Platanos, dr Jose Lorenzo, FUE, 1451g, 16/10/2021

tamaliamoupiso

Well-Known Member
Και μιας και το γενικεύσαμε. Μπορείς να πάρεις μοσχεύματα από ένα κεφάλι και να τα βάλεις σε άλλο;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vlafo

Well-Known Member
Γιατί δε γίνεται?
Δυστυχώς ενώ γίνεται και μεταμόσχευση προσώπου πλέον,μεταμόσχευση θυλάκων από άλλο δότη δεν τα έχουν καταφέρει ακόμα.
Είναι τελικά λίγο πιο περίπλοκο από όσο φαίνεται.

feanor

Active Member
Γιατί δε γίνεται?
Δυστυχώς ενώ γίνεται και μεταμόσχευση προσώπου πλέον,μεταμόσχευση θυλάκων από άλλο δότη δεν τα έχουν καταφέρει ακόμα.
η λυση ειναι η κλωνοποιηση τριχοθυλακιων

vlafo

Well-Known Member
η λυση ειναι η κλωνοποιηση τριχοθυλακιων
Ξέρεις από πότε το ακούω αυτό?
1990 όταν το συζητούσα με μια δερματολόγο και με έναν γιατρό της dhi.
Χρονοβόρα και κοστοβόρα πολύ,οπότε μην ελπίζετε.
Φίνα και ξερό ψωμί για τα επόμενα 50χρόνια.
Απο τη στιγμή που υπάρχει η μμ όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά.

oreo

Well-Known Member
Και μιας και το γενικεύσαμε. Μπορείς να πάρεις μοσχεύματα από ένα κεφάλι και να τα βάλεις σε άλλο;
Καλά ρε δικέ μου, μετά την εμπεριστατωμένη απάντηση που έδωσες σε άλλο νήμα, ρωτάς αυτό ? Θες τώρα να το δει κανας Tol κ να σε πάει γαιτανάκι μέχρι το 2025 ? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ έκλαψα!!!

aeratos28

Just aeratos
από ότι ξέρω,κάτι τέτοιο, γίνεται μόνο σε περίπτωση που υπάρχει δίδυμος αδερφός ,από τον ίδιο αμνιακό σάκο..μπορεί να γίνει δότης τριχοθυλακιων ο ένας στον άλλον..κρατώ μια επιφύλαξη όμως δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ,μπορεί να κάνω και λάθος.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού

H σωστή απάντηση είναι ότι είναι εφικτό αν δεχτείς και παίρνεις ανοσοκατασταλτικά φάρμακα για το υπόλοιπο της ζωής σου με κίνδυνο να πάθεις νεφρική ανεπάρκεια, καρκίνο, διαβήτη, κλπ, κλπ. Για καρδιά, νεφρά το παίρνεις το ρίσκο, για το μαλλί μάλλον όχι οπότε έχει κοπεί αυτή η τακτική από τα αποδυτήρια για αισθητικούς λόγους. Γίνονται κάτι πειράματα με γενετικές τροποιήσεις στους θύλακες για να μπορούν να το πετύχουν αλλά είναι σε αρχικά στάδια.

tamaliamoupiso

Well-Known Member
Γιατί δε γίνεται?

Έχουν γίνει πειράματα; μου κάνει εντύπωση, Εδώ πηγαινοέρχονται νεφρά, χέρια, πόδια, μάτια, τα τριχοθυλάκια δεν μεταμοσχεύονται;

Καλά ρε δικέ μου, μετά την εμπεριστατωμένη απάντηση που έδωσες σε άλλο νήμα, ρωτάς αυτό ? Θες τώρα να το δει κανας Tol κ να σε πάει γαιτανάκι μέχρι το 2025 ? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ έκλαψα!!!

Έλα ρε συ, γιατί; Δεν ήταν εμπεριστατωμένη ερώτηση;

oreo

Well-Known Member
Σε σχέση με πριν 1 μήνα (βέβαια πιο κοντά μαλλάκια) φαίνεται οτι δεν έχει προχωρήσει πολυ
Φίλε πλάτανε η απάντηση είναι στα νούμερα. Αν είχες x grafts στο 1cm2 k προσθεσες ψ grafts κ όλα αυτά δώσουν πάνω απο π.χ >120 hair/cm2 (μιλάω για αμέσως μετά την hairline) καθάρισες.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

oreo

Well-Known Member
Έχουν γίνει πειράματα; μου κάνει εντύπωση, Εδώ πηγαινοέρχονται νεφρά, χέρια, πόδια, μάτια, τα τριχοθυλάκια δεν μεταμοσχεύονται;

Έλα ρε συ, γιατί; Δεν ήταν εμπεριστατωμένη ερώτηση;
Και αυτός που έκανε μεταμόσχευση με καρδιά χοίρου, άντεξε 2 μήνες αλλά τελικά απεβίωσε, άσχετο βέβαια με την κουβέντα, αλλά είπα να το παραθέσω. :cool:

tamaliamoupiso

Well-Known Member
από ότι ξέρω,κάτι τέτοιο, γίνεται μόνο σε περίπτωση που υπάρχει δίδυμος αδερφός ,από τον ίδιο αμνιακό σάκο..μπορεί να γίνει δότης τριχοθυλακιων ο ένας στον άλλον..κρατώ μια επιφύλαξη όμως δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ,μπορεί να κάνω και λάθος.

Οκ, σε ευχαριστώ.

H σωστή απάντηση είναι ότι είναι εφικτό αν δεχτείς και παίρνεις ανοσοκατασταλτικά φάρμακα για το υπόλοιπο της ζωής σου με κίνδυνο να πάθεις νεφρική ανεπάρκεια, καρκίνο, διαβήτη, κλπ, κλπ. Για καρδιά, νεφρά το παίρνεις το ρίσκο, για το μαλλί μάλλον όχι οπότε έχει κοπεί αυτή η τακτική από τα αποδυτήρια για αισθητικούς λόγους. Γίνονται κάτι πειράματα με γενετικές τροποιήσεις στους θύλακες για να μπορούν να το πετύχουν αλλά είναι σε αρχικά στάδια.

Το καταλαβαίνει ότι είναι ξένο σώμα και τα απορρίπτει; Δηλαδή αν τον προδιαθέσεις (τον οργανισμό), είσαι στο κρεβάτι (με την καλή έννοια) του λορέντζο για μεταμόσχευση. Παίρνει από το δικό σου κεφάλι και βάζει, είμαι δίπλα παίρνει κάποια και από το δικό μου και τα βάζει επίσης στο δικό σου, τα δικά μου θα πέσουν; Και μιλάμε για τριχοθυλάκια, μικρής νοημοσύνης όργανο. Μου κάνει εντύπωση. Έχουμε πειράματα, ή λένε ότι θέλουν οι άριστοι;

Legwg James

If you try to take it, .40 with a laser
Ορισμένοι λόγοι που κλωνοποίηση τριχοθυλακίων μην περιμένετε για ορισμένες δεκαετίες ακόμα.
  • Τα επιθηλιακά κύτταρα είναι δύσκολο να απομονωθούν.
  • Η δυνατότητα καλλιέργειας αυτών των κυττάρων δεν έχει αποδειχθεί.
  • Τα επιθηλιακά κύτταρα αναπτύσσονται γρήγορα αλλά μόνο για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα πριν πεθάνουν.
  • Τα βλαστικά κύτταρα του τριχοθυλακίου, που είναι τα πιο σημαντικά για την ανάπτυξη των τριχών, δεν συλλέγονται σε σημαντική ποσότητα και δεν μπορούν εύκολα να διεγερθούν ώστε να παράγουν τρίχες.
  • Τα κύτταρα πρέπει να αναπτυχθούν στη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή διαμέσου του τριχωτού και όχι κάτω από το δέρμα. Δεν έχουμε καταφέρει να «κατευθύνουμε» τις τρίχες εκεί που θέλουμε δηλαδή.
  • Δεν έχει γίνει δυνατόν τα διεγερμένα τριχοθυλάκια να συνεχίσουν να αυξάνονται μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ανάπτυξης.
  • Τα καλλιεργημένα κύτταρα μπορεί, με τον καιρό, να μεταπέσουν σε μία αδιαφοροποίητη κατάσταση και να σταματήσουν να παράγουν τρίχες.
  • Είναι άγνωστο το αν τα κύτταρα διεγέρτες μπορεί να διεγείρουν επίσης όγκους ή κακοήθη ανάπτυξη.
  • Ακόμα και να ανακαλυφθεί κάτι αύριο, η διαδικασία έγκρισης από το Διεθνή Οργανισμό Υγείας (World Health Organization, WHO) θα χρειαστεί αρκετά χρόνια καθότι είναι ισχυρά πιθανό να αυξηθεί η προδιάθεση για δερματικούς καρκίνους στην περιοχή που θα εφαρμοστεί οποιαδήποτε τέτοια τεχνική.
Γενικά στο κομμάτι τριχόπτωση ξέρουμε την τύφλα μας. Αν δεν βρεθεί κάποιος να τα στάξει χοντρά να γίνουν γερές έρευνες - μελέτες - δοκιμές η φιναστερίδη θα ναι πρώτη στο box office μέχρι το 2100.

tamaliamoupiso

Well-Known Member
Και αυτός που έκανε μεταμόσχευση με καρδιά χοίρου, άντεξε 2 μήνες αλλά τελικά απεβίωσε, άσχετο βέβαια με την κουβέντα, αλλά είπα να το παραθέσω. :cool:

Ναι, το διάβασα. Φαντάζεσαι να είχαν σφάξει το γουρούνι επί τούτου;

vlafo

Well-Known Member
Γενικά στο κομμάτι τριχόπτωση ξέρουμε την τύφλα μας. Αν δεν βρεθεί κάποιος να τα στάξει χοντρά να γίνουν γερές έρευνες - μελέτες - δοκιμές η φιναστερίδη θα ναι πρώτη στο box office μέχρι το 2100.
Ξέχασε το αυτό και καλά κάνουν,εδώ υπάρχουν άπειρα προβλήματα θα χρηματοδοτoύν τις τρίχες?
Not a chance.

oreo

Well-Known Member
Ξέχασε το αυτό και καλά κάνουν,εδώ υπάρχουν άπειρα προβλήματα θα χρηματοδοτoύν τις τρίχες?
Not a chance.
Φαντάζεσαι να ρίξουν όλα τα λεφτά εκει κ παγκόσμια έρευνα, "χιλιάδες επιστήμονες", να βγάλουν ένα εμβόλιο που να πρέπει να κάνεις 4-5 booster δόσεις το χρόνο κ τελικά να μην μπορεί να σταματήσει την ΑΑ και να πέφτουν οι ριμάδες οι τρίχες ? :p

Legwg James

If you try to take it, .40 with a laser
Not a chance.
Σε αυτά δεν υπάρχουν ευαισθησίες δυστυχώς. Αν παρουσιαστεί σε κάποιον οργανισμό - φαρμακευτική ένα graph που να αποδεικνύει ότι η χρηματοδότηση ενός τέτοιου πλάνου μπορεί να φέρει τη δημιουργία μίας καινούργιας καινοτομίας στον κλάδο της τριχόπτωσης που σε βάθος δεκαετίας θα τους φέρει πίσω τα δεκαπλάσια από όσα επένδυσαν θα το κάνουν και με μεγάλη τους χαρά.

tamaliamoupiso

Well-Known Member
Tα κάνει pop up tamaliamoupiso. ;)

Ναι; θα έπρεπε πάντως να υπάρχει ένας τρόπος ελέγχου συμβατότητας όπως πχ του μυελού των οστών. Να πηγαίνεις για έλεγχο και να σου λένε αν μπορείς να τα μεταμοσχεύσεις, ή κάπως έτσι τέλος πάντων. Μου φαίνεται μας δουλεύουν τα σαϊνια για να βγάζουν σε ένα χρόνο για μια ζωή (και κάποιοι σε μια μέρα).

Μπλουζα