Vlafo. FUE, 4158g, 09-10/01/2021

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Νομος Cvial φαντάζομαι μπορεί να είναι στις κλινικες των 2,5 και 3 ευρώ το graft που σημαίνει εαν εξαχθούν πχ 4000 grafts και αν υποθέσουμε ότι υπαρχει ένα transaction πχ 7% σημαίνει ότι μπήκαν 3720 grafts οποτε εαν πλήρωσες πχ 4000x2,50= 10000 και μπήκαν 3720 η τελική τιμη ανα graft είναι 10000/3720=2,69.
Τώρα αντίστοιχα στην κλινική που χρεώνει 4000 το κοστος θα πάει 4000/3720=1,075 ανα graft.
Δε λέω ότι γίνεται (αλλά ακόμη και ΕΑΝ γινόταν) με ενοχλεί να λεμε ότι αυτος με τα 2,5 (που φυσικα και σε αυτόν δεν ξέρουμε αν στο τελος τελος χρεώνει τα total transacted grafts) μας κάνει σκόντο και είναι κυριος ενώ αυτος με το 1,075 μας σκίζει κιόλας, μην τρελαθούμε κιόλας.
Για τα αποτελέσματα του γιατρού δε θα πω κάτι παραπάνω γιατί ο καθένας κρίνει με βάση τα δικά του κριτήρια, ομως στα 16 χρονια που ασχολούμε με μμ από τη θρυλική laser line clinic μέχρι σημερα πρώτη φορά βλεπω τέτοια υψηλή ποιότητα υπηρεσιών σε τόσο πολυ χαμηλή τιμη, προσωπικά το εχω ξαναπεί τη χρέωση τη θεωρώ σχεδον νεκρό σημείο επιχείρησης για την Ελληνική αγορά και με ενοχλεί να βλεπω αυτή την επιθετικότητα απέναντι του.

Δεν κατάλαβες Vagosx τι είπα. Όταν λέω ότι το total transection ΔΕΝ μετριέται προφανώς και ΔΕΝ πληρώνεται. Αν πας σε μια κλινική και σου ανοίξουν 3000 τρύπες αλλά τελικά σου βγάλουν 2500g και πετάξουν 500 σαν total transected τελικά θα πληρώσεις 2500g δηλαδή ακριβώς αυτά που σου έβγαλαν και έβαλαν. Ότι μετριέται και κατηγοριοποιείται μπαίνει και χρεώνεται. Αυτό είναι νόμος. Άρα δεν τίθεται θέμα φθηνής και ακριβής κλινικής. Αυτό που χάνεις είναι graft από την δότρια που θα τα χρειαστείς στο μέλλον όχι χρήματα (αν και δεν είναι σίγουρο ότι τα χάνεις, μπορεί να ξαναφυτρώσουν).

Από μέρους μου δεν υπάρχει καμία επιθετικότητα, απλά ανταλλαγή απόψεων για να βρω μια άκρη και να πάρω κάποιες εξηγήσεις. Όταν αυτά που ακούω δεν με πείθουν έχω δικαίωμα να επιμένω και να λέω τις αντιρρήσεις μου. Από την άλλη με ενοχλεί και εμένα να μην γίνεται κριτική και να προσπαθούμε να περάσουμε κάποια πράγματα στο ντούκου επειδή ένας γιατρός έχει χαμηλή τιμή και προσφέρει καλές υπηρεσίες. Αυτό δεν δίνει άφεση αμαρτιών.

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Giorgos-3

Well-Known Member
Δεν κατάλαβες Vagosx τι είπα. Όταν λέω ότι το total transection ΔΕΝ μετριέται προφανώς και ΔΕΝ πληρώνεται. Αν πας σε μια κλινική και σου ανοίξουν 3000 τρύπες αλλά τελικά σου βγάλουν 2500g και πετάξουν 500 σαν total transected τελικά θα πληρώσεις 2500g δηλαδή ακριβώς αυτά που σου έβγαλαν και έβαλαν. Αυτό είναι νόμος. Άρα δεν τίθεται θέμα φθηνής και ακριβής κλινικής. Αυτό που χάνεις είναι graft από την δότρια που θα τα χρειαστείς στο μέλλον όχι χρήματα.

Από μέρους μου δεν υπάρχει καμμία επιθετικότητα, απλά ανταλλαγή απόψεων για να βρω μια άκρη και να πάρω κάποιες εξηγήσεις. Όταν αυτά που ακούω δεν με πείθουν έχω δικαίωμα να επιμένω και να λέω τις αντιρρήσεις μου. Από την άλλη με ενοχλεί και εμένα να μην γίνεται κριτική και να προσπαθούμε να περάσουμε κάποια πράγματα στο ντούκου επειδή ένας γιατρός έχει χαμηλή τιμή και προσφέρει καλές υπηρεσίες. Αυτό δεν δίνει άφεση αμαρτιών.
για να μην κολλησει η βελονα θα ταν μια καλη ιδεα και πρωτοβουλια να δειξεις και συζητησεις με λορετζο κατι που μονο εσυ μπορεις να κανεις ...και αυτος αν εχει την διαθεση και χρονο φυσικα να πει την αποψη του....

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Είναι δυνατόν να λες "είπε την γνώμη του είπα την γνώμη μου που την τεκμηρίωσα με φωτός"; Δλδ ο γιατρός την γνώμη του είπε ; Δεν σε πείθει που πήγαν τα 1000 ; Δεκτό .... Το ότι σου λέει εσύ δεν μπορείς να μετρήσεις σωστά την 11η μέρα αλλά αμέσως μετά και αν γιατί καμιά φορά κ εκείνη την στιγμή που τοποθετείς χάνεται μετά το "κρεατακι" και δυσκολεύουν τα πράγματα στο μέτρημα ; για τα διπλα τριπλά μπροστά ότι εσύ από πάνω δεν μπορείς να το κρίνεις γιατί δεν ξέρεις και δεν έχεις δει τι έχει από κάτω όσο αυτός που το κάνει; Ε που να πήγαν τα 579 μόνα ; Στ αυτιά θα τα έβαζε ; Ξέρω γω....ρε παιδιά μήπως ξεπερνάμε καποια όρια μόνο και μόνο για να αποδείξουμε ότι ισχύει η άποψη μας ; άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη ....δεν ήμασταν και από πάνω και δεν κάναμε εμείς τη επέμβαση.....λέτε να πετάξε στη Τελική σε κανένα κάδο τα μοσχεύματα; Μη Τρελαθουμε...

Γίωργο δεν το έχεις καταλάβει. Ξεχνά το 1000 προς το παρόν για να μην μπερδευόμαστε. Ο Αεράτος πιο πάνω είπε οτι δεν έχουν μπει μπροστά 3500 αλλά 3000 και ότι λείπουν 300-350. Εγώ λέω ότι δεν πρέπει να λείπει ΚΑΝΕΝΑ. 4168 έβγαλες και μέτρησες/κατηγοριοποίησες, 4168 πρέπει να βάλεις. Την καραμέλα με το transected (total) την εξήγησα. Ακόμα και αν είχε, όσα και αν είχε, ΔΕΝ τα μέτρησε και προφανώς ΔΕΝ τα χρέωσε όπως κάνουν όλοι.

Από την στιγμή λοιπόν που βλέπουμε με δέκα διαφορετικούς τρόπους ότι αυτή δεν είναι τοποθέτηση 3500g μπροστά δηλαδή 57g ακόμα και αν κάποιος αμφισβητεί ότι λείπουν 1000g (δεκτό) ακόμα και 300 και 400g να λείπουν δεν πρέπει να λείπουν. Είναι σαν να έχεις έλλειμα στο ταμείο και να μην ξέρεις που πήγαν τα χρήματα. Αυτό υποδηλώνει ότι έχει γίνει κάποιο λάθος. Αν μου έλεγες ότι ναι κάναμε λάθος το μέτρημα και δεν είναι 4168 αλλά πχ 3500g το θέμα θα είχε λήξει από μέρους μου. Δεν είμαι κολλημένος με το 1000 είμαι κολλημένος με το 4168 που βγήκε, μετρήθηκε και δεν μπήκε.

Τελευταία επεξεργασία:

Giorgos-3

Well-Known Member
Γίωργο δεν το έχεις καταλάβει. Ξεχνά το 1000 προς το παρόν για να μην μπερδευόμαστε. Ο Αεράτος πιο πάνω είπε οτι δεν έχουν μπει μπροστά 3500 αλλά 3000 και ότι λείπουν 300-350. Εγώ λέω ότι δεν πρέπει να λείπει ΚΑΝΕΝΑ. 4168 έβαλες, 4168 πρέπει να βάλεις. Την καραμέλα με το transected την εξήγησα. Ακόμα και αν είχε, όσα και αν είχε, ΔΕΝ τα μέτρησε και προφανώς ΔΕΝ τα χρέωσε όπως κάνουν όλοι.

Από την στιγμή λοιπόν που βλέπουμε με δέκα διαφορετικούς τρόπους ότι αυτή δεν είναι τοποθέτηση 3500g μπροστά δηλαδή 57g ακόμα και αν κάποιος αμφισβητεί ότι λείπουν 1000g (δεκτό) ακόμα και 300 και 400g να λείπουν δεν πρέπει να λείπουν. Είναι σαν να έχεις έλλειμα στο ταμείο και να μην ξέρεις που πήγαν τα χρήματα. Αυτό υποδηλώνει ότι έχει γίνει κάποιο λάθος. Αν μου έλεγες ότι ναι κάναμε λάθος το μέτρημα και δεν είναι 4168 αλλά πχ 3500g το θέμα θα είχε λήξει από μέρους μου. Δεν είμαι κολλημένος με το 1000 είμαι κολλημένος με το 4168 που βγήκε και δεν μπήκε.
ενω κτλ απολυτα τι λες δεν μπορω να κτλ γιατι δεν δεχεσαι το οτι "πηρα παραμαζομα ολα τα μαμα και καλυψα τα παντα ολα..."αυτοματα απο μονο του λυνει την απορια... και κατα δευτερον αφου εβγαλε 4100 και το αναγνωριζεται ολοι και επισης βγηκαν και τα 580 μονα που καπου μπηκαν αυτα..και σου ειπε που μπηκαν....εκει που εσυ βλεπεις τριτριχα...γιατι δεν το δεχεσαι και δεν λες "οκ ρε παιδια...αυτο δεν μπορουσα να το φανταστω και ουτε μπορω να δω απο κατω..?"κακο ειναι δλδ να παραδεχτεις μια λαθος εκτιμηση? επισης σου λεει πιο καλη εκτιμηση κανεις αμεσως μετα την μμ στην μετρηση παρα 11 μερες μετα...και αν.....σκεψου αυτο που σου ειπα παραπανω.....

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
ενω κτλ απολυτα τι λες δεν μπορω να κτλ γιατι δεν δεχεσαι το οτι "πηρα παραμαζομα ολα τα μαμα και καλυψα τα παντα ολα..."αυτοματα απο μονο του λυνει την απορια... και κατα δευτερον αφου εβγαλε 4100 και το αναγνωριζεται ολοι και επισης βγηκαν και τα 580 μονα που καπου μπηκαν αυτα..και σου ειπε που μπηκαν....εκει που εσυ βλεπεις τριτριχα...γιατι δεν το δεχεσαι και δεν λες "οκ ρε παιδια...αυτο δεν μπορουσα να το φανταστω και ουτε μπορω να δω απο κατω..?"κακο ειναι δλδ να παραδεχτεις μια λαθος εκτιμηση? επισης σου λεει πιο καλη εκτιμηση κανεις αμεσως μετα την μμ στην μετρηση παρα 11 μερες μετα...και αν.....σκεψου αυτο που σου ειπα παραπανω.....

Γιατί δεν το βλέπω αυτό «τα πάντα όλα» και στις φώτο μετά την τοποθέτηση αλλά και στις φωτό την 7 και 11 μέρα όπου ναι μεν μπορεί να χάνω κάποια graft που έπεσαν (εγώ είπα ότι είναι 5 στα 45 αλλά δεν είμαι και απόλυτος σε αυτό) αλλά βλέπω και πολλά μαμά απείραχτα που συνάδουν με την εικόνα της τοποθέτησης. Άρα πως θα δεχτώ αυτή την άποψη;

Τώρα αν εννοείς ότι πολλά ή όλα από τα 568 1τριχα που αναγράφονται ως μονοτριχα είναι partially transected πολυτριχα και έχουν καταγραφεί ως μονότριχα αυτό εννοείται και το δέχομαι απλά δεν το είχα ακούσει έως τώρα ( αν ήταν τόσα πολλά βέβαια έπρεπε να το ήξερε και ο Vlafo) παρά μόνο για αυτά τα 3τριχα της hairline και μάλιστα είπα ότι το δέχομαι γιατί είναι λογικό αλλά περίεργο με την έννοια ότι εκεί θα περίμενα ένα κανονικό 1τριχο.

Και για να στο αποδείξω κοίτα την εικόνα κατά την τοποθέτηση. Εκεί δεν υπάρχει περίπτωση να ισχυριστεί κάποιος ότι έχουν πέσει graft. Φαίνεται καθαρά τι έχει γίνει. Η περιοχή είναι από αυτές που είχε μαμά. Με μπλε τα νέα με κόκκινα τα παλιά. Η φώτο είναι διαθέσιμη και χωρίς τα σημαδάκια. Βλέπεις εσύ καμία ισοπέδωση μαμά? Βλέπεις τις αποστάσεις ανάμεσα στα μπλε εκεί που δεν έχει μαμά? Τεράστιες. Είναι αυτό 57g μόνο με νέα? Ούτε με σφαίρες.

Με νούμερα: μετράω σε αυτή την επιφάνεια 112g, τα 63 νέα τα 49 μαμα, ποσοστά 56% και 44% αντίστοιχα. Αν δεχτούμε ότι η τελική πυκνότητα μαμά και νέα είναι 55 όπως την μέτρησα τότε τα νέα είναι 55x56%=31g και τα μαμα 24 περίπου όπως τα μέτρησα εγώ (30). Ακόμα και 60g να είναι μαμά και νέα, τα νέα είναι κάτω από 34. Δηλαδή το σύνολο 34x40+45x31=2450. Όσο και να το τεντώσω 3500g δεν θα γίνουν. Μπορεί να γίνουν 2600, 2800, 3000 που λέει ο Αεράτος αλλά μέχρι εκεί. Αρά λείπουν πολλά. Θα σε συμβούλευα να του πεις να ψαχτεί με την μέτρηση της εξαγωγής, εκεί μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος.

density.jpg

Τελευταία επεξεργασία:

tol

Well-Known Member
γιατι δεν δεχεσαι το οτι "πηρα παραμαζομα ολα τα μαμα και καλυψα τα παντα ολα..."αυτοματα απο μονο του λυνει την απορια

Αν και εγραψα χθες οτι κανω το τελευταιο σχολιο, δεν μπορω να διαβαζω τον Γιωργο και τον καθε Γιωργο που ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ του γιατρου.

Ναι, καλα διαβασατε. Ο Γιωργος και καποιοι αλλοι νομιζουν οτι υπερασπιζονται τον γιατρο, ενω στην πραγματικοτητα τον δυσφημουν. Οσα γραφουν ειναι εις βαρος του γιατρου.

Γραφει χαρακτηριστικα ο Γιωργος..."ο γιατρος πηρε παραμαζωμα ολα τα μαμα μαλλια"!!!

Καταρχας, ΤΡΑΓΙΚΟ να γραφεται οτι ενας γιατρος "θερισε" τα ηδη υπαρχοντα μαλλια. Αν ειναι δυνατον να πηγαινει καποιος για μαλλι και να φευγει κουρεμενος!!! Ολοι σε αυτο το forum γραφουμε για τον κινδυνο του σοκ λος, για την αναγκαιοτητα να παμε σε εναν ικανο γιατρο που θα προσεξει τα υπαρχοντα μαλλια, ωστε να μην χαθουν, και ερχεται τωρα ενας γιατρος και λεει προκαταβολικα οτι θα χαθουν τα μαμα μαλλια και γι΄ αυτο τα περνω παραμαζωμα, τα θεριζω.

Ομως, ακομη και αν δεχθουμε οτι ο γιατρος πεφτει μεσα στην προβλεψη του οτι τα περιπου 1000 και παραπανω μαμα grafts της περιοχης των 60 cm2 χαθουν στο αμεσο μελλον και ετσι θελησε να φροντισει, ωστε να μη φανει αυτη η απωλεια με την τοποθετηση επιπλεον grafts, παλι αποδεικνυεται οτι ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΩΣΤΑ. Δεν φροντισε να εξασφαλιστει απο αυτη τη βεβαιη (κατα τη γνωμη του) απωλεια μαμα μαλλιων.

Τι εννοω; Αυτο που δεν μπορει να καταλαβει ο Γιωργος και οι δηθεν υποστηρικτες του γιατρου (που στην ουσια αμαυρωνουν το ονομα του με αυτα που γραφουν).

Συγκεκριμενα, συμφωνα με τις αναλυτικες μετρησεις του Cvial, στην περιοχη των 60 cm2 τα περιπου 30 cm2 ηταν γυμνα και τα υπολοιπα 30 cm2 ειχαν μαμα μαλλια.

Στα 30 γυμνα cm2 η πυκνοτητα τοποθετησης ηταν 45 grafts (αρκετα καλη).
Αν ο γιατρος θεωρουσε εξαρχης χαμενα τα μαμα grafts, τι θα επρεπε να κανει στα υπολοιπα 30 cm2;

Μα φυσικα το αυτονοητο...να τα παρει "παραμαζωμα", οπως γραφει ο φιλος Γιωργος και να βαλει και σε αυτα απο 45 grafts.

Και ομως ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ. Στα υπολοιπα 30 cm2 η πυκνοτητα τοποθετησης ειναι 30 grafts. Πυκνοτητα που φυσικα ειναι λογικη, αφου υπαρχουν και περιπου 20 μαμα grafts...τα οποια ομως θα χαθουν!!! Και αν χαθουν τι θα συμβει; Στη μιση περιοχη θα εχει πυκνοτητα 45 grafts, ενω στην υπολοιπη μιση θα εχει πυκνοτητα 30 grafts.

Αν αυτο δεν ειναι δυσφημιση του γιατρου, τοτε τι ειναι;

Και προσωπικα, επειδη μπορει να θεωρηθω ως κακοβουλος και κακοπροαιρετος επικριτης του γιατρου, θα γραψω αυτο που ειχα σαν αρχικη σκεψη/υπονοια στο μυαλο μου και θα προσπαθησω να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ τον γιατρο.

Προσωπικη, ταπεινη σκεψη, που αποτελει και τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ (κατα τη δικη μου λογικη) πιθανη εξηγηση του σοβαρου θεματος που προεκυψε:

ΔΕΝ ΕΞΗΧΘΗΣΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 4186 GRAFTS.
Εγινε λαθος στην καταμετρηση απο ΤΗΝ ΒΟΗΘΟ/ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ του γιατρου. Εχασε το μετρημα και τελικα εξηχθησαν το ανωτερο 3300 grafts.

Αυτα, λοιπον, ο γιατρος τα τοποθετησε ΟΛΑ.
Εκανε ΣΩΣΤΑ τη δουλεια του.
ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΠΑΡΑΜΑΖΩΜΑ τα μαμα grafts. Αντιθετα ΤΑ ΠΡΟΣΕΞΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.
Εβαλε περιπου 45 grafts σε 30 γυμνα cm2.
Εβαλε περιπου 30 grafts σε 30 cm2 που ειχαν ηδη 20 μαμα, ωστε, ακομη και αν χαθουν 5 απο τα 20, η πυκνοτητα να ειναι ιδια με τα υπολοιπα, δηλαδη 45 grafts ανα cm2.
ΑΝΑΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ.
Ο πελατης, ο φιλος vlafo, με αυτη την πυκνοτητα ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
Πληρωσε 4000 ευρω για 3300 grafts. Αρκετα καλη τιμη για τις ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ πολυ καλες υπηρεσιες που προσφερει ο κ. Τυρκαλας.

Αυτη θεωρω οτι θα ηταν η σωστη υπερασπιστικη γραμμη για τον γιατρο. Αυτη θεωρω οτι ειναι η μοναδικη λογικη εξηγηση. Αν ειχε δοθει εξ αρχης αυτη η ερμηνεια/εξηγηση, δε θα υπηρχε ολη αυτη η συζητηση που κανουμε. Θα ειχε λυθει το προβλημα. Ανθρωποι ειμαστε, λαθη κανουμε. Εκανε ενα λαθος η βοηθος στο μετρημα. Αυτο ηταν και τελειωσε.

Τωρα το να προσπαθουμε να κανουμε το μαυρο ασπρο, να προσπαθουμε να ερνηνευσουμε τα ανερμηνευτα, να μην παραδεχομαστε τα αυτονοητα, ολα αυτα μονο κακο κανουν στην ΑΞΙΟΛΟΓΗ εικονα που εχει δειξει μεχρι τωρα ο γιατρος.

kharmacoma

Well-Known Member
Εμένα άλλο μου κάνει εντύπωση, κανοντας και το δικηγορου του διαβόλου. Ο γιατρός ήξερε ότι το περιστατικό θα ανέβει στο Forum. Είναι τόσο χαζός που όχι μόνο δεν έβαλε το καλύτερο του εαυτό, αλλά έχασε και 1000 grafts? Μήπως κάτι δεν καταλαβαίνουμε εμείς?

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Πληρωσε 4000 ευρω για 3300 grafts. Αρκετα καλη τιμη για τις ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ πολυ καλες υπηρεσιες που προσφερει ο κ. Τυρκαλας.

Το θέμα είναι ότι δεν πλήρωσε για 4168g, πλήρωσε για 3600g όπως ήταν και η αρχική συμφωνία αφού τόσα είχαν συμφωνήσει να μπουν. Ο γιατρός όπως μου είπε ο Vlafo δεν του πήρε χρήματα για τα "παραπάνω" graft.

alex7

Well-Known Member
Αν και εγραψα χθες οτι κανω το τελευταιο σχολιο, δεν μπορω να διαβαζω τον Γιωργο και τον καθε Γιωργο που ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ του γιατρου.

Ναι, καλα διαβασατε. Ο Γιωργος και καποιοι αλλοι νομιζουν οτι υπερασπιζονται τον γιατρο, ενω στην πραγματικοτητα τον δυσφημουν. Οσα γραφουν ειναι εις βαρος του γιατρου.

Γραφει χαρακτηριστικα ο Γιωργος..."ο γιατρος πηρε παραμαζωμα ολα τα μαμα μαλλια"!!!

Καταρχας, ΤΡΑΓΙΚΟ να γραφεται οτι ενας γιατρος "θερισε" τα ηδη υπαρχοντα μαλλια. Αν ειναι δυνατον να πηγαινει καποιος για μαλλι και να φευγει κουρεμενος!!! Ολοι σε αυτο το forum γραφουμε για τον κινδυνο του σοκ λος, για την αναγκαιοτητα να παμε σε εναν ικανο γιατρο που θα προσεξει τα υπαρχοντα μαλλια, ωστε να μην χαθουν, και ερχεται τωρα ενας γιατρος και λεει προκαταβολικα οτι θα χαθουν τα μαμα μαλλια και γι΄ αυτο τα περνω παραμαζωμα, τα θεριζω.

Ομως, ακομη και αν δεχθουμε οτι ο γιατρος πεφτει μεσα στην προβλεψη του οτι τα περιπου 1000 και παραπανω μαμα grafts της περιοχης των 60 cm2 χαθουν στο αμεσο μελλον και ετσι θελησε να φροντισει, ωστε να μη φανει αυτη η απωλεια με την τοποθετηση επιπλεον grafts, παλι αποδεικνυεται οτι ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΩΣΤΑ. Δεν φροντισε να εξασφαλιστει απο αυτη τη βεβαιη (κατα τη γνωμη του) απωλεια μαμα μαλλιων.

Τι εννοω; Αυτο που δεν μπορει να καταλαβει ο Γιωργος και οι δηθεν υποστηρικτες του γιατρου (που στην ουσια αμαυρωνουν το ονομα του με αυτα που γραφουν).

Συγκεκριμενα, συμφωνα με τις αναλυτικες μετρησεις του Cvial, στην περιοχη των 60 cm2 τα περιπου 30 cm2 ηταν γυμνα και τα υπολοιπα 30 cm2 ειχαν μαμα μαλλια.

Αν ο γιατρος θεωρουσε εξαρχης χαμενα τα μαμα grafts, τι θα επρεπε να κανει στα υπολοιπα 30 cm2;

Μα φυσικα το αυτονοητο...να τα παρει "παραμαζωμα", οπως γραφει ο φιλος Γιωργος και να βαλει και σε αυτα απο 45 grafts.

Και ομως ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ. Στα υπολοιπα 30 cm2 η πυκνοτητα τοποθετησης ειναι 30 grafts. Πυκνοτητα που φυσικα ειναι λογικη, αφου υπαρχουν και περιπου 20 μαμα grafts...τα οποια ομως θα χαθουν!!! Και αν χαθουν τι θα συμβει; Στη μιση περιοχη θα εχει πυκνοτητα 45 grafts, ενω στην υπολοιπη μιση θα εχει πυκνοτητα 30 grafts.

Και προσωπικα, επειδη μπορει να θεωρηθω ως κακοβουλος και κακοπροαιρετος επικριτης του γιατρου, θα γραψω αυτο που ειχα σαν αρχικη σκεψη/υπονοια στο μυαλο μου και θα προσπαθησω να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ τον γιατρο.

Προσωπικη, ταπεινη σκεψη, που αποτελει και τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ (κατα τη δικη μου λογικη) πιθανη εξηγηση του σοβαρου θεματος που προεκυψε:

Εγινε λαθος στην καταμετρηση απο ΤΗΝ ΒΟΗΘΟ/ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ του γιατρου. Εχασε το μετρημα και τελικα εξηχθησαν το ανωτερο 3300 grafts.

Εβαλε περιπου 30 grafts σε 30 cm2 που ειχαν ηδη 20 μαμα, ωστε, ακομη και αν χαθουν 5 απο τα 20, η πυκνοτητα να ειναι ιδια με τα υπολοιπα, δηλαδη 45 grafts ανα cm2.
Ο πελατης, ο φιλος vlafo, με αυτη την πυκνοτητα ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Αυτη θεωρω οτι θα ηταν η σωστη υπερασπιστικη γραμμη για τον γιατρο. Αυτη θεωρω οτι ειναι η μοναδικη λογικη εξηγηση. Αν ειχε δοθει εξ αρχης αυτη η ερμηνεια/εξηγηση, δε θα υπηρχε ολη αυτη η συζητηση που κανουμε. Θα ειχε λυθει το προβλημα. Ανθρωποι ειμαστε, λαθη κανουμε. Εκανε ενα λαθος η βοηθος στο μετρημα. Αυτο ηταν και τελειωσε.

Τωρα το να προσπαθουμε να κανουμε το μαυρο ασπρο, να προσπαθουμε να ερνηνευσουμε τα ανερμηνευτα, να μην παραδεχομαστε τα αυτονοητα, ολα αυτα μονο κακο κανουν στην ΑΞΙΟΛΟΓΗ εικονα που εχει δειξει μεχρι τωρα ο γιατρος.
Παντως εμείς που κάναμε στον Σωτήρη και είδαμε πως δουλεύει έχουμε ακριβώς αντίθετη άποψη από τη δίκη σου για τον αριθμό των grafts .Με το ζόρι δε θα σε πείσουμε .Οσον αφορά το θέμα της αδύναμης τρίχας όλοι γνωρίζουν ότι έτσι και ξεκινήσει να αδυνατίζει η τρίχα και δεν την πιάνει ούτε και φιναστεριδη είναι τελειωμένη .Αλλά θα το ξαναπώ .Μπορεί να έχει ο καθένας την άποψη του

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αγαπητέ συνάδελφε καλή επιτυχία και μην ασχολείσε με το φόρουμ. Χαλάρωσε για 10 μέρες και πέτα το τάμπλετ. Δεν προσπαθεί να πείσει κανείς κανέναν, απλά επιχειρηματολογεί για τα πιστεύω του με ευγενικό και ωραίο τρόπο. Από εκεί και πέρα ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει.

dim d

Well-Known Member
η αδυνατη τριχα με φινα πολυ πιθανο οχι μονο να μην πεσει αλλα να παχυνει κι να μεινει εκει για χρονια. Αυτο ειναι γνωστο.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

alex7

Well-Known Member
η αδυνατη τριχα με φινα πολυ πιθανο οχι μονο να μην πεσει αλλα να παχυνει κι να μεινει εκει για χρονια. Αυτο ειναι γνωστο.
Ναι αν σε πιάσει αλλά δεν σε πιάνει πάντα .Εδώ στην περίπτωση του Vlafo που ήταν χρήστης φιναστεριδης στη hairline είχε αδύναμες τρίχες

Giorgos-3

Well-Known Member
Γιατί δεν το βλέπω αυτό «τα πάντα όλα» και στις φώτο μετά την τοποθέτηση αλλά και στις φωτό την 7 και 11 μέρα όπου ναι μεν μπορεί να χάνω κάποια graft που έπεσαν (εγώ είπα ότι είναι 5 στα 45 αλλά δεν είμαι και απόλυτος σε αυτό) αλλά βλέπω και πολλά μαμά απείραχτα που συνάδουν με την εικόνα της τοποθέτησης. Άρα πως θα δεχτώ αυτή την άποψη;

Τώρα αν εννοείς ότι πολλά ή όλα από τα 568 1τριχα που αναγράφονται ως μονοτριχα είναι partially transected πολυτριχα και έχουν καταγραφεί ως μονότριχα αυτό εννοείται και το δέχομαι απλά δεν το είχα ακούσει έως τώρα ( αν ήταν τόσα πολλά βέβαια έπρεπε να το ήξερε και ο Vlafo) παρά μόνο για αυτά τα 3τριχα της hairline και μάλιστα είπα ότι το δέχομαι γιατί είναι λογικό αλλά περίεργο με την έννοια ότι εκεί θα περίμενα ένα κανονικό 1τριχο.

Και για να στο αποδείξω κοίτα την εικόνα κατά την τοποθέτηση. Εκεί δεν υπάρχει περίπτωση να ισχυριστεί κάποιος ότι έχουν πέσει graft. Φαίνεται καθαρά τι έχει γίνει. Η περιοχή είναι από αυτές που είχε μαμά. Με μπλε τα νέα με κόκκινα τα παλιά. Η φώτο είναι διαθέσιμη και χωρίς τα σημαδάκια. Βλέπεις εσύ καμία ισοπέδωση μαμά? Βλέπεις τις αποστάσεις ανάμεσα στα μπλε εκεί που δεν έχει μαμά? Τεράστιες. Είναι αυτό 57g μόνο με νέα? Ούτε με σφαίρες.

Με νούμερα: μετράω σε αυτή την επιφάνεια 112g, τα 63 νέα τα 49 μαμα, ποσοστά 56% και 44% αντίστοιχα. Αν δεχτούμε ότι η τελική πυκνότητα μαμά και νέα είναι 55 όπως την μέτρησα τότε τα νέα είναι 55x56%=31g και τα μαμα 24 περίπου όπως τα μέτρησα εγώ (30). Ακόμα και 60g να είναι μαμά και νέα, τα νέα είναι κάτω από 34. Δηλαδή το σύνολο 34x40+45x31=2450. Όσο και να το τεντώσω 3500g δεν θα γίνουν. Μπορεί να γίνουν 2600, 2800, 3000 που λέει ο Αεράτος αλλά μέχρι εκεί. Αρά λείπουν πολλά. Θα σε συμβούλευα να του πεις να ψαχτεί με την μέτρηση της εξαγωγής, εκεί μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος.

Προβολή συνημμένου 31126
εγω εχω μελετησει τις φωτος σου και προσπαθω να κατανοησω αυτα που λες αλλα δεν μπορω να κτλ πως μπορεις να μετρησεις ποσα μπορει να υπαρχουν σε καποιες περιοχες με κακαδια..επισης λεω εγω τωρα...δικια μου υποθεση... οτι πιθανον αν ας πουμε ειναι 1500 μαμα να θεωρησε 500 υγιη και να μην τα ακουμπησε... και τα υπολοιπα που ειδε αδυναμα δεν τα υπολογισε?...δλδ η περιοχη που εχεις μαρκαρει εσυ ας πουμε να ειναι ακριβως αυτο...
ϋγ. ο vlafo υποθετω θα μιλησει αργα η γρηγορα μαζι του και λογικα καποια στιγμη θα μας μιλησει και εδω ....εγω να σου πω ηδη αισθανθηκα ασχημα που μπηκα στην διαδικασια να τον κανω να απολογηθει και ουσιαστικα μου απαντησε με το ζορι και δεν θα το ξανα κανω αυτο....μεχρι και που το μετανιωσα....κ ας εγινε για χαρη της ενημερωσης.....δεν εχει αποδειξει κατι σε κανεναν ουτε να απολογηθει...ειδικα σε εμας που καθομαστε και παρλαρουμε βλεποντας φωτος και διαβαζοντας διαφορα απο λιγο εως πολυ....εγω αυτα ου ακουσα πειστικα...και συνηδιτοποιησα επισης κατι που το ειχα ξεχασει προς στιγμην ποσο διαφορα εχει το να λες κατι χωρις να εχεις μπει στην μαχη οσο και γνωστης να εισαι με αυτον που ειναι στην μαχη....καλο θα ηταν απλα να δουμε το ταμειο....

Τελευταία επεξεργασία:

dim d

Well-Known Member
να γυρισει ολοκληρωτικα οσες ειναι σε σμικρυνση οχι αλλα θα θωρακισει δοτρια κι θα περιοχες στην ληπτρια.

Giorgos-3

Well-Known Member

καταρχην δεν κυριολεκτω αλλα μιλαω μεταφορικα και με δικα μου λογια....δεν χρειαζεται να σου πω δλδ οτι δεν στα μεταφερω κοπι πειστ οτι μου ειπε....
κατα δευτερον δεν ισχυουν τιποτα απ οσα λες δεν μπα να επιμενεις σε σεντονια των σεντονιων και να γραφεις...το να λες μια αποψη σου - εκτιμηση απο την οθονη δεν σημαινει οτι ειναι και η σωστη...θες δεν θες δεν ειναι ετσι και εξηγησα πανω κατω γιατι και ο αλεξ κυριως.....δεν χαθηκε ουτε ενα μοσχευμα...ουτε μετρηματα..οι αποκλησεις δλδ ηταν ελαχιστες ολα πηγαν μια χαρα και θα το δειτε και με τα ματια σας αυτα.....
οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος λεει ο λαος....σεβαστη φυσικα και η δικη σου αποψη αλλα και του cvial αλλα εγω πειστηκα με τις εξηγησεις του...και γιατι να μην το κανω αλλωστε αφου δεν εχω δει ουτε ενα εριστατικο απο τα 10αδες που εχω δει με τα ματια μου που να με κανει να πω " ε οκ οχι και τοσο καλο"....εσυ φυσικα δεν πειστηκες και καλα κανεις...ειπες την αποψη σου και την υπερ τονισες..καλα δεν ειναι?

Giorgos-3

Well-Known Member
Εμένα άλλο μου κάνει εντύπωση, κανοντας και το δικηγορου του διαβόλου. Ο γιατρός ήξερε ότι το περιστατικό θα ανέβει στο Forum. Είναι τόσο χαζός που όχι μόνο δεν έβαλε το καλύτερο του εαυτό, αλλά έχασε και 1000 grafts? Μήπως κάτι δεν καταλαβαίνουμε εμείς?
αι γεια σου....

Giorgos-3

Well-Known Member
Το θέμα είναι ότι δεν πλήρωσε για 4168g, πλήρωσε για 3600g όπως ήταν και η αρχική συμφωνία αφού τόσα είχαν συμφωνήσει να μπουν. Ο γιατρός όπως μου είπε ο Vlafo δεν του πήρε χρήματα για τα "παραπάνω" graft.
κ ετσι ειναι

tol

Well-Known Member

Α, πολυ ωραια, λοιπον! Αψογα. Πολυ σωστος ο γιατρος.

Αν, λοιπον, ευθυς εξ αρχης γινοταν ξεκαθαρο οτι τελικα τοποθετηθηκαν το πολυ 3500 grafts και γι΄ αυτα αλλωστε πληρωθηκε ο γιατρος, δε θα ειχε ληξει η ολη συζητηση και δε θα σταματουσαμε να γραφουμε για σοβαρο ατοπημα του γιατρου;

Θα παραδεχοταν λαθος στην καταμετρηση των grafts και θα τελειωνε το θεμα.

Τωρα, να γραφονται σαν δικαιολογιες οτι "σαρωσε", "πηρε παραμαζωμα", "θερισε" τα μαμα grafts και μπουκωσε 50 grafts σε τετραγωνικα εκατοστα που ειχαν άλλα 30 μαμα grafts, αυτο δεν εχει καμια λογικη και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΝΕΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.

50 μεταμοσχευμενα + 30 μαμα grafts => συνολο 80 grafts ουτε ο θεος ο ιδιος (Λορεντζο :):cool: ) δεν μπορει να βαλει!

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
καταρχην δεν κυριολεκτω αλλα μιλαω μεταφορικα και με δικα μου λογια....δεν χρειαζεται να σου πω δλδ οτι δεν στα μεταφερω κοπι πειστ οτι μου ειπε....
κατα δευτερον δεν ισχυουν τιποτα απ οσα λες δεν μπα να επιμενεις σε σεντονια των σεντονιων και να γραφεις...το να λες μια αποψη σου - εκτιμηση απο την οθονη δεν σημαινει οτι ειναι και η σωστη...θες δεν θες δεν ειναι ετσι και εξηγησα πανω κατω γιατι και ο αλεξ κυριως.....δεν χαθηκε ουτε ενα μοσχευμα...ουτε μετρηματα..οι αποκλησεις δλδ ηταν ελαχιστες ολα πηγαν μια χαρα και θα το δειτε και με τα ματια σας αυτα.....
οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος λεει ο λαος....σεβαστη φυσικα και η δικη σου αποψη αλλα και του cvial αλλα εγω πειστηκα με τις εξηγησεις του...και γιατι να μην το κανω αλλωστε αφου δεν εχω δει ουτε ενα εριστατικο απο τα 10αδες που εχω δει με τα ματια μου που να με κανει να πω " ε οκ οχι και τοσο καλο"....εσυ φυσικα δεν πειστηκες και καλα κανεις...ειπες την αποψη σου και την υπερ τονισες..καλα δεν ειναι?

Γιώργο μου δεν υπάρχει λόγος να επιμένεις τόσο πολύ. Το να προσπαθούμε να καλύψουμε ένα πιθανό απλό αριθμητικό λάθος που έκανε η κοπελιά στην καταμέτρηση ή στις αθροίσεις και ένα νούμερο π.χ 3500-3600 το έβγαλε 4168 με υπερβολές κάνει τα πράγματα χειρότερα. Στο κάτω κάτω δεν έγινε και τίποτα αν έγινε λάθος και βγήκαν 3500 και μπήκαν 3500. Λεφτά παραπάνω δεν δόθηκαν, τα graft μπήκαν σωστά, οι πυκνότητες είναι καλές προς τι όλη αυτή η αναστάτωση? Η ευθύτητα είναι καλύτερη από το αρχίζουμε να κάνουμε παρανοϊκές συζητήσεις.

Μπλουζα