Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

• Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 37 37.0%
  • Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και ΔΕΝ εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 47 47.0%
  • Δεν εχω κανει χρηση φιναστεριδης

Ψηφοφορίες: 16 16.0%

• Συνολικοί ψηφοφόροι
    100

Legwg James

If you try to take it, .40 with a laser
Με μπέρδεψες. Εσύ τελικά σε ποια κατηγορία ανήκεις;;;; Σ αυτούς που έχουν βγάλει παρενέργειες ή σ αυτούς που δεν έχουν βγάλει;;;;
Εχω αισθανθεί μια διαφορα η οποία δε με εχει επηρεάσει πουθενα λειτουργικα. Εξετασεις μια χαρα με καλούς δείκτες, αποτελέσματα επίσης καλα οποτε προχωραμε.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Corona

Active Member
Ξεπέρασα τα 3 χρόνια με φίνα και αυτο που με βεβαιότητα μπορω να πω οτι εχω παρατηρήσει να εκλείπει ειναι τα morning woods. Εχω ξεχασει απο ποτε εχω να τα βιωσω. Για καιρο θεωρούσα πως παιζουν ρολο οι ωρες που ξυπνούσα λογω σχολής αλλα εδω και μηνες που εργάζομαι σε εταιρεια που προϋποθέτει πρωινό ξύπνημα δεν αλλαξε κατι.

Πάντως έχω διαβάσει οτι οι πρωινές στύσεις είναι δεικτης καλής σεξουαλικής υγείας και η απουσία πρωινών στύσεων ειναι ένδειξη οτι κάτι δεν λειτουργεί σωστά στον οργανισμό και πρέπει να επισκεφτείς ειδικό ανδρολόγο, ειδικά αν εισαι νέος. Αν εισαι 65-80 χρονων τότε λογικά θα ειναι πιο ήπιες και χαλαρές αφού μειώνεται και η τεστοστερόνη στις μεγάλες ηλικίες.

«Να σημειωθεί ότι, όσο οι άνδρες μεγαλώνουν, τόσο τα επίπεδα τεστοστερόνης πέφτουν, οπότε μπορεί να γίνουν αραιότερες αυτές οι πρωινές στύσεις. Επίσης άνδρες με προβλήματα στα αγγεία του πέους – και κατά συνέπεια μειωμένη κυκλοφορία του αίματος σε αυτά – μπορεί να έχουν μειωμένες στύσεις αυτού του είδους», διασαφηνίζει ο χειρουργός ουρολόγος ανδρολόγος.
Άνδρες όλων των ηλικιών μπορούν να έχουν στύσεις πρωινές και αυτό είναι δείγμα καλής λειτουργίας του αγγειακού και του νευρικού συστήματος του πέους. Το γεγονός αυτό μπορεί να ξεκινήσει να εμφανίζεται από την ηλικία των 7-8 ετών, αλλά εμφανίζεται και σε άνδρες 65-70 ετών. Βέβαια, όσο εμφανίζονται προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, τόσο τα επεισόδια αυτά μειώνονται, τόσο σε διάρκεια όσο και σε συχνότητα και σε σκληρότητα της παρατηρούμενης στύσης."

JimKan1

Well-Known Member
Εχω αισθανθεί μια διαφορα η οποία δε με εχει επηρεάσει πουθενα λειτουργικα. Εξετασεις μια χαρα με καλούς δείκτες, αποτελέσματα επίσης καλα οποτε προχωραμε.
Αρα δεν εχεις πρωινες στυσεις αλλα ανεξαρτητα απο αυτες η ευκολια και η δυναμη της στυσης μεσα στη μερα ειναι η ιδια;

Nik.Mos

Well-Known Member
Μη τον πάρετε στραβά φίλοι και μη , αλλά το νήμα αυτό είναι της πλάκας , θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει την θέση του pfs αφού και αυτό κάπως έτσι ξεκίνησε ,με εμπειρίες χρηστών και καμία επιστημονική αξία,κοινως για γέλια

Legwg James

If you try to take it, .40 with a laser
Αρα δεν εχεις πρωινες στυσεις αλλα ανεξαρτητα απο αυτες η ευκολια και η δυναμη της στυσης μεσα στη μερα ειναι η ιδια;
Ακριβώς Jim. Οτιδήποτε αφορά τη γενικότερη στύση, την εκσπερμάτιση και τη λίμπιντο μένει ''μαμά'' . Κανένα θέμα. Μόνο ta morning woods είναι αν όχι ανύπαρκτα, τελείως σπάνια.

JimKan1

Well-Known Member
Μη τον πάρετε στραβά φίλοι και μη , αλλά το νήμα αυτό είναι της πλάκας , θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει την θέση του pfs αφού και αυτό κάπως έτσι ξεκίνησε ,με εμπειρίες χρηστών και καμία επιστημονική αξία,κοινως για γέλια

Θα επεκτεινω τον συλλογισμο και θα σου πω οτι και το forum συνολικα και οποιαδηποτε συζητηση γινεται σε αυτο ειναι της πλακας, κοινως για γελια, καθως βασιζεται σε εμπειριες χρηστων χωρις καμια επιστημονικη αξια, δεν ειμαστε γιατροι αλλωστε.

Vdupa

Well-Known Member
Θα επεκτεινω τον συλλογισμο και θα σου πω οτι και το forum συνολικα και οποιαδηποτε συζητηση γινεται σε αυτο ειναι της πλακας, κοινως για γελια, καθως βασιζεται σε εμπειριες χρηστων χωρις καμια επιστημονικη αξια, δεν ειμαστε γιατροι αλλωστε.
Στις μμ μπαίνει το αισθητικό κομμάτι ως κριτήριο, όσο και η επιλογή με βάση και την ικανότητα/εμπειρία του γιατρού. Χωράει συζήτηση δηλαδή.

Στα φάρμακα δεν υπάρχουν αυτά όμως. Είτε έχουν εγκριθεί ως αποτελεσματικά με ελάχιστες παρενέργειες είτε όχι. Δεν έχεις πολλά να συζητήσεις εδώ. Μπορούμε να συζητήσουμε σχετικά με τον φόβο παρενεργειών (την ανθρώπινη πλευρά δηλαδή). Άλλα μάλλον μέχρι εκεί.

Όσον αφορά το poll, αν υπάρχει κάτι που ίσως έχει ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι στο φόρουμ (αν αυτό το sample που ψήφισε μπορεί να αντιπροσωπεύει το φορουμ) το 92.6 έχει δοκιμάσει φιναστερίδη.

Θα έπρεπε να έχουμε καθημερινή συζήτηση για το ''pfs''.

JimKan1

Well-Known Member
Όσον αφορά το poll, αν υπάρχει κάτι που ίσως έχει ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι στο φόρουμ (αν αυτό το sample που ψήφισε μπορεί να αντιπροσωπεύει το φορουμ) το 92.6 έχει δοκιμάσει φιναστερίδη.

Η οτι αν βλεπεις poll με τιτλο "παρενεργειες φινας" και δεν εχεις παρει φινα ειτε απλα δεν το ανοιγεις η το ανοιγεις και δεν ψηφιζεις.

Panos1982

Well-Known Member
Το poll που ολοι θελουμε , δωστε τα φωτα σας.

Ειχα καιρο να κανω login κ δε περιμενα να γραψω για τη φινα , αλλα δε βρηκα καποιο πιο ενδιαφερον θεμα.

Δε ψηφισα δε χρειάζεται, τα ξερω τα νουμερα.
Αλλα καλο ειναι να μη γινονται τετοια poll γτ βγαινει η αλήθεια προς τα εξω :)
Κ ως γνωστών η άγνοια ειναι ευτυχία.
Αφηστε τις στο 2% τις παρενεργειες να αυθυποβαλονται οτι οντως τοσο ειναι γτ αυτο ισως λειτουργει θετικα κ ανακουφιστηκά στη ψυχολογια των χρηστών.
Αν τους πεις οτι ειναι 80% , απ το αγχος κ μονο θα φτάσει 120%.
(Θα τις βγαζουν πριν την παρουν)
Οποτε αν αγαπαμε τους φιλους χρηστες φινας πρεπει να λεμε αυστηρα 2% μαξ για το καλο τους ^^

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Παιδιά καλησπέρα περίπου 5 μήνες με φιναστεριδη ,έκανα κάποιες εξετάσεις κ θέλω μια γνώμη οπιος έχει καππια γνώση …η πρώτη φωτο είναι πριν 3 μήνες ,και οι δεύτερη πριν λίγες μέρες …η ηλικία μ είναι 26 χρονων IMG_9295.jpegIMG_0582.jpeg

Nik.Mos

Well-Known Member
Ανακαλώ την αρχική μου άποψη ,δεν είναι της πλάκας το νήμα.Ειναι τελείως της πλάκας και για γέλια και για κλάματα μαζι.Κλασικα άρχισαν τα όργανα με θεωρίες συνομωσίας ,αμφισβήτηση επιστημονικών δεδομένων και δημιουργία μιας πραγματικότητας που βολεύει το αφήγημα του καθενος.Οτι και καλά εγώ ο άσχετος(x,y) με την φίνα θα μπω στο νήμα θα διαβάσω τα σχόλια των έγκριτων αντικειμενικών και εφοδιασμένων με τις κατάλληλες γνώσεις προσώπων και θα καταφέρω να βγάλω συμπέρασμα τόσο έγκυρο που όποιος ζητήσει αποδείξεις θα κανω επίκληση των απόψεων των σχολιαστών του παρόντος νηματος,και εννοείται θα τους αποστομωνω ,σωστά;Τι τους θέλουμε τους επιστήμονες ;Αυτοδιάγνωση αφορισμός και άγιος ο θεός.

Kostas97

Well-Known Member
Παιδιά καλησπέρα περίπου 5 μήνες με φιναστεριδη ,έκανα κάποιες εξετάσεις κ θέλω μια γνώμη οπιος έχει καππια γνώση …η πρώτη φωτο είναι πριν 3 μήνες ,και οι δεύτερη πριν λίγες μέρες …η ηλικία μ είναι 26 χρονων Προβολή συνημμένου 64224Προβολή συνημμένου 64225
Με λίγα λόγια δεν έχεις εξετάσεις προ φιναστερίδης.
  • Οι τιμές της οιστραδιόλης (E2) και στις δύο εξετάσεις είναι υψηλότερες από το φυσιολογικό εύρος.
  • Η προλακτίνη (PRL) είναι επίσης αυξημένη και στις δύο εξετάσεις.
  • Η τεστοστερόνη (ολική) είναι ελαφρώς αυξημένη
Περισσότερα συμπεράσματα θα βγάζαμε αν είχες και κορτιζόλη και free testo.
Έχεις καλή τιμή στην πρωτεινη SHBG, κάτι θετικό.

Εαν ο ύπνος σου δεν είνια καλος δικαιολογείται η ήπια προλακτιναιμία. Η προλακτίνη αναχαιτίζει την τεστοστερόνη κάτι που σε εσένα δεν βλέπουμε να επηρεάζει ουσιαστικα.

Η Ε2 δικαιολογείται λόγω φιναστερίδης να είναι ελφαρώς αυξημένη αφού μπλοκάρεις την μετάβαση T->DHT

Θυροειδή έχεις δει;

Τις εξετασεις στις εγραψαν ή τις πληρωσες, δωσε και αυτες τις πληροφοριες αν μπορεις για οποιον ενδιαφερεται.

Προσωπικά θα σου πρότεινα να τις έδειχνες και σε έναν ανδρολόγο προκειμένου να είσαι ήσυχος.
Μια εύκολη άλλη επιλογή αφού μπορείς και online έιναι ο Τουλιατος.
Γιατί θα πρέπει να γίνει συνολική αξιολόγηση + με βάση το πως νοιώθεις αφού δεν αξιολογούνται μόνο τα νούμερα. Ένας γιατρος με έμπειρο μάτι αξιολογεί συνολικά την εικόνα ό,τι και να σου πούμε εμεις με τις περιορισμένες, θεωρητικές γνώσεις μας. Είναι άλλο η πραξη.

Τελευταία επεξεργασία:
Με λίγα λόγια δεν έχεις εξετάσεις προ φιναστερίδης.
  • Οι τιμές της οιστραδιόλης (E2) και στις δύο εξετάσεις είναι υψηλότερες από το φυσιολογικό εύρος.
  • Η προλακτίνη (PRL) είναι επίσης αυξημένη και στις δύο εξετάσεις.
  • Η τεστοστερόνη (ολική) είναι ελαφρώς αυξημένη
Περισσότερα συμπεράσματα θα βγάζαμε αν είχες και κορτιζόλη και free testo.
Έχεις καλή τιμή στην πρωτεινη SHBG, κάτι θετικό.

Εαν ο ύπνος σου δεν είνια καλος δικαιολογείται η ήπια προλακτιναιμία. Η προλακτίνη αναχαιτίζει την τεστοστερόνη κάτι που σε εσένα δεν βλέπουμε να επηρεάζει ουσιαστικα.

Η Ε2 δικαιολογείται λόγω φιναστερίδης να είναι ελφαρώς αυξημένη αφού μπλοκάρεις την μετάβαση T->DHT

Θυροειδή έχεις δει;

Όπως βλέπουμε εδώ η φιναστερίδη μάλλον δεν αποτελεί πυρηνική βόμβα. Αν όλοι όσοι εμφάνιζαν παρενεργειες εβγαζαν και τις ορμονολογικές τους στη φόρα θα χε πολύ ενδιαφέρον. Πιστεύω εκεί θα βλέπαμε και ότι το ποσοστό είναι όντως χαμηλό.

Τις εξετασεις στις εγραψαν ή τις πληρωσες, δωσε και αυτες τις πληροφοριες αν μπορεις για οποιον ενδιαφερεται.

Προσωπικά θα σου πρότεινα να τις έδειχνες και σε έναν ανδρολόγο προκειμένου να είσαι ήσυχος.
Μια εύκολη άλλη επιλογή αφού μπορείς και online έιναι ο Τουλιατος.
Γιατί θα πρέπει να γίνει συνολική αξιολόγηση + με βάση το πως νοιώθεις αφού δεν αξιολογούνται μόνο τα νούμερα. Ένας γιατρος με έμπειρο μάτι αξιολογεί συνολικά την εικόνα ό,τι και να σου πούμε εμεις με τις περιορισμένες, θεωρητικές γνώσεις μας. Είναι άλλο η πραξη.
Καλησπέρα φίλε μου ευχαριστώ για την απάντηση σου…φίλε στον θυρεοειδή είμαι καλά η εξέταση έγραψε 3,9 ….τις εξετάσεις μου τις γράψανε πήγα σε ουρολόγο να κάνω κ έναν τυπικό ελενγχο ,νομίζεις κάτι επικυνδινο φίλε λες να μιλήσω με Τουλιάτος;;

Kostas97

Well-Known Member
Καλησπέρα φίλε μου ευχαριστώ για την απάντηση σου…φίλε στον θυρεοειδή είμαι καλά η εξέταση έγραψε 3,9 ….τις εξετάσεις μου τις γράψανε πήγα σε ουρολόγο να κάνω κ έναν τυπικό ελενγχο ,νομίζεις κάτι επικυνδινο φίλε λες να μιλήσω με Τουλιάτος;;
Οι τιμες σου φαινονται ΟΚ και αναμενομενες. Αν ειχες μεσα και free testo θα ταν πιο πληρες οπως και κορτιζολη αφου απο εκει καταλαβαινεις περισσοτερα και για τον υπνο.
Ειναι λογικο π.χ. η Ε2 να χει ανεβει λιγο εξαιτιας φιναστεριδης. Αφου εμποδιζεις την Τεστο να μετατραπει σε DHT αλλαζει μονοπατι, ενας μερος μεταβολιτεζεται πιθανως ενα αλλο μετατρεπεται σε κατι αλλο.

Ενω εχεις αυξημενη προλακτινη εχεις και αυξημενη Τ.

Απλως οπως καταλαβαινεις κανεις δε μπορει να σου πει κατι με σιγουρια αν δεν ειναι ειδικος.
1721384258652.png

Τελευταία επεξεργασία:
Οι τιμες σου φαινονται ΟΚ και αναμενομενες. Αν ειχες μεσα και free testo θα ταν πιο πληρες οπως και κορτιζολη αφου απο εκει καταλαβαινεις περισσοτερα και για τον υπνο.
Ειναι λογικο π.χ. η Ε2 να χει ανεβει λιγο εξαιτιας φιναστεριδης. Αφου εμποδιζεις την Τεστο να μετατραπει σε DHT αλλαζει μονοπατι, ενας μερος μεταβολιτεζεται πιθανως ενα αλλο μετατρεπεται σε κατι αλλο.

Ενω εχεις αυξημενη προλακτινη εχεις και αυξημενη Τ.

Απλως οπως καταλαβαινεις κανεις δε μπορει να σου πει κατι με σιγουρια αν δεν ειναι ειδικος.
Προβολή συνημμένου 64226Ευχαριστώ για την άποψη σου ,η εικόνα τι είναι φίλε ??

Sansiro

Member
Παιδιά καλησπέρα περίπου 5 μήνες με φιναστεριδη ,έκανα κάποιες εξετάσεις κ θέλω μια γνώμη οπιος έχει καππια γνώση …η πρώτη φωτο είναι πριν 3 μήνες ,και οι δεύτερη πριν λίγες μέρες …η ηλικία μ είναι 26 χρονων Προβολή συνημμένου 64224Προβολή συνημμένου 64225

Ειπες οτι η πρώτη σου φώτο ειναι το πριν; δηλαδή η από πάνω σωστά;

Από τις εξετάσεις σου φαινεται οτι μειώθηκε η ολική σου τεστοστερόνη από 9,14 σε 8,17, ενώ αυξήθηκε η προλακτινη σου από 18,4 σε 21,1 με μέγιστη φυσιολογική τιμή το 17,7. Οπότε η προλακτινη σου βρισκεται εκτός φυσιολογικών ορίων και αυξήθηκε κιόλας και πιστεύω θα πρέπει να το δεις με κάποιον ειδικό να του πεις οτι παίρνεις και φιναστερίδη να σου πει αν μπορει να οφείλεται σε αυτην η υψηλή σου προλακτινη εκτός ορίων.

Kostas97

Well-Known Member
1721385003430.png
Ειναι τα μεταβολικα μονοπατια.
Αυτη ειναι πιο απλη. Η Τεστο λοιπον κοβοντας εσυ τη δυνατοτητα να μετατραπει σε DHT μπορει να παρει την οδο για Ε2. Εξου και μια ηπια αυξηση.

Μπλουζα