Dimit είπε:
weznem είπε:
εσυ εισαι ενδοκρινολογος που δινεις συμβουλες για το τι θα ακολουθησουμε στην υπογραφη σου?εχεις γνωση επι των ορμονων και εκφερεις αποψη για την φινα και οτιδηποτε αλλο φαρμακο εδω μεσα??
To μεν propecia έχει approval από τον FDA (ο αμερικάνικος οργανισμός φαρμάκων) για θεραπεία αα και η minoxidil χρησιμοποιείται εδώ και 20 χρόνια για αυτόν τον σκοπό με πάμπολλες έρευνες να τη συνοδεύουν. Και τα 2 αυτά φάρμακα παράγονται από κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρίες και αγοράζονται από εκατομμύρια κόσμου. Χρειάζεται να είμαι ενδοκρινολόγος για να τις βάλω στην υπογραφή μου;
Τέλοσπαντων, βαρέθηκα πλέον να ασχολούμαι μαζί σου, γράψε ότι θες.
Φιλε μου το οτι κατι ειναι εγκεκριμένο δεν σημαίνει απαραίτητα κατι.
Ουτε και σε νομιμοποιεί να το προτείνεις αβίαστα, οπως δεν συμβαίνει και για καποιον που προτείνει καποιο ματζουνι , οπως λες.
Πως λες σε καποιον να παρει propecia και minox αφοβα? Ξερεις το ιστορικο του? Ξερεις αν καποιες ουσιες που περιεχουν μπορει αν του προκαλουν κακο?
Και τελος με ποιο τροπο πιστοποιείς οτι αυτα τα δυο και οτιδηποτε αλλο εγκεκριμένο ειναι απολυτος ασφαλες? Επιδει το λεει η εταιρια ή το FDA?
Θα σου πω λοιπον οτι πηγα να παθω χοντρη ζημια, απο το πιο αθώο φαρμακο που περνουν εκατομμυρια πολιτες. Δεν ηταν καν φαρμακο αλλα ορμονη. Η θυροξίνη. Ο FDA λοιπον, η εταιρια που εφτιαχνε το φαρμακο, αλλα πολυ χειροτερα η γιατρος που με παρακολουθουσε, ελεγαν οτι ειναι εντελως ακίνδυνο. Εγω μετα απο καποιους μηνες καθημερινης χρησης, δεν μπορουσα καν να σηκωθω απο το κρεβατι.
Το αστειο ηταν οτι επρεπε να το περνω για να ειμαι καλα.Και οτι μεχρι να αρχισω τη χρηση του ημουν πολυ καλα. Δεν ξερω τι θα συνέβαινε αν δεν δυσανασχετουσα , με αποτελεσμα να το σταματησω και να ψαχτω σε αλλη εταιρια. Πιθανον να με οδηγουσε και στο θανατο.
Μεχρι τελευταια στιγμη η γιατρος μου ελεγε , θα συνεχισεις να το περνεις. Αυτο το φαρμακο ηταν εγκεκριμενο απο τον ΕΟΦ και χορηγούμενο απο τα ταμεια της χωρας.
Τελικα κατεληξα να παρω ενα χαπι που στην ελλαδα η εισαγωγη του δεν επιτρεποταν, τα ταμεια δεν το δικαιολογουσαν, και σε υποχρεωναν να περνεις το αλλο που εμενα με ειχε διαλύσει στην κυριολεξια.
Οπως βλεπεις λοιπον, πηγα να πεθανω απο ενα χαπι που μου χορηγουσε μια απο τις καλυτερες ενδοκρινολογους στην αθηνα, και προφανως τα επερνε και απο την εταιρια για να προτεινει τα δικα τους σκευασματα.
Αρα , κατα την αποψη μου νομιμοποιησε να προτεινεις κατι , τοσο, οσο νομιμοποίητε και οποιοσδηποτε αλλος. Ητε αυτο που προτείνει ειναι εγκεκριμενο ητε ειναι ματζουνι.
Οσο επικινδυνο μπορει να γινει ενα ματζουνι για καποιον τοσο μπορει να γινει και ενα εγκεκριμενο σκευασμα.