βουρτσισμα.

Hord

New Member
Παιδιά γεια σας ! έχω μαλλιά μήκους 5-8 εκατοστών και έχω αγοράσει αυτή την βούρτσα :
(επειδή δεν με αφήνει το φόρουμ να βάλω παραπομπή σε σελίδα προσθέστε ένα W στην αρχή για να την δείτε)

ww.ebay.de/itm/Haarburste-Wildschwein-Naturborsten-Olivenholz-5-rhg-/110636344572?pt=Haarwuchsmittel&hash=item19c270a4fc
βουρτσίζω κάθε βράδυ για 10 μέρες τώρα,για 6 λεπτά πολύ σκληρά και μονοκόμματα χωρίς δηλαδή να χωρίζω την περιοχή σε τουλάχιστον 2 σημεία. Αμέσως μετά βάζω μινοξ αφρό σε nw6. Μετά από αυτά που διάβασα λέω να βουρτσίζω με λιγότερη δύναμη και 3 λεπτά πρωί-βράδυ. Τι λέτε εσείς ? έχετε να προτείνετε κάτι παραπάνω ? πως σας φαίνεται η βούρτσα ?

Υ.Γ. Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων και να είστε καλά !

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ωραία βούρτσα για τέτοιο μήκος. Βλέπεις κάτι αρνητικό και θες να μειώσεις χρόνο και δύναμη? Μίνοξ πόσο καιρό βάζεις?

Reve

Active Member
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά. Φίλε GOMI χρησιμοποιώ εδώ και ένα μήνα και κάτι CG και μου έχει μειώσει την τριχόπτωση σε ικανοποιητικό βαθμό. Συμβαίνει όμως κάτι παράδοξο όταν βουρτσίζω , περιστασιακά πλέον ανά 2-3 μέρες, Μετράω τουλάχιστον 35 τρίχες. Μήπως γνωρίζεις αν είναι φυσιολογικό? Θεωρούνται πολλές? Μου αρέσει το βούρτσισμα γιατί όντως καθαρίζει σε βάθος το κεφάλι όμως αυτό με τις 30+ τρίχες αποτελεί τροχοπέδη στο να ακολουθήσω αυτήν την εναλλακτική θεραπεία συστηματικά..

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Reve είπε:
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά. Φίλε GOMI χρησιμοποιώ εδώ και ένα μήνα και κάτι CG και μου έχει μειώσει την τριχόπτωση σε ικανοποιητικό βαθμό. Συμβαίνει όμως κάτι παράδοξο όταν βουρτσίζω , περιστασιακά πλέον ανά 2-3 μέρες, Μετράω τουλάχιστον 35 τρίχες. Μήπως γνωρίζεις αν είναι φυσιολογικό? Θεωρούνται πολλές? Μου αρέσει το βούρτσισμα γιατί όντως καθαρίζει σε βάθος το κεφάλι όμως αυτό με τις 30+ τρίχες αποτελεί τροχοπέδη στο να ακολουθήσω αυτήν την εναλλακτική θεραπεία συστηματικά..

Εντάξει τόσες τρίχες δεν πιστεύω ότι θεωρείται τριχόπτωση. Αυτό που έχω παρατηρήσει 1-2 φορές, ήταν πως αν δεν βούρτσιζα για 2 ημέρες καθόλου, την 3η ημέρα έβλεπα και εγώ μερικές τρίχες στο νιπτήρα όταν το έκανα. Μην φανταστείς κάτι τρελό, αλλά από κει που δεν βλέπω σχεδόν τίποτα όσο σκληρά και να βουρτσίσω, αν αφήσω λίγες ημέρες off, θα δω μετά να φεύγουν μερικές.
Πλέον ακόμα και αν δεν προλαβαίνω, βουρτσίζω έστω και για ένα λεπτό γρήγορα και δυνατά και πλέον πάλι καμία τρίχα στο νιπτήρα.
Για μένα βούρτσιζε έστω και λίγο καθημερινά, μην αφήνεις διαστήματα δίχως να το κάνεις.
Το cg μόνο του ΙΣΩΣ να μην είναι τόσο ευεργετικό. Αν όμως συνδυαστεί με κάτι, οτιδήποτε που μπορεί να μαλακώνει το ήδη σκληρό κολλαγόνο, μπορεί να βοηθήσει με τον τρόπο που έχω αναφέρει στο θέμα του μασάζ ότι θα πειραματιστώ.

Reve

Active Member
Εντάξει τόσες τρίχες δεν πιστεύω ότι θεωρείται τριχόπτωση. Αυτό που έχω παρατηρήσει 1-2 φορές, ήταν πως αν δεν βούρτσιζα για 2 ημέρες καθόλου, την 3η ημέρα έβλεπα και εγώ μερικές τρίχες στο νιπτήρα όταν το έκανα. Μην φανταστείς κάτι τρελό, αλλά από κει που δεν βλέπω σχεδόν τίποτα όσο σκληρά και να βουρτσίσω, αν αφήσω λίγες ημέρες off, θα δω μετά να φεύγουν μερικές.
Πλέον ακόμα και αν δεν προλαβαίνω, βουρτσίζω έστω και για ένα λεπτό γρήγορα και δυνατά και πλέον πάλι καμία τρίχα στο νιπτήρα.
Για μένα βούρτσιζε έστω και λίγο καθημερινά, μην αφήνεις διαστήματα δίχως να το κάνεις.
Το cg μόνο του ΙΣΩΣ να μην είναι τόσο ευεργετικό. Αν όμως συνδυαστεί με κάτι, οτιδήποτε που μπορεί να μαλακώνει το ήδη σκληρό κολλαγόνο, μπορεί να βοηθήσει με τον τρόπο που έχω αναφέρει στο θέμα του μασάζ ότι θα πειραματιστώ.
[/quote]

Απλά το πρόβλημα είναι ότι η βούρτσα που έχω έχει τρίχες περίπου 5 εκατοστά όσο είναι και το μαλλί μου τώρα και αναρωτιέμαι μήπως τις τραβάει επειδή είναι μικρή, δε ξέρω αν γίνομαι κατανοητός. Πάντως στο δέρμα φτάνει σίγουρα γιατί βλέπω ασπράκια να πέφτου... Ευχαριστώ και πάλι GOMI

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σε αυτό δεν έχω εμπειρία να σου πω, δυστυχώς, γιατί συνήθως μέχρι 3 εκ. να αφήσω το μαλλί σε μήκος και που και που τα ξυρίζω.
Εγώ πάντως, κάνω πολύ βίαια πράγματα στο κεφάλι μου και μαλλιά περαιτέρω δεν φεύγουν. Σίγουρα δεν βλέπω και κανένα τρελό regrowth, αλλά η μηδενική τριχόπτωση τα 2 τελευταία χρόνια μου δίνει ελπίδες για μη περαιτέρω κατηφόρα.
Οι πραγματικά δυνατές τρίχες πάντως, δύσκολα θα φύγουν. Αυτές που φεύγουν, θα έφευγαν ούτως ή άλλως αργά ή γρήγορα.

Hord

New Member
GOMI είπε:
Ωραία βούρτσα για τέτοιο μήκος. Βλέπεις κάτι αρνητικό και θες να μειώσεις χρόνο και δύναμη? Μίνοξ πόσο καιρό βάζεις?

Αγαπητέ φίλε GOMI σε ευχαριστώ για την γρήγορη ανταπόκριση σου και σου είμαι υπόχρεος για αυτό.
Εκείνο που με ξενίζει δεν είναι οι 30-40 τρίχες που χάνω κατά το βούρτσισμα,αλλά το γεγονός ότι δεν είδα να υπάρχει παρόμοια βούρτσα στο θέμα οπότε σκέφτηκα να ρωτήσω ούτως ώστε να σιγουρευτώ ότι όλα βαίνουν καλώς.
Χρήση μινοξ κάνω σχεδόν 6 μήνες και δεν έχω τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Όσον αφορά την βούρτσα πάλι δεν μπορώ να πω ότι έχω δεί αποτελέσματα,αλλά γνωρίζω ότι είναι ακόμα νωρίς. Να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω ή να εφαρμόσω τις παραπάνω αλλαγές ?

Σε υπερευχαριστώ φίλε GOMI. Έχε γεια !

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
H βούρτσα έτσι όπως φαίνεται στη φότο, μοιάζει ιδανική για σχετικά μεγάλο μήκος μαλλιών. Αρκεί να είναι και αρκετά σκληρή. Δεν έχει αναφερθεί γιατί δεν την είχαμε ανακαλύψει. Αν είχα μεγαλύτερο μήκος μαλλιών θα την έπαιρνα σίγουρα.
Αν βουρτσίζεις μόνο μια φορά για 6 λεπτά που αναφέρεις, διαμοίρασε τα σε 3 πρωί και 3 βράδυ.
Η μίνοξ αν στο εξάμηνο δεν έχει δείξει κάτι, δυσκολεύει το πράγμα μετά. Δεν έχεις περάσει ούτε shedding καν από τη χρήση της? Αν δεν δεις τίποτα από αυτή στους επόμενους 2 μήνες, εγώ θα την σταματούσα.
Το βούρτσισμα γενικότερα είναι πολύ καλό στο να σταματάει σιγά σιγά την τριχόπτωση και να δυναμώνει την τρίχα, χώρια τα όσα καλά που κάνει στο δέρμα.
Σε αυτό να προσπαθείς να παρατηρείς αλλαγές. Για regrowth μόνο του δυστυχώς δεν φτάνει.

@ GOMI:

εχεις αναφερει πως εδω και μια 2 ετια το βουρτσισμα μειωσε σε μηδενικο επιπεδο την τριχοπτωση αλλα δεν εχει δωσει καποια επανεκφυση. Η ερωτηση μου ειναι η εξης μηπως η ελαχιστοποιηση της τριχοπτωσης οφειλεται σε μεγαλο βαθμο και στην ηλικια σου(νομιζω 38?) οπως επισης και στην σταθεροποιηση του nw σου?

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
hair_follicle είπε:
@ GOMI:

εχεις αναφερει πως εδω και μια 2 ετια το βουρτσισμα μειωσε σε μηδενικο επιπεδο την τριχοπτωση αλλα δεν εχει δωσει καποια επανεκφυση. Η ερωτηση μου ειναι η εξης μηπως η ελαχιστοποιηση της τριχοπτωσης οφειλεται σε μεγαλο βαθμο και στην ηλικια σου(νομιζω 38?) οπως επισης και στην σταθεροποιηση του nw σου?

Πάω στα 39 και αυτή τη σκέψη την έχω κάνει πολλές φορές που αναφέρεις. Στο αντίστοιχο θέμα που είχα βάλει και φότο, απ όσο θυμάμαι έχω αναφέρει κάποια άλλα ενδεχόμενα μιας και από τη φύση μου δεν επαναπαύομαι ποτέ σε κάτι.
Το πρώτο είναι ότι ίσως η χρόνια χρήση της μίνοξ (18 χρόνια) είχε αρχίσει να κάνει κακό και να μου έκανε τα πράγματα χειρότερα.
Το δεύτερο είναι αυτό που αναφέρεις μήπως ούτως η άλλως κάπου εδώ έκανα μια παύση και συνέχιζα να χάνω πχ μετά τα 40-45.

Δεν ξέρω ειλικρινά, μιας και οι τρίχες στο κεφάλι μας ζουν στον δικό τους κόσμο εντελώς.
Παρόλο αυτά, έχω παρατηρήσει όπως έγραψα και πιο πάνω, πως αν δεν βουρτσίσω για 2-3 ημέρες βλέπω τρίχες στο νιπτήρα, ενώ σε καθημερινή βάση βουρτσίσματος δεν συμβαίνει.

Όταν ξεκίνησα πρώτη φορά το βούρτσισμα, στον πρώτο μήνα, τα μαλλιά μου είχαν αλλάξει εντελώς όψη και πίστευα πως αν συνεχίσουν έτσι θα έρθουν πίσω αρκετά.
Αυτό μέχρι τώρα δυστυχώς δεν συνέβει και δεν νομίζω να συμβεί μόνο από μια βούρτσα. Αλλά το να δυναμώνει τα μαλλιά σιγά σιγά τα κάνει να φαίνονται περισσότερα λόγω πάχους της τρίχας. Αυτή συνέβει σίγουρα με το βούρτσισμα σε μένα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI είπε:
hair_follicle είπε:
@ GOMI:

Πάω στα 39 και αυτή τη σκέψη την έχω κάνει πολλές φορές που αναφέρεις. Στο αντίστοιχο θέμα που είχα βάλει και φότο, απ όσο θυμάμαι έχω αναφέρει κάποια άλλα ενδεχόμενα μιας και από τη φύση μου δεν επαναπαύομαι ποτέ σε κάτι.
Το πρώτο είναι ότι ίσως η χρόνια χρήση της μίνοξ (18 χρόνια) είχε αρχίσει να κάνει κακό και να μου έκανε τα πράγματα χειρότερα.
Το δεύτερο είναι αυτό που αναφέρεις μήπως ούτως η άλλως κάπου εδώ έκανα μια παύση και συνέχιζα να χάνω πχ μετά τα 40-45.

Δεν ξέρω ειλικρινά, μιας και οι τρίχες στο κεφάλι μας ζουν στον δικό τους κόσμο εντελώς.
Παρόλο αυτά, έχω παρατηρήσει όπως έγραψα και πιο πάνω, πως αν δεν βουρτσίσω για 2-3 ημέρες βλέπω τρίχες στο νιπτήρα, ενώ σε καθημερινή βάση βουρτσίσματος δεν συμβαίνει.

Όταν ξεκίνησα πρώτη φορά το βούρτσισμα, στον πρώτο μήνα, τα μαλλιά μου είχαν αλλάξει εντελώς όψη και πίστευα πως αν συνεχίσουν έτσι θα έρθουν πίσω αρκετά.
Αυτό μέχρι τώρα δυστυχώς δεν συνέβει και δεν νομίζω να συμβεί μόνο από μια βούρτσα. Αλλά το να δυναμώνει τα μαλλιά σιγά σιγά τα κάνει να φαίνονται περισσότερα λόγω πάχους της τρίχας. Αυτή συνέβει σίγουρα με το βούρτσισμα σε μένα.

δεν αμφιβαλλω οτι μπορει να λειτουργει με τους διαφορους τροπους που εχουν αναφερθει -απομακρυνση νεκρων κυτταρων-αιματωση κ.ο.κ αλλα πιστευω οτι ισως δεν ειναι αρκετο απο μονο του αλλα ως συμπληρωμα. Gomi εσυ πως θα αιτιολογουσες πως σχεδον μια εβδομαδα που βουρτσιζω(πρωι-βραδυ )παρατηρω οτι πολλες τριχες πεφτουν κατα την διαρκεια της διαδικασιας αλλα ταυτοχρονα παρατηρω ασπρες νιφαδες(δεν εχω σμ) και ελαχιστοποιηση της λαδιλας.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
H λιπαρότητα θα εξαφανιστεί σύντομα ούτως η άλλως με το βούρτσισμα. Οι νιφάδες που λες είναι τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μαζί με υπολείμματα από σαμπουάν και τοπικά που βάζουμε και όλα αυτά παραμένουν στο κεφάλι. Καλό είναι αυτό γιατί σιγά σιγά το δέρμα και κατά συνέπεια ο θύλακας θα αρχίσει να αναπνέει.
Η τριχόπτωση τώρα, στην αρχή είναι αναμενόμενο μιας και τα μαλλιά είναι αδύναμα. Παρατήρησε επίσης αν στο σύνολό τους είναι μικρότερες οι τρίχες που πέφτουν σε μήκος από τις φαινομενικά δυνατές που παραμένουν στο κεφάλι. Διαφορετικά, αν όλες οι τρίχες που φεύγουν έχουν το ίδιο μήκος και η τριχόπτωση με τον καιρό συνεχίζεται, το ξανακοιτάς το όλο θέμα από την αρχή.

Σίγουρα δεν φτάνει από μόνο του, αλλά είναι μια φθηνή, χωρίς παρενέργειες και ευχάριστη προσθήκη, ενώ βοηθάει και στην απορρόφηση των τοπικών όταν γίνεται πριν από αυτά.

GOMI είπε:
H λιπαρότητα θα εξαφανιστεί σύντομα ούτως η άλλως με το βούρτσισμα. Οι νιφάδες που λες είναι τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μαζί με υπολείμματα από σαμπουάν και τοπικά που βάζουμε και όλα αυτά παραμένουν στο κεφάλι. Καλό είναι αυτό γιατί σιγά σιγά το δέρμα και κατά συνέπεια ο θύλακας θα αρχίσει να αναπνέει.
Η τριχόπτωση τώρα, στην αρχή είναι αναμενόμενο μιας και τα μαλλιά είναι αδύναμα. Παρατήρησε επίσης αν στο σύνολό τους είναι μικρότερες οι τρίχες που πέφτουν σε μήκος από τις φαινομενικά δυνατές που παραμένουν στο κεφάλι. Διαφορετικά, αν όλες οι τρίχες που φεύγουν έχουν το ίδιο μήκος και η τριχόπτωση με τον καιρό συνεχίζεται, το ξανακοιτάς το όλο θέμα από την αρχή.

Σίγουρα δεν φτάνει από μόνο του, αλλά είναι μια φθηνή, χωρίς παρενέργειες και ευχάριστη προσθήκη, ενώ βοηθάει και στην απορρόφηση των τοπικών όταν γίνεται πριν από αυτά.

οι τριχες που παρατηρω εχουν ολες το ιδιο μηκος και ειναι απο το πανω μερος του κεφαλιου αλλα τι εννοεις να το ξανακοιταξω απο την αρχη? εμενα μου κατι που μου εχει κινησει την περιεργεια ειναι οτι οι τριχες ειναι δυνατες μαυρες και οτι βολβος το ασπρο σημειο στην βαση της τριχας ειναι συγριτικα μεγαλο. πιστευω να καταλαβες

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εννοώ πως αν συνεχίζει η τριχόπτωση μετά από 2 εβδομάδες και οι τρίχες που φεύγουν δεν είναι μικρότερες σε μήκος, να ξανα σκεφτείς λίγο την τεχνική σου. Είτε να το κάνεις πιο χαλαρά, είτε πιο περιστασιακά. Αν οι τρίχες έχουν άσπρο βολβό που λες, οι πιθανότητες είναι υπέρ του να ξαναβγούν.

peter13

Member
GOMI εγω εδω και 1 μηνα που βουρτσιζω πρωι-βραδυ βλεπω τρομερη βελτιωση στην τριχοπτωση(εχω και ΣΔ) βλρπω μερικες μικρες τριχουλες στον νηπτητα οταν βουρτιζομαι,αλλα οταν λουζομαι δεν χανω οσες εχανα.αυτο κου παρατησω συο κεφαλι μου ειναι οτι ολες οι τριχες εχουν αλλο μεγεθος η μια αλλο μεγεθος η αλλη..αυτο γινετε γτ μερικες δν μεγαλονουν;επισης επειδη εχω πυκνο μαλλι γυρο στα 5-6 εκατοστα δεν ξερω αν εχω την σωστη βουρτσα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
peter13 είπε:
GOMI εγω εδω και 1 μηνα που βουρτσιζω πρωι-βραδυ βλεπω τρομερη βελτιωση στην τριχοπτωση(εχω και ΣΔ) βλρπω μερικες μικρες τριχουλες στον νηπτητα οταν βουρτιζομαι,αλλα οταν λουζομαι δεν χανω οσες εχανα.αυτο κου παρατησω συο κεφαλι μου ειναι οτι ολες οι τριχες εχουν αλλο μεγεθος η μια αλλο μεγεθος η αλλη..αυτο γινετε γτ μερικες δν μεγαλονουν;επισης επειδη εχω πυκνο μαλλι γυρο στα 5-6 εκατοστα δεν ξερω αν εχω την σωστη βουρτσα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αν η βούρτσα δεν είναι πολύ πυκνή, δηλαδή πάνω από 8 σειρές κάνει για μακρύ μαλλί. Οι τρίχες που συνήθως είναι μικρότερες και που πέφτουν κατά το βούρτσισμα είναι αυτές που "φλερτάρουν" με την Α.Α
Εμένα έχουν καταφέρει σιγά σιγά με το βούρτσισμα να φτάνουν όλες πλέον στο ίδιο μήκος, γι αυτό και έχω πάψει να βλέπω τριχόπτωση. Τι θα γίνει στην πορεία δεν ξέρω, αλλά γι αυτό επιμένω σε κάτι που φαινομενικά μπορεί να φαίνεται αστείο για κάποιους, αλλά σε εμένα δουλεύει καλύτερα απ όσα τοπικά έχω δοκιμάσει τόσα χρόνια στο να δυναμώνει το μαλλί.
Σε θέμα regrowth φυσικά, τπτ το ιδιαίτερο, αλλά το δυνάμωμα των μαλλιών, τα κάνει γενικά να δείχνουν πυκνότερα.

cool11

Well-Known Member
Μου εξηγει καποιος, τι 'παραπανω' εχουν οι βουρτσες που συζηταμε, πχ οπως αυτη στο αρχικο post, απο τις βουρτσες τις κοινες, που πουλανε στα σουπερ μαρκετ;
Ηδη παρηγγειλα κι εγω τη γερμανικη και περιμενω να δω τι ψαρια θα πιασω, αλλα αναρωτιεμαι: αν καποιος βουρτσιζει και με τις 'πλαστικες' βουρτσες με τις μπιλιτσες στο τελος των ακιδων, δεν θα δωσει αποτελεσμα;
΄Η διχως την καταλληλη βουρτσα, οσο και να βουρτσιζεις δεν θα δεις τιποτε;

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
H φυσική τρίχα που αναφέρουμε, σε αντίθεση με τη συνθετική ή γενικότερα με τις πλαστικές, δεν ηλεκτρίζει τα μαλλιά, δεν τα σπάει ιδιαίτερα εύκολα και έχει την ιδιότητα να μαζεύει λιπαρότητα και υπολείμματα. Καμία άλλη δεν το κάνει αυτό, παρά μόνο όσες έχουν φυσική τρίχα.

Μπλουζα