Vlafo. FUE, 4158g, 09-10/01/2021

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Alex7 το σιγουρο ειναι πως με τον ‘ντορο’ που εγινε σε σενα μπηκαν ολα τα γκραφτ χθες..

Μην διαιωνίζετε μια πιθανή παρεξήγηση. Μπορεί να μην βγήκαν 4168 αλλά λιγότερα (πχ 3600). Έχει διαφορά γιατί δεν χάθηκαν graft.

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
εγω εχω μελετησει τις φωτος σου και προσπαθω να κατανοησω αυτα που λες αλλα δεν μπορω να κτλ πως μπορεις να μετρησεις ποσα μπορει να υπαρχουν σε καποιες περιοχες με κακαδια..επισης λεω εγω τωρα...δικια μου υποθεση... οτι πιθανον αν ας πουμε ειναι 1500 μαμα να θεωρησε 500 υγιη και να μην τα ακουμπησε... και τα υπολοιπα που ειδε αδυναμα δεν τα υπολογισε?...δλδ η περιοχη που εχεις μαρκαρει εσυ ας πουμε να ειναι ακριβως αυτο...
ϋγ. ο vlafo υποθετω θα μιλησει αργα η γρηγορα μαζι του και λογικα καποια στιγμη θα μας μιλησει και εδω ....εγω να σου πω ηδη αισθανθηκα ασχημα που μπηκα στην διαδικασια να τον κανω να απολογηθει και ουσιαστικα μου απαντησε με το ζορι και δεν θα το ξανα κανω αυτο....μεχρι και που το μετανιωσα....κ ας εγινε για χαρη της ενημερωσης.....δεν εχει αποδειξει κατι σε κανεναν ουτε να απολογηθει...ειδικα σε εμας που καθομαστε και παρλαρουμε βλεποντας φωτος και διαβαζοντας διαφορα απο λιγο εως πολυ....εγω αυτα ου ακουσα πειστικα...και συνηδιτοποιησα επισης κατι που το ειχα ξεχασει προς στιγμην ποσο διαφορα εχει το να λες κατι χωρις να εχεις μπει στην μαχη οσο και γνωστης να εισαι με αυτον που ειναι στην μαχη....καλο θα ηταν απλα να δουμε το ταμειο....

Δεν μετράω τα κακάδια αλλά το αποτύπωμα του punch σε περιοχές που είναι εμφανές. Τα περί μάχης και κλινικής εμπειρίας τα δέχομαι αλλά όχι για αυτά τα θέματα που μπορώ να αντιληφθώ άνετα και ειδικά όταν είναι τόσο προφανή. Σου επαναλαμβάνω δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης απλά ένα νούμερο είναι λάθος και πιθανότατα για αθώο λόγο.

Giorgos-3

Well-Known Member
Γιώργο μου δεν υπάρχει λόγος να επιμένεις τόσο πολύ. Το να προσπαθούμε να καλύψουμε ένα πιθανό απλό αριθμητικό λάθος που έκανε η κοπελιά στην καταμέτρηση ή στις αθροίσεις και ένα νούμερο π.χ 3500-3600 το έβγαλε 4168 με υπερβολές κάνει τα πράγματα χειρότερα. Στο κάτω κάτω δεν έγινε και τίποτα αν έγινε λάθος και βγήκαν 3500 και μπήκαν 3500. Λεφτά παραπάνω δεν δόθηκαν, τα graft μπήκαν σωστά, οι πυκνότητες είναι καλές προς τι όλη αυτή η αναστάτωση? Η ευθύτητα είναι καλύτερη από το αρχίζουμε να κάνουμε παρανοϊκές συζητήσεις.
Ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα πως δημιουργούνται οι εντυπώσεις όμως και οι αδικίες...έκανες κάτι που δεν έχεις ξανά κάνει ούτε καν με τον Άλντο ....καλώς η κακώς μέχρι ενός σημείου όσο σχολαστική και να ήταν η μέτρηση σου παραδέχτηκες και κάποιες λάθος εκτιμήσεις ....το θέμα δεν είναι αυτό όμως ...αλλά ότι κάνοντας εσύ την προσπάθεια να βγάλεις από την μια ξυγκι βρίσκουν πάτημα κάποιοι να πουν "στα λεγα" "το ξερά" και άντε τώρα εσύ να αποδείξεις στο νέο μέλος που θα μπει Ποιος είναι ποιος και πόσο αξία έχει ο κάθε γιατρός....

kharmacoma

Well-Known Member
Ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα πως δημιουργούνται οι εντυπώσεις όμως και οι αδικίες...έκανες κάτι που δεν έχεις ξανά κάνει ούτε καν με τον Άλντο ....καλώς η κακώς μέχρι ενός σημείου όσο σχολαστική και να ήταν η μέτρηση σου παραδέχτηκες και κάποιες λάθος εκτιμήσεις ....το θέμα δεν είναι αυτό όμως ...αλλά ότι κάνοντας εσύ την προσπάθεια να βγάλεις από την μια ξυγκι βρίσκουν πάτημα κάποιοι να πουν "στα λεγα" "το ξερά" και άντε τώρα εσύ να αποδείξεις στο νέο μέλος που θα μπει Ποιος είναι ποιος και πόσο αξία έχει ο κάθε γιατρός....

Aυτό Γιώργο θα το αποδειξει ο Γιατρός με τις μετέπειτα δουλειές του και με τα αποτελέσμά του, όχι εσύ και εγώ. Εγω πάντως 6-7 στο Σωτήρη θα πάω, δεν έχω αλλάξει γνώμη.

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού

Δεν έχουμε αδικήσει κανέναν Γιώργο. Αν εννοείς ότι γίνεται κακό μαρκετινγκ λόγω κάποιου λάθους μπορεί. Αυτό όμως είναι αναπόφευκτο. Σκοπός του φόρουμ δεν είναι να φροντίζει το μαρκετινγκ των κλινικών αλλά να κριτικάρει και να ζητάει και συγγνώμη αν έχει κάνει λάθος. Όλοι οι άνθρωποι κάνουν κάποια λάθη. Αυτό δεν τους κάνει αυτόματα κακές επιλογές. Εδώ (μάλλον) έχει γίνει και το πιο ανώδυνο που δεν επηρεάζει την ικανότητα του γιατρού. Πιθανώς μόνο το γεγονός ότι χρειάζεται καλύτερη οργάνωση στο υποστηρικτικό κομμάτι για να μην γίνονται τέτοια λάθη μετρήσεων. Επειδή είπες κάτι για τον Aldo να σου αναφέρω ότι δεν έκανα υπερανάλυση εκεί γιατί τα νούμερα του Aldo συμβάδιζαν χονδρικά με αυτά που μέτραγα. Εδώ έγινε γιατί δεν βγαίνουν τα νούμερα, για κανέναν άλλο λόγο.

Θα το ξαναγράψω ΞΑΝΑ γιατί πολλοί δεν το καταλαβαίνουν. ΟΛΕΣ οι κλινικές όταν εξάγουν graft κάνουν το εξής:

O γιατρός ανοίγει τρύπες. Αρχίζει και τα εξάγει. Τα μαζεύει όλα μαζί και μετά τα δίνει στους βοηθούς. Αυτοί τα εξετάζουν και αν είναι άχρηστα εντελώς (Total transected) τα πετάνε και ΔΕΝ τα καταγράφουν, είναι σαν να μην υπάρχουν. Αν είναι υγιή ή μερικώς υγιή (Partial transected) τα ταξινομούν με βάση τις τριχοθυλακιακές μονάδες που είναι υγιείς (πχ ενα 3τριχο που έχει μόνο 1 μονάδα σωστή θα γραφτεί σαν μονότριχο). ΌΛΑ όσα καταγράφονται μπαίνουν. Άρα αν δηλώσει η κλινική με ανάλυση σε 1,2,3,4τριχα 4168g σημαίνει ότι έγιναν τρύπες 4168 + ποσοστό total transection. Αν δηλαδή το transection είναι 5% έγιναν 4376 τρύπες και βγήκαν 4178 ωφέλιμα προς τοποθέτηση graft. Οι τρύπες ΔΕΝ μετριώνται. Ελπίζω να έγινε κατανοητό σε όλους.

Τελευταία επεξεργασία:

alex7

Well-Known Member
Alex7 το σιγουρο ειναι πως με τον ‘ντορο’ που εγινε σε σενα μπηκαν ολα τα γκραφτ χθες..
Ναι όπως τα λες .Ο Σωτήρης ήθελε να κάτσουμε να τα μετρήσουμε μαζί τα 4400 grafts που έβαλε και του είπα ότι τον πιστεύω .Αν τελικά ανεβάσω φωτό θα πάθετε πλάκα

Kostas97

Well-Known Member
Συμφορουμιτες χαλαρα. Προσπαθειτε να φτιαξετε την εικονα ενος γιατρου που υποτιθεται οτι χαλασε ενω δεν ειναι ετσι.Το φορουμ ειναι για να βλεπει απο αποσταση τα περιστατικα ως αντικειμενικος κριτης.
Τωρα εσεις μπορει να ειστε ερωτευμενοι με τον συγκεκριμενο γιατρο και απολυτα ευχαριστημενοι νομιζω πως οσο συνεχιζει αυτη η κουβεντα χανει το νοημα της και προσπαθουμε να πουμε τι ηθικος ειναι ο"Σωτηρης", που δεν αμφιβαλλω αλλα ουτε ο ιδιος να ησασταν :D

alex7

Well-Known Member
Για το κεφάλι του Alex είναι το min, είναι μεγάλο NW αν θυμάμαι καλά από το consultation με τον Lorenzo.
Έτσι ακριβώς .Ο Lorenzo μου είπε 6000 grafts σε 3 χειρουργια .Είμαι NW5 .Αν τα καταφέρω με τον Σωτήρη θα ξεμπέρδεψε σε 2 χειρουργεία

makis25

Well-Known Member
Ναι όπως τα λες .Ο Σωτήρης ήθελε να κάτσουμε να τα μετρήσουμε μαζί τα 4400 grafts που έβαλε και του είπα ότι τον πιστεύω .Αν τελικά ανεβάσω φωτό θα πάθετε πλάκα
alex αν μπορεσεις οταν εχεις διαθεση ανεβασε γιατι θα ηθελα να παθω πλακα οντως. Δε το λεω ειρωνικα . Σοβαρα το λεω .

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

felaini

Active Member
Alex7 5αρης ησουνα; Ρε θηριο εσυ που ειχες ερθει με τον στριπαρ κ τα λεγαμε στον consult στον λορεντζο εισαι;; Με 4400 θα τουμπανιασεις παντως.. ..ενας γνωστος μου εκανε στον τυρκαλα Κ παει Πολυ καλα στο 6αμηνο.. παιζει επιθετικα ο τυρκαλας... τον πιεζω να γραφτει κ να παρουσιασει.... .Δε θελει με τιποτα ομως..προσπαθω να τον πεισω..

alex7

Well-Known Member
Alex7 5αρης ησουνα; Ρε θηριο εσυ που ειχες ερθει με τον στριπαρ κ τα λεγαμε στον consult στον λορεντζο εισαι;; Με 4400 θα τουμπανιασεις παντως.. ..ενας γνωστος μου εκανε στον τυρκαλα Κ παει Πολυ καλα στο 6αμηνο.. παιζει επιθετικα ο τυρκαλας... τον πιεζω να γραφτει κ να παρουσιασει.... .Δε θελει με τιποτα ομως..προσπαθω να τον πεισω..
Όχι δεν είμαι αυτός που νομίζεις .Μόνο με τον Cvial μίλησα .Ελπίζω να τα καταφέρω .Ο Γιατρός αναλαμβάνει δύσκολα περιστατικά σα το δικό μου και είναι πολύ επιθετικός .Ελπίζω να τα καταφέρουμε όλοι .Στο ίδιο καζάνι βράζουμε

Ronaldo

Well-Known Member
Συμφορουμιτες χαλαρα. Προσπαθειτε να φτιαξετε την εικονα ενος γιατρου που υποτιθεται οτι χαλασε ενω δεν ειναι ετσι.Το φορουμ ειναι για να βλεπει απο αποσταση τα περιστατικα ως αντικειμενικος κριτης.
Τωρα εσεις μπορει να ειστε ερωτευμενοι με τον συγκεκριμενο γιατρο και απολυτα ευχαριστημενοι νομιζω πως οσο συνεχιζει αυτη η κουβεντα χανει το νοημα της και προσπαθουμε να πουμε τι ηθικος ειναι ο"Σωτηρης", που δεν αμφιβαλλω αλλα ουτε ο ιδιος να ησασταν :D
Το θέμα είναι ότι αυτό που έχει γίνει εδώ, δεν έχει ξαναγίνει σε άλλο νήμα. Σε άλλα περιστατικά ελληνικών κλινικών, δεν παίρνει θέση η διαχείριση ή πολλές φορές δικαιολογεί κιόλας την στάση της κλινικής, ενώ εδώ βλέπουμε λες και υπάρχει μια "εμμονή" με την κλινική του Κ. Τυρκαλά καλώς ή κακώς. Και μέσα από αυτό βρίσκουν πατήματα να κατηγορίσουν όσοι έψαχναν αφορμή από πριν. Οπότε όταν δεν υπάρχει ισάξια αντιμετώπιση όλων των περιστατικών δημιουργούνται λαθνασμένες εντυπώσεις στο κοινό, ειδικά όταν στις υπεραναλύσεις που γίνονται σε συγκεκριμένα περιστατικα υπάρχουν υποθέσεις που εμπεριέχουν σφάλματα.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Το θέμα είναι ότι αυτό που έχει γίνει εδώ, δεν έχει ξαναγίνει σε άλλο νήμα. Σε άλλα περιστατικά ελληνικών κλινικών, δεν παίρνει θέση η διαχείριση ή πολλές φορές δικαιολογεί κιόλας την στάση της κλινικής, ενώ εδώ βλέπουμε λες και υπάρχει μια "εμμονή" με την κλινική του Κ. Τυρκαλά καλώς ή κακώς. Και μέσα από αυτό βρίσκουν πατήματα να κατηγορίσουν όσοι έψαχναν αφορμή από πριν. Οπότε όταν δεν υπάρχει ισάξια αντιμετώπιση όλων των περιστατικών δημιουργούνται λαθνασμένες εντυπώσεις στο κοινό, ειδικά όταν στις υπεραναλύσεις που γίνονται σε συγκεκριμένα περιστατικα υπάρχουν υποθέσεις που εμπεριέχουν σφάλματα.

Είσαι στην ίδια κατηγορία με το μέλος που απευθύνεσαι. Είναι κρίμα τέτοιοι οπαδισμοί να μην βλέπουν τα γεγονότα ως έχουν αλλά να προσπαθούν απλά να δικαιολογήσουν την ομάδα τους.

Giorgos-3

Well-Known Member
Είσαι στην ίδια κατηγορία με το μέλος που απευθύνεσαι. Είναι κρίμα τέτοιοι οπαδισμοί να μην βλέπουν τα γεγονότα ως έχουν αλλά να προσπαθούν απλά να δικαιολογήσουν την ομάδα τους.
Τεσπα για να το κλείσουμε το θέμα γιατί πραγματικά δεν έχει καμία μα καμία αξία να το ξεχειλωνουμε κ άλλο θα πω με μια πρόταση αυτό που προσπαθώ να πω σε τόσα πόστ....
ο τυρκαλας είναι ένας άνθρωπος πρώτα και μετά γιατρός που αν έκανε μλκ θα το έλεγε όχι σε μένα ...στον ασθενή του πρώτα απ' όλα ..."φίλε μου λες 4000 αλλά δεν γίνεται πάνω από 3500" "vlafo έκανα μλκ σου έβγαλα 1000 παραπάνω τι να τα κάνω ; Να τα βάλω κατάψυξη να τα δώσω στον Γιώργο τον Οκτώβριο η να στα κάνω πακέτο για το σπίτι;" (Αστειεύομαι...).....
δεν ειναι τεσπά άνθρωπος που θα κρυφτεί και αναγνωρίζει τα λάθη για αυτό και έχει συνεχή εξέλιξη...μα είδατε και εσείς πως ας πούμε έκανε ένα κολπακι με τα μονοτριχα που δεν ξέρατε και δεν σκεφτήκατε για παράδειγμα....αυτό είναι ταλέντο....
αυτά τώρα που λέω αν δεν τον γνωρίσετε δεν μπορείτε να τα δείτε αλλά σίγουρα όσοι τον έχουν εμπιστευτεί κτλ τι λέω τώρα ....

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Τεσπα για να το κλείσουμε το θέμα γιατί πραγματικά δεν έχει καμία μα καμία αξία να το ξεχειλωνουμε κ άλλο θα πω με μια πρόταση αυτό που προσπαθώ να πω σε τόσα πόστ....
ο τυρκαλας είναι ένας άνθρωπος πρώτα και μετά γιατρός που αν έκανε μλκ θα το έλεγε όχι σε μένα ...στον ασθενή του πρώτα απ' όλα ..."φίλε μου λες 4000 αλλά δεν γίνεται πάνω από 3500" "vlafo έκανα μλκ σου έβγαλα 1000 παραπάνω τι να τα κάνω ; Να τα βάλω κατάψυξη να τα δώσω στον Γιώργο τον Οκτώβριο η να στα κάνω πακέτο για το σπίτι;" (Αστειεύομαι...).....
δεν ειναι τεσπά άνθρωπος που θα κρυφτεί και αναγνωρίζει τα λάθη για αυτό και έχει συνεχή εξέλιξη...μα είδατε και εσείς πως ας πούμε έκανε ένα κολπακι με τα μονοτριχα που δεν ξέρατε και δεν σκεφτήκατε για παράδειγμα....αυτό είναι ταλέντο....
αυτά τώρα που λέω αν δεν τον γνωρίσετε δεν μπορείτε να τα δείτε αλλά σίγουρα όσοι τον έχουν εμπιστευτεί κτλ τι λέω τώρα ....

Γιώργο, δεν θέλω να το συνεχίσω γιατί γράφω τα ίδια και τα ίδια αλλά δεν είναι κολπάκι, ούτε ταλέντο να βάζεις ένα σακατεμένο 3τριχο στην φάτσα της hairline ενώ μπορείς να βάλεις ένα λεπτό καλό 1τριχο. Δικαιολογία που ευσταθεί βεβαίως είναι. Απλά δεν πήγε το μυαλό μας γιατί δεν συνηθίζεται να γίνεται. Αυτό το σακατεμένο 3τριχο το βάζεις στα πρώτα χιλιοστά της hairline, εκεί είναι η θέση του δεύτερη, τρίτη σειρά. Αν το έκανε σε μένα δεν θα συμφωνούσα. Επίσης μην πέφτεις και εσύ στην παγίδα ότι σου έβγαλα 1000 παραπάνω τι να τα κάνω, μπορεί απλά να μην του έβγαλε παραπάνω και να έκανε λάθος η βοηθός που τα μέτραγε. Δεν έχω απαίτηση να μετράει ο γιατρός τα graft.

Τελευταία επεξεργασία:

Kostas97

Well-Known Member
Εγω για αυτο ανεφερα πως ο Γιατρος στην πραγματικοτητα δεν εκτιθεται απλα ετυχε του συγκεκριμενου η ΜΜ να εχει μεγαλυτερη αναλυση λογω Vlafo. Στο μελλον αν ενα αλλο μελος αποφασισει(μακαρι), ισως γινει αντιστοιχη αναλυση σε καποιον αλλο γιατρο, αυτο για ολους μας καλο θα κανει καθως και οι γιατροι θα γνωριζουν οτι κρινονται απο κριτες που δεν μενουν επιφανειακα, αρα θα βελτιωνονται και θα δινουν το καλυτερο τους εαυτο.
Αν κατι μπορει να προκαλεσει κακο ειναι να περνει ο καθενας τη θεση μιας κλινικης και την ονοματιζει a priori ως φοβερη και μονο αυτη υπαρχει.

vlafo

Well-Known Member
O γιατρός πουθενά δεν εκτέθηκε & εκτίθεται, απλά έπεσε σε μια σπάνια περίπτωση (όπως του είχα πει άλλωστε),να έχει απέναντι του έναν ασθενή που έχει τρέλλα με τα νούμερα και τις αναλύσεις που για τον περισσότερο κόσμο είναι βαρετά και να προσπαθεί να αναλύσει εξονυχιστικά κάθε μικρή λεπτομέρεια.
Με λίγα λόγια το ξεσκίσαμε το νήμα με τον moderator και αυτό είχε σαν συνέπεια να δημιουργηθούν και διάφορες παρερμηνείες.
Φυσικά αυτό το βρίσκω εξαιρετικά απίθανο να το συναντήσουμε στο μέλλον πάλι(ποτέ μη λές ποτέ) αλλά τουλάχιστον έκανα την αρχή που είναι πάντα το "ήμισι του παντός".,,
Όσον αφορά την όλη κατάταξη αναφορικά με τις κλινικές,όλοι έχουνε συν & πλην και σίγουρα δεν είναι όλες ίσα και όμοια,ούτε αντίστοιχα οι γιατροί με ότι αυτό συνεπάγεται,αλλά σκοπός είναι να μπορείς να αξιολογήσεις επαρκώς τι προσφέρει η κάθε μια και να επιλέξεις αντιστοίχως αυτόν που θεωρείς ότι έχει τα λιγότερα αρνητικά και κατά φθίνουσα σειρά βαρύτητας.
Η μικροεπεξεργασία και το φιλτράρισμα που έκανα,σε καμία περίπτωση δεν είναι πανάκεια και απαραίτητη,αλλά ένας δρόμος που δείχνει πως μπορούμε με λίγα και απλά πράγματα βασικών αρχών-γνώσεων μμ να πάρουμε αυτό που πραγματικά επιθυμούμε.
Έτσι και οι κλινικές θα εχουν αντιστοίχως ενα υψηλό επίπεδο ασθενών,(πράγμα που σε καμία των περιπτώσεων δεν ισχύει σήμερα)με ένα ελάχιστο επίπεδο απαιτήσεων που θα τις ωθήσει και αυτές να βελτιωθούν.

Xristoforaz

Well-Known Member
Δεν ήθελα να το πω ακόμα αλλά επειδή το ανέφερες. Μέχρι στιγμής 2 συστημικά αρνητικά έχω να προσάψω (τα χαμένα graft δεν τα θεωρώ συστημικά). Τα είπα και στον Vlafo.

1. To punch 1.0 και 4168g (ή εν πάσει περιπτώση για μεγάλο αριθμό graft). H καταπόνηση της δότριας είναι τρομακτική. Για μικρό αριθμό graft (αλα DHI) πάλι δεν είναι σωστό αλλά η επιβάρυνση είναι σαφώς μικρότερη. Πρέπει απαραίτητα να βάλει πλαφόν το 0.9, είναι must.

2. Είναι αδύνατον να διαχειριστείς αποτελεσματικά τόσο μεγάλες συνεδρίες με μόνο ΜΙΑ νοσοκόμα για shorting και όλα τα αλλα. 2000g την ημέρα είναι τεράστιος αριθμός. Και λάθη θα γίνουν και κούραση μεγάλη θα υπάρξει με αποτέλεσμα κάποια πράγματα να μην γίνουν σωστα. Ειδικά όταν δουλεύεις μέχρι και 6 ημέρες την εβδομάδα. Είναι απαραίτητο να προσθέσει τουλάχιστον μια νοσοκόμα στο team. Ο Λορενζο πάντα είχε 2 και έναν που βγάζει ή βάζει. Ούτε Barcelona χρειάζεται αλλά ούτε και Messi σκέτος, υπάρχει και η μέση οδος
κι ο dr Παπανικολαου εργαζεται μοναχα με μια βοηθο...αποφοιτος της σχολης DHI και αυτος...οπως ο dr Τυρκαλας
τυχαιο? μπορει ναι, μπορει και οχι!

Μπλουζα