Dimitris50423, fue, 2300 grafts, 28/5/2015

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Andy, εδώ μιλάμε για ΑΑ, άρα για συρίκνωση των θυλάκων λόγω DHT. Αν θύλακες immune σε DHT παρθούν από υγιή δότρια, μετεγκατασταθούν στην λήπτρια και επιβιώσουν τότε είναι απολύτως υγιείς και δεν θα τους συμβεί τίποτα παραπάνω από αυτό που θα τους συνέβαινε στην δότρια. Οι αιματώσεις είναι λίγο παρεξηγημένο παραμύθι. Η λήπτρια, ιδιαίτερα ζώνη Α & Β έχει τεράστια δυνατότητα αιματολογικού δικτύου, πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα αιμάτωσης και από το πιο dense packing που κάνουμε σήμερα, δεν υπάρχει δηλαδή "δομικό" πρόβλημα. Αν η μμ γίνει σωστά, περάσουν 8-12 μήνες και επανέλθει το δίκτυο έχεις τελειώσει.

Αυτό που μπορεί να είναι πρόβλημα στην αιμάτωση είναι το κάπνισμα (βαριάς μορφής και για πολλά χρόνια) και η μακροχρόνια μεγάλη έκθεση στον ήλιο. Αυτοί οι 2 παράγοντες μπορεί να δημιουργήσουν θέμα αιμάτωσης και να περιορίσουν σημαντικα τον αριθμό των graft που μπορούν να μεταμοσχευθούν κάθε φορά.

να "ανυσηχω" λοιπον μόνο για το αν θα βγουν τα μαλλιά...όχι για το αν θα παραμείνουν

That's right!

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

andy.k

Active member
Οκ μια τελευταια- για την ωρα- ερώτηση...εφόσον ή αιμάτωση είναι "παρεξηγημένο" παραμύθι, τη μινοξ για ποιον ακριβως λόγο τη χρησιμοποιούμε...? Είχα την εντύπωση ότι ή φίνα αποσκοπει στον περιορισμό παραγωγής της dht, και ή μινοξ
στην καλύτερη αιμάτωση...ή ερώτηση είναι: ή μινο επαναφέρει την αιμάτωση που για κάποιο λόγο δε γίνεται σωστά στα φυσιολογικα-υγειη επίπεδα? Ή μπουσταρει την ήδη φυσιολογική αιμάτωση, στα σημεία που εφαρμόζεται,ακόμη περισσοτερο, ώστε να υπερτροφοδοτηθουν όσο το δυνατό οι αδύναμοι θύλακες και να παραταθεί ή ζωή τους?

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Το δεύτερο, για αυτο βλέπεις καλυτερα αποτελεσματα στην αρχή αφού αιματώνεις άμεσα και εχεις τροφοδοσία οξυγόνου ενώ το δίκτυο "χτίζεται". Επισης αποφεύγεις (ή καλυτερα περιορίζεις) και το σοκ λαός.

Στα μμ μόλις το δίκτυο φτιαχτεί (κάτι που θα γίνει εν καιρώ) δεν χρειάζεσαι τίποτα in the long run, μόνο μια καλή βούρτσα [emoji6]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tasmania

Active Member
"Η μινοξιδίλη ανήκει στην κατηγορία των αγγειοδιασταλτικών με αντιυπερτασική δράση. Παλαιότερα θεωρούνταν ότι η μινοξιδίλη βοηθά στην ανάπτυξη της τριχοφυίας μέσω της αγγειοδιασταλτικής της δράσης, αυξάνοντας την αιματική ροή στο τριχωτό της κεφαλής.

Σήμερα θεωρείται ότι ο κύριος μηχανισμός δράσης της μινοξιδιλης ειναι στην αντιμετώπιση της αραιωσης των μαλλιων, είναι η επίδρασή της στα τριχοθυλάκια που βρίσκονται σε τελογενή φάση (telogen phase), ενεργοποιώντας την έναρξη της αναγενούς φάσης (anagen phase). Θεωρείται επίσης ότι η μινοξιδίλη παρατείνει την αναγενή φάση του τριχοθυλακίου, έτσι ώστε τελικά παρατείνεται η ζωή και η ανάπτυξη της τρίχας.

Με καθημερινή τοπική χρήση μινοξιδίλης στο κεφάλι, παρατηρείταιανάπτυξη της τριχοφυίας μέσα σε διάστημα 2-3 μηνών από την έναρξη της θεραπείας.

dimitris50423

Well-Known Member
Το δεύτερο, για αυτο βλέπεις καλυτερα αποτελεσματα στην αρχή αφού αιματώνεις άμεσα και εχεις τροφοδοσία οξυγόνου ενώ το δίκτυο "χτίζεται". Επισης αποφεύγεις (ή καλυτερα περιορίζεις) και το σοκ λαός.

Στα μμ μόλις το δίκτυο φτιαχτεί (κάτι που θα γίνει εν καιρώ) δεν χρειάζεσαι τίποτα in the long run, μόνο μια καλή βούρτσα [emoji6]

Sent from my iPhone using Tapatalk

τετοια να ακουω να χαιρομαι..:D αρα εγω μαλλον εφοσον δεν ειχα μαμα μαλλια μπροστα θεωρητικα μπορω ανετα να κοψω τη μινοξιδιλη χωρις καποια σοβαρη επιπτωση σε αυτα..

andy.k

Active member
dimitris50423πίσω μέρος st: 158893 είπε:
τετοια να ακουω να χαιρομαι..:Dπέσουν όσα γω μαλλον εφοσον δεν ειχα μαμα μαλλια μπροστα θεωρητικα ανετα να κοψω τη μινοξιδιλη χωρις καποια σοβαρη επιπτωση σε αυτα..

Εσενα Μητσο η αφανα που εφτιαξες μπροστα κινδυνευει μονο απο το κακο το ματι...τη μινοξ μονο για τα πισω να τη βαζεις, αν και εγω ξερεις τι θα εκανα?...θα εβαζα πισω 2-3 χρονια, ή όσο καιρο δουλευε
αποτελεσματικα η θεραπεια
τελος παντων, και μολις
εβλεπα οτι αρχιζει κ υποχωρει
, θα την εκοβα μαχαιρι να
πεσει οτι ειναι να πεσει στη
κορυφη-crown και θα
εμπαινα για την 2η μμ στα καπακια
ελαχιστοποιωντας ετσι οσο το
δυνατον την περιοδο
καραφλοεμφανισης στο πισω
μερος

dimitris50423

Well-Known Member
ρε φιλε μη λες τετοια.. δεν εχω κληρονομικοτητα για τοσο μεγαλη αραιωση. εγω φανταζομαι οτι δεν θα προχωρησει αλλο. και τοσο που αδειασα παλι ηταν παρα πολυ σε σχεση με τους δικους μου.. (μπαμπα παππου κτλ.)
εγω θελω να την κοψω εντελως και θα δουμε πως θα παει.. ελπιζω να μη δω αραιωση πουθενα για αρκετα χρονια..

Stripar

Established Member
Άρα η λύση είναι μια και απόλυτα "φυσική" χωρίς παρενέργειες: MM.

Να προσθέσω φίλε ότι :

Η μτχ αποτελεί μια απόλυτα φυσική λύση χωρίς παρενέργειες όταν κάποιος οδεύει μικρό προς μεσαίο NW και έχει σταθεροποιηθεί !

Όταν κάποιος οδεύει NW6-7 πολύ απλά δέν έχει νόημα !!!
Ότι βάλει σε ένα βάθος χρόνου θα τα χάσει , θα έχει δώσει ένα σκασμό λεφτά , σύν το ψυχολογικό κόστος...
Εκτός και ΆΝ την συνδυάσει με φαρμακάκι , που το ΑΝ είναι επιτακτικό για τα μεγάλα NW.

Συνεπώς ΟΛΑ είναι σχετικά…

Θα συμφωνήσω εν μέρη με τον Andy
η καλύτερη λύση είναι να μη χάσεις τα μαλλιά σου, όχι να τα χάσεις και μετά να τα αποκαταστησεις νομίζω με μετακομίσεις θυλάκων...

Βέβαια αυτό επιβάλει σε πολλές περιπτώσεις & δραστικές λύσεις-ουσίες...
Όμως η πρόληψη είναι η καλύτερη στρατηγική και περιορίζει αισθητά τα sessionτων μτχ και το ψυχολογικό φορτίο που κουβαλάνε όλοι όσοι χάνουν τα μαλλάκια τους.

Βέβαια χρειάζεται γνώση , ωριμότητα και αυτοσυγκράτηση όπως τα πάντα στη ζωή που αποτελούν High Risk…

LARIOISO

Member
Βοηθα λοιπον η Minox μετα την μμ την εποφυγη του σοκ λος αλλα βοηθα και την επανεκφυση των μεταμοσχευμενων μαλλιων απο οτι καταλαβα .Εχω λοιπον μια απορια και ειναι η εξης , εφοσον τα μεταμοσχευμενα μαλλια μετα την τελογενη φαση μεγαλωνουν στο μεγαλυτερο ποσοστο ολα μαζι απο τον 4ο εως τον 8ο μηνα (αναφερω το μεγαλιτερο ποσοστο μαλλιων) αυτα θα ξαναερθουν παλι απο καποιο χρονικο διαστημα σε τελογενη φαση και δεν νομιζω οτι θα ειναι η ιδια παλι για ολα τα μαλλια αλλα για καποια ναι ,μηπως για την μεση τελικη εικονα δεν ειναι ο χρονος του ενος ετους που μας λενε αλλα ο χρονος που ερχεται η ισσοροπια στον "μεγαλιτερο"κυκλο που θα κανουν τα μαλλια μας και η εικονα του πρωτου ετους αλλαξει .Δεν ξερω αν ισχυει απλα σας ρωταω,,,

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Να προσθέσω φίλε ότι :

Η μτχ αποτελεί μια απόλυτα φυσική λύση χωρίς παρενέργειες όταν κάποιος οδεύει μικρό προς μεσαίο NW και έχει σταθεροποιηθεί !

Όταν κάποιος οδεύει NW6-7 πολύ απλά δέν έχει νόημα !!!
Ότι βάλει σε ένα βάθος χρόνου θα τα χάσει , θα έχει δώσει ένα σκασμό λεφτά , σύν το ψυχολογικό κόστος...
Εκτός και ΆΝ την συνδυάσει με φαρμακάκι , που το ΑΝ είναι επιτακτικό για τα μεγάλα NW.

Συνεπώς ΟΛΑ είναι σχετικά…

Θα συμφωνήσω εν μέρη με τον Andy

Βέβαια αυτό επιβάλει σε πολλές περιπτώσεις & δραστικές λύσεις-ουσίες...
Όμως η πρόληψη είναι η καλύτερη στρατηγική και περιορίζει αισθητά τα sessionτων μτχ και το ψυχολογικό φορτίο που κουβαλάνε όλοι όσοι χάνουν τα μαλλάκια τους.
Βέβαια χρειάζεται γνώση , ωριμότητα και αυτοσυγκράτηση όπως τα πάντα στη ζωή που αποτελούν High Risk…

Σωστό Stripar αν και το "φαρμάκι" που λες και συ είναι, και αυτή είναι η αντίρρησή μου, φιλοσοφία ζωής. Εγώ περισσότερο ξεκινάω από εκεί. Εξάλλου για 7αρι νομίζω ότι όλα είναι ουτοπικά, καλύτερα να αποδεχτεί την πραγματικότητα και να σταματήσει τις προσπάθειες. Το 6αρι είναι δύσκολη περίπτωση o_O (σε τρώει το χεράκι να πάρεις το φαρμάκι) :D

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Βοηθα λοιπον η Minox μετα την μμ την εποφυγη του σοκ λος αλλα βοηθα και την επανεκφυση των μεταμοσχευμενων μαλλιων απο οτι καταλαβα .Εχω λοιπον μια απορια και ειναι η εξης , εφοσον τα μεταμοσχευμενα μαλλια μετα την τελογενη φαση μεγαλωνουν στο μεγαλυτερο ποσοστο ολα μαζι απο τον 4ο εως τον 8ο μηνα (αναφερω το μεγαλιτερο ποσοστο μαλλιων) αυτα θα ξαναερθουν παλι απο καποιο χρονικο διαστημα σε τελογενη φαση και δεν νομιζω οτι θα ειναι η ιδια παλι για ολα τα μαλλια αλλα για καποια ναι ,μηπως για την μεση τελικη εικονα δεν ειναι ο χρονος του ενος ετους που μας λενε αλλα ο χρονος που ερχεται η ισσοροπια στον "μεγαλιτερο"κυκλο που θα κανουν τα μαλλια μας και η εικονα του πρωτου ετους αλλαξει .Δεν ξερω αν ισχυει απλα σας ρωταω,,,

Έχω βάλει στην μμ μου ένα άρθρο για την ασύγχρονη ανάπτυξη των μεταμοσχευμένων μαλλιών. Είναι η απάντηση σε αυτό που ρωτάς.

andy.k

Active member
Οκ φάρμακο με φάρμακο έχει διάφορα...ή μινοξ δεν είναι το ίδιο με τη φίνα...δε το λέω επειδή βάζω μινο, ενώ δε παίρνω φίνα... Νομιζω κατά κοινή ομολογία ισχύει αυτό...

Stripar

Established Member
Σωστό Stripar αν και το "φαρμάκι" που λες και συ είναι, και αυτή είναι η αντίρρησή μου, φιλοσοφία ζωής. Εγώ περισσότερο ξεκινάω από εκεί. Εξάλλου για 7αρι νομίζω ότι όλα είναι ουτοπικά, καλύτερα να αποδεχτεί την πραγματικότητα και να σταματήσει τις προσπάθειες. Το 6αρι είναι δύσκολη περίπτωση o_O (σε τρώει το χεράκι να πάρεις το φαρμάκι) :D

Ετσι είναι...

Το πoιό σημαντικό απο όλα σε ένα άτομο που θα μπει στο forum ή που θα του χτυπήσει την πόρτα η Α.Α είναι η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ...
Κάτι που αποκτάται με τα χρόνια , ωριμάζοντας σαν άτομο και διαβάζοντας αρκετά (περί Α.Α & μτχ)

Συνεπώς άν κάποιος μπορεί επιτυχώς να απαντήσει στον ναρκισσισμό του σχετικά με το :
Που είναι , που οδεύει και τί ρίσκα και σάλτα είναι διατεθειμένος να πάρει με ότι αυτό συνεπάγεται , αξίζει να ασχοληθεί με το "σπορ"

Αλλιώς θα συμφωνήσω
ξούρα και έχει την συνείδηση του ήσυχη , την τσέπη του γεμάτη και το ρόπαλό του ακμαιότατο...

:)

andy.k

Active member
Τι έχει ρε παιδιά ή μινο...εγώ σε εμένα παρενεργεια δεν έχω καταλαβει, θα τη μπερδεψω με νεράκι καμία ώρα και θα την πιω να ξεδιψασω...βέβαια ούτε καλό έχω αντιληφθεί να κάνει( αν και θεωρώ ότι ίσως το καλό, να ειναι ο περιορισμός του περαιτέρω κακου...πάντως επανέκφυση δεν έχω δει εδώ κ 17 μήνες που πασαλειβομαι...

Stripar

Established Member
Οκ φάρμακο με φάρμακο έχει διάφορα...ή μινοξ δεν είναι το ίδιο με τη φίνα...δε το λέω επειδή βάζω μινο, ενώ δε παίρνω φίνα... Νομιζω κατά κοινή ομολογία ισχύει αυτό...
Άν ρωτήσεις Andy όσους παίρνουν και τα δύο (fina + minox)...ποιό απο τα δύο θα σταματούσαν και γιατί?

Νομίζω Θα εκπλαγείς από την απάντηση!

Υ.Γ:
Θα δείς με την πάροδο των χρόνων πόσο σε γερνάει , πόσο σου πρήζει το πρόσωπο , τους μαύρους κύκλους που κληρονομείς όπως την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα...
Όσο αφοράν την αποτελεσματικότητά της...είναι αρκετά δυσανάλογη με όλα τα παραπάνω...

:(

Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα