βουρτσισμα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
mikipitri είπε:
Αν θυμάμαι καλά είναι 3mm το roller. Το χρησιμοποιώ ανά δύο μέρες εδώ και κάνα μήνα περίπου.
Gomi αυτή τη στιγμή είμαι όπως ήσουν εσύ στη 2η φώτο... μια τρίχα εδώ μια παραπέρα δηλαδή! Μακάρι ρε φίλε να έχω την ίδια βελτίωση... Και επειδή η μίνοξ είναι πλέον νεράκι στο κεφάλι μου, μου έδωσες το καλύτερο παράδειγμα για να ξεκινήσω κάτι φυσικό!

Μήπως εννοείς ρόλλερ 0.3mm?
Λογικά αν ήταν 3mm θα έπρεπε να πονάς αφάνταστα...δεν νομίζω τόσο μεγάλο.
Προσπάθησε να μάθεις περίπου τι ρολλερ είναι γιατί κάθε δεύτερη ημέρα αν είναι πάνω από 0.25 μόνο κακό κάνεις

kapa

Μέλος του προσωπικού
βλεπω οτι αυτην η θεραπεια κανει μια καμπυλη.
ειναι εντυπωσιακη στην αρχη (πολυ ομως σαν big 3) αλλα δεν κανει και ραστα στην πορεια.
πλεον συνεχιζω με μια μετρια σκληροτητα βουρτσα απο hondos,φυσικη τριχα,πλαστικη λαβη,καλη ποιοτητα,τιμη φαρμακι 60 η 70 ευρω

Συνημμένα

• image.jpg
    image.jpg
    832.3 KB · Προβολές: 160

krhtikos21

Member
kappa πως γίνεται να καταλάβω αν η βούρτσα μου που πήρα από το γερμανικό e bay είναι φυσικής τρίχας?
η δικιά μου δεν έχει μαξιλαράκι.είναι αυτή που έβαλες στο λινκ στην αρχη.
παίζει να χει γίνει λάθος και να κάνω ζημιά στα μαλλιά?

kapa

Μέλος του προσωπικού
krhtikos21 είπε:
kappa πως γίνεται να καταλάβω αν η βούρτσα μου που πήρα από το γερμανικό e bay είναι φυσικής τρίχας?
η δικιά μου δεν έχει μαξιλαράκι.είναι αυτή που έβαλες στο λινκ στην αρχη.
παίζει να χει γίνει λάθος και να κάνω ζημιά στα μαλλιά?

ειναι φυσικη τριχα,την εχει χρησιμοποιησει και ο GOMI.
ζημια δεν θα κανεις αλλα μην βουρτσιζεις τα μεταμοσχευμενα,ειναι νωρις,μονο μινοξιδιλη εκει και βουρτσισμα στο μπιφτεκι.
μετρησε και την τριχοπτωση σου για να ξερεις και σε τι σημειο εισαι

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
kapa είπε:
ειναι εντυπωσιακη στην αρχη (πολυ ομως σαν big 3) αλλα δεν κανει και ραστα στην πορεια.
πλεον συνεχιζω με μια μετρια σκληροτητα βουρτσα απο hondos,φυσικη τριχα,πλαστικη λαβη,καλη ποιοτητα,τιμη φαρμακι 60 η 70 ευρω

??? Πολλά kapa. Με τα μισά λεφτά έπαιρνες μια isinis που είναι χειροποίητες.
http://www.amazon.com/ISINIS-Large-Cushioned-Brush-France/dp/B000C20P6U

Δηλαδή τι βλέπεις? Τριχόπτωση ή σταθεροποίηση?

kapa

Μέλος του προσωπικού
GOMI είπε:
kapa είπε:

??? Πολλά kapa. Με τα μισά λεφτά έπαιρνες μια isinis που είναι χειροποίητες.
http://www.amazon.com/ISINIS-Large-Cushioned-Brush-France/dp/B000C20P6U

Δηλαδή τι βλέπεις? Τριχόπτωση ή σταθεροποίηση?
δεν την αγορασα,την βουτηξα απο τον πατερα μου.
κανω βουρτσισμα με την φορα της τριχας,δηλαδη ξεκιναω απο μπιφτεκι μεχρι μπροστα.
με χρονομετρο σταματαω στα 6 λεπτα αλλα νομιζω πρεπει να μειωσω και αλλο,μετα το roller δεν καταλαβαινω ερεθισμους πονο και ξεφευγω.
πρεπει να χανω 50 τριχες την ημερα οπως τα βλεπω.
τα τριχακια της μινοξιδιλης υποχωρησαν αλλα πιο αργα απο οτι χωρις θεραπεια.
ξεκινησα και ενα σκευασμα στους κροταφους μονο.
ληγμενη kirkland με ethyl alcohol 70% 25ml μεσα στην μινοξιδιλη.
το αποτελεσμα μια μινοξιδιλη που δεν λαδωνει καθολου περιεκτικοτητας 3%.
2 εβδομαδες το εχω στο μπουκαλακι του crinagen το οποιο το αδεισα στον νεροχυτη.απο οτι φαινεται δεν θα κρυσταλλοποιηθει

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Πόσο διάστημα είχε περάσει από τότε που σταμάτησες τη μινοξ?

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Λογικά αν δεν ήταν η μίνοξ στη μέση θα είχες καλύτερη εικόνα για το τι ακριβώς γίνεται...Με τη μίνοξ μπερδεύονται τα πράγματα.

kapa

Μέλος του προσωπικού
GOMI είπε:
Λογικά αν δεν ήταν η μίνοξ στη μέση θα είχες καλύτερη εικόνα για το τι ακριβώς γίνεται...Με τη μίνοξ μπερδεύονται τα πράγματα.

την επανεκφυση της μινοξ δεν την φτανει.
υποψιν οτι χρησιμοποιουσες 20 χρονια μινοξ και ειχε φτασει στο μηδεν σε αποδοση,αλλα σαν θεραπεια μειωνει την τριχοπτωση.
το προβλημα ειναι η ισορροπια μεταξυ χρησης καταχρησης.ακομα παλευω να ισορροπησω.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Να και μια ερευνα σχετικη με την κυκλοφορια του αιματος,,,μιας και το βουρτσισμα εφ οσον δουλευει μαλλον ειναι λογω κυκλοφοριας. http://www.hairloss-research.org/blog/?p=102

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
fousekisss...Αυτά φίλε είναι βλακείες και ξεπερασμένα πράγματα. Τη θεωρία της ελλιπής κυκλοφορίας του αίματος στο κεφάλι την έχει απορρίψει η επιστήμη χρόνια τώρα. Δεν θα έρθουν από το πουθενά τα Γιαπωνεζάκια να μας πουν ότι τα Αμερικανάκια (και όχι μόνο) κάνουν λάθος. Μήπως πιστεύεις και εσύ σε θεωρίες συνωμοσίας? Επιτέλους, η λύση είναι τα αντιανδρογόνα φίλε...στο 2013 ήμαστε, όχι στο 1950. Η επιστήμη έχει προχωρήσει.

A study in Japan found that blood flow to the scalp of young men diagnosed with androgenetic alopecia (male pattern baldness) was 2.6 times lower than in the normal control group.

ψέματα, η dht φταίει και η pgd2 η οποία επίσης ήταν ανεβασμένη 3 φορές στους φαλακρούς σε σχέση με τους μη φαλακρούς. (τους διέφυγε όμως να μας πουν το γιατί βρε παιδί μου)
Επειδή η pgd2 αυξάνεται με 2 διαφορετικές ιδιότητες, αλλά με τον ίδιο στόχο, η μια αφορά στο να προκαλέσει την φλεγμονή και η άλλη στο να την μειώσει. Σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος υπάρξει χαμηλή παροχή αίματος, κινδυνεύει από φλεγμονή, αν το πρόβλημα δεν αποκατασταθεί σύντομα.
Άρα η ανεβασμένη pgd2, ενδεχομένως να προσπαθεί να βοηθήσει και όχι να επιδεινώσει. (άσχετα αν την αυξημένη παρουσία της δεν την γουστάρουν οι θύλακες, αλλά και αυτό είναι υπό αμφισβήτηση)

Androgen-induced inflammation can wreak havoc on micro-circulation in MPB, and is the reason inflammation looms so problematic

Ορίστε, τα βλέπετε? Τα ανδρογόνα φταίνε, όπως η dht που είναι ο πρωτοστάτης, η οποία από τη μέρα που γεννιόμαστε σιγά σιγά μας βοηθάει σε όλα και είναι από τους βασικούς παράγοντες για την ανάπτυξη τριχοφυΐας στο σώμα μας, στο πρόσωπό μας για να έχουμε γένια αλλά ΚΑΙ στο κεφάλι για να έχουμε μαλλιά.
Αλλά, από ένα σημείο και μετά, ο οργανισμός αποφασίζει ότι αυτή η βασική ορμόνη, που πάντα βρίσκεται μέσα στα φυσιολογικά επίπεδα για όλους και όχι αυξημένη στους φαλακρούς 3-4-5 ή 10 φορές, είναι η βασική αιτία για όλα τα δεινά που μας βρίσκουν στο κεφάλι.
Αποφασίζει ξαφνικά, επειδή έτσι του κάπνισε, ότι πλέον είναι ο εχθρός και ότι οι θύλακες που από την παιδική ηλικία μας τους βοηθούσε στην ανάπτυξη των μαλλιών, εντελώς ξαφνικά, απόκτησαν ευαισθησία στην dht.
Και φυσικά όχι όλοι, αλλά επιλεκτικά. Μόνο στο πάνω μέρος.
Οι υπόλοιποι θύλακες στο πλάι, πίσω ακόμα και στα γένια, δεν γούσταραν αυτή την ευαισθησία και της γύρισαν την πλάτη.
Φοβερή θεωρία...πρέπει να έχει κανείς 10 μεταπτυχιακά στη δερματολογία και στη βιολογία, πτυχίο γενετικής και προϋπηρεσία τουλάχιστον 5 χρόνια στη ΝΑΣΑ για να καταλήξεις σε αυτό το συμπέρασμα.

“In male pattern hair loss, it’s not that the follicles are gone. They’re just miniature follicles,”

Τελικά οι θύλακες δεν πεθαίνουν? Και το κρίσιμο διάστημα των 5 ετών?
Προφανώς και δεν πεθαίνουν, αλλά οποιαδήποτε ελπίδα για να ξαναπαράγουν τρίχα, χάνεται με την μεταμόσχευση.
Η οποία φυσικά είναι από τους μη ευαίσθητους στην dht θύλακες. Από τους θύλακες επαναστάτες δηλαδή, όχι σαν τα "γατάκια" τους επάνω.
Φυσικά το ότι τοποθετούνται σε πιο επιφανειακό στρώμα απ ότι οι ήδη υπάρχοντες θύλακες και στο ότι δημιουργούν γύρω τους νέο δίκτυο αγγείων που τους τροφοδοτεί, δεν έχει καμία σημασία.
Σημασία έχει ότι είναι "μούτρα" και δεν μασάνε στην dht.

Για το υπερβαρικό οξυγόνο ρώτησα πριν 2 μήνες και η τιμή ξεκινά για κάθε συνεδρία από 90 ευρώ. Για να δείξει κάποιο αποτέλεσμα στην τριχόπτωση θέλει περίπου 20 συνεδρίες και μετά 3-4 ανά 4μηνο.
Για κάποιον που έχει την οικονομική άνεση ίσως να ήταν ενδιαφέρον.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16299259?dopt=Abstract

Τέσπα, έχω αρκετές παρόμοιες έρευνες σε pdf αλλά δεν ανεβάζω τίποτα, γιατί προφανώς δημιουργούνται εντάσεις με όσους έχουν διαφορετική άποψη (και καλά κάνουν) και αφετέρου αρκετοί παραπονιούνται πως σιγά σιγά το φόρουμ τους χαλάει γιατί όπως λένε, αλλάζει ρότα.
Προφανώς οποιαδήποτε άποψη που φεύγει από τα χημικά αντιανδρογόνα αλλά και διαφοροποιείται από την μεταμόσχευση, για κάποιους είναι ενοχλητική.
Για όσο όμως έστω και ένας ενδιαφέρεται για κάτι διαφορετικό, εγώ την άποψή μου θα την λέω με σεβασμό πάντα στην αντίθετη άποψη και όχι σε ειρωνείες.
Σίγουρα ένα απλό βούρτσισμα δεν θα λύσει όλο το πρόβλημα, υπό προϋποθέσεις όμως μπορεί να βοηθήσει αν συνδυαστεί και με άλλους παράγοντες.

Trental, (Pentoxyfilline) in combination with Vitamin E, has been shown to be a powerful promoter of new blood vessel growth.

kapa, ξέρουμε τίποτα για πεντοξυφυλλίνη? (δεν έχω ιδέα τι λέει)

http://www.galinos.gr/web/drugs/main/substances/pentoxifylline

φίλε fousekisss, πιστεύω να κατάλαβες ότι στην αρχή έκανα πλάκα. Ωραία έρευνα.

vag25

Well-Known Member
Θεος Gomi.:D

ΜΟΝΟΙ μας κραταμε αυτην την στασιμοτητα 10ετιες τωρα.Eιμαστε αξιοι στις μοιρας μας.
Οταν βλεπεις να γινεται χαμος μολις καποιος πει κατι διαφορετικο περα απο φινα μινοξ,καταλαβαινεις οτι δεν εχει λογο υπαρξης αυτο το φορουμ.
Αλλαξε ροτα λενε επειδη ακουστηκε και κατι διαφορετικο και εφυγαν τα παλια μελη που κουμπωνουν ντουντες.
Βεβαια χρειαζονται και αυτοι ,οπως και ΟΛΟΙ εδω μεσα.

ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΑ ομως και επικινδυνα για τον ορισμο και τον σκοπο αυτης της κοινοτητας, τα ατομα που επειδη δεν μπορουν να δουν περα απο την μυτη τους προκαλουν τσακωμους σε οτι διαφορετικο περα απο φινα ,μινοξ μεταμο ακουν.(βαζω και τον Πανο μεσα απο την αλλη πλευρα για να μην εχουμε παρεξηγησεις).

Και ενω καποιοι ειναι της αποψης πχ:.
Χαμηλη κυκλοφορια?
Δεν ξερω ,Ας το συζητησουμε.

Οι αλλοι αρχιζουν τα ειρωνικα/προσβλητικα σχολια και τους τσακωμους με αποτελεσμα 5 χρονια και φυσικα και τα επομενα 25 να περιεχει το φορουμ συζητησεις για τα ιδια και τα ιδια πραγματα.
Και ολοι να περιμενουμε το μαγικο ραβδακι(που θα δωσει την μαγικη λοσιον) απο καποιον θεο/μαγο της επιστημης στο Αμερικα.

Καλα κρασια.

krhtikos21

Member
ένα πράγμα που είναι σίγουρο είναι οτι υπάρχει μία παγκόσμια κατευθυνση στην τάση αντιανδρογόνα και μμ μαλλιών.από όσο γνωρίζω κλινικές πληρώνουν τα μεγαλύτερα forums τ κόσμου για να προτείνουν μμ.ίσως υπάρχει κάποια αντίστοιχη συμφωνία και με την MERK στα ξένα forums.άμα δείτε πάντα επεμβαίνουν admins και ξαναβάζουν στο ίσιο δρόμο όποιος πάει να κράξει άσχημα την φινα λόγω παρενεργειών.

η καράφλα είναι μία κληρονομική πάθηση αλλά θεωρώ πως δεν είναι μόνο τα ανδρογόνα υπέυθυνα. απλά βρήκανε έναν βασικό συντελέστη της τριχόπτωση που θα μπορεί η βιομηχανία να τον δεσμεύσει και να κερδοφορεί από αυτόν επ απειρον.θα βγάζουνε ανα δεκαετίες πιο εξελιγμένα φάρμακα ως προς τις παρενέργειες αλλά δεν είναι μαλ@κες να βγάλουν και την οριστική λύση μονοκοπανιά.όπως και να τ κάνουμε είναι ορμόνες και νομίζω(έτσι έχω διαβάσει τουλάχιστον ) η συγκεκριμένη ορμόνη και οι παράμετροι της επηρεάζουν την ανδρική συμπεριφορά στο σύνολο της.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
vag, ειλικρινά αν υπήρχαν άτομα που απλά να ήταν ανοιχτά σε αυτή την άποψη και με περισσότερες γνώσεις επί του θέματος (γιατί εγώ πληροφορική έχω σπουδάσει και όχι ιατρική) είμαι σίγουρος ότι με τη βοήθειά τους θα κάναμε τουλάχιστον ένα βήμα παρα πέρα.
Αν δεν υπήρχαν τόσες και τόσες έρευνες που ΙΣΩΣ έχουν σκοπό να αποπροσανατολίσουν θα είχαμε βγάλει μια άκρη στο τι ακριβώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε ως βασική αιτία.
Ακόμα και ο φίλος ο kos, (ο οποίος έχει ιατρικές γνώσεις) όταν έκανε την παρουσίαση πριν κανά χρόνο του vpa, ανέφερε την θεωρία της αιμάτωσης ώς παπάτζα, να όμως που τελικά η παπάτζα ήταν το vpa όπως τόσα και τόσα άλλα που χτυπάνε σε λάθος στόχους .

krhtikos, η μεταμόσχευση είναι το οριστικό αντίο σε οποιαδήποτε ελπίδα φυσικής επανέκφυσης. (εννοώ στην περιοχή που έγινε η επέμβαση και όχι σε όλη) Αν θυμάμαι καλά έχεις κάνει, αλλά μπράβο σου που δεν διαβάζεις με τα "μάτια κλειστά" όπως άλλοι.
Δεν θέλω να σταθούμε σε καμία MERK και γενικότερα σε καμία θεωρία συνομωσίας πάλι, απλά μια άλλη άποψη η οποία για μένα, έχει καλύτερες βάσεις και μεγαλύτερη λογική από αρκετές υπάρχουσες.

krhtikos21

Member
απλά καλό θα ταν να έβγαζαν ένα φάρμακο που πχ να έπαιζε με τον περιορισμό μιας πρωτεινής παρά με τον περιορισμό μιας ορμόνης.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
krhtikos21 είπε:
απλά καλό θα ταν να έβγαζαν ένα φάρμακο που πχ να έπαιζε με τον περιορισμό μιας πρωτεινής παρά με τον περιορισμό μιας ορμόνης.

Νομίζω ότι ως πρόληψη, ίσως να μην χρειάζεται κανένα φάρμακο... Μετά που το πρόβλημα έχει διαλύσει ότι βρήκε μπροστά του χρειάζονται πολλά

ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΑ ομως και επικινδυνα για τον ορισμο και τον σκοπο αυτης της κοινοτητας, τα ατομα που επειδη δεν μπορουν να δουν περα απο την μυτη τους προκαλουν τσακωμους σε οτι διαφορετικο περα απο φινα ,μινοξ μεταμο ακουν.(βαζω και τον Πανο μεσα απο την αλλη πλευρα για να μην εχουμε παρεξηγησεις).

Off topic, αλλά μιας και αναφέρθηκε, εγώ με τον panolydio είχα μια διαφωνία σε κάτι συγκεκριμένο και του το είπα. Δεν απαίτησα τίποτα ούτε και ήθελα να γίνει τίποτα.
Από τα 10 τρελά που έλεγε, έστω και αν ένα ήταν σωστό, αυτό θα έπρεπε να προστατευθεί.
Μια παροιμία λέει πως από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. Νομίζω ήταν και τα 2...
Σαφώς και κατά διαστήματα έλεγε κάποια πράγματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν επικίνδυνα, (σύμφωνα με τις γνώσεις μας αλλά και σύμφωνα με την άγνοιά μας) όμως σε ένα φόρουμ όπως αυτών της τριχόπτωσης που πρωτοστατούν χημικά αντιανδρογόνα για άντρες, ο χυμός πορτοκάλι ήταν αστείο.
Από την άλλη καταλαβαίνω απόλυτα και τον ρόλο των mods όπως ο chs που έτρεχε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα αλλά ο panoslydios ουσιαστικά "φίλτραρε" όλο το διαδίκτυο για μας και ότι έβρισκε το μετέφερε εδώ.
Το αν ήταν καλό ή κακό, ας είχε ο καθένας μυαλό είτε να το υιοθετήσει είτε να το απορρίψει αφού το έψαχνε ο ίδιος προσωπικά.
Διαφορετικά θα έπρεπε το φόρουμ να αναγράφει ότι απαγορεύεται η συμμετοχή μελών κάτω των 18 ετών.
Τέλος off topic.

kapa

Μέλος του προσωπικού
τα πραγματα ειναι απλα,το καλοκαιρι περασε και εγω χανω 30 τριχες την ημερα,το ποσο μοιαζει το βουρτσισμα με το roller δεν μπορω να το περιγραψω με λογια.
30 τριχες με roller 0,5mm 2 φορες την εβδομαδα
30 τριχες με βουρτσα μετριας σκληροτητας 4 λεπτα βουρτσισμα μπρος πισω χωρις να συκωνω την βουρτσα.
η τριχοπτωση μου τα καλοκαιρια χωρις θεραπεια ειναι 200.
η μεθοδος της αιματωσης πετυχε εκει που απετυχαν πολλα τοπικα,πλεον αιματωση τα λεω και τα δυο.
+ το οτι και οι δυο μεθοδοι ενισχυουν τα αποτελεσματα της μινοξιδιλης.
τωρα αν μιλαμε για dht υπευθυνη για την καραφλα καπου το χασαμε το νοημα.
ακομα και η πεθερα μου ξερει οτι η φινα δρα πιο πολυ μεσω του αυξητηκου παραγοντα IGF1 http://www.hairlossgr.com/forum/thread-5081.html
http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12894070&prev=/search%3Fq%3Dfinasteride%2Bigf1%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DtbB%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:eek:fficial&sa=X&ei=GmNbUfL-Nc2W0QWJoYDoDQ&ved=0CDUQ7gEwAA
δεν χανει κανεις να δοκιμασει κατι τοσο φθηνο,χωρις παρενεργειες αλλα και αποτελεσματικο στην ΑΑ(αφορα και το roller) και ας θαψει την αιματωση επι του αποτελεσματος.
και να δωσω και λιγο συναισθημα μου ελειψε τρελά το roller

GOMI είπε:
Trental, (Pentoxyfilline) in combination with Vitamin E, has been shown to be a powerful promoter of new blood vessel growth.

kapa, ξέρουμε τίποτα για πεντοξυφυλλίνη? (δεν έχω ιδέα τι λέει)

http://www.galinos.gr/web/drugs/main/substances/pentoxifylline

φίλε fousekisss, πιστεύω να κατάλαβες ότι στην αρχή έκανα πλάκα. Ωραία έρευνα.
με voltaren gel θα κανουμε καλη δουλεια.
την χρησιμοποιω ηδη στους κροταφους με μινοξιδιλη,εχει γινει μεγαλη ζημια εκει (ΑΑ)

Μπλουζα