Yul, 2 μηνες μετα απο την πρωτη σου αναφορα για συνεισφορα του δαφνελαιο και στο θεμα της μειωσης των ασπρων τριχων, ποια ειναι τα νεοτερα που εχεις παρατηρησει για τριχοπτωση και ασπρες τριχες σε σχεση με το δαφνελαιο;
Έλα cool, πριν μια βδομάδα έκλεισα ένα χρόνο χρήσης δαφνέλαιου. Αυτά που έχω να πω είναι:
1) Η τριχόπτωση έχει σταματήσει μαχαίρι. Ακόμα και η εποχική τριχόπτωση, που είναι κάτι που συμβαίνει ούτως ή άλλως δυο φορές το χρόνο, είναι ανεπαίσθητη και δεν έχει καμία σχέση με παλιότερα, που δεν έβαζα δαφνέλαιο.
2) Επανέκφυση έχω σε όλο το crown, αλλά στα σημεία που ήμουνα εντελώς κενός, οι καινούριες τρίχες που έχουν προκύψει είναι ακόμα λεπτές και αδύναμες, και στις φωτογραφίες δεν φαίνεται μεγάλη διαφορά επειδή πέφτει το φλας απάνω τους και τις "εξαφανίζει". Ίσως αυτές οι αδύναμες τριχούλες είναι το απαραίτητο ενδιάμεσο βήμα για να βγουν μετά δυνατές και χοντρές στη θέση τους (όπως αντίστοιχα συμβαίνει στην αντίστροφη, φυσιολογική διαδικασία της ΑΑ, που κάποιος βλέπει στη θέση των χοντρών τριχών που πέφτουν να βγαίνουν καινούριες αδύναμες, και μετά να πέφτουν κι αυτές οι αδύναμες και να μη φυτρώνει τίποτα πια). Στους κροτάφους προς το παρόν έχω βγάλει μόνο λεπτές καινούριες τρίχες, πολύ λεπτότερες από ότι στο crown, σχεδόν χνούδι θα έλεγα.
3) Άσπρες τρίχες στο crown έχω, αλλά είναι 2-3 όλες κι όλες. Πλέον βάζω δαφνέλαιο και στα πλάγια μαλλιά, όπου έχω μπόλικες άσπρες τρίχες, άλλα είναι νωρίς ακόμα για να δω αποτελέσματα. Πάντως γενικά, έχουν σκουρύνει τα μαλλιά μου αισθητά. Μια φίλη μάλιστα, που είχε καιρό να με δει, με ρώτησε αν τα βάφω (lol).
4) Η "μορφολογία" του δέρματος του κεφαλιού έχει αλλάξει. Τα βουναλάκια που ήταν σαν σπυριά ή μικρά καρούμπαλα (και όλως τυχαίως στα σημεία που είχα αραίωση), υποχωρούν μήνα με το μήνα. Από αυτό υποθέτω ότι πρόκειται για συσσωρευμένη DHT που με τη χρήση του δαφνέλαιου διαλύεται σιγά-σιγά.
Συνεχίζω λοιπόν στο ίδιο μοτίβο και όπου με βγάλει.