Cvial, dr. jose lorenzo, fue, 2552 grafts, 24-25/8/2015

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Τα μετρήσαμε σε 2-3 περιοχές την επόμενη μερα μπήκαν γυρω στα 52-53, στην hairline εχω παρει και τις φωτο απο την USB κάμερα. Επίσης προκύπτει και απο την εμβαδομέτρηση της όλης περιοχής σε σχέση με τον συνολικό αριθμό graft που τοποθετήθηκαν με απόκλιση 2-3 graft/cm2

Sent from my iPhone using Tapatalk

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Δημητρης38

Active Member
Τα μετρήσαμε σε 2-3 περιοχές την επόμενη μερα μπήκαν γυρω στα 52-53, στην hairline εχω παρει και τις φωτο απο την USB κάμερα. Επίσης προκύπτει και απο την εμβαδομέτρηση της όλης περιοχής σε σχέση με τον συνολικό αριθμό graft που τοποθετήθηκαν με απόκλιση 2-3 graft/cm2

Μπροστα που ειναι μαρκαρισμενος ο κοκκινος κυκλος προυπηρχε στην φωτο και δεν τον σημειωσα εγω. Εκει εχεις μια προσεγγιση της πυκνοτητας που γραφεις...
Στην Β ζωνη ομως ?

Τεσπα δεν κανω ελεγχο απλα ρωταω για να δω πως "κενταει" ο top Γιατρος
Αυτο που με ενδιαφερει ειναι η φυτρωση.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δημήτρη, όταν ήμουν στην κατάσταση που έβγαλα αυτη την φωτο έκανα άπειρες μετρήσεις (είχα και καιρο λόγω του "αποκλεισμού") και κατηγορηματικά σου λεω οτι μπήκαν αυτα τα graft με περίπου τις πυκνότητες που αναφέρω. Στην περιοχή του forelock (κύκλος) μπήκαν πολλά πολυτρίχα. Επίσης σε εκείνη την περιοχή η πυκνότητα των 55g που ειναι συνήθως στα 2cm εχει προχωρήσει σε μεγαλύτερο βάθος

Δημητρης38

Active Member
Ρε Μητσο γιατί δεν γίνεσαι ελεγκτής στα τρόλεϊ .....(δεν κάνω έλεγχο απλά ρωτάω ..........)

Ρωταω των CVIAL γιατι παρουσιαζει πολυ καθαρες φωτογραφιες με τις οποιες μπορει να ελεγχθει η πυκνοτητα ανα cm2 των grafts που τοποθετησε ο top Γιατρος. Εχει σκασει και ενα καρο λεφτα οποτε ειμαι σιγουρος οτι θα εχει chekarei εαν το νουμερο που πληρωσε ανταποκρινεται στην υφισταμενη κατασταση. Εαν με ενδιεφερε το θεμα θα εγραφα και τις ενστασεις μου ... μια ειναι ας πουμε πως κανεις εμβαδομετρηση σε επιφανεια κλισης... μια αλλη ειναι οτι εγω σε αρκετα cm2 δεν βλεπω τα 55αρια των grafts (τα εχω βαλει στο προγραμμα και τα μετρησα)

Επειδη δεν εχω τα φραγκα να τα σκασω στον συγκεκριμενο Γιατρο ομως, κοβω την συζητηση εκει και αναμενω την φυτρωση
Απλα πραγματα ....

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Για την κλίση τα έχουμε πει Δημήτρη, μην το ξαναπιασουμε [emoji6] τωρα για τα 55 (52-53 μετρηθεντα μαζι με το γιατρό) ειναι δύσκολο να τα μετρήσεις έκατοστο εκατοστό γιατι δεν εχεις reference μήκους στην φωτο. Εξάλλου μην ξεχνάς οτι στην αρχή της hairline πρεπει να εχεις κενά και πύκνωσεις για πιο φυσικό αποτελεσμα, δεν υπαρχει φυσική hairline που τα graft μπαίνουν σε σταθερές αποστάσεις με διαβήτη αλλιώς θα ήταν εξαιρετικά αφύσικο το αποτελεσμα, αρα εκει μετράει η εμπειρία του γιατρού στην τοποθέτηση.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
κανεις καθολου σκεψεις για περεταιρω τουμπανιασμα hairline???:rolleyes:

Θα ήθελα να δω το αποτελεσμα της hairline και να κανω ενα retouch αν χρειαστεί (μπορει και όχι). Πάντως επειδή θεωρώ οτι αν πιάσω καλα επίπεδα φυτρωσης δεν θα χρειαστώ 2000 για πισω, ανάλογα με τα αποτελεσματα στο 10μηνο θα "θυσίαζα", αν τα χρειαζόμουν, 500 ακόμα graft για μπροστά και ιδιαιτερα στο κέντρο...

Τελευταία επεξεργασία:
Μια ερωτηση Cvial που στη δικη σου περιπτωση βεβαια δεν εχει ιδιαιτερο νοημα,αφου καλυψες μια τελειως γυμνη περιοχη.Ειναι δυνατον σε ενα dense packing να ξεχωρησεις τα graft που προερχονται απο την δοτρια,με αυτα που προυπηρχαν μεσω των διαφορετικων χαρακτηριστικων τους(πχ αποκλιση στην διαμετρο κτλ)?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Όταν πρώτο φυτρώνουν τα νέα graft ειναι πιο λεπτά απο αυτα που υπάρχουν ήδη στην περιοχη

Μετα απο 1 χρονο κ ισως παραπανω ομως?Αποκτουν τελικα ακριβως ιδια χαραχτηριστικα(θα εξαιρεσω φυσικα τις κατευθυνσεις των μοσχευμαυτων οπου οσο καλος κ να ειναι ο γιατρος θα υπαρχει παντα μια αποκλιση οσο μικρη κ αν ειναι)

Μαλιστα.Καλη συνεχεια κ ως προς την φυτρωση ,που οπως φαινεται θα κινηθει σε απολυτα ποσοστα(μην το ματιασουμε)

Δημητρης38

Active Member
Για την κλίση τα έχουμε πει Δημήτρη, μην το ξαναπιασουμε
emoji6.png
τωρα για τα 55 (52-53 μετρηθεντα μαζι με το γιατρό) ειναι δύσκολο να τα μετρήσεις έκατοστο εκατοστό γιατι δεν εχεις reference μήκους στην φωτο. Εξάλλου μην ξεχνάς οτι στην αρχή της hairline πρεπει να εχεις κενά και πύκνωσεις για πιο φυσικό αποτελεσμα, δεν υπαρχει φυσική hairline που τα graft μπαίνουν σε σταθερές αποστάσεις με διαβήτη αλλιώς θα ήταν εξαιρετικά αφύσικο το αποτελεσμα, αρα εκει μετράει η εμπειρία του γιατρού στην τοποθέτηση.

Εχω references.
Μπορω να παρω ενα 55αρι grafts απο την φωτο της τοποθετησης που ποσταρες να μαρκαρω το cm2 και να το κοτσαρω στις ζωνες για να βρω της πυκνοτητες. Ή να χρησιμοποιησω την φωτο της μετρησης φυτρωσης που εβαλες με το 55αρι της hairline και να την πατησω στις υπολοιπες.

Εαν μου εδινες το εμβαδο με τις πλευρες της ληπτριας θα σου εβγαζα και τα συνολικα grafts που σου εβαλε.
Kατα προσεγγιση εχω chekarei ποσα grafts σου τοποθετησε.

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εχω references.
Μπορω να παρω ενα 55αρι grafts απο την φωτο της τοποθετησης που ποσταρες να μαρκαρω το cm2 και να το κοτσαρω στις ζωνες για να βρω της πυκνοτητες. Ή να χρησιμοποιησω την φωτο της μετρησης φυτρωσης που εβαλες με το 55αρι της hairline και να την πατησω στις υπολοιπες.

Εαν μου εδινες το εμβαδο με τις πλευρες της ληπτριας θα σου εβγαζα και τα συνολικα grafts που σου εβαλε.
Kατα προσεγγιση εχω chekarei ποσα grafts σου τοποθετησε.

Δημήτρη αφού δεν έχουμε κλίμακα πως θα μαρκάρεις το cm2; Για να το έκανες αυτό, στην φωτο με τον κύκλο έπρεπε να είχα σημειώσει κάποια πραγματική μέτρηση (π.χ 5μμ, 1cm) όπως εχω κανει στην φωτο με την τωρινή μέτρηση της hairline, αλλιώς ειναι αδύνατο. Το να συνδυάσεις τις 2 φωτο επίσης αδύνατο αφού έχουν τραβηχτεί σε διαφορετικές γωνιές, φακούς, αποστάσεις, κλπ. Εξάλλου ως γνωστόν οι φακοί παραμορφώνουν, δεν διατηρούν κλίμακα 1:1, και οι φακοί που εχω κανει τις λήψεις άλλοι ειναι ευρυγώνιοι άλλοι κανονικοί.

Δημητρης38

Active Member
Δημήτρη αφού δεν έχουμε κλίμακα πως θα μαρκάρεις το cm2; Για να το έκανες αυτό, στην φωτο με τον κύκλο έπρεπε να είχα σημειώσει κάποια πραγματική μέτρηση (π.χ 5μμ, 1cm) όπως εχω κανει στην φωτο με την τωρινή μέτρηση της hairline, αλλιώς ειναι αδύνατο. Το να συνδυάσεις τις 2 φωτο επίσης αδύνατο αφού έχουν τραβηχτεί σε διαφορετικές γωνιές, φακούς, αποστάσεις, κλπ. Εξάλλου ως γνωστόν οι φακοί παραμορφώνουν, δεν διατηρούν κλίμακα 1:1, και οι φακοί που εχω κανει τις λήψεις άλλοι ειναι ευρυγώνιοι άλλοι κανονικοί.

Η φωτο με τον κυκλο ειναι η φωτο της τοποθετησης.
Τον κυκλο δεν τον σχεδιασα εγω .
Μπορω να μαρκαρω στην συγκεκριμενη φωτο 3-4 διαφορετικα cm2 με 50 grafts στην Α ζωνη ή με 40 grafts στην Β ζωνη και να βγαλω τον μ.ο του cm2 που θα χρησιμοποιησω για να ξεκινησω να chekarω τις πυκνοτητες στις ζωνες. Εχω το 1/3 της επιφανειας και με τις 2 ζωνες αρα προσεγγιστικα θα εχω το αναλογο αποτελεσμα και για τα υπολοιπα 2/3.

Η μπορω να χρησιμοποιησω την φωτογραφια φυτρωσης που μετρησες εσυ το 50αρι (εσυ με τι reference το μετρησες?) της hairline και να την πατησω αφου πρωτα την προσομοιωσω ( βρω 1-2 γραφτς κοινα) στην φωτογραφια της τοποθετησης για να βγαλω παλι τις πυκνοτητες προσεγγιστικα στις ζωνες. (Αυτο ποιο δυσκολο θελει ψυρισμα και να βρεις τα κοινα grafts... δεν ασχοληθηκα καθολου με αυτο)

Με ενδιαφερει να βρω το cm2 στην φωτογραφια τοποθετησης και να δω αν μου δινουν 55αρια ή 45αρια !!!
Ελα αφου ξερεις οτι υπαρχει τροπος....

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ο δεύτερος τρόπος ειναι ουτοπικός για άπειρους λόγους (θα βαρεθώ να γράφω). Ο πρώτος τρόπος εχει μια λογική αλλα ειναι αδύνατον να δώσει αξιόπιστες μετρήσεις σε όλη την επιφάνεια λόγω κυρτοτητας της επιφανείας (κυρίως) και επειδή ο φακός παραμορφώνει έντονα, η φωτο παρθηκε με ευρυγώνιο φακό. Η μέτρηση που πιθανώς να κανείς εχει τέτοια αβεβαιότητα που τελικά δεν εχει πρακτικό νόημα...εξάλλου πως ξέρεις οτι το cm2 αντιστοιχεί σε 50, 52 η 55graft; Για να το έκανες αυτό έπρεπε να ξέρεις και το εμβαδόν της συνολικής περιοχής για να το αντιπαρέβαλες με την απόκλιση που θα έβρισκες για να κανείς την διόρθωση του "cm2" σου...

Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα