RE: πριν και μετα απο 13 μηνες(strip στην H*C)
Καλημερα απο Κυπρο παιδια! Ειμαι στο νησι 2 μερες και εχθες πραγματοποιηθηκε η διορθωση του πεταλου λιγο πισω απο τη hairline μου που επασχε απο πυκνοτητα.
Γιατρος ηταν ο Κυριακος Μαρας και βοηθος ο Γιαννης Βοσκος.
Αποφασιστηκε απο κοινου ομως να αφησουμε ανεγγιχτο το crown αφου η αποψη του γιατρου Μαρα ηταν πως η περιοχη εκει ειναι ιδιαιτερη και δεν ειναι καλο να επεμβουμε πολλες φορες αφου οτι και να καναμε αυτη τη φορα καποια στιγμη θα επανελθουμε στο μελλον για να γεμισουμε τα μαμα μαλλια που θα πεσουν απο μεσα ή μαλλακια που θα χαθουν απο την γυρω περιοχη και αρα η καλυτερη δυνατη λυση θα ηταν οταν επανελθω στο μελλον να βαλω οσα χρειαστουν με τη μια.
Ο λογος που η περιοχη αυτη κρινεται ιδιαιτερη ειναι οτι τα grafts εκει τοποθετουνται σε αλλη διαταξη (καπως κυκλικη οπως ηδη ξερετε οι περισσοτεροι) και η επιφανεια που περιβαλει το καθε μοσχευμα εφαπτεται με την επιφανεια των γειτονικων μοσχευματων πιο ευκολα απο οτι στην διαταξη που τοποθετουνται τα μοσχευματα στo μπροστινο μερος του κεφαλιου και εχουν την ιδια σχεδον κατευθυνση ολα τα μοσχευματα. Κατα συνεπεια η επουλωση του περιβαλλοντος ιστου στο μπροστινο μερος γινεται πιο ευκολα και για αυτο μπορουμε να επεμβαινουμε πιο συχνα για να προσθετουμε περεταιρω μοσχευματα.
Επανερχομαι τωρα σε αυτα που συνεβησαν .. Χρησιμοποιηθηκαν 460 μοσχευματα με τη μεθοδο FUE και λογο μοσχευματων 2,34 . Η επεμβαση κρατησε κανα τετραωρο μαζι με την χορηγηση αναισθησιας και χωρις τα διαλειμματα για φαγητο.
Νομιζω πως η πιο αβολη στιγμη ηταν αμεσως μετα την χορηγηση της αναισθησιας και για 15-20' επειδη αυτη εμπεριεχει μικρο ποσοστο αδρεναλινης και εκανε την καρδια μου να φτερουγιζει λιγο, οχι κατι ιδιαιτερο ομως..Μετα ημουν σαν πουλακι. Μηδεν πονος.. και η ωρα περασε παρα πολυ γρηγορα αφου καθολη τη διαρκεια ο Μαρας μου ελυνε καθε απορια που ειχα για τον πεδιο της μμ αλλα και της δικης μου περιπτωσης ειδικοτερα. Δεν εχω καθολου πονοκεφαλο ή πρηξιμο μετα την επεμβαση και παροτι ηταν μικρη θα τολμησω να πω πως ειναι μακραν καλυτερη η fue εναντι του strip που ειχα κανει στο παρελθον στο θεμα των μετεγχειρητικων αλλα και στο θεμα της ποιοτητας των μοσχευματων αφου οπως μου τονισε και ο Μαρας το μεγαλυτερο προτερημα της fue ειναι οτι ο γιατρος ελεγχει τι μοσχευμα θα παρει εν αντιθεση με το strip που απλα χρησιμοποιει οτι μοσχευματα δωσει η λωριδα.
Φωτογραφιες απο αυριο μαλλον για να μου δωσουν απο την κλινικη καποιες που να διακρινονται τα μοσχευματα που μπηκαν καθοτι ειναι κρυμμενα αναμεσα στα υπολοιπα μαλλια που ειχα και με το iphone δεν εχω καταφερει ουτε εγω να δω τι συμβαινει εκει μεσα.
Θελω επισης να ευχαριστησω την κλινικη μεσα απο το forum μας για την προσεγγιση που εχει αυτα τα 2 χρονια στο aftersale που εγω προσωπικα κρινω ισαξια του presale της, τους γιατρους Μαρα- Βοσκο και Κωνσταντινιδη(απο την 1η επεμβαση) και φυσικα τον κο Φιουρη γιατι θεωρω πως ειναι ολοι τους ανθρωποι με κεφαλαια γραμματα και ενδιαφερθηκαν τοσο για μενα.
Γιατι καλο ειναι να αγοραζουμε υπηρεσιες και να δινουμε τα ωραια μας λεφτακια αλλα ειναι εξισου πολυ καλο να μην μας βλεπουν σαν δολλαρια και να μας αντιμετωπιζουν οπως μας αξιζει..