panos1234, FUE, 4183g(+150g) , 01&02/11/2021

panos1234

Well-Known Member
Ούτε και εγώ είμαι ισοπεδωτικός αν διάβασες τι έγραψα πιο πάνω, καθώς σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα όσον αφορά την λήπτρια θεωρείτε σχετικά καλό. Το τελευταίο σχόλιό μου πήγαινε καθαρά σε αυτό που είχε γράψει ο alex7.

Επίσης, θα μπορούσες να ήσουν και χειροτέρα όπως εγώ για παράδειγμα. Που αν όλα είχαν πάει καλά θα ήθελα απλά ένα touch up και τώρα είναι σαν μην έκανα τίποτα και θα χρειαστώ τουλάχιστον 2μμ και αν όλα πάνε καλά θα μείνω με άδεια δότρια χωρίς μελλοντική προοπτική γιατί 4000g χάθηκαν!
Εύχομαι ολόψυχα να πας καλά και να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Leeroy Jenkins

At least i've had chicken
Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκε ότι το μικρό αιμάτωμα που είναι εμφανές στις postop φώτο του έχει δημιουργήσει μειωμένη φύτρωση στον δεξί κρόταφο (φάνηκε και με το μικροσκόπιο) αλλά η περιοχή είναι μικρή και δεν ξεπερνά τα 2cm2.
Mod αναφέρεσαι στη περιοχή που έχω κυκλώσει στη φωτό ?
Αν ναι καλό είναι να υπάρχει σαν reference.

Συνημμένα

• received_1014894176082590.jpeg
    received_1014894176082590.jpeg
    123.4 KB · Προβολές: 113

JimKan1

Well-Known Member
Να πω και εγώ την αποψή μου αφού ο Πάνος ήρθε χθες από το γραφείο για να δω την εξελιξή του. Κάναμε μια αναλυτική εξέταση (και με μικροσκόπιο) σε όλες τις περιοχές. Θέλω να διευκρινήσω ότι αυτά που γράφω είναι χρήσιμα για αυτούς που σκέπτονται να κάνουν μμ στον συγκεκριμένο γιατρό. Αυτή είναι και η αξία της ανάλυσης. Να διαπιστώσουμε τι γίνεται σωστά, τι γίνεται πιθανά λάθος και να δώσουμε κατευθύνσεις στους επόμενους στο πως πρέπει να κινηθούν.

Το αποτέλεσμα του Πάνου σαν τελική εικόνα στο 8-9 μηνο θα είναι καλό. Είμαι σίγουρος για αυτό. Δεν θα είναι όμως αυτό που θα έπρεπε να είναι για τα g που μπήκαν. Έχω γράψει σε προηγούμενο σχολιό μου πως θα ήταν αν ήταν 100% επιτυχημένο. Αν ήμουν στη θέση του (και του το είπα) δεν θα ήμουν στεναχωρημένος στο ότι δεν πέτυχα τον στόχο 100%, θα στεκόμουν στην γενική εικόνα που είναι καλή και στο ότι θα χρειαστώ ένα μέτριο touchup για να πιάσω τα high standards που έχω στο μυαλό μου.

Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκε ότι το μικρό αιμάτωμα που είναι εμφανές στις postop φώτο του έχει δημιουργήσει μειωμένη φύτρωση στον δεξί κρόταφο (φάνηκε και με το μικροσκόπιο) αλλά η περιοχή είναι μικρή και δεν ξεπερνά τα 2cm2. Το σημαντικότερο μειονέκτημα είναι το forelock στο οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει την απαιτούμενη κάλυψη ενώ ο αριστερός κρόταφος είναι σχεδόν όπως θα έπρεπε να είναι για τα g που μπήκαν. Για τον δεξί κρόταφο και την περιοχή του αιματώματος δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα βελτιωθεί αλλά εκεί είναι μικρό το κακό, η περιοχή είναι μικρή. Στο forelock δεν είχε αιμάτωμα, άρα εκεί περιμένουμε λογικά μια βελτίωση λόγω περαιτέρω πάχυνσης των πολύτριχων.

Αυτό που έχω παρατηρήσει μέχρι στιγμής είναι ότι όταν ο Τυρκάλας επιχειρεί πυκνότητες κοντά στα 45g σε σχετικά μεγάλες εκτάσεις δημιουργεί αιματώματα. Όχι πάντα αλλά συχνά. Έχω δει μέχρι στιγμης 3 αιματώματα (ευτυχώς όχι πολύ εκτεταμένα, αλλά όχι και αμελητέα σε 2 περιπτώσεις) και όλα αφορούσαν τέτοιες περιπτώσεις, δηλαδή φυτεύσεις περί τα 45g, πολλά g όχι διασκορπισμένα στο κεφάλι αλλά εστιασμένα σε μια περιοχή. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι πιο ασφαλές αν κάποιος κάνει μμ εκεί να κινηθεί περί τα 40-45 και να επανέλθει με 2η μμ για touchup. Είναι ασφαλέστερο με βάση την εικόνα που έχω μέχρι στιγμής.

Τέλος θα συμφωνήσω ότι πρέπει να τα μακρύνει (βέβαια ο Πάνος τα θέλει κοντά) και να αποφύγει να έχει wet look. Δεν μπορεί η μμ έτσι όπως είναι να το υποστηρίξει.
εννοεις ειναι καλυτερα να τα μακρυνει και να τα κανει πισω η αριστερα-δεξια αντι για πανω που τα κανει;

vlafo

Well-Known Member
Κοντά κάτω από 3 πόντους και βρεγμένα σε μμ απαγορεύεται.
Μόνο σε πολύ δυνατές πυκνότητες μπορεί να σταθούν έτσι.
Ακόμα και σε μαμά μαλλιά πολλές φορές πάσχουν.
To layering επίσης είναι βασικό συστατικό για μια επιτυχημένη εικόνα.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Όχι, από υπερβολική αιμορραγία λόγω πλήγματος κατά την τοποθέτηση. Όσο αυξάνουν οι οπές (πυκνότητα) άρα και τα πλήγματα αυξάνονται οι πιθανότητες αιματώματος.

Τελευταία επεξεργασία:

oreo

Well-Known Member
Σε 7 ημέρες συμπληρώνω 7 μήνες από την μεταμόσχευση μου.
Υπήρχε σίγουρα μια βελτίωση σε σχέση με τον 6ο μήνα αλλά δεν θα έλεγα κάτι θεαματικό.
Ο λόγος που ανεβάσω 1 εβδομάδα πριν είναι επειδή θα βρίσκομαι εκτός Αττικής και δεν θα υπάρχει άνθρωπος να με βγάλει φωτογραφίες.
Λοιπόν ανεβάζω φωτογραφίες με πολύ φως
Μπροστά από την μπαλκονόπορτα....
Pano να βάζεις αν μπορείς το πριν την μμ κ μετα φώτο side by side ως σημείο αναφοράς, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι δεν είχες α ζώνη και δημιουργήθηκε σε λευκό καμβά.

montecristo

Well-Known Member
Όχι, από υπερβολική αιμορραγία λόγω πλήγματος κατά την τοποθέτηση. Όσο αυξάνουν οι οπές (πυκνότητα) άρα και τα πλήγματα αυξάνονται οι πιθανότητες αιματώματος.
Η αιμορραγία δεν είναι λιγότερη όταν χρησιμοποιείται implanter με απευθείας τοποθέτηση του graft χωρίς οπή αντί για pre made incisions, όπου πρώτα γίνονται οι οπές και μετά η τοποθέτηση από τους νοσηλευτές ;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Το pen όταν χρησιμοποιείται σαν διατρητικό εργαλείο έχει ελάχιστη διαφορά από τα blades. Μόνο όταν χρησιμοποιείται με ενδοσκοπικό τρόπο (αλά Λορένζο, δες το βίντεο του Giannis1991) έχει σημαντικά πλεονεκτήματα ως προς την αιμορραγία.

montecristo

Well-Known Member
Το pen όταν χρησιμοποιείται σαν διατρητικό εργαλείο έχει ελάχιστη διαφορά από τα blades. Μόνο όταν χρησιμοποιείται με ενδοσκοπικό τρόπο (αλά Λορένζο, δες το βίντεο του Giannis1991) έχει σημαντικά πλεονεκτήματα ως προς την αιμορραγία.
Το πως το χρησιμοποιεί κάθε γιατρός όμως μπορούμε να το ξέρουμε αν δεν είμαστε μέσα στο χειρουργείο να το δούμε ; Δεν λέω για τον Λορέντζο που το έχεις σε βίντεο αλλά για τους υπόλοιπους.. Φανταζομαι κάθε γιατρός θα προσπαθεί για το καλύτερο χωρις να κάνει κάτι που είναι εις βάρος του ασθενη. Δεν ξέρω αν κάποιο Μέλος έχει επίκοινωνια με τον γιατρό να του κάνει ένα ερώτημα να μας απαντήσει. @vlafo μήπως γνωρίζεις πως χρησιμοποιεί το pen ο Τυρκαλας;

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Προφανώς και δεν το ξέρουμε αλλά μπορούμε να το υποθέσουμε. Ο Τυρκάλας ήταν γιατρός της DHI για πολλά χρόνια και η μεθοδολογία της DHI είναι γνωστή. Αν δεν έχει αλλάξει κάτι και ακολουθεί τα ίδια πρότυπα τότε δεν ακολουθεί αυτή την τεχνική. Αυτό όμως είναι μια υπόθεση.

alex7

Well-Known Member
Προφανώς και δεν το ξέρουμε αλλά μπορούμε να το υποθέσουμε. Ο Τυρκάλας ήταν γιατρός της DHI για πολλά χρόνια και η μεθοδολογία της DHI είναι γνωστή. Αν δεν έχει αλλάξει κάτι και ακολουθεί τα ίδια πρότυπα τότε δεν ακολουθεί αυτή την τεχνική. Αυτό όμως είναι μια υπόθεση.
Ο γιατρός δεν θέλει να αποκαλύπτει την τεχνική τόσο της εξαγωγής όσο και της εμφύτευσης .Το είχα συζητήσει παλαιότερα και αρνήθηκε .Το θεωρεί επαγγελματικό μυστικό .Από κοντά σε ασθενή , δείχνει σε βίντεο τη διαδικασία εξαγωγής .Την εισαγωγή δεν την είδα όμως .Το ότι ήταν κάποτε της DHI δεν σημαίνει ότι δεν έχει τα δικά του μυστικά .Κάθε γιατρός ανακαλύπτει κάτι που πιθανόν δεν ξέρουν άλλοι .Πάντως έχει διαφορετικό τύπο implanter από του Lorenzo.Επειδή έχω κάνει και στους δυο ,ο Τυρκαλας τεντώνει ελαφρά το δέρμα και τοποθετώντας τη μύτη του implanter αφήνει το δέρμα και αυτόματα επιτυγχάνεται εμφύτευση .Ο Lorenzo δεν κάνει κάτι τέτοιο

alex7

Well-Known Member
Ο γιατρός δεν θέλει να αποκαλύπτει την τεχνική τόσο της εξαγωγής όσο και της εμφύτευσης .Το είχα συζητήσει παλαιότερα και αρνήθηκε .Το θεωρεί επαγγελματικό μυστικό .Από κοντά σε ασθενή , δείχνει σε βίντεο τη διαδικασία εξαγωγής .Την εισαγωγή δεν την είδα όμως .Το ότι ήταν κάποτε της DHI δεν σημαίνει ότι δεν έχει τα δικά του μυστικά .Κάθε γιατρός ανακαλύπτει κάτι που πιθανόν δεν ξέρουν άλλοι .Πάντως έχει διαφορετικό τύπο implanter από του Lorenzo.Επειδή έχω κάνει και στους δυο ,ο Τυρκαλας τεντώνει ελαφρά το δέρμα και τοποθετώντας τη μύτη του implanter αφήνει το δέρμα και αυτόματα επιτυγχάνεται εμφύτευση .Ο Lorenzo δεν κάνει κάτι τέτοιο
Είναι τέτοια η τεχνική του που η ελαστικότητα του δέρματος έχει καθοριστική σημασία (μιλάω για τον Τυρκαλα )

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού

Κρίμα, θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε. Καλά εσυ ρε θηρίο πως τα ξέρεις για τον Τυρκάλα, έχεις δει επέμβαση, το έχεις συζητήσει μαζί του; με τον Λορενζο οκ έχεις δει το βίντεο και το έχουμε συζητήσει και μαζί.

alex7

Well-Known Member
Κρίμα, θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε. Καλά εσυ ρε θηρίο πως τα ξέρεις για τον Τυρκάλα, έχεις δει επέμβαση, το έχεις συζητήσει μαζί του; με τον Λορενζο οκ έχεις δει το βίντεο και το έχουμε συζητήσει και μαζί.
Μα το λέω .Μου έχει δείξει βίντεο .Στην εμφύτευση το αισθάνεσαι ότι τεντώνει το δέρμα ,ακουμπά το implanter ,αφήνει το δέρμα και εμφυτεύεται το graft .Το έκανε χιλιάδες φορές στο κεφάλι μου .

Kostas97

Well-Known Member
Παντως και να αναφερεις ενα μυστικο δε νομιζω οτι μπορει καποιος ευκολα να το παρει και να το εφαρμοσει. Δεν ξερω αν ειναι ελληνικο φαινομενο αυτα τα μυστικα , γιατι και ο Αναστασακης δεν ηθελε να μπαινει σε λεπτομερειες.

alex7

Well-Known Member
Αν το δέρμα είναι μαλακό και ελαστικό κυριολεκτικά απορροφάται από το δέρμα .Του έδειξα το βίντεο που κάνω στον Lorenzo και μου είπε ότι το implanter είναι διαφορετικού τύπου
Μα το λέω .Μου έχει δείξει βίντεο .Στην εμφύτευση το αισθάνεσαι ότι τεντώνει το δέρμα ,ακουμπά το implanter ,αφήνει το δέρμα και εμφυτεύεται το graft .Το έκανε χιλιάδες φορές στο κεφάλι μου .

Μπλουζα