Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

• Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 37 37.0%
  • Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και ΔΕΝ εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 47 47.0%
  • Δεν εχω κανει χρηση φιναστεριδης

Ψηφοφορίες: 16 16.0%

• Συνολικοί ψηφοφόροι
    100

Kostas97

Well-Known Member
Ενταξει η απαντηση του εδω , σωστη ειναι. Μου κανει εντυπωση που το λεει κι αυτος οτι τα αντι ανδρογονα αυξανουν την T αλλα παρ ολα αυτα στο αλλο βιντεο παρακινει κοσμο να παρει κι αλλη Τ.
Ειδα κι αλλα βιντεο του τωρα , γενικα ειναι ειλικρινης αλλα δε ξερω καπου το χανει.
Μαλλον ειναι testoholic.
Μα ακριβως αυτο. Εδω απανταει φυσιολογικα και στο βιντεο καποιος που δεν καταλαβαινει θα παει πελατης να μαθει τι εννοει ο ποιητης.
Εχει κολλημα να αναδειξει οπου μπορει τα καλα της Τ. Τον παρακολουθουσα σε ενα ξενο podcast που επανελαβε αυτο, φερνοντας ως παραδειγμα τον εαυτο του, οτι δλδ η Τ του βελτιωσε το μαλλι.

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Kostas97

Well-Known Member
Ενταξει η απαντηση του εδω , σωστη ειναι. Μου κανει εντυπωση που το λεει κι αυτος οτι τα αντι ανδρογονα αυξανουν την T αλλα παρ ολα αυτα στο αλλο βιντεο παρακινει κοσμο να παρει κι αλλη Τ.
Ειδα κι αλλα βιντεο του τωρα , γενικα ειναι ειλικρινης αλλα δε ξερω καπου το χανει.
Μαλλον ειναι testoholic.

Δες στο βιντεο στο 6:15 κ μετα ,
Παραδεχεται οτι εχει παθει προβλημα ο ιδιος.
Αυτο εμενα μ λεει πολλα.
Λιγοι θα το εκαναν.

Φιλε Πανο πολυ φοβαμαι οτι πλεον αυτο το αναπαραγει γιατι πουλαει, φαντασου οτι ετσι πρωτοσυστηθηκε στην tv και στην Ανιτα ακομα το 2015. Πουλαει το γεγονος οτι οπως λεει "περπατησα τη θεωρια στην πραξη".

Τελευταία επεξεργασία:

edyuser1

Active Member
Αν πάρουμε ρε παιδια ενα συμπλήρωμα με Maca και tribullus σαν ενισχυτή λίμπιντο και τεστοστερόνης και συγχρόνως περνούμε και αγωγή φιναστεριδη δεν θα ηταν καλυτερα. αφου ετσι μπλοκάρουμε την dhtκαι αυξάνουμε την τεστοστερόνη μας φυσικα;

Kostas97

Well-Known Member
Αν πάρουμε ρε παιδια ενα συμπλήρωμα με Maca και tribullus σαν ενισχυτή λίμπιντο και τεστοστερόνης και συγχρόνως περνούμε και αγωγή φιναστεριδη δεν θα ηταν καλυτερα. αφου ετσι μπλοκάρουμε την dhtκαι αυξάνουμε την τεστοστερόνη μας φυσικα;
Η Τ όπως βλεπεις στην εικονα απο κατω μεσω του ενζυμου 5aR μετατρεπεται σε DHT.
1724179263895.png

Αυτο ειναι ενα μεταβολικο μονοπατι το οποιο ακολουθειται. Καποιο ποσοστο Τ οπως βλεπεις μετατρεπεται σε οιστραδιολη Ε2, το οποιο ειναι οιστρογονο. Επισης καποιο ποσοστο μετατρεπεται στα ακολουθα : ανενεργους μεταβολιτες( αυτοι δεν εχουν ανδρογονο δραστηριοτητα), θειικα και γλυκουρονιδια(αυτα αποβαλλονται με τα ουρα).

Στο direct pathway πανω, βλεπεις την Free T, δηλαδη η Τ που κυκλοφορει στο αιμα χωρις να ειναι δεσμευμενη απο την πρωτεινη SHBG αρα και βιολογικα ενεργη, εχει αναδρογονο δραση για αυτο και οπως βλεπεις καταληγουν σε Androgen receptor αρα μυικη αναπτυξη, σεξουαλικοτητα κλπ.

1724179416375.png

Η ιδια η φιναστεριδη λοιπον εμποδιζοντας τη μετατροπη Τ σε DHT προκαλει την αυξηση της Τ.
Τα υπολοιπα λοιπον εξαρτωνται απο το μεταβολικο μονοπατι που θα παρει η Τ(ενα απο τα 4 που σου ειπα στην αρχη). Αυτη η περισσεια Τ απο τον καθε οργανισμο αξιοποιειται διαφορετικα αρα και τα αποτελεσματα ειναι αντιστοιχα. Aυξανοντας εσυ με οποιον τροπο ακομα παραπανω την Τ τι πετυχαινεις;; Αυξηση παρενεργειων;; Παντως οχι την οποια βελτιωση απο τη στιγμη που ηδη εχεις παρενεργεια:D

Πιθανως οταν γνωριζουμε οτι η DHT στην ενηλικη ζωη δε φαινεται να εχει ουσιαστικο ρολο, η περισσεια Τ και το πως αξιοποιειται απο τον καθε οργανισμο να ευθυνεται αποκλειστικα και για τις οποιες παρενεργειες. Οπως και να χει ομως δε νομιζω οτι ολα αυτα εχουν επιβεβαιωθει αλλα μονο τα υποθετουμε με οσα ηδη γνωριζουμε.

Τελευταία επεξεργασία:

edyuser1

Active Member
Η Τ όπως βλεπεις στην εικονα απο κατω μεσω του ενζυμου 5aR μετατρεπεται σε DHT.
Προβολή συνημμένου 64538

Αυτο ειναι ενα μεταβολικο μονοπατι το οποιο ακολουθειται. Καποιο ποσοστο Τ οπως βλεπεις μετατρεπεται σε οιστραδιολη Ε2, το οποιο ειναι οιστρογονο. Επισης καποιο ποσοστο μετατρεπεται στα ακολουθα : ανενεργους μεταβολιτες( αυτοι δεν εχουν ανδρογονο δραστηριοτητα), θειικα και γλυκουρονιδια(αυτα αποβαλλονται με τα ουρα).

Στο direct pathway πανω, βλεπεις την Free T, δηλαδη η Τ που κυκλοφορει στο αιμα χωρις να ειναι δεσμευμενη απο την πρωτεινη SHBG αρα και βιολογικα ενεργη, εχει αναδρογονο δραση για αυτο και οπως βλεπεις καταληγουν σε Androgen receptor αρα μυικη αναπτυξη, σεξουαλικοτητα κλπ.

Προβολή συνημμένου 64539

Η ιδια η φιναστεριδη λοιπον εμποδιζοντας τη μετατροπη Τ σε DHT προκαλει την αυξηση της Τ.
Τα υπολοιπα λοιπον εξαρτωνται απο το μεταβολικο μονοπατι που θα παρει η Τ(ενα απο τα 4 που σου ειπα στην αρχη). Αυτη η περισσεια Τ απο τον καθε οργανισμο αξιοποιειται διαφορετικα αρα και τα αποτελεσματα ειναι αντιστοιχα. Aυξανοντας εσυ με οποιον τροπο ακομα παραπανω την Τ τι πετυχαινεις;; Αυξηση παρενεργειων;; Παντως οχι την οποια βελτιωση απο τη στιγμη που ηδη εχεις παρενεργεια:D

Πιθανως οταν γνωριζουμε οτι η DHT στην ενηλικη ζωη δε φαινεται να εχει ουσιαστικο ρολο, η περισσεια Τ και το πως αξιοποιειται απο τον καθε οργανισμο να ευθυνεται αποκλειστικα και για τις οποιες παρενεργειες. Οπως και να χει ομως δε νομιζω οτι ολα αυτα εχουν επιβεβαιωθει αλλα μονο τα υποθετουμε με οσα ηδη γνωριζουμε.
Ναι αλλα σύμφωνα με αυτο το σχεδιάγραμμα τοτε η περισσεια Τ και μπλοκάροντας την dht θα ειχε σαν αποτελεσμα ακριβως τα αντίθετα αποτελεσματα απο αυτα που αντιμετωπιζουμε λαμβάνοντας φίνα λίμπιντο σεξουαλικοτητα κ.α. Ετσι δεν ειναι;

Kostas97

Well-Known Member
Ναι αλλα σύμφωνα με αυτο το σχεδιάγραμμα τοτε η περισσεια Τ και μπλοκάροντας την dht θα ειχε σαν αποτελεσμα ακριβως τα αντίθετα αποτελεσματα απο αυτα που αντιμετωπιζουμε λαμβάνοντας φίνα λίμπιντο σεξουαλικοτητα κ.α. Ετσι δεν ειναι;
Εφοσον δεν παει σε Free T οχι(direct pathway στο διαγραμμα) διοτι αποιοδηποτε αλλο μεταβολικο μονοπατι δεν οδηγει ανδρογονο δραστηριοτητα στην ουσια.

Εσυ αφαιρεις κατα 70% λοιπον στην κακη περιπτωση μια ανδρογονο ουσια* την Τ αναλογα με τον καθενα να δρασει αναλογως και να παρει καποιες μεταβολικες οδους.

*Προσωπικα εχω διαβασει για την DHT εχω οτι μετα την εφηβεια δεν παιζει ουσιαστικο ρολο, σε αντιθεση με την Free T. Αν και η DHT ειναι αρκετα πιο ισχυρη σε ικανοτητα δεσμευσης απο ανδρογονικους υποδοχεις(2-5 φορε πανω απο free T αν θυμαμαι σωστα), εχει ισχυροτερη επιδραση σε ιστους δερματος, τριχοθυλακια και προστατη. Επισης οτι μεσω νιτρικων βοηθα σε καλυτερη στυση.

Τελευταία επεξεργασία:

edyuser1

Active Member
Εφοσον δεν παει σε Free T οχι(direct pathway στο διαγραμμα) διοτι αποιοδηποτε αλλο μεταβολικο μονοπατι δεν οδηγει ανδρογονο δραστηριοτητα στην ουσια.
ναι αν δεν παει σε direct pathway δεν εχουμε την ανδρόγυνο δράση της. Αλλα εγω θελω να πω το εξής εφόσον μπλοκάρουμε την δράση της σε dht μηπως παίρνει εντολή και δεν παράγει τόση Τ ο οργανισμός δλδ λεει δεν χρειαζομαι τοσο και αρχίζει τεμπελιάζει οπως οταν παίρνουν εξωγενώς τεστοστερόνη.αυτο το παρατηρώ οταν κανω διακοπή φιναστεριδη ολα ερχοντε κανονικα λίμπιντο και αλλα. Οταν ξεκιναω φίνα για λιγο καιρο βλεπω ενα μπουσταρισμα στην λίμπιντο αλλα μετα η λίμπιντο γυρνάει ξανα σε χρήση φιναστεριδη δλδ λιγο μειωμένη. Και εκει σκεφτομαι οτι οταν διακόπτω την φίνα η τεστοστερόνη ερχετε στα κανονικα της και μετα μπλοκαρωντας απότομα την dht τοτε παει παραπανω σε direct pathway. μεχρι να αρχίσει να τεμπελιάζει παλι μετα την χρήση φινας

Kostas97

Well-Known Member
ναι αν δεν παει σε direct pathway δεν εχουμε την ανδρόγυνο δράση της. Αλλα εγω θελω να πω το εξής εφόσον μπλοκάρουμε την δράση της σε dht μηπως παίρνει εντολή και δεν παράγει τόση Τ ο οργανισμός δλδ λεει δεν χρειαζομαι τοσο και αρχίζει τεμπελιάζει οπως οταν παίρνουν εξωγενώς τεστοστερόνη.αυτο το παρατηρώ οταν κανω διακοπή φιναστεριδη ολα ερχοντε κανονικα λίμπιντο και αλλα. Οταν ξεκιναω φίνα για λιγο καιρο βλεπω ενα μπουσταρισμα στην λίμπιντο αλλα μετα η λίμπιντο γυρνάει ξανα σε χρήση φιναστεριδη δλδ λιγο μειωμένη. Και εκει σκεφτομαι οτι οταν διακόπτω την φίνα η τεστοστερόνη ερχετε στα κανονικα της και μετα μπλοκαρωντας απότομα την dht τοτε παει παραπανω σε direct pathway. μεχρι να αρχίσει να τεμπελιάζει παλι μετα την χρήση φινας
Αν δεις και τις εξετασεις ενος μελους που εχουμε εδω Pistolero στους 3 μηνες και 6 αν θυμαμαι σωστα η Τ παρεμενε υψηλοτερα απο τα ανω ορια. Χαρακτηριστικα νομιζω στους 6 ανεβηκε και παραπανω.

Καταλαβαινω ομως τι εννοεις και εχει ενδιαφερον οπως το θετεις.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

edyuser1

Active Member
Αν δεις και τις εξετασεις ενος μελους που εχουμε εδω Pistolero στους 3 μηνες και 6 αν θυμαμαι σωστα η Τ παρεμενε υψηλοτερα απο τα ανω ορια. Χαρακτηριστικα νομιζω στους 6 ανεβηκε και παραπανω.
Οκ ευχαριστω φιλε ηταν ενας προβληματισμός η αληθεια ειναι δεν εχω κανει εξετασεις αίματος να διαπιστώσω τι γινετε αλλα ηταν μια θεωρία που σκεφτηκα.

giannis1991

Well-Known Member
Ο Τουλιατος προτείνει την χορήγηση τεστοστερόνης σε κάποιες περιπτώσεις οι οποίες συνοπτικά είναι οι εξής 2...
1)Η πιο ξεκάθαρη σε περιπτώσεις κλινικού υπογοναδισμου,ο οποίος μπορεί να οφείλεται είτε σε κάποια "ανωμαλία" του οργανισμού,είτε σε χορήγηση αντικαταθλιπτικων,είτε σε προηγούμενη κατάχρηση ΑΑΣ κοκ...Η πιο ξεκάθαρη περίπτωση που νομίζω δεν χωράει οποιασδήποτε αμφιβολίας ή αντίρρησης.
2)Σε περίπτωση που κάποιος είτε για λόγους lifestyle είτε για λόγους "αυξημένων αναγκών" καθημερινότητας ή δουλειάς ή οτιδήποτε άλλο ή λόγω της ερχόμενης ανδροπαυσης θέλει να έχει μια αυξημένη ποιότητα στη ζωή του...
Και στις 2 περιπτώσεις εφόσον κάποιος θέλει να τεκνοποιήσει στο μέλλον όπως και ο ιδιος ο γιατρός που έγινε πρόσφατα πατερας,χορηγεί χοριακη γοναδοτροπινη για να διατηρούνται οι όρχεις ζωντανοί και σε παραγωγή σπέρματος...
Τον εν λόγω τον έχω επισκεφτεί και μόνος μου αλλά και με άλλον γνωστό μου(2017 και 2018) και ευτυχώς γνωρίζοντας ότι είναι γενικά ιδιαίτερος σαν χαρακτήρας,η συζήτηση πήγε ομαλά...
Όντως δεν σου προτείνει κύκλους κτλπ αλλά αν σε δει σε μια καλή φυσική κατάσταση και ενδιαφέρεσαι σου γράφει με τη μία...Αντίθετα αποτρέπει αγυμναστους,με παραπάνω κιλά κτλπ...
Ο λόγος επίσκεψης μου ήταν να ρωτήσω ποια ΑΑΣ είναι "φιλικά" στα μαλλιά(τα μυαλά μου στα κάγκελα)...Εκεί φάνηκε ότι δεν ξέρει πολλά σε αυτό το θέμα καθώς μου είπε πάρε ντουτα και κάνε ότι κύκλο γουστάρεις...Δεν θα το αναλύσω αλλά επ ουδενί η ντουτα ή η φίνα μπορεί να προστατεύσει τα μαλλιά από κάποιο αναβολικό πέρα από την τεστοστερόνη...
@Panos1982 πρόβλημα έχει πάθει από την κατάχρηση ΑΑΣ για αυτό είναι αναγκασμένος πλέον να κάνει trt το οποίο εννοείται είναι εφόρου ζωής και πάντα το τονίζει ειδικά στην περίπτωση 2 που κάποιος θέλει μια καλύτερη τεστοστερόνη....
Επίσης ο λόγος να πάρει κάποιος εξωγενή είναι όπως είπα γιατί θέλει το κάτι καλύτερο...Εγώ ας πούμε έκανα εξετάσεις πριν και μετά τη φίνα...Πριν είχα τεστο 560 και μετά 670...dht πριν 1100 αν θυμάμαι καλά και μετά 350...Δεν τα λες και ακραίες τιμές και φαντάζομαι στα 40-45 θα πέσουν κάμποσο...
Τώρα αν πρότεινε σε όποιον παίρνει φίνα να πάρει και τεστο ,απλά και μόνο για αυτό το λόγο είναι χαζό αλλά δεν το νομίζω...
Όσον αφορά τις παρενέργειες της φίνας και της ντουτας άλυτο μυστήριο αλλά υπαρκτό γιατί έτσι όπως τα λέει η θεωρία όχι απλά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν παρενέργειες αλλά ίσα ίσα όταν αυξάνεται η τεστο και μειώνεται μια πιο ασήμαντη ορμόνη ,θα έπρεπε να βλέπουμε αύξηση λίμπιντο κτλπ

Panos1982

Well-Known Member
@giannis1991

Αυτο που ειπε ο τουλιατος ειναι οτι η Τ αυξανει τη τριχοφυια στο σωμα, οποτε αν εσυ παρεις αντιανδρογονα φινα/ντουτα και μπλοκαρεις τη τριχοπτωση στο κεφαλι, τοτε αν προσθεσεις και Τ θα αυξηθει η τριχοφυια και στο κεφαλι οποτε ειναι για τα μαλλια ακομα καλυτερο απ το να περνεις σκετη φινα/ντουτα.
Καταρχην δεν ξερω αν αυτο ισχύει, μου φαινεται δυσκολο κ στη λογικη μου πρεπει να συμβαίνει το ακριβως αντιθετο.
Αυτο που ξέρω ειναι οτι σιγουρα επιβαρυνεις επιπλεον κι αλλο τον αξονα.
Ειναι γνωστο επισης οτι περνοντας σκετη Τ χωρις αντιανδρογονα θα αυξηθει η τριχοπτωση στο κεφαλι,
Δεν καταλαβαίνω πως αυτο θα γινει reverse εντελως κ θα σου δωσει κ επανεκφυση, περαν του μπαχαλου που θα δημιουργησει η τοσο αυξημενη Τ κ στον αξονα και στα γεννητικα , τεμπελικους ορχεις υπογοναδισμο κλπ. Οτι επαθε ο τουλιατος δλδ.

Η αποψη μου ειναι οτι περισσοτερα κυκλοφορουντα μορια Τ στο πλασμα θα εχουν μεγαλυτερη δυνατοτητα σύνδεσης με τα πραγματικα ενζυμα 5αR ειτε τυπου 1 ειτε 2 (ειτε περνεις φινα ειτε ντουτα δλδ) γιατι πολυ απλα οταν καποια μορια Τ ενωθουν
με τα " πλασματικα 5αR " Τοτε δε θα γινει τιποτα οποτε θα αποφύγουμε την DHT.
Οταν κυκλοφορει ομως 2πλασιος αριθμός Τ στο πλασμα τοτε αυξανεται η πιθανότητα καποια μορια Τ να συνδεθουν με πραγματικα μορια 5αR κ σου δωσουν τελικα DHT.
Η λογικη ειναι απλη , οπως απ τα πραγματικα ενζυμα 5aR που κυκλοφορούν εμεις περνουμε αντιανδρογονα ( φινα/ντουτα) κ τα μιμουνται ριχνοντας κι αλλα ψευδο-ενζυμα πλεον μες το πλασμα ,αυξανουμε δλδ τα 5ar1,2 με αυτο το τροπο τα μορια Τ μειωνουν τις πιθανότητες να ενωθουν με τα πραγματικα κ να δωσουν DHT κι αυτος ειναι κ ο στοχος, με την ιδια λογικη οσο περισσότερα μορια Τ ριξουμε τοσο αυξανεται επισης η πιθανότητα καποιο να συνδεθει με πραγματικο 5aR.
Αρα θα εχουμε αυξηση DHT αρα θα αυξηθει η επιδραση στη τριχοπτωση.

** οι τιμες μου ηταν παραπλησιες με τις δικες σου, τις ειχα κανει στα 27 και 28 μου.
Κανω χρηση φινας 13 μηνες και σημερα πηρα τα αποτελεσματα απο τις γενικες εξετασεις.....

Τα αποτελεσματα ειναι τα παρακατω.....

Ορμονολογικες ¨

τεστοστερονη ολικη 7 (οριο 2.6 εως 10) πριν παρω φινα ηταν 5.1
τεστοστερονη ελευθερη 20 (οριο 13 εως 41)
οιστρογονα Ε2 37 (οριο εως 70)
DHT 0.6 (οριο 0.3 εως 0.9) να σημειωσω εδω οτι πριν παρω φινα ειχα 2.1

Τελευταία επεξεργασία:

Vdupa

Well-Known Member
Όσον αφορά τις παρενέργειες της φίνας και της ντουτας άλυτο μυστήριο αλλά υπαρκτό γιατί έτσι όπως τα λέει η θεωρία όχι απλά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν παρενέργειες αλλά ίσα ίσα όταν αυξάνεται η τεστο και μειώνεται μια πιο ασήμαντη ορμόνη ,θα έπρεπε να βλέπουμε αύξηση λίμπιντο κτλπ
Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναφέρουν αυξημένη λίμπιντο πάντως μετά από χρήση φίνα/ντουτα.

giannis1991

Well-Known Member
@Panos1982
Τώρα κατάλαβα σε ποιο σημείο αναφέρεσαι,όντως αυτό που είπε ήταν άστοχο και είναι αυτό που είπα...Ενώ έχει γνώσεις,κάπου το χάνει και χωρίς να ξέρει κάποιες φορές, απλά σκέφτεται με τη λογική και το παρουσιάζει όπως τις αντικειμενικές του γνώσεις ή την πείρα του...

Το ότι προτείνει τεστο με φίνα είναι μάλλον γιατί σου λέει ότι αν όντως είσαι χαλια με τη φίνα/ντουτα αλλά θες να σώσεις τα μαλλιά σου παρε τεστο(εφόρου ζωής ,trt δλδ εννοείται)και ναι μεν θα αυξηθεί λίγο η dht αλλά η τεστο σου θα πάει στα όρια και θα είσαι πιο "ορεξατος"...Ας πούμε στην περίπτωση την δική μου πιθανολογω θα μπορούσε να μου φτάνει τα όρια της τρστο στα 800-900(έτσι κάνει στα trt) και ας πούμε θα πήγαινε η dht 400 κάτι...
Τέλος πάντων εννοείται συμφωνώ θέλει ψάξιμο γιατί ο καθένας κουβαλάει την δική του "τρέλα" (για τον συγκεκριμένο ξέρω αλλά δεν μπορώ να πω παραπάνω) και εγώ σε ότι γιατρό και να πάω ,πάντα ψάχνομαι και μόνος μου ή και με άλλη γνώμη γιατρού και μόνο σε καλό μου έχει βγει....
Υγ θυμόμουν τις εξετάσεις σου...Ότι έκανα και εγώ βγήκε υπέρ του δέοντος...Ελεύθερη τεστο 38 και όλα τα άλλα όπως πρέπει και με το παραπάνω...

Έτσι για το άσχετο ο ίδιος παίρνει τοπική ντουταστεριδη...

giannis1991

Well-Known Member
Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναφέρουν αυξημένη λίμπιντο πάντως μετά από χρήση φίνα/ντουτα.
Για το πρώτο διάστημα ναι...Όπως όταν διακόπτεις και μετά ξαναρχίσεις γίνεται τις κακομοίρας πρώτες μέρες ,είσαι σαν 15 χρόνων...
Αλλά γενικά να σου ανεβάζει λίμπιντο δεν το έχω ακούσει ποτέ και δεν μπορώ να το πιστέψω...
Ο μόνος που θυμήθηκα είναι ο Λάζαρος εδώ με τη ντουτα....

Vdupa

Well-Known Member
Για το πρώτο διάστημα ναι...Όπως όταν διακόπτεις και μετά ξαναρχίσεις γίνεται τις κακομοίρας πρώτες μέρες ,είσαι σαν 15 χρόνων...
Αλλά γενικά να σου ανεβάζει λίμπιντο δεν το έχω ακούσει ποτέ και δεν μπορώ να το πιστέψω...
Ο μόνος που θυμήθηκα είναι ο Λάζαρος εδώ με τη ντουτα....
Eιμαι 2+ χρονια σε φινα και τις τελευταιες μερες γινεται παλι παρτυ :p Εχω ανεβει πολυ. Το κακο οταν παιρνεις φινα ειναι οτι μπορει ευκολα να πεσεις στην παγιδα να δαιμονοποιήσεις διαστηματα που θα πεσεις. Αυτο θα γινοταν και χωρις φινα.

Σε ενα μεσο ορο η διαθεση μου σε αυτον τον τομεα ειναι ανωτερη απο προ φινας, παρολο που μεγαλωνω.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
@giannis1991

Η αποψη μου ειναι οτι περισσοτερα κυκλοφορουντα μορια Τ στο πλασμα θα εχουν μεγαλυτερη δυνατοτητα σύνδεσης με τα πραγματικα ενζυμα 5αR ειτε τυπου 1 ειτε 2 (ειτε περνεις φινα ειτε ντουτα δλδ) γιατι πολυ απλα οταν καποια μορια Τ ενωθουν
με τα " πλασματικα 5αR " Τοτε δε θα γινει τιποτα οποτε θα αποφύγουμε την DHT.
Οταν κυκλοφορει ομως 2πλασιος αριθμός Τ στο πλασμα τοτε αυξανεται η πιθανότητα καποια μορια Τ να συνδεθουν με πραγματικα μορια 5αR κ σου δωσουν τελικα DHT.
Η λογικη ειναι απλη , οπως απ τα πραγματικα ενζυμα 5aR που κυκλοφορούν εμεις περνουμε αντιανδρογονα ( φινα/ντουτα) κ τα μιμουνται ριχνοντας κι αλλα ψευδο-ενζυμα πλεον μες το πλασμα ,αυξανουμε δλδ τα 5ar1,2 με αυτο το τροπο τα μορια Τ μειωνουν τις πιθανότητες να ενωθουν με τα πραγματικα κ να δωσουν DHT κι αυτος ειναι κ ο στοχος, με την ιδια λογικη οσο περισσότερα μορια Τ ριξουμε τοσο αυξανεται επισης η πιθανότητα καποιο να συνδεθει με πραγματικο 5aR.
Αρα θα εχουμε αυξηση DHT αρα θα αυξηθει η επιδραση στη τριχοπτωση.

** οι τιμες μου ηταν παραπλησιες με τις δικες σου, τις ειχα κανει στα 27 και 28 μου.

Είναι προφανές, φορτώνοντας Τ στο σύστημα μοιραία θα αυξήσεις την DHT, άρα θα αυξήσεις την τριχόπτωση. Εδώ ο Τουλιάτος αν ισχυρίζεται το αντίθετο μάλλον κάνει λάθος. Για του λόγου το αληθές ας δούμε το παρακάτω γράφημα από μια δημοσιεύση/έρευνα που εξετάζει την παράλληλη δράση αντιοαδρογόνων μαζί με εξωγενή Τ σε δόσεις που εκτοξεύουν την Τ σε τιμές από 519 σε 3898 ng/dl (άσπρα κυκλάκια). Αυτή η αύξηση συνοδεύεται από παράλληλη εκτόξευση της DHT από 50ng/dl σε 200ng/dl. Στην συγκεκριμένη έρευνα που είχε επικεντρωθεί όχι στο hairloss αλλά στο αν τελικά η αύξηση της DHT έχει επίδραση στην αναβολική δράση της Τ, χρησιμοποιήθηκε η υπερβολική δόση των 2,5mg/day dutasteride για να αναστείλει πλήρως την αύξηση της DHT ακόμα και όταν έφτασε σε υπερβολικές τιμές (μαύρα κυκλάκια). Τι γίνεται όμως όταν όμως κάποιος χρησιμοποιεί φίνα, η οποία είναι γνωστό ότι αναστέλει το 75% περίπου της DHT. Όσο αυξάνεις την εξωγενή Τ, αυξάνεις την DHT, κόβεις το 75% αλλά εκείνο το 25% που παραμένει, είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει το όριο της ευαισθησίας που έχουν οι υποδοχείς στα τριχοθυλάκια ειδικά σε μεγάλες αυξήσεις της εξωγενής Τ και κατά συνέπεια της DHT. Για το σώμα (body mass, bones, etc.) όπως δείχνει η συγκεκριμένη δεν έχει καμμία επίδραση, για το μαλλί όμως σίγουρα έχει.

1724263257104.png

Τελευταία επεξεργασία:

Panos1982

Well-Known Member
Ναι ισχυρίζεται το αντιθετο , κι οταν του το ειπα με μπλοκαρε....
Δες το βιντεο στο 16ο λεπτο.

Το ειχε βγαλει αυτο το συγκεκριμενο κομματι για το μαλλι και σε reel κ τον αποθεώνουν εν το μεταξυ απο κατω ....

Μπλουζα