγεια ειναι κατι συμπαντικο και δεν χει να κανει με τα χρηματα και κανεις μαλακας γιατρος δεν μπορει να στην πουλησει.Ναι οποιος το παιζει γιατρος και επιστημονας ειναι μαλακας." του panoslydios δεν μπορώ να πω ότι με βρίσκει και σύμφωνο...
Και έλεος λίγο ρε φίλε, με το ''πεπειραμενοι επιστημονες''. Ας γυρίζουμε στους μάγους των χωριών όπως πριν αιώνες να μας κάνουν καλά με τα γιατροσόφια τους άμα είναι. Άλλο τα παίρνει κάποιος για να πει αυτό που τον λέει κάποιος και άλλο να ειρωνεύεσαι κάποιον που έλιωσε σε βιβλία και σεμινάρια για να χαιρόμαστε εμείς κάποια πράγματα.
dk1984 είπε:
ο πανος δε λεει χαπακωθειτε με ιωδιο για να βγαλετε μαλλια δεν ειναι σαν την φινα αλλα να δημιουργόησουμε μια κατασταση στον οργανισμο μας που θα μειωση την τοξικοτητα και θα εχουν καλυτερα αποτελεσματα οι θεραπειες
Και γιατί να μην μπορείς να μειώσεις την όποια τοξικότητα με κάποια αλλαγή διατροφής; Ο οργανισμός είναι "χαζός" και δεν ξέρει να καθαριστεί από μόνος του; Τι το έχουμε το νεφρό, για να μας πηγαίνει απλώς για κατούρημα;
Και επίσης το να έχουν καλύτερα αποτελέσματα οι θεραπείες που λες εσύ δεν κολλά με το : "
Τα τοπικα και τα χαπια δεν προκειται να κανουν τιποτα" που λέει ο lydios. Άρα κάπου δεν συμφωνείτε οι δυο σας.
Επιστροφή στα βασικά για να μαθαίνουν και οι νεότεροι και να θυμόμαστε οι παλιότεροι:
Από το άρθρο "
Towards a molecular understanding of hair loss and its treatment"
στο οποίο υπογράφουν: George Cotsarelis and Sarah E. Millar (
TRENDS in Molecular Medicine Vol.7 No.7 July 2001)
Androgenetic alopecia
In androgenetic alopecia, hair follicles located in specific patterns over the male and female scalp
diminish in size over time until they produce effete and cosmetically insignificant hairs (Fig. 3).
Testosterone is required, along with a genetic predisposition, for androgenetic alopecia to develop in men
In women, there is no consensus on whether pattern hair loss is truly androgen-dependent,
although both male- and female-pattern alopecia result in a decrease in hair follicle size accompanied by a decrease in the duration of anagen and an increase in the percentage of hair follicles in telogen. In addition, several months can transpire between hair shedding and regrowth, a lag period that is absent or fleeting in normal individuals. These changes result in very short hairs and follicles devoid of hair shafts. Miniaturized hairs also lack pigmentation. In advanced androgenetic alopecia some follicles disappear and are replaced by fibrous tracts. Based on this knowledge, the goals for treating androgenetic alopecia include prolonging anagen, converting telogen follicles to anagen, reversing miniaturization and possibly generating new follicles.
Blocking the conversion of testosterone to its more active metabolite, dihydrotestosterone, through administration of the pharmacologic agent finasteride accomplishes some of these goals and clearly benefits patients with early androgenetic alopecia.
Αυτά τα ολίγα. Και δεν είναι άρθρο της μερκ, επίτηδες έβαλα του Κωτσαρέλη γιατί χαίρει εκτίμησης από τον κόσμο. Να επαναλάβω είναι καλό να κοιτάμε την υγεία μας. Είμαι σύμφωνος. Είναι σωστό να τρεφόμαστε σωστά. Αλλά δεν είναι σωστό να ακούμε και να δοκιμάζουμε οτιδήποτε και να μας λένε, χωρίς να ψαχτούμε πρώτα για όποιες επιπτώσεις. Μπορούμε να κάνουμε ένα νέο θέμα με λύσεις για την υγεία.
Αλλά δεν μπορούμε να θάβουμε επιστημονικές απόψεις ετών επειδή ένα μέλος γράφει ότι πιστεύει. Ούτε και μπορούμε όλους να τους βάλουμε σε ένα καζάνι και αναφέρομαι σε αυτό:
panoslydios είπε:
Καταλαβα οτι η υγεια ειναι κατι συμπαντικο και δεν χει να κανει με τα χρηματα και κανεις μαλακας γιατρος δεν μπορει να στην πουλησει.Ναι οποιος το παιζει γιατρος και επιστημονας ειναι μαλακας.