Να πω και εγώ την αποψή μου αφού ο Πάνος ήρθε χθες από το γραφείο για να δω την εξελιξή του. Κάναμε μια αναλυτική εξέταση (και με μικροσκόπιο) σε όλες τις περιοχές. Θέλω να διευκρινήσω ότι αυτά που γράφω είναι χρήσιμα για αυτούς που σκέπτονται να κάνουν μμ στον συγκεκριμένο γιατρό. Αυτή είναι και η αξία της ανάλυσης. Να διαπιστώσουμε τι γίνεται σωστά, τι γίνεται πιθανά λάθος και να δώσουμε κατευθύνσεις στους επόμενους στο πως πρέπει να κινηθούν.
Το αποτέλεσμα του Πάνου σαν τελική εικόνα στο 8-9 μηνο θα είναι καλό. Είμαι σίγουρος για αυτό. Δεν θα είναι όμως αυτό που θα έπρεπε να είναι για τα g που μπήκαν. Έχω γράψει σε προηγούμενο σχολιό μου πως θα ήταν αν ήταν 100% επιτυχημένο. Αν ήμουν στη θέση του (και του το είπα) δεν θα ήμουν στεναχωρημένος στο ότι δεν πέτυχα τον στόχο 100%, θα στεκόμουν στην γενική εικόνα που είναι καλή και στο ότι θα χρειαστώ ένα μέτριο touchup για να πιάσω τα high standards που έχω στο μυαλό μου.
Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκε ότι το μικρό αιμάτωμα που είναι εμφανές στις postop φώτο του έχει δημιουργήσει μειωμένη φύτρωση στον δεξί κρόταφο (φάνηκε και με το μικροσκόπιο) αλλά η περιοχή είναι μικρή και δεν ξεπερνά τα 2cm2. Το σημαντικότερο μειονέκτημα είναι το forelock στο οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει την απαιτούμενη κάλυψη ενώ ο αριστερός κρόταφος είναι σχεδόν όπως θα έπρεπε να είναι για τα g που μπήκαν. Για τον δεξί κρόταφο και την περιοχή του αιματώματος δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα βελτιωθεί αλλά εκεί είναι μικρό το κακό, η περιοχή είναι μικρή. Στο forelock δεν είχε αιμάτωμα, άρα εκεί περιμένουμε λογικά μια βελτίωση λόγω περαιτέρω πάχυνσης των πολύτριχων.
Αυτό που έχω παρατηρήσει μέχρι στιγμής είναι ότι όταν ο Τυρκάλας επιχειρεί πυκνότητες κοντά στα 45g σε σχετικά μεγάλες εκτάσεις δημιουργεί αιματώματα. Όχι πάντα αλλά συχνά. Έχω δει μέχρι στιγμης 3 αιματώματα (ευτυχώς όχι πολύ εκτεταμένα, αλλά όχι και αμελητέα σε 2 περιπτώσεις) και όλα αφορούσαν τέτοιες περιπτώσεις, δηλαδή φυτεύσεις περί τα 45g, πολλά g όχι διασκορπισμένα στο κεφάλι αλλά εστιασμένα σε μια περιοχή. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι πιο ασφαλές αν κάποιος κάνει μμ εκεί να κινηθεί περί τα 40-45 και να επανέλθει με 2η μμ για touchup. Είναι ασφαλέστερο με βάση την εικόνα που έχω μέχρι στιγμής.
Τέλος θα συμφωνήσω ότι πρέπει να τα μακρύνει (βέβαια ο Πάνος τα θέλει κοντά) και να αποφύγει να έχει wet look. Δεν μπορεί η μμ έτσι όπως είναι να το υποστηρίξει.