βουρτσισμα.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
cool11 είπε:
Παρηγγειλα την βουρτσα απο τον γερμανο seller στο ebay.
Την παρελαβα! Τετοια ταχυτητα, εντος μιας βδομαδας δεν εχω ξαναδει.
Το θεμα ειναι, ή οτι εγω δεν 'ξερω' απο φυσική τριχα, ή καταλαβαινω λαθος/καλα οτι οι 'τριχες' της βουρτσας ειναι πλαστικες!
Τοσο ασχετος ειμαι; Την παρηγγειλε κανενας αλλος;

Απο την μεταφραση της περιγραφης προιοντος στο google translate διαβαζω:
a natural hair brush with boar bristles
Hair brush large, from local beech wood, waxed, non-slip pure boar bristles .
Hair brushes with pure natural bristles are essential for hair care. By brushing the hair grease is distributed from the root to the tips. This nourishes the hair ends and gives hair a natural shine.

Τελικα, ειναι φυσικες οι τριχες της;
Λεει για 'natural bristles'...

Για βάλε το λινκ από αυτή που πήρες

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

cool11

Well-Known Member
Αυτην πηρα
http://www.ebay.de/itm/Haarburste-Wildschwein-Naturborsten-Holzburste-Naturhaarburste-gros-neu-/390514438182?pt=Haarwuchsmittel&hash=item5aec797026

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
κατά 99% έχω την ίδια. (την έχω κανα χρόνο περίπου και δεν θυμάμαι σίγουρα τον πωλητή)

Έχε υπόψη σου ότι η σκληρή φυσική τρίχα, λόγω αυτής της ιδιότητάς της φέρνει λίγο στην αφή προς τη συνθετική, ενώ τη μαλακή φυσική είναι πιο εύκολο να καταλάβεις τη διαφορά.

Εκεί που μπορείς να σιγουρευτείς ότι είναι φυσική τρίχα είναι όταν κάποια στιγμή την πλύνεις με λίγο ζεστό νερό + σαμπουάν (με πολύ προσοχή να μην ποτίσει πολύ ο σκελετός της που είναι ξύλινος), μετά θα μαλακώσει αρκετά, ενώ αντίθετα η συνθετική, είτε την πλύνεις είτε όχι, παραμένει το ίδιο αγγούρι.

Αν την πλύνεις και μαλακώσει, μετά από καμία εβδομάδα θα αρχίσει να σκληραίνει πάλι με την χρήση

cool11

Well-Known Member
Καταλαβα.
Πως την καθαριζουμε αυτη τη βουρτσα; Οπως ανεφερες?
Πχ. να την αφησω σε μια λεκανη με τις τριχες μες το νερο (& σαπουνι?) και το ξυλινο σωμα της εκτος νερου;
Ή πλυσιμο κατω απο την βρυση; Και καθε ποτε να την πλενουμε;

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
cool11 είπε:
Καταλαβα.
Πως την καθαριζουμε αυτη τη βουρτσα; Οπως ανεφερες?
Πχ. να την αφησω σε μια λεκανη με τις τριχες μες το νερο (& σαπουνι?) και το ξυλινο σωμα της εκτος νερου;
Ή πλυσιμο κατω απο την βρυση; Και καθε ποτε να την πλενουμε;

Βάζεις λίγο σαμπουάν στην παλάμη και τρίβεις τις τρίχες ρίχνοντας ελάχιστο νερό να κάνει σαπουνάδα. Μετά ξεβγάζεις κάτω από τη βρύση. Αν την αφήσεις σε λεκάνη με νερό, προσπάθησε ο σκελετός να μένει όσο γίνεται απ έξω και μην την αφήσεις πάνω από 10 λεπτά. Το νερό να μην είναι καυτό, αλλά χλιαρό.
Εγώ το κάνω αυτό κάθε 2μηνο γιατί μαλακώνει αρκετά και δεν το θέλω, αλλά την καθαρίζω συχνά με αυτό

http://www.ebay.com.au/itm/Comb-Hair-Brush-Cleaner-Cleaning-Remover-Embedded-Tool-Plastic-Handle-Pink-/320800214448

Reve

Active Member
Καλημέρα παιδιά. Ρε GOMI υπάρχει περίπτωση να περνάς Shedding απ το βούρτσισμα? Γιατί ενώ με το cg είχα δει βελτίωση, τις τελευταίες 4-5 μέρες που ξεκίνησα βούρτσισμα πάλι πρωί βράδυ βλέπω πολύ τριχόπτωση. Παίζει να είναι shedding? Οι τρίχες που πέφτουν είναι κατά 90% μικρές σχεδόν στο μισό μήκος από τις κανονικές μου. Πάντως λίγες έχουν άσπρο βολβό όπως είχες πει..

laplace

Member
Ομοιως με σενα φιλε μου και εγω ειμαι στις 7 βδομαδες μονο με cg και ενω αρχικα καπου στις 30 ημερες μου μειωσε τη τριχοπτωση σχεδον καθολου τωρα βλεπω παλι αυξημενη την τριχοπτωση οχι οπως πριν αλλα οι τριχες που μενουν ειναι οι περισσοτερες ξανθες και μερικες δεν εχουν ασπρο βολβο αλλα μαυρο .Αυτες με το μαυρο βολβο ειναι κανονικες χοντρες τριχες .Αυτες θα ξαναβγουν με το μαυρο βοβλο?

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Παιδιά, για το βούρτσισμα λίγο πολύ τα έχουμε πει. Μπορώ να κρίνω μόνο από τα όσα έχω δει σε εμένα. Αν υπήρξαν και άλλοι παράγοντες που έχουν συντελέσει στα όσα καλά έχω δει από αυτό, δεν το γνωρίζω μιας και δεν έχω χρησιμοποιήσει πολλά.
Για μένα αν φεύγουν τρίχες με το βούρτσισμα, αυτές δεν ήταν δυνατές ούτως ή άλλως.
Τι νόημα έχει να φοβόμαστε να ακουμπήσουμε το μαλλί μήπως φύγει?
Το cg το έχω ξαναπεί δεν το πιστεύω καθόλου ως προϊόν, αλλά ειλικρινά ελπίζω να βγω ψεύτης. Δεν μου αρέσει που κάνει "πάταγο" μόνο στο Ελλάντα, για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε.

Να αναφέρω και κάτι άλλο για να καταλάβετε τι εννοώ.

Έχω αυξήσει το ρολλερ σε 2 φορές μέσα στην εβδομάδα, τη μια κάνω με 0.75 και την άλλη με 1.5mm

Προχθές για πρώτη φορά άρχισα να βλέπω την περιοχή να ματώνει. Μετά από 2 - 3 μήνες που ρολλάρω. Αυτό το θεωρώ καλό.

Επίσης βάζω γλυκολικό οξύ το οποίο την επόμενη ημέρα ξεφλουδίζει μεγάλα κομμάτια δέρματος από το κεφάλι.

Εχθές έβαλα αλοιφή scrub και έτριβα όλο το κεφάλι με μανία ώστε να φύγει το δέρμα που ξεφλούδιζε από το γλυκολικό οξύ.

Με όλη αυτή την κακοποίηση, ήταν ζήτημα να δω 3-4 τρίχες στα χέρια. Κάνω μασάζ, βούρτσισμα, λαστιχένιο ρόλλερ και γενικά δεν αφήνω το κεφάλι μου σε ησυχία μέσα στην ημέρα. ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ.

Δεν λέω κάποιος να κάνει όλα αυτά φυσικά, αλλά νιώθετε καλά δηλαδή με ένα προϊόν που φαινομενικά δείχνει να δουλεύει και μόλις απλά βουρτσίσετε τα μαλλιά σας αρχίζουν και πέφτουν?

Reve

Active Member
Δεν λέω κάποιος να κάνει όλα αυτά φυσικά, αλλά νιώθετε καλά δηλαδή με ένα προϊόν που φαινομενικά δείχνει να δουλεύει και μόλις απλά βουρτσίσετε τα μαλλιά σας αρχίζουν και πέφτουν?

Καθόλου, αλλά ψάχνουμε ρε GOMI κάτι να κρατήσει τα υπάρχοντα μαλλιά μας. Είτε είναι DHT blocker είτε κάτι άλλο (εκτός φιναστερίδης). Περνάς φάση shedding με το βούρτσισμα όμως? Άλλη μία φορά ευχαριστώ GOM(ARA). :tiphat:

chs_censors

New Member
Η λυση στην τριχοπτωση.

Νηστεια με πορτοκαλι και παραλληλα βουρτσισμα.

Ειναι τοσο απλο .Εστι σπαει το κολλαγονο που εμποδιζει το αιμα να θρεψει τις τριχες.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

chs_censors

New Member
Reve είπε:

Απλα πραγματα.Πινεις μονο χυμο πορτοκαλι τις μερες που κανεις τις τοπικες θεραπειες.Αν το κανεις και για μεγαλυτερο χρονικο διαστημα τοσο καλυτερα.

Οταν γεμιζουν οι λεμφαδενες με τα ιχνοστοιχεια του πορτοκαλιου αρχιζουν να σπαζουν την ινωση απο μεσα.Παραλληλα κανει το βουρτσισμα πιο αποτελεσματικο.

Atermon

Member
chs_censors είπε:
Reve είπε:

Απλα πραγματα.Πινεις μονο χυμο πορτοκαλι τις μερες που κανεις τις τοπικες θεραπειες.Αν το κανεις και για μεγαλυτερο χρονικο διαστημα τοσο καλυτερα.

Οταν γεμιζουν οι λεμφαδενες με τα ιχνοστοιχεια του πορτοκαλιου αρχιζουν να σπαζουν την ινωση απο μεσα.Παραλληλα κανει το βουρτσισμα πιο αποτελεσματικο.

Είναι πολύ ενδιαφέρον και θεωρητικά έχει νόημα, αλλά έχεις κάποιο συγκεκριμένο link που να το στηρίζει επιστημονικά; Εκτός αν το έχεις δοκιμάσει ο ίδιος και μπορείς να μιλήσεις εκ πείρας.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Reve, γενικά οι μέθοδοι τύπου βουρτσίσματος, έχουν ώς στόχο στο να αποκαταστήσουν (όσο αυτό ειναι φυσικά δυνατόν) τον φυσιολογικό κύκλο των μαλλιών. Αυτό είχα διαβάσει σε κάποιες μελέτες όταν το είχα πρωτοξεκινήσει και νομίζω πως ισχύει από τα όσα βλέπω μέχρι στιγμής.
Είχα επίσης αναφέρει σε άλλους φίλους, κυρίως μέσω pm, ότι από την στιγμή που γίνεται τοπική χρήση προϊόντων όπως π.χ μίνοξ, δεν έχω ιδέα αν θα είναι το ίδιο αποτελεσματικό, γιατί από τη μια η μίνοξ "εκβιάζει" τον κύκλο τους ώστε να επιταχυνθεί και από την άλλη το βούρτσισμα προσπαθεί να επιφέρει μια ισορροπία.
Αυτά όλα είναι θεωρητικά, αλλά δεν ακούγεται τόσο παράλογο ώστε να μην έχουν κάποιο νόημα.
Οπότε, αν το οποιοδήποτε προιόν διαταράσει με οποιονδήποτε τρόπο τον κύκλο των μαλλιών (έστω και θετικά) ίσως μετά το βούρτσισμα να έχει αντίθετα αποτελέσματα, είτε ως προς το προϊόν, είτε μόνο του.

Επίσης δεν πιστεύω στα τοπικά dht blockers. Το όλο θέμα είναι όχι να μειώνουν την dht τοπικά όπως και καλά αναφέρουν, αλλά να απενεργοποιούν ή να εμποδίζουν την ενεργοποίηση ή να μειώνουν τους ανδρ.υποδοχείς (αυτό κάνει η φινα). Αλλιώς δεν έχει νόημα και όπως έχω ξαναπεί, όλα αυτά τα δήθεν dht blockers κατά καιρούς που έχουν κυκλοφορήσει, μαζί και το revivogen, είναι απλά αντιφλεγμονώδη και το όποιο αποτέλεσμά τους, έρχεται απο κει.
Όλα τα αντιφελγμονώδη όμως, όσο ισχυρά και αν είναι, αργά η γρήγορα ο οργανισμός θα βρει τρόπο να τα παρακάμψει ώστε να συνεχίσει την δουλειά του, μιας και η αιτία παραμένει.

Reve

Active Member
Αυτό με το πορτοκάλι τι ήταν (ΠάνοςΛύδιος?)? Ευχαριστώ για τον χρόνο και την διάθεση στου GOMI. Θα ψάξω και εγώ να βρω έρευνες για το βούρτσισμα. Πάντως ένα βιβλίο που βρήκα στο νετ για το βούρτσισμα είναι αυτό: http://www.nicehair.org/edition-2-sneak-peek.pdf. Κρίμα που δεν το έχει όλο. Ευχαριστώ και πάλι.

ΥΓ.

να απενεργοποιούν ή να εμποδίζουν την ενεργοποίηση ή να μειώνουν τους ανδρ.υποδοχείς

Αυτό θεωρητικά κάνει και το ρεβιβογκεν απ' ότι λένε στην ιστοσελίδα τους. Μας τα χάλασαν στην πράξη...

weznem

Well-Known Member
Reve είπε:
Αυτό με το πορτοκάλι τι ήταν (ΠάνοςΛύδιος?)? Ευχαριστώ για τον χρόνο και την διάθεση στου GOMI. Θα ψάξω και εγώ να βρω έρευνες για το βούρτσισμα. Πάντως ένα βιβλίο που βρήκα στο νετ για το βούρτσισμα είναι αυτό: http://www.nicehair.org/edition-2-sneak-peek.pdf. Κρίμα που δεν το έχει όλο. Ευχαριστώ και πάλι.

θελει και ρώτημα,αυτος ειναι.. :blush:

cool11

Well-Known Member
Εβγαλα και στιχακι, αρκει να βγε αληθινο:
ενα βουρτσισμα τη μερα, τη φαλακρα κανει περα!!!!

cool11

Well-Known Member
Παντως απορω.
Απο τη μια λεμε για το βουρτσισμα οτι 'βελτιωνει την κυκλοφορια του αιματος στο κεφαλι', κι απο την αλλη πχ δεν ασχολειται κανεις με την κρεμα 'καψαϊκινη' που εχει το ιδιο αποτελσμα (νομιζω) με αλλο τροπο.

Πως ειναι δυνατον το ενα να το δεχομαστε οτι μας βοηθα, και το αλλο οχι, δεν το καταλαβαινω.
Εδω το σχετικο θεμα
http://www.hairlossgr.com/forum/thread-7834.html

cool11

Well-Known Member
To βουρτσισμα αυξανει την απορροφητικοτητα των τοπικων;
Εβαλα την -ετσι κι αλλιως 'καυτερη'- καψαικινη στο κεφαλι, ενω το βουρτισμα το ειχα κανει ωρες πριν.
Δεν ειναι πρωτη φορα που βαζω την κρεμα! Αλλα ισως η πρωτη φορα μετα απο βουρτσισμα.
Ε, πηρε φωτια το κεφαλι μου! Ενιωθα τετοιο καψιμο που δεν περιγραφεται.
Στο τσακ ημουν να παω κατευθειαν για λουσιμο, αλλα αφου κοιταχθηκα στον καθρεπτη και δεν ειδα κοκκινιλες, που σημαινει οτι η 'καψα' ηταν εσωτερικη και οχι εξωτερικη, αποφασισα να κανω υπομονη, και μετα απο λιγες...ωρες(!), πέρασε!
Βοηθα να απορροφηθουν καλυτερα τα τοπικα;

nothinggr

Member
Re: RE: βουρτσισμα.

cool11 είπε:
To βουρτσισμα αυξανει την απορροφητικοτητα των τοπικων;
Εβαλα την -ετσι κι αλλιως 'καυτερη'- καψαικινη στο κεφαλι, ενω το βουρτισμα το ειχα κανει ωρες πριν.
Δεν ειναι πρωτη φορα που βαζω την κρεμα! Αλλα ισως η πρωτη φορα μετα απο βουρτσισμα.
Ε, πηρε φωτια το κεφαλι μου! Ενιωθα τετοιο καψιμο που δεν περιγραφεται.
Στο τσακ ημουν να παω κατευθειαν για λουσιμο, αλλα αφου κοιταχθηκα στον καθρεπτη και δεν ειδα κοκκινιλες, που σημαινει οτι η 'καψα' ηταν εσωτερικη και οχι εξωτερικη, αποφασισα να κανω υπομονη, και μετα απο λιγες...ωρες(!), πέρασε!
Βοηθα να απορροφηθουν καλυτερα τα τοπικα;

Ναι, βοηθάει.

Μπλουζα