Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
οταν μου προεκυψε το προβλημα επικοινωνησα με πολλα ατομα που ειτε και αυτα ειχαν προβλημα αλλα δεν το ειχαν δημοσιευσει στο φορουμ(μπορει να το επιβεβαιωσει και ο @Panos1982 αυτο)
και πανω απο ολα νιωθω υποχρεωση να τα γραφω αυτα τα πραγματα γιατι ετσι νομιζω επιτυγχανεται σωστα η πληρης ενημερωση...
"Αρα η μεταμοσχευση πριν απο μια ηλικια χωρις φαρμακα δεν ενδεικνυται". Σωστό σε μεγάλο βαθμό.
. ΑΑ που ξεκινάνε σε μικρή ηλικία (18-24) συνήθως είναι επιθετικές και καταλήγουν σχεδόν πάντα σε βάθος χρόνου σε μεγάλα NW. Εκεί η φίνα είναι μονόδρομος και όσο γρηγορότερα την πάρεις τόσο καλύτερα.
"Αν καποιος θελει να κανει μμ χωρις φαρμακα και να παρει το ρισκο πρεπει να παει σε αλλον γιατρο, οχι στον Lorenzo" Απολύτως σωστό. Θα συμπλήρωνα όμως ότι δεν πρόκειται περί ρίσκου αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις περί βεβαιότητας αποτυχίας για να τα λέμε ωμά.
Εσύ ο ίδιος έχεις δηλώσει στο παρελθόν πως πρακτικά δεν είναι αδύνατο να εκπαιδευτεί κάποιος και να κάνει μεταμοσχεύσεις χωρίς να είναι γιατρός. Τέλος πάντων είπες το πιο ακραίο παράδειγμα με τον καρδιοχειρουργό αλλά ο καθένας για να υπερασπιστεί τη θέση του τα χρησιμοποιεί όπως θέλει. Ότι θέματα και να έχει ο καθένας η μμαλλιων θεωρείται αισθητική επέμβαση μη το ξεχνάς.
Ρε φίλε πας καλα;;Αφού αυτή είναι η πολιτική του..Και εξαλου νοσοκόμα σου κανει μεταμόσχευση...άρα Γιατί να μην σε δει;;Φίλε Γιάννη δεν δικαιολόγησα κανένα, θεώρησα αδικαιολόγητο τον ασθενή που κλείνει ραντεβού με γραμματέα και περιμένει να πάρει από αυτη γνώμη γιατρού ως δια μαγείας. Καλή καρδιά δε χρειάζεται να συμφωνούμε.
Σαφως και Επιβεβαιωνω,
Οποιος παρακολουθει τον τροπο που γραφει το καθε ατομο μπορει να καταλαβει αν αυτα που γραφει ειναι αξιοπιστα η οχι....
και για πιο σκοπο τα γραφει.
Ειμαστε και οι 2 πολλα χρονια εδω Γιαννη οποτε οποιος ενδιαφερεται να μαθει υπαρχουν αρκετες χιλιαδες ποστ απ τους δυο μας αλλα κ αρκετους αλλους οποτε να καθισει να διαβασει και να κρινει οτι διαβαζει κ αυτους που τα γραφουν.
Οποιος βαριεται να διαβαζει ειναι δικο του θεμα δε μπορουμε να γραφουμε τα ιδια κ τα ιδια απ την αρχη καθε φορα,
μπορει να δοκιμασει το φαρμακο και θα απαντησει η ιδια η φινα απο μονη της και θα του λυσει η ιδια τις αποριες
για το ποιες ειναι οι συνεπειες του να την περνεις ή του να μη την περνεις.
Ενα χαμογελο θαυμασμου δημιουργησες στο προσωπο μου οταν διαβασα αυτες τις γραμμες κ ειδικα την λεξη υποχρεωση...
Σωστα οσο νωριτερα ξεκιναει η ΑΑ τοσο το χειροτερο...και καταληγει σε μεγαλα nw...
εμενα ξεκινησε στα 18 και παω για nw6, επαληθευω...
Διαφωνω βεβαια στο οτι η φινα ειναι μονοδρομος ,
εγω ξεκινησα πριν 10 χρονια τη φινα ( 10 μηνες πριν μπω χειρουργειο στον hasson το 2009 ) μετα απο προτροπη του οπως κανουν αλλωστε ολοι οι "διασημοι" γιατροι , αλλα 10 μηνες μετα την επεμβαση κ περιπου μετα απο 2 χρονια χρησης αναγκαστηκα να την σταματησω λογο ισχυρων παρενεργειων....
Αρα συνεχιζω σε εναν δρομο που δεν υπαρχει μεσα η φινα κ τα παω πολυ καλα.....
Σιγουρα δε θα παει στον λορεντζο, εφ οσων δε θα τον δεχτει κιολας.
Αυτο ομως δεν σημαινει τιποτα.....
εμενα ο δικος μου δρομος δεν περιεχει μεσα ουτε λορεντζο , ουτε φιναστεριδη. Δεν ειναι ευαγγελιο αλλωστε αυτοι κ ολα τα αλλα αφορισμοι.
Διαφωνω ως προς την βεβαιοτητα αποτυχιας , ουτε σκακιερα , ουτε ποκερ παιζω , (απαντω για τον εαυτο μου )
κανω μαθηματικες πραξεις και μετραω τα πραγματα επανω στο κεφαλι μου και το προσιμο που βγαζω με τις μετρησεις που εχω κανει βγαινει θετικο κ για το παρων ( φαινεται απ το πως ειναι το κεφαλι μου σημερα) και για το μελλον (ευτυχως βεβαια εχουν παει καλα οι επεμβασεις εως τωρα , γιατι αυτος ειναι ασταθμητος παραγοντας σε οποιον γιατρο και να πας παντα υπαρχει η πιθανοτητα να μην πανε καλα τα πραγματα κ αυτο μπορει να σε βγαλει εκτος πλανου )
Εγω θα αντιπροτεινω σαν ενναλακτικο δρομο σε οσους δεν μπορουν ή δεν επιθυμουν να παρουν φινα ή φαρμακα γενικοτερα
να μην περιμενουν να πανε 50+ χρονων καραφλοι ,
αλλα να πανε να κανουν consultation με αξιολογους γιατρους κ κλινικες ( υπαρχουν πανω απο 10+ πολυ καλες κ δοκιμασμενες κλινικες παγκοσμιως ) και να εφαρμοσουν λιγο πιο συντηρητικους σχεδιασμους κ να συνδιασουν τις τεχνικες STRIP και FUE για να αυξησουν τις δυνατοτητες της δοτριας τους ( αυτος ο συνδιασμος δινει παντα πανω απο 8500 grafts minimum και πανω -πλην των nw7) και θα μπορεσουν να εχουν αναλογα και της ιδιομορφιας του καθενος απο ενα πολυ καλο εως ενα ανεκτο αποτελεσμα στο κεφαλι τους αποφευγοντας και τα φαρμακα και τη καραφλα ως τα 50+...
βεβαια αυτος ο δρομος ειναι πιο πολυεξοδος απ τους αλλους δυο....
Y.Γ
Ενα μεγαλο μπραβο Cvial για ακομα μια φορα εντυπωσιακη η δουλεια που κανεις κ η προσφορα σου στο φορουμ ανεκτιμητη
και τα σχολια σου παντα ευστοχα και to the point σαν διαβητης ( κι ας διαφωνω καμμια φορα σε 1 για καθε 100 που λες
@civial Είσαι απόλυτος και είναι λαθος.
Έχεις κολλήσει στο πλάνο ενός γιατρού και οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ασθενούς δεν χωράει μέσα αυτό το πλάνο την απορρίπτεις.
Ξεχνάς όμως ότι καλός γιατρός δεν είναι αυτός που του έρχονται οι τέλειοι ασθενείς αλλά αυτός που μπορεί να βρει την ιδανική λυση για τον κάθε ασθενή.
Αντί λοιπόν να προσπαθεις να εντάξεις ολο το φορουμ στο πλάνο που βολεύει αυτον τον γιατρό, ασε να ακουγονται και τα αποτελέσματα αλλων κλινικών που δουλεύουν και διαφορετικά χωρίς να απογοητευεις τον κόσμο.
Κάνεις δεν αξίζει την καράφλα όταν υπάρχουν λύσεις για ενα ευπρεπες αποτελεσμα σε κάθε κεφαλι.
@civial Είσαι απόλυτος και είναι λαθος.
Ξεχνάς όμως ότι καλός γιατρός δεν είναι αυτός που του έρχονται οι τέλειοι ασθενείς αλλά αυτός που μπορεί να βρει την ιδανική λυση για τον κάθε ασθενή.
Ωραία, πάμε με επιχειρήματα.Tsek, όπως θα εχεις διαπιστώσει δεν φιμώνω κανέναν, ακόμα και οταν θα έπρεπε. Στις σοβαρές απόψεις (Panos1982, Giannis1991) απαντάω με συγκεκριμένα επιχειρήματα και περιμένω αντίλογο. Εξάλλου είμαι φαν του επικοδομητικου διαλόγου ακόμα και όταν υπάρχει αντίπαράθεση. Αυτά που διαβάζω στο ποστ σου είναι γενικότητες και ευχολόγια. Όταν αποφασίσεις εσυ και οι υπόλοιποι της γνωστης ομάδας να κάνετε ουσιαστικό διάλογο με συγκεκριμένες προτάσεις ευχαρίστως να σας απαντήσω.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Θέλω να σε ρωτήσω, μιας και γνωρίζεις όλες τις λεπτομέρειες από το consulation, πόσους από τους ασθενείς σε ηλικία 25-35 δέχθηκε ως υποψηφίους. Και πόσους από αυτούς χωρίς φίνα;Tsek, όπως θα εχεις διαπιστώσει δεν φιμώνω κανέναν, ακόμα και οταν θα έπρεπε. Στις σοβαρές απόψεις (Panos1982, Giannis1991) απαντάω με συγκεκριμένα επιχειρήματα και περιμένω αντίλογο. Εξάλλου είμαι φαν του επικοδομητικου διαλόγου ακόμα και όταν υπάρχει αντίπαράθεση. Αυτά που διαβάζω στο ποστ σου είναι γενικότητες και ευχολόγια. Όταν αποφασίσεις εσυ και οι υπόλοιποι της γνωστης ομάδας να κάνετε ουσιαστικό διάλογο με συγκεκριμένες προτάσεις ευχαρίστως να σας απαντήσω.
Ωραία, πάμε με επιχειρήματα.
Εστω Κάποιος 30 ετων με επικίνδυνη αραίωση που χρίζει επέμβασης μεσα στην επόμενη διετία και δεν αντέχει την φίνα. Σε ακουω, τι κάνει? Δωσε του λυση.
Θέλω να σε ρωτήσω, μιας και γνωρίζεις όλες τις λεπτομέρειες από το consulation, πόσους από τους ασθενείς σε ηλικία 25-35 δέχθηκε ως υποψηφίους. Και πόσους από αυτούς χωρίς φίνα;
Οκ.Δεν έχω τα στοιχεία μαζί μου γιατί είμαι σε ταξίδι αλλά αύριο που θα γυρίσω θα σου πω.
Ίσως δεν υπάρχει άλλη λύση. Ίσως και να μπορεί με 2-3 συντηρητικές επεμβάσεις σε βάθος 10ετιας να έχει ένα σχετικά ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Όλες οι περιπτώσεις είναι διαφορετικές.Ωραία, πάμε με επιχειρήματα.
Εστω Κάποιος 30 ετων με επικίνδυνη αραίωση που χρίζει επέμβασης μεσα στην επόμενη διετία και δεν αντέχει την φίνα. Σε ακουω, τι κάνει? Δωσε του λυση.
Σωστά τα λες, αλλα ο Civial θα του πει να μείνει καραφλος ως τα 45.Ίσως δεν υπάρχει άλλη λύση. Ίσως και να μπορεί με 2-3 συντηρητικές επεμβάσεις σε βάθος 10ετιας να έχει ένα σχετικά ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Όλες οι περιπτώσεις είναι διαφορετικές.
Σωστά τα λες, αλλα ο Civial θα του πει να μείνει καραφλος ως τα 45.
Δηλαδη τα καλύτερα 15 χρονια της ζωής του μαρτύριο γιατί είναι πιο λογικό να μείνει τελείως καράφλας παρά να έχει μια αξιοπρεπή κάλυψη.
Ότι πει ο Λορέντζο, μην το ψάχνετε αλλιώς είστε λάθος.
Ωραία, πάμε με επιχειρήματα.
Αγαπητε Tsek, καταλαβαινω απολυτα τα επιχειηματα σου,απλα επιτρεψε μου να σου πω οτι οταν φτασεις και περασεις τα 45 θα καταλαβεις οτι δεν υπαρχουν καλυτερα και χειροτερα χρονια.Σωστά τα λες, αλλα ο Civial θα του πει να μείνει καραφλος ως τα 45.
Δηλαδη τα καλύτερα 15 χρονια της ζωής του μαρτύριο γιατί είναι πιο λογικό να μείνει τελείως καράφλας παρά να έχει μια αξιοπρεπή κάλυψη.
Ότι πει ο Λορέντζο, μην το ψάχνετε αλλιώς είστε λάθος.