Άποψη μου (και το έχω πει πολλές φορές) είναι ότι από πλευράς φωτογραφίας δεν χρειάζεται κάποιος να βγει έξω. Ένα καλά οργανωμένο στούντιο φωτογράφισης με ελεγχόμενο φωτισμό για να μην υπάρχουν σκιές είναι καλύτερο από εξωτερικές φώτο.
Οι φωτογραφιες κλινικων δεν ειναι αξιοπιστες για ασφαλη συμπερασματα, γιατι κανουν διαφορα τρικ ωστε να δειχνουν το αποτελεσμα καλύτερο από ότι ειναι στο μετα.
Οι καθαρές φωτογραφίες όμως δεν είναι όπως λέει ο tol σε ήλιο σε εξωτερικές συνθήκες-και με χαμηλό φωτισμό όπως σήμερα για παράδειγμα φαίνεται ξεκάθαρα η εικόνα.
Φιλε Cvial, επιτρεψε μου να εχω διαφορετικη αποψη και να εμμενω σε αυτη.
Η εμμονη μου στηριζεται ξεκαθαρα στη λογικη και σε εμπειρικα δεδομενα.
Η μεν λογικη υπαγορευει αυτο που τονιζει και ο φιλος manly...καθε κλινικη θα κανει οτιδηποτε χρειαζεται, ωστε το φωτογραφικο υλικο που θα παρουσιασει να ειναι εξαιρετικα επιλεγμενο, να ειναι οι ιδανικοτερες φωτογραφιες...αυτες που θα ωραιοποιουν την κατασταση, με μοναδικο σκοπο το κερδος.
Τα δε εμπειρικα δεδομενα αντιστρατευονται τους ισχυρισμους σου, φιλε Cvial. Τι εννοω;
Ζουμε σε μια εποχη, φιλε Cvial, οπου το μοντελινγκ εχει γινει για πολλους τροπος ζωης. Αμετρητες φωτογραφιες μοντελων απο φωτογραφικα στουντιο με υποτιθεμενο σουπερ φωτισμο, για να μην υπαρχουν σκιες, οπως ο ιδιος ισχυριζεσαι.
Φωτα απο παντου...καμια σκια...αλλωστε θα ηταν τραγικο να υπαρχουν σκιες σε φωτογραφιες μοντελων.
Κι ομως σε ολες αυτες τις αμετρητες φωτογραφιες, πολλα μοντελα που εχουν εμφανη αλωπεκια, φαινονται Μπεζοι και Ρουβαδες. Τους βλεπεις στη συνεχεια σε εξωτερικο χωρο, υπο συνθηκες ηλιοφανειας, και αναρωτιεσαι αν ειναι οι ιδιοι. Υπαρχουν πολλα τετοια παραδειγματα.
Επομενως, προσωπικα τα φωτογραφικα στουντιο δεν μου λενε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, ειδικα αν ειναι χειραγωγουμενα, ωστε να επιφερουν το προσδοκωμενο αποτελεσμα.
Αν δε δω εξωτερικες φωτογραφιες, με σωστες γωνιες και καταλληλο φωτισμο, απλά ειμαι επιφυλακτικος.
Και φυσικα, συμφωνω απολυτα μαζι σου φιλε Cvial, οτι οι εξωτερικες φωτογραφιες ενος ανεξαρτητου μελους δεν αποτελουν παντοτε αντικειμενικο κριτηριο αξιολογησης. Μπορει, οπως γραφεις, για λογους αυταρεσκειας να ανεβαζει τις πιο κολακευτικες φωτογραφιες.
Επομενως, μονο οι φωτογραφιες ανεξαρτητων μελων που δεν εχουν τη διαθεση να αποκρυψουν την πραγματικοτητα και να βαυκαλιζουν τον εαυτο τους, αποτελουν απτες και αξιοπιστες αποδειξεις για το αποτελεσμα μιας μεταμοσχευσης.