Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

• Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 37 37.0%
  • Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και ΔΕΝ εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 47 47.0%
  • Δεν εχω κανει χρηση φιναστεριδης

Ψηφοφορίες: 16 16.0%

• Συνολικοί ψηφοφόροι
    100

Wanderer

Active Member
Δε νομιζω, καθως η τριχα δεν εξαφανιζεται ξαφνικα. Ακολουθει αρκετους κυκλους ζωης αδυνατιζοντας εως οτου "χαθει" οριστικα.
Στην φωτογραφια της στιγμης καποιες τριχες που δεν βλεπεις βρισκονται απλα σε διαδικασια αναγεννησης.
Οποτε μονο με το ματι χοντρικα, αν τα μαλλια φαινονται αδυνατισμενα και/ή αραιωμενα

Άρα ακόμη και φινα να πάρω δεν θα είναι εύκολο σε 1 χρόνο να κατάλαβω αν έχασα κάποια μαλλιά παρα μόνο αν έχω χάσει αρκετά και το δώ.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν υπερβαλω CVIAL, το αφηγημα που προμοταρεται απο πολλα μελη του φορουμ και μαλιστα πολυ ενεργα αυτο ειναι δυστυχως, αυτος ειναι και ο λογος που ανοιχθηκε το νημα οπως εξηγησα και σε προηγουμνο σχολιο.

Νομίζω ότι γυρνάμε γύρω από την ουρά μας και λέμε τα ίδια. Όλοι οι σοβαροί γιατροί θα σου συστήσουν φίνα και θα σου πουν ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό μπορεί να παρουσιάσει σεξουαλικές παρενέργειες. Κανείς δεν θα σου πει για pfs ή αν στο πει θα στο πει για να σου εξηγήσει ότι δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά έτσι ώστε αν το διαβάσεις να ξέρεις για το τι πρόκειται. Το σύνολο λοιπόν αυτών των γιατρών θα σου συστήσει να ξεκινήσεις φίνα και να παρακολουθήσεις την εξέλιξη. Αν δεις παρενέργειες που δεν μπορούν να διορθωθούν θα σου πουν να την κόψεις. Τι διαφορετικό λέμε εμείς. Προσωπικά δεν έχω δει κανέναν σοβαρό γιατρό (και ξέρω πολλούς) να μην δώσει φίνα (δοκιμαστικά) επειδή υπάρχει υποψία pfs (υποψία γενικότερη όχι στον συγκεκριμένο ασθενή).

theoblue

Active Member
Άρα ακόμη και φινα να πάρω δεν θα είναι εύκολο σε 1 χρόνο να κατάλαβω αν έχασα κάποια μαλλιά παρα μόνο αν έχω χάσει αρκετά και το δώ.
Θα καταλαβεις σιγουρα απο την πυκνοτητα των μαλλιων, το παχος της τριχας, το ποσο υγιη φαινονται...
Απλα οχι με απολυτη μαθηματικη ακριβεια

Δημ

Member
Μαλλον αυτο που εννοεις νεα μαλλια ηταν απο τριχοθυλακια που δεν ειχαν "πεθανει" και τριχες που ειχαν αδυνατισει τοσο που πρακτικα δεν τις παρατησουσες
Σωστα!!! Το κεφάλι μαύρισε , η κάλυψη πολυ καλύτερη και φυσικά δεν εχανα τοσες πολλες στο μπανιο/λούσιμο.

giaderty

Member
Νομίζω ότι γυρνάμε γύρω από την ουρά μας και λέμε τα ίδια. Όλοι οι σοβαροί γιατροί θα σου συστήσουν φίνα και θα σου πουν ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό μπορεί να παρουσιάσει σεξουαλικές παρενέργειες. Κανείς δεν θα σου πει για pfs ή αν στο πει θα στο πει για να σου εξηγήσει ότι δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά έτσι ώστε αν το διαβάσεις να ξέρεις για το τι πρόκειται. Το σύνολο λοιπόν αυτών των γιατρών θα σου συστήσει να ξεκινήσεις φίνα και να παρακολουθήσεις την εξέλιξη. Αν δεις παρενέργειες που δεν μπορούν να διορθωθούν θα σου πουν να την κόψεις. Τι διαφορετικό λέμε εμείς. Προσωπικά δεν έχω δει κανέναν σοβαρό γιατρό (και ξέρω πολλούς) να μην δώσει φίνα (δοκιμαστικά) επειδή υπάρχει υποψία pfs (υποψία γενικότερη όχι στον συγκεκριμένο ασθενή).
Όλοι οι σοβαροί γιατροί συστήνουν φίνα....Ποιοί είναι όλοι αυτοί οι σοβαροί γιατροί????Τί ειδικότητας είναι????Ποιά είναι η έννοια του σοβαρού γιατρού????? Πώς δηλαδή καταλαβαίνω ότι ένας γιατρός είναι σοβαρός ή όχι???? Στο Συγγρός δίνουν φίνα?????

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εδώ μιλάμε για γιατρούς που ασχολούνται με την τριχόπτωση και για δοσολογίες φίνα μέχρι 1mg/μέρα. Έχουν επίσημο επιστημονικό όργανο (ISHRS) και επίσημη θέση για την φιναστερίδη. Το φάρμακο είναι εγκεκριμένο από τους διεθνείς οργανισμούς φαρμάκων (Ευρώπη και Αμερική). Έχω βαρεθεί να γράφω τα ίδια.

giaderty

Member
Εδώ μιλάμε για γιατρούς που ασχολούνται με την τριχόπτωση και για δοσολογίες φίνα μέχρι 1mg/μέρα. Έχουν επίσημο επιστημονικό όργανο (ISHRS) και επίσημη θέση για την φιναστερίδη. Το φάρμακο είναι εγκεκριμένο από τους διεθνείς οργανισμούς φαρμάκων (Ευρώπη και Αμερική). Έχω βαρεθεί να γράφω τα ίδια.
Ααααα μου μιλάς για τους γιατρούς των μεταμοσχεύσεων. Αυτοί είναι οι σοβαροί γιατροί....

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ααααα μου μιλάς για τους γιατρούς των μεταμοσχεύσεων. Αυτοί είναι οι σοβαροί γιατροί....
Αυτοί χορηγούν την φίνα σε δοσολογία μέχρι 1mg/day και έχουν την ανάλογη εμπειρία. Δεν υπάρχει άλλη ιατρική ειδικότητα που να ασχολείται με αυτό το φάρμακο σε αυτές τις δοσολογίες και να παίρνει feedback από ασθενείς σε βάθος χρόνου.

Corona

Active Member
Στο Συγγρός δίνουν φιναστερίδη?????

...από οτι καταλαβαινω εννοεις οτι ένας γιατρός μεταμοσχεύσεων που δεν ειναι της ειδικότητας που να ασχολείται με ορμόνες, δεν θα ενδιαφερθεί για την υγεία του ασθενή και αν θα εμφανισει παρενέργειες ή οχι αλλά για το αισθητικό αποτέλεσμα που ειναι και το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει για την προώθηση της δουλειάς του...??? Ενώ ένας γιατρός που δεν ασχολείται με μεταμοσχεύσεις όπως λες στο Συγγρος θα προσέξει περισσοτερο την υγεία σου, και θα ειναι πιο αντικειμενικός οσον αφορά το φάρμακο και τις επιπτώσεις του αφού δεν έχει το οικονομικό όφελος με τις μεταμοσχεύσεις και δεν θα τον ενδιαφέρει να επιτύχει ενα μπουσταρισμένο αποτέλεσμα με οπλο τη φιναστερίδη ???

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

giaderty

Member
Τέσπααα. Δεν μπαίνω στην διαδικασία. Απλά καλό είναι όταν λέμε όλοι οι σοβαροί γιατροί προτείνουν το οτιδήποτε...καλό είναι να λέμε και την ειδικότητα των γιατρών που το λένε

giaderty

Member
...από οτι καταλαβαινω εννοεις οτι ένας γιατρός μεταμοσχεύσεων δεν θα ενδιαφερθεί για την υγεία του ασθενή και αν θα εμφανισει παρενέργειες ή οχι αλλά για το αισθητικό αποτέλεσμα που ειναι και το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει για την προώθηση της δουλειάς του...??? Ενώ ένας γιατρός που δεν ασχολείται με μεταμοσχεύσεις όπως λες στο Συγγρος θα προσέξει περισσοτερο την υγεία σου, και θα ειναι πιο αντικειμενικός οσον αφορά το φάρμακο και τις επιπτώσεις του αφού δεν έχει το οικονομικό όφελος με τις μεταμοσχεύσεις και δεν θα τον ενδιαφέρει να επιτύχει ενα μπουσταρισμένο αποτέλεσμα με οπλο τη φιναστερίδη ???
Δεν εννοώ τίποτα. Άλλωστε ειλικρινά δεν ξέρω αν στο Συγγρός δίνουν φιναστερίδη. Κάπου στο φόρουμ είχα διαβάσει ότι πλέον δεν δίνουν και ήθελα να το επιβεβαιώσω μέσω του διαχειριστή

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μα είναι αυτονόητο για ποιούς γιατρούς μιλάμε εδώ. Επίσης υπάρχει μια παρανόηση. Θεωρούμε ότι κάποιοι γιατροί (λόγω ειδικότητας) μπορούν να μιλάνε για ένα φάρμακο σαν αυθεντίες ενώ δεν το έχουν χορηγήσει ποτέ στη ζωή τους και κατά συνέπεια δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ ειδικότερα με αυτό πέραν από κάποιες γενικές γνώσεις που έχουν από τις σπουδές τους.

Τέλος επειδή ακούω αυτή την καραμέλα περί μπουσταρίσματος. Είναι ηλιθιότητα. Η φίνα δεν μπουστάρει τίποτα. Απλά αυτοί που την δίνουν για 1-2 χρόνια μετά την μμ, την δίνουν όχι για να μπουστάρουν το αποτέλεσμα αλλά για να μην χάσεις μαμα μαλλιά και έτσι το αποτέλεσμα της μμ φανεί φτωχό ενώ μπορεί να είναι καθόλα επιτυχημένο. Η μίνο μπουστάρει ένα αποτέλεσμα και μπορεί να φανεί καλύτερο όχι η φίνα.

Τελευταία επεξεργασία:

giaderty

Member
Δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι όταν μιλάμε για γιατρούς, αναφερόμαστε σε αυτούς που κάνουν μεταμοσχεύσεις. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα

Ποιές ακριβώς είναι οι ειδικότητες που μπορούν να μιλάνε για την φιναστερίδη χωρίς να την έχουν χορηγήσει ποτέ?????Αναφέρεσαι στους δερματολόγους????Δηλαδή οι πλαστικοί έχουν δώσει περισσότερες δόσεις φιναστερίδης από τους δερματολόγους???? Μάλιστα.....

Corona

Active Member
Τέλος επειδή ακούω αυτή την καραμέλα περί μπουσταρίσματος. Είναι ηλιθιότητα. Η φίνα δεν μπουστάρει τίποτα. Απλά αυτοί που την δίνουν για 1-2 χρόνια μετά την μμ, την δίνουν όχι για να μπουστάρουν το αποτέλεσμα αλλά για να μην χάσεις μαμα μαλλιά και έτσι το αποτέλεσμα της μμ φανεί φτωχό ενώ μπορεί να είναι καθόλα επιτυχημένο. Η μίνο μπουστάρει ένα αποτέλεσμα και μπορεί να φανεί καλύτερο όχι η φίνα.
....υπάρχουν και στο διαδίκτυο πάντως πολλές περιπτώσεις που η φινα έχει μπουστάρει πολυ τα υπάρχοντα μαλλια σε διάφορους που ειχαν ενεργούς θύλακες όχι πολυ αποδυναμωμένους....σε αλλους μπορει να κάνει απλή συντηρηση..αλλά σε άλλους μπορει να δυναμώσει πολυ τα υπάρχοντα μαλλιά σε ενα διάστημα 6-12 μηνων το οποίο ειναι κάτι που θα βοηθήσει πολυ και το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης αν έχει αρκετά υπάρχοντα μαλλια ο ασθενής που δεν είναι χνούδια και δεν έχει ξαναπάρει φιναστερίδη πριν....Οπότε έτσι με τη φιναστερίδη θα αναδείξει και το αποτέλεσμα του καλύτερα ο γιατρός, και θα έχει το κίνητρο να στη δώσει αφού θα ειναι ένα όπλο για αυτον για να πετύχει οσο το δυνατον πιο εντυπωσιακο αποτέλεσμα με στοχο την προώθηση του brand name του..

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι όταν μιλάμε για γιατρούς, αναφερόμαστε σε αυτούς που κάνουν μεταμοσχεύσεις. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα
Για σένα μπορεί να μην είναι. Εγώ σε όλα τα ποστ μου σε αυτούς κάνω αναφορά. Ο καθένας μπορεί να πει οτιδήποτε για οποιονδήποτε ακόμα και για έναν χειρούργο που θέλει να σε χειρουργήσει ενώ δεν θα έπρεπε επειδή από αυτό βιοπορίζεται. Για αυτό και έχει σημασία να ψάξεις να βρεις έναν καλό και ηθικό γιατρό που ασχολείται με τριχόπτωση γενικότερα είτε είναι δερματολόγος είτε είναι γιατρός μμ.
Ποιές ακριβώς είναι οι ειδικότητες που μπορούν να μιλάνε για την φιναστερίδη χωρίς να την έχουν χορηγήσει ποτέ?????Αναφέρεσαι στους δερματολόγους????Δηλαδή οι πλαστικοί έχουν δώσει περισσότερες δόσεις φιναστερίδης από τους δερματολόγους???? Μάλιστα.....

Σχεδόν όλοι μπορούν να μιλήσουν για την φιναστερίδη χωρίς να την έχουν χορηγήσει ποτε και το σημαντικότερο να έχουν μια κλινική βάση ασθενών που τους παρακολουθούν . Συνήθως είναι δερματολόγοι, ουρολόγοι, ενδοκρινολόγοι.

theoblue

Active Member
Και δερματολογοι μπορει να προτεινουν Φινα. Απλα αρκετοι γιατροι προτιμουν να μην παρουν το παραμικρο ρισκο (και την ευθυνη απεναντι στον ασθενη) για χαρη του μαλλιου. Και συστηνουν τοπικες θεραπειες.

Θες να εχεις την πιο αποτελεσματικη διαθεσιμη θεραπεια για την αλωπεκια? Δοκιμαζεις φινα.
Προτιμας να μην παρεις το παραμικρο ρισκο για να εχεις μαλλια? Δεν παιρνεις.

Υπαρχει και η μεση λυση, οπως εχει πει και ο @CVIAL, που ειναι safe αν δεν εχεις υποκειμενα νοσηματα που μπορει να επιδεινωθουν απο τη φινα, και ειναι να ξεκινησεις με μικρη δοση και να αυξανεις σταδιακα παρατηρωντας πως αντιδρα ο οργανισμος σου.

Corona

Active Member
Στο 2. Που ανεφερες με το πλανο φινας και nw6 αν τη διακοψεις κλπ.
Τις κλινικες να σου πω οτι δεν την ενδιαφερει πραγματικα καθολου.
Καθε κλινικη την ενδιαφερει αποκλειστικά κ μονο το brand της.
Θελουν να παρεις φινα πριν κ μετα 1 + 1 χρονο για να δειξουν αυτοι το οσο δυνατον καλυτερο αποτελεσμα που μπορούν κ μετα αντε γεια.
Αν κοψεις έπειτα την φινα ή σε πατησει αυτοκινητο στο δρομο (μετα τη φωτογραφιση) δε τους απασχολει καθολου.
Τους απασχολει πολυ ομως αν πας να κανεις το οποιοδηποτε αρνητικο σχολιο ειτε αν δεν βγει το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα - σε σχεση με τις αλλες κλινικες που χρησιμοποιουν φινα,
Οποτε δεν θελουν να υστερουν.

Δες το σαν αγωνα στα 100μ και ολοι να τρεχουν ντοπαρισμενοι κι εσυ οχι,
Ετσι βλεπει κ μια κλινικη τα αποτελεσματα της οταν οι πελατες της δεν περνουν φινα κ πρεπει να συναγωνιζεται τις αλλες που δινουν φινα στους πελατες τους κ ανεβαζουν τα -ντοπαρισμενα- αποτελεσματα.

Οποτε ολες οι κλινικες πλεον δινουν φινα για να εχουν την δυνατότητα Να ανεβαζουν οσο το δυνατόν πιο κορυφαια αποτελεσματα γινεται, γιατι αυτο ειναι που πραγματικα τους απασχολει κι οχι εσυ ειτε τι θα απογινεις μετα.

Μπλουζα