Tetris88, FUE, 2600g, 14/10/2024

kollaps

Active Member
Είναι ένα snapshot από μια επιτυχημένη(ες) στιγμή(ες) ενός γιατρού αλλά μέχρι εκεί. Δεν μας λένε για τις ικανότητες ενός γιατρού σε διαφορετικές συνθήκες (πχ. σκληρά/μαλακά δέρματα), δεν μας λένε αν υπήρξαν αιματώματα, δεν μας λένε τι έγινε με την δότρια, δεν μας λένε αν ο ασθενής είχε dupa και χειρουργήθηκε και άλλα πολλά.
Με την εμπειρία που έχεις, θεωρείς ότι οι αποτυχημένες φυτρώσεις φαίνονται ακόμα και στη διάρκεια της εγχείρησης ή στο άμεσο μετεγχειρητικό στάδιο; Πώς εξηγούνται περιπτώσεις που "έγιναν όλα σωστά" από γιατρό και ασθενή αλλά υπήρξε μειωμένη φύτρωση;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σε κάποιες πριπτώσεις ναι σε κάποιες άλλες όχι. Πχ αν ο ασθενής έχει έντονη φιμπρίνη αυτό σημαίνει ότι θα έχει απώλεια, αν έχει αιμάτωμα επίσης. Αυτά φαίνονται αμέσως μετά την επέμβαση μέσα σε 1 εβδομάδα. Δεν υπάρχει περίπτωση να έγιναν όλα σωστά και να υπήρξε μειωμένη φύτρωση. Απλά κάτι δεν πήγε σωστά και δεν ξέρουμε ποιό είναι αυτό.

Anastasakis Hair Clinic

Κλινική αποκατάστασης τριχωτού
Σε κάποιες πριπτώσεις ναι σε κάποιες άλλες όχι. Πχ αν ο ασθενής έχει έντονη φιμπρίνη αυτό σημαίνει ότι θα έχει απώλεια, αν έχει αιμάτωμα επίσης. Αυτά φαίνονται αμέσως μετά την επέμβαση μέσα σε 1 εβδομάδα. Δεν υπάρχει περίπτωση να έγιναν όλα σωστά και να υπήρξε μειωμένη φύτρωση. Απλά κάτι δεν πήγε σωστά και δεν ξέρουμε ποιό είναι αυτό.
Φυσικα και υπαρχει!

Υπαρχουν και ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑΚΟΙ λογοι!
Ενα μικρο ποσοστο του πληθυσμου εχει ΕΓΓΕΝΗ μειωμενη φυτρωση ΟΤΙ και να κανεις.

Το οτι μπορει retrospectively να πιθανολογηθουν 4-5 μηχανισμοί χωρις ποτε να μαθουμε ποιος, ποσοι , ποσο ο καθενας και αν υπηρχαν και αλλοι 4-5 αγνωστοι, δεν σημαινει τιποτα. (και φυσικα δεν σημαινει πως δεν συνεχιζουμε να ψαχνουμε!!!)

Ναι, ΔΕΝ ειναι η "καταρα η κακη" που δεν φυτρωσαν ή μαγεια!
Σιγουρα υπάρχει παθοφυσιολογικος μηχανισμός
Οταν ομως:
  • Δεν τον ξερεις
  • Δεν ξερεις ποιος απο όλους
  • Δεν ξερεις ποσοι
  • Δεν ξερεις πως να τον/τους προβλεψεις
  • Δεν ξερεις πως να τον/τους εξουδετερωσεις
ειναι ανουσιο να λεμε "κατι πηγε στραβα αλλα δεν ξερουμε τι".
Με αριστες διαδικασιες, το >98% θα εχει προβλεψιμο αποτελεσμα.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σωστά, αλλά μιλάμε για πολύ μικρό ποσοστό σύμφωνα με την βιβλιογραφία. Προσωπικά (αφού ρωτήθηκα για την εμπειρία μου), δεν το έχω συναντήσει μέχρι στιγμής. Πιθανότατα υπάρχει αλλά νομίζω ότι είναι δύσκολο να το ταυτοποιήσεις. Όταν λέω ότι "κάτι δεν πήγε σωστά και δεν ξέρουμε ποιό", εννοώ ότι θεωρούμε ότι πήγαν σωστά και κάτι μας ξέφυγε, δεν το πήραμε χαμπάρι, αυτό εννοώ.

Τελευταία επεξεργασία:

Anastasakis Hair Clinic

Κλινική αποκατάστασης τριχωτού
Σωστά, αλλά μιλάμε για πολύ μικρό ποσοστό σύμφωνα με την βιβλιογραφία. Προσωπικά (αφού ρωτήθηκα για την εμπειρία μου), δεν το έχω συναντήσει μέχρι στιγμής. Πιθανότατα υπάρχει αλλά νομίζω ότι είναι δύσκολο να το ταυτοποιήσεις. Όταν λέω ότι "κάτι δεν πήγε σωστά και δεν ξέρουμε ποιό", εννοώ ότι θεωρούμε ότι πήγαν σωστά και κάτι μας ξέφυγε, δεν το πήραμε χαμπάρι, αυτό εννοώ.
Οντως, απο την εμπειρια μου ειναι μικρο ποσοστο.

Σε καποιους, ΟΤΙ και να κανεις, το ποσοστο επιβιωσης ειναι <60%.
Και πιστεψε με, τοσο θα ειναι και στον καλυτερο ιατρο του πλανητη, αν υπηρχε χρυσο μετάλιο.
π.χ. ΟΤΙ και να κανεις, το μοσχευμα το βγαζει "βιαια" απο το δερμα.
ΔΕΝ αλλαζει αυτο

Παλαιοτερα λεγονταν Factor X, αλλα ηταν μια σουπα πολλων παραμετρων που ταυτοποιηθηκαν σχεδον ολες.
Οι καλυτεροι τις μειωσαν οσο γινεται και απογειωσαν τα αποτελεσματα σε σχεση με το παρελθον.

Με τα χροναι ισως ταυτοποιησουμε και άλλες.
π.χ. οι εμπειροι στο στριπ ξερουν ποια δερματα θα κανουν λεπη ουλη και ποια οχι.
Ποια θα κλεισουν ευκολα και ποια οχι
Ποια χρειαζονται εσωτερικο ραμμα και ποια οχι.
Αυτα δεν τα βρισκεις σχεδον σε κανενα βιβλιο

tetris88

New Member
Φίλε ,τι εννοείς με αυτό το..μπορεί να καλύψει μεγάλα nw με λίγα grafts?εδώ Ελλάδα ειδικά,αυτό γίνεται από όλους ως βάση.απλωνουν τραχανά σε όλο το κεφάλι που λέμε .με πυκνότητα ανθυπομετρια και άπλωμα των grafts μιλάμε για την συντριπτική πλειοψηφία των κλινικών .
Άλλο να βάλεις λίγα grafts και να έχεις ένα αραιό αποτέλεσμα και άλλο να βάζεις λίγα grafts και να έχεις ένα καλό και πυκνό. Αυτό το ειπα γιατί στα 23 δεν πιστεύω να είναι σωστό να εξαντλήσω όλη την δότρια μην γνωριζόταν πως θα εξελιχθεί η όλη φάση.

aeratos28

Just aeratos
Στα 23 καλό είναι να μην μπεις για επέμβαση αρχικά..αλλά αν μπεις με πασαλειματα,δεν λύνεις το θέμα ..ημίμετρα είναι αυτά..
Άλλο να βάλεις λίγα grafts και να έχεις ένα αραιό αποτέλεσμα και άλλο να βάζεις λίγα grafts και να έχεις ένα καλό και πυκνό. Αυτό το ειπα γιατί στα 23 δεν πιστεύω να είναι σωστό να εξαντλήσω όλη την δότρια μην γνωριζόταν πως θα εξελιχθεί η όλη φάση.

tetris88

New Member
Επειδή όλο αυτό το πανηγυρακι με τις παρουσιάσεις ανεξάρτητες και μη της κλινικής έχει κουράσει, εγώ θα προτείνω το εξής:
Να μην σχολιάσει ποτέ κανείς ξανά (θετικά ή αρνητικά) κανένα αποτέλεσμα της κλινικής ακόμα και τα ανεξάρτητα. Να είναι δηλαδή το πολύ μία σελίδα, την βλέπει κάποιος και βγάζει τα συμπεράσματα του. Οποίος θέλει να ρωτήσει κάτι ας το κάνει με pm στο μέλος που ανέβασε ή στον γιατρό…. :p :p :p :p :p

Αν θέλει κάτι παραπάνω να πληρώσει επίσκεψη στον γιατρό ώστε από κοντά να ενημερωθεί για τα πάντα…εκεί δεν θα υπάρχει δικαιολογία μια και ο πελάτης μπορεί να ρωτάει ελεύθερα…ή μήπως όχι…..:p:p:p:p:p πλάκα κάνω γιατρέ μην ξεκινήσεις τις εχθροπραξίες…..

Λυπηθείτε και εμάς που θελουμε να δούμε τα νήματα χωρίς όλο αυτό το ξεκατίνιασμα…..
Αυτό ακριβώς είχα σκεφτεί και εγώ! Σε πόσα νήματα σκρολαρα για ώρες προσπαθώντας να δω το αποτέλεσμα και το πώς πήγε η φύτρωση του ανθρώπου; Και στην δικιά μου παρουσίαση έγινε ακριβώς αυτό

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

aeratos28

Just aeratos
Μα και τώρα με ημίμετρα,αραιωμένο μαλλί θα έχεις ..δεν βάζεις αυτά που χρειάζεσαι για να έχεις μαλλιά όπως πρέπει..αυτό σου λέω πως είναι λάθος η ηλικια.
Μα να περιμένω να δω τι; Να μην έχω μαλλιά στα 20 και να έχω στα 30; Κάτι έπρεπε να κάνω και η ΜΜ ήταν η μόνη επιλογή

JimKan1

Well-Known Member
Μα να περιμένω να δω τι; Να μην έχω μαλλιά στα 20 και να έχω στα 30; Κάτι έπρεπε να κάνω και η ΜΜ ήταν η μόνη επιλογή
Φιλε αυτο που θελει να σου πει ο αερατος ειναι οτι απτη στιγμη που μπηκες για μμ τοσο μικρος και εχεις τοσο επιθετικη αραιωση υπαρχει παντα το ρισκο να φτασεις NW6-NW7 και να ξεμεινεις απο δοτρια, καταλαβαινω οτι σε πειραζει πολυ και ηθελες να προχωρησεις σε μμ, ολους εδω μας πειραζει αλλα εισαι ιδιαιτερη περιπτωση.
Ειπα να μην το σχολιασω στο πρωτο μου σχολιο και να ευχηθω απλα καλη επιτυχια αλλα αφου παει εκει η κουβεντα πρεπει να εκφραστω ανοιχτα.
Κατα τη γνωμη μου κανενας υπευθυνος γιατρος δεν θα εβαζε 23 χρονων παιδι για μμ ακομα και με αγωγη φινα+ντουτα.
Η τριχοπτωση ειναι τοσο επιθετικη που μπορει ακομα και σε 5 χρονια να μην εχεις καν δοτρια, αν ο γιατρος νοιαζοταν οντως για σενα και για να εχεις μακροπροθεσμα μαλλια θα σου εδινε αγωγη(φινα 1μγ τη μερα για αρχη) και θα σου ελεγε να περιμενεις μεχρι τα 25-26 να δεις πως θα παει, εδω ομως απλα σε εβαλε για μμ, σου ειπε κομπλε παιρνεις και φινα, που στην δικη σου περιπτωση ενδεχομενος ουτε η ντουτα να μην αρκει,και μετα θα σου πει ασε και 20 ποντους μαλλι καραφλοχετη να καλυπτεις την καραφλα για το βιντεο που θα βγαλω και ολα καλα.

Τελευταία επεξεργασία:

Kostas97

Well-Known Member
Εφοσον εχουν επιβεβαιωσει οτι στα χρονια της αγωγης σταθεροποιηθηκε η τριχοπτωση και ο φιλος δεν ειχε παρενεργεια φευγει απο τη μεση το να τα χασει σε 5 χρονια.
Τωρα το οτι δεν εινια το βελτιστο οκ. Το θεμα ειναι να ναι εις γνωσιν του φιλου το οποιο ρισκο οπως και οτι μπορει να χρειαστει ντουτα.

tetris88

New Member
Φιλε αυτο που θελει να σου πει ο αερατος ειναι οτι απτη στιγμη που μπηκες για μμ τοσο μικρος και εχεις τοσο επιθετικη αραιωση υπαρχει παντα το ρισκο να φτασεις NW6-NW7 και να ξεμεινεις απο δοτρια, καταλαβαινω οτι σε πειραζει πολυ και ηθελες να προχωρησεις σε μμ, ολους εδω μας πειραζει αλλα εισαι ιδιαιτερη περιπτωση.
Ειπα να μην το σχολιασω στο πρωτο μου σχολιο και να ευχηθω απλα καλη επιτυχια αλλα αφου παει εκει η κουβεντα πρεπει να εκφραστω ανοιχτα.
Κετα τη γνωμη μου κανενας υπευθυνος γιατρος δεν θα εβαζε 23 χρονων παιδι για μμ ακομα και με αγωγη φινα+ντουτα.
Η τριχοπτωση ειναι τοσο επιθετικη που μπορει ακομα και σε 5 χρονια να μην εχεις καν δοτρια, αν ο γιατροτ νοιαζοταν οντως για σενα και για να εχεις μακροπροθεσμα μαλλια θα σου εδινε αγωγη(φινα 1μγ τη μερα για αρχη) και θα σου ελεγε να περιμενεις μεχρι τα 25-26 να δεις πως θα παει, εδω ομως απλα σε εβαλε για μμ, σου ειπε κομπλε παιρνεις και φινα, που στην δικη σου περιπτωση ενδεχομενος ουτε η ντουτα να μην αρκει,και μετα θα σου πει ασε και 20 ποντους μαλλι καραφλοχετη να καλυπτεις την καραφλα για το βιντεο που θα βγαλω και ολα καλα.
Αγωγή έχει 2-3 χρόνια που παίρνω δεν μου έδωσε ο γιατρός. Κάτι έπρεπε να γίνει στα 23 και η ΜΜ ήταν η μόνη επιλογή

aeratos28

Just aeratos
Αδερφέ,σε καταλαβαίνουμε όλοι πως το βλέπεις..μην τρελενεσαι.απλα είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα η ηλικία αυτή,για τέτοια επέμβαση..αυτό λέμε.
Αγωγή έχει 2-3 χρόνια που παίρνω δεν μου έδωσε ο γιατρός. Κάτι έπρεπε να γίνει στα 23 και η ΜΜ ήταν η μόνη επιλογή

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Κετα τη γνωμη μου κανενας υπευθυνος γιατρος δεν θα εβαζε 23 χρονων παιδι για μμ ακομα και με αγωγη φινα+ντουτα.
Η τριχοπτωση ειναι τοσο επιθετικη που μπορει ακομα και σε 5 χρονια να μην εχεις καν δοτρια, αν ο γιατροτ νοιαζοταν οντως για σενα και για να εχεις μακροπροθεσμα μαλλια θα σου εδινε αγωγη(φινα 1μγ τη μερα για αρχη) και θα σου ελεγε να περιμενεις μεχρι τα 25-26 να δεις πως θα παει, εδω ομως απλα σε εβαλε για μμ, σου ειπε κομπλε παιρνεις και φινα, που στην δικη σου περιπτωση ενδεχομενος ουτε η ντουτα να μην αρκει,και μετα θα σου πει ασε και 20 ποντους μαλλι καραφλοχετη να καλυπτεις την καραφλα για το βιντεο που θα βγαλω και ολα καλα.

Η ηλικία είναι εως και αδιάφορη αν έχει σταθεροποιηθεί με αγωγή η ΑΑ. Η λέξη κλειδί είναι "σταθεροποιηθεί". Αυτό σημαίνει ψάξιμο 1-2 χρόνια με φίνα/ντουτα, φώτο μετρήσεις και μετά μμ. Το ότι παίρνω σκέτα φίνα δεν λέει κάτι, πρέπει να μετρήσεις το αποτέλεσμα της.

JimKan1

Well-Known Member
Ναι αυτο λεω, ειπε παιρνεις φινα ολα κομπλε, ενω δεν ειναι ετσι, δεν ειπα οτι σου εδωσε αυτος.
Κατα την αποψη μου επρεπε να περιμενεις, αλλα δικη σου επιλογη ειναι και ελπιζω να μεινεις ευχαριστημενος.

JimKan1

Well-Known Member
Εφοσον εχουν επιβεβαιωσει οτι στα χρονια της αγωγης σταθεροποιηθηκε η τριχοπτωση και ο φιλος δεν ειχε παρενεργεια φευγει απο τη μεση το να τα χασει σε 5 χρονια.
Τωρα το οτι δεν εινια το βελτιστο οκ. Το θεμα ειναι να ναι εις γνωσιν του φιλου το οποιο ρισκο οπως και οτι μπορει να χρειαστει ντουτα.

Το οτι εχει σταθεροποιηθει για 5 χρονια δεν σημαινει οτι στα 6 δεν μπορει να ξεκινησει να χανει εδαφος και μαλιστα γρηγορα, η τριχοπτωση του ειναι τοσο επιθετικη που η μμ ειναι απαγορευτικη, δεν ειναι μια απλα περιπτωση που λες παιρνω φινα, σταθεροποιουμαι και μπαινω.

tetris88

New Member
Η ηλικία είναι εως και αδιάφορη αν έχει σταθεροποιηθεί με αγωγή η ΑΑ. Η λέξη κλειδί είναι "σταθεροποιηθεί". Αυτό σημαίνει ψάξιμο 1-2 χρόνια με φίνα/ντουτα, φώτο μετρήσεις και μετά μμ.
Ναι αυτο λεω, ειπε παιρνεις φινα ολα κομπλε, ενω δεν ειναι ετσι, δεν ειπα οτι σου εδωσε αυτος.
Κατα την αποψη μου επρεπε να περιμενεις, αλλα δικη σου επιλογη ειναι και ελπιζω να μεινεις ευχαριστημενος.
Κάτι έπρεπε να κάνω και αφού αγωγή έπαιρνα ήδη δεν είχε μείνει κάτι άλλο

Μπλουζα