Pan77, FUE, 3871g, 1-2/9/2021

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Bigk

Well-Known Member
Πάντως νομίζω ότι κάποιοι οφείλετε μια τεράστια συγγνώμη στον pan77 καθώς είχατε κάνει τρελή επίθεση. (Ξέρετε ποιους εννοώ, ) μιλουσατε για σκευωρία, για βαλτός άλλης κλινικής, για παραμύθια της χαλιμας, για λάθος ψυχολογία...δανείζομαι τα ακριβή σχόλια σας.
Pan νομίζω πραγματικά ότι οφείλεις στον εαυτό σου να το ολοκληρώσεις για να το ξεχάσεις αυτό το περιστατικό και να μην σε τρώει μια ζωή.
Και θα σου πω και το άλλο όσο και αν σου φαίνεται τρελό. Δωρεάν αποκατάσταση στον Τυρκαλα. Νομίζω ότι θα σε προσέξει 100 φορές περισσότερο...

Kostas97

Well-Known Member
Αν θυμαμαι καλα consultation δεν προηγηθηκε.. και ο ιδιος ο ασθενης ενημερωσε το γιατρο, οταν αυτος ειχε ηδη αρχισει, πως δεν ακολουθει το πλανο που ειχαν συμφωνησει.

tol

Well-Known Member
Έβαλε 3800 σε μια έκταση 150τεκ.
Με μια φύτρωση της τάξεως του 90% θα είχε επάνω στο κεφάλι του 3500grafts δηλαδή μια μέση πυκνότητα 23g ανά τετραγωνικό.
Αναμφισβήτητα μια πολύ χαμηλή πυκνότητα αλλά αναμενόμενη όταν κάνεις μια μόνο επέμβαση.
Ήθελε εξ αρχής 2 επεμβάσεις και γύρω στα 5500g+.

Φιλε vlafo, πρεπει να ειμαστε αντικειμενικοι και να μην αποσιωπουμε/παραβλεπουμε τα αντικειμενικα δεδομενα...

Τι εννοω;

Κάνεις ενα σοβαρο λαθος στους μαθηματικους υπολογισμους σου.

Ποιο ειναι αυτο;

Δε λαμβανεις υποψη τα υπαρχοντα μαλλια του φιλου pan.

Σε ρωτω, λοιπον ( οπως ρωτω και τα υπολοιπα εμπειρα μελη)...

Με βαση την εμπειρια σου στην κυκλωμενη ληπτρια που παραθετω (η οποια ειναι 150 cm2 και στην οποια απλωθηκαν τα περιπου 4000 grafts), ποσα μαμα μαλλια υπολογιζεις οτι προϋπαρχουν της μεταμοσχευσης;

Screenshot_20220601-010007~3.png

Προσωπικη ταπεινη αποψη υπαρχουν ηδη περιπου 2000 grafts.

Επομενως στην περιοχη των 150 cm2 υπαρχουν περιπου 6000 grafts.

Δηλαδη πυκνοτητα περιπου 40 grafts ανα cm2.

Δευτερη ερωτηση.

Ειναι αυτη η εικονα αποδεκτη με τετοια πυκνοτητα; Ειναι ή δεν ειναι ενα αποτυχημενο αποτελεσμα;

Παρατηρω οτι προσπαθειτε να δικαιολογησετε την αποτυχια του γιατρου υποθετοντας οτι εγινε σοκ λος και χαθηκαν τα μαμα μαλλια, ενω η φυτρωση ηταν πολυ καλη.

Αληθεια τωρα;

Δηλαδη ποιος φταιει για το σοκ λος;

Ο φιλος pan, η ιδιοσυγκρασια του (οπως θα ελεγε μια ψυχη :D ), η μοιρα;

Ή μηπως ο γιατρος ειναι ο αποκλειστικος υπευθυνος;

Θα πηγαινει καποιος για μεταμοσχευση και θα σκεφτεται οτι θα βγει χειροτερος, επειδη εν τελει θα χασει τα ηδη υπαρχοντα μαλλια του;

Ο Γιωργος στο παρελθον εχει γραψει οτι ο κ. Τυρκαλας σε καποια περιστατικα δε λαμβανει υποψη του τα υπαρχοντα μαλλια. Τα θεωρει ηδη αδυναμα και καταδικασμενα. Ξεκινα την εμφυτευση "και οποιο παρει ο Χαρος".

Ειναι αυτη η τακτικη αποδεκτη;

Τελος, δε λαμβανετε υποψη αλλη μια σοβαρη παραμετρο. Ο φιλος pan κανει χρηση φιναστεριδης.

Αρα, αν καποιος ο οποιος παιρνει φιναστεριδη μπαινει στο χειρουργειο με το φοβο απωλειας των μαλλιων του, τοτε αυτος που δεν ακολουθει καμια θεραπεια τι πρεπει να κανει;

Τον σταυρο του; Να σταυροκοπιεται καθημερινα μηπως και δεν καταληξει χειροτερος απο πριν;

Legwg James

If you try to take it, .40 with a laser
Παρασυρόμενος από την προσωπική μας αντιπαράθεση περί φιναστερίδης σίγουρα έχω γράψει το κάτι παραπάνω στον Pan ποτέ όμως δεν ήθελα να αποτύχει το αποτέλεσμα του, στο τέλος της μέρας άλλωστε είμαστε όλοι άγνωστοι που γράφουμε ανώνυμα σε ένα φόρουμ για ένα κοινό πρόβλημα που μας κοστίζει ψυχολογικά. @Pan77 Φίλε συνέχισε φιναστερίδη πρώτον ώστε να παραμείνει η δότρια σου όπως τώρα και μετέπειτα πάρε τον χρόνο σου, δεν είναι ανάγκη να κάνεις κάτι άμεσα. Μαλλάκια στη λήπτρια υπάρχουν να μπορείς να υποστηρίξεις κάποια λουκ, είσαι τυχερός που διαθέτεις μία δότρια - μαμούθ ενώ λαμβάνεις και DHT blocker. Όντας πιο έμπειρος πλέον απλά πάρε τον χρόνο σου και βλέπεις τι κάνεις μελλοντικά.

Leeroy Jenkins

At least i've had chicken
Pan παρόλο που έχουμε ανταλλάξει κάποια δημόσια μηνύματα πιο έντονα και εξ αρχής στο περιστατικό σου δε μου άρεσε ο τρόπος που το προσέγγισες, ειδικά για τη δότρια οφείλω να πω ότι το αποτέλεσμα αν όχι εντελώς άκυρο είναι πάρα πολύ φτωχό.
Η δικιά μου εκτίμηση, με όση εμπειρία μπορώ να έχω,είναι ότι υπήρξε εκτεταμένο shockloss σε συνδιασμό με χαμηλή φύτρωση, μόνο αυτό δικαιολογεί αυτήν την εικόνα. Το ξέρεις ότι έχω κάνει πρόσφατα μμ , οπότε φαντάζομαι την ψυχολογία σου. Όταν νιώσεις έτοιμος κάνε τη δεύτερη και όπως είναι τώρα η εικόνα σου και το απόθεμα δοτριας υπάρχουν προδιαγραφές να πάνε όλα όπως πρέπει.
Τα 150cm2 είναι και ο μόνος λόγος που μπορεί να κριθεί σε άλλη βάση η έκβαση και το ποσοστό φύτρωσης. Το υπέθεσα οτι θα ήταν αρκετά μεγάλη η λήπτρια. Αυτό δίνει ένα μέσο όρο 25g/cm2 σε "απόλυτα" νούμερα.
Επίσης,σε αυτά τα grafts/cm2 δε πρέπει να υπολογίζεται και το μαμά μαλλί έξτρα? αν ναι στη περίπτωση εδώ σε συγκεκριμένα σημεία θα βάση εικόνας θα έπρεπε να κινηθεί στα 40-45 grafts ανά τετραγωνικό εκατοστό. Η εικόνα δεν είναι καλή για ενα σχεδόν ολοκληρωμένο αποτέλεσμα

Aldo

Well-Known Member
Φίλε Γιώργο, μια κουβέντα είναι αυτό. Τα ψυχικά αποθέματα αυτή την στιγμή για νέα μεταμόσχευση είναι άδεια, η εμπιστοσύνη έχει κλονιστεί εντελώς και γενικώς μετά από τέτοια εικόνα. Άμα θέλεις το πιστεύεις, αλλά ακόμα και αν αύριο ερχόταν ο καλύτερος και μου έλεγε σε χειρουργώ άμεσα και δωρεάν με 100% εγγυημένη γραπτή επιτυχία, δεν θα το έκανα...
Κατλαβαινω αυτό που λες, όμως μπήκες στο «χορο» και πρέπει να χορέψεις. Δε στα λέω στον αέρα αυτά, ξέρεις την περίπτωση μου.
Από τη στιγμή που κάναμε μεταμοσχεύσεις φίλε μου πρεει να το πάμε μέχρι τελικής πτώσης(έτσι κ αλλιώς σχεδόν όλοι είμαστε για >2 μεταμοσχεύσεις) !

Η συμβουλή μου, αυτό που θα κάνω και για μένα δλδ είναι μικρά χειρουργεία! Βάζεις 1500 βλέπεις πως πάει, ξανά μπαίνεις.

Ότι καλύτερο σου εύχομαι.

tol

Well-Known Member
Η συμβουλή μου, αυτό που θα κάνω και για μένα δλδ είναι μικρά χειρουργεία! Βάζεις 1500 βλέπεις πως πάει, ξανά μπαίνεις.

Φιλε aldo, εχεις αποφασισει να προβεις σε δευτερη διορθωτικη μεταμοσχευση; Σε ποιον γιατρο;

Aldo

Well-Known Member
Tol είμαι γι πολλά μοσχεύματα φίλε… τρώγομαι με τον εαυτό μου δεβ είναι και ότι πιο εύκολο να το χωνέψω.
Θα ενημερωθείτε όταν θα γίνει :)

vlafo

Well-Known Member
Φιλε vlafo, πρεπει να ειμαστε αντικειμενικοι και να μην αποσιωπουμε/παραβλεπουμε τα αντικειμενικα δεδομενα...

Τι εννοω;

Κάνεις ενα σοβαρο λαθος στους μαθηματικους υπολογισμους σου.

Ποιο ειναι αυτο;

Δε λαμβανεις υποψη τα υπαρχοντα μαλλια του φιλου pan.

Σε ρωτω, λοιπον ( οπως ρωτω και τα υπολοιπα εμπειρα μελη)...

Με βαση την εμπειρια σου στην κυκλωμενη ληπτρια που παραθετω (η οποια ειναι 150 cm2 και στην οποια απλωθηκαν τα περιπου 4000 grafts), ποσα μαμα μαλλια υπολογιζεις οτι προϋπαρχουν της μεταμοσχευσης;

Προβολή συνημμένου 49855

Προσωπικη ταπεινη αποψη υπαρχουν ηδη περιπου 2000 grafts.

Επομενως στην περιοχη των 150 cm2 υπαρχουν περιπου 6000 grafts.

Δηλαδη πυκνοτητα περιπου 40 grafts ανα cm2.

Δευτερη ερωτηση.

Ειναι αυτη η εικονα αποδεκτη με τετοια πυκνοτητα; Ειναι ή δεν ειναι ενα αποτυχημενο αποτελεσμα;

Παρατηρω οτι προσπαθειτε να δικαιολογησετε την αποτυχια του γιατρου υποθετοντας οτι εγινε σοκ λος και χαθηκαν τα μαμα μαλλια, ενω η φυτρωση ηταν πολυ καλη.

Αληθεια τωρα;

Δηλαδη ποιος φταιει για το σοκ λος;

Ο φιλος pan, η ιδιοσυγκρασια του (οπως θα ελεγε μια ψυχη :D ), η μοιρα;

Ή μηπως ο γιατρος ειναι ο αποκλειστικος υπευθυνος;

Θα πηγαινει καποιος για μεταμοσχευση και θα σκεφτεται οτι θα βγει χειροτερος, επειδη εν τελει θα χασει τα ηδη υπαρχοντα μαλλια του;

Ο Γιωργος στο παρελθον εχει γραψει οτι ο κ. Τυρκαλας σε καποια περιστατικα δε λαμβανει υποψη του τα υπαρχοντα μαλλια. Τα θεωρει ηδη αδυναμα και καταδικασμενα. Ξεκινα την εμφυτευση "και οποιο παρει ο Χαρος".

Ειναι αυτη η τακτικη αποδεκτη;

Τελος, δε λαμβανετε υποψη αλλη μια σοβαρη παραμετρο. Ο φιλος pan κανει χρηση φιναστεριδης.

Αρα, αν καποιος ο οποιος παιρνει φιναστεριδη μπαινει στο χειρουργειο με το φοβο απωλειας των μαλλιων του, τοτε αυτος που δεν ακολουθει καμια θεραπεια τι πρεπει να κανει;

Τον σταυρο του; Να σταυροκοπιεται καθημερινα μηπως και δεν καταληξει χειροτερος απο πριν;
Φίλε tol
Δεν ξέρω γιατί βάζεις τόσο μεγάλο τον κόκκινο κύκλο,θα έπρεπε μόνο το μπροστά φόρλοκ να υπολογίσεις στις πράξεις σου.
Αυτά δεν είναι παραπάνω από 1000g και πολλά σου λέω.
Κατά δεύτερον πρέπει να μπορούμε να εξηγούμε και να καταλαβαίνουμε γιατί είναι αυτή η εικόνα.
Προφανώς και δεν είναι 40g αυτά,αλλα σου εξήγησα πως βγαίνει το τελικό νούμερο στα 23g τα οποία και είναι αυτή η εικόνα.
Αυτά είναι τα 20g +σε μια τέτοια έκταση και εσύ πρέπει να το καταλαβαίνεις.

Τα μαμά μαλλιά έχουμε ξαναπεί όταν δεν παίρνεις φίνα έχουν σοβαρό κίνδυνο από το στρεσάρισμα να χαθούν γιατί σου κάνει εντύπωση?
Σοκ λος σημαίνει ότι ο γιατρός δεν πρόσεξε και τα κάρφωσε αλλά αυτό είναι η μία αιτία.
Οι αδύναμες τρίχες και όχι οι υγιείς έχουν πολύ σοβαρό κίνδυνο να χαθούν.
Αν θυμάμαι καλά ο pan είχε ξεκινήσει φίνα λίγο καιρό πριν οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν είχε προλάβει να τις θωρακίσει.

Αυτό που είχε πει ο Γιώργος αλλά δεν το κατάλαβε σωστά,πράγματι ο Τιρκαλάς δεν τις λαμβάνει στο τελικό αποτέλεσμα του αλλά σε καμία περίπτωση δεν πάει να τις καρφώσει για να τις χάσει.
Να στο κάνω ακόμα πιο λιανά,όταν λέμε δεν τις υπολογίζει στο τελικό αποτέλεσμα,σημαίνει ότι πάει την φύτευση τόσο κοντά ώστε να μη φοβάται μηπως και τις χάσεις από το στρεσάρισμα,αυτό σημαίνει.
Προσωπικά συμφωνώ,τό έκανα στο crown όταν κανένας δεν με αναλάμβανε,που δεν χρειαζόμουν τις λεπτές τρίχες να τις έχω καθόλου (και μην ακούσω περί φυσικότητας) όσο και μπροστά.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tol

Well-Known Member
Δεν ξέρω γιατί βάζεις τόσο μεγάλο τον κόκκινο κύκλο,θα έπρεπε μόνο το μπροστά φόρλοκ να υπολογίσεις στις πράξεις σου.

Μα, φιλε vlafo, ειναι αυτονοητη η απαντηση.

Βαζω τοσο μεγαλο κυκλο, γιατι απλουστατα αυτη ειναι η περιοχη των 150 cm2 που μπηκαν τα grafts.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΦΟΡΛΟΚ, οπως εσφαλμενα γραφεις. Αν ηταν μονο το φορλοκ, τοτε πρεπει να αλλαξουμε τους υπολογισμους.

Η περιοχη δε θα ηταν 150 cm2, αλλα 80 cm2.

Επομενως, παλι δε βγαινουν τα νουμερα που παραθετεις.

Αν θυμάμαι καλά ο pan είχε ξεκινήσει φίνα λίγο καιρό πριν οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν είχε προλάβει να τις θωρακίσει.

Αλλο ενα λαθος μνημης. Ο φιλος pan επαιρνε φιναστεριδη περιπου 5 μηνες πριν την μεταμοσχευση. Το εχει γραψει ο ιδιος στο αρχικο του σχολιο (δες το, αν θες). Επομενως ο χρονος θεραπειας δεν ειναι αμελητεος...ειναι ικανος και δε δικαιολογει τετοιο εκτεταμενο σοκ λος.

oreo

Well-Known Member
Επίσης,σε αυτά τα grafts/cm2 δε πρέπει να υπολογίζεται και το μαμά μαλλί έξτρα? αν ναι στη περίπτωση εδώ σε συγκεκριμένα σημεία θα βάση εικόνας θα έπρεπε να κινηθεί στα 40-45 grafts ανά τετραγωνικό εκατοστό. Η εικόνα δεν είναι καλή για ενα σχεδόν ολοκληρωμένο αποτέλεσμα
Μα οτι η εικόνα είναι μη αποδεκτή είναι οφθαλμοφανές. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το γιατί είναι ουσιαστικό που κρύβεται πίσω απο την εικόνα. Αυτό μόνο βοηθάει και προφυλάσσει. Εσύ τι πιστεύεις οτι έγινε λάθος ? Βάζω και μια φώτο που δείχνει το εύρος της περιοχής που έχρηζε αποκατάσταση ανεξαρτήτως της στρατηγικής που θα ακολοθούνταν.

Συνημμένα

• 2.jpeg
    2.jpeg
    110.5 KB · Προβολές: 82

giannis1991

Well-Known Member
@tol απλά για τη σημείωση και επειδή η μνήμη μου είναι αρκετά δυνατή δεν είχε πει ο Γιώργος αυτό που λες ότι πατάει τα μαλλιά τα μαμα σαν να μην τα υπολογίζει...Αλλά στο νήμα του Βλαφο έχει αναφερθεί σχόλιο 550 σελ 28 και ίσως να υπάρχει ένα μέρος της αλήθειας και εδώ...

oreo

Well-Known Member
@tol απλά για τη σημείωση και επειδή η μνήμη μου είναι αρκετά δυνατή δεν είχε πει ο Γιώργος αυτό που λες ότι πατάει τα μαλλιά τα μαμα σαν να μην τα υπολογίζει...Αλλά στο νήμα του Βλαφο έχει αναφερθεί σχόλιο 550 σελ 28 και ίσως να υπάρχει ένα μέρος της αλήθειας και εδώ...
Αν αυτό το θυμόσουν και δεν ανέτρεξες στο νήμα να το βρείς, πρέπει καπως να σε χρησιμοποιήσουμε εσένα τζωνυ, τέτοια φωτογραφική μνήμη είναι επική !!!

giannis1991

Well-Known Member
Κοίτα θα έκανα πλάκα αλλά επειδή ήδη έχω φάει μια ταμπέλα-προσβολη (χωρίς κάποιο τεκμήριο βέβαια) και θα οργιάσει μετά ο συγκεκριμένος ότι τον μελετάω θα σου εξηγήσω και θα σου πω ότι θυμόμουν ότι το είχε πει ο Άλεξ στο νήμα του Βλαφο καθώς έκανε συνέδρια εκείνη την ώρα...Ε μετά πήγα στο νήμα του Βλαφο και περιόρισα το search εκεί...
Βέβαια το νήμα του Βλαφο προσπάθησα να το διαβάσω (εννοείται όχι όλο) όταν έγινε το σκηνικό με τη φωτό και έτσι το είχα φρεσκο σχετικά ...Γενικά όμως η μνήμη είναι άριστη ειδικά όταν βλέπω κάτι που δεν μου κολλάει καλά...

tol

Well-Known Member

Φιλε Γιαννη, εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που γραφεις.

Ομως αυτη ειναι η αρχη της συζητησης πανω σε αυτο το θεμα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ.

Αν θελετε, πηγαινετε στο νημα του vlafo, σελιδα 31 και 32.

Σχολιο 617 και 624 του Γιωργου.

Γραφει χαρακτηριστικα:

"Ο κ. Τυρκαλας μπαινει σαν οδοστρωτηρας μεσα στα μαμα μαλλια...ο κ. Τυρκαλας παιρνει παραμαζωμα ολα τα μαμα μαλλια."

Οταν ειχα διαβασει αυτα τα σχολια (και το σχολιο του alex που ειχε προηγηθει) τρελαθηκα.

Θεωρησα αδιανοητο ενας γιατρος να μην υπολογιζει μαμα μαλλια...να τα θεωρει a priori καταδικασμενα.

giannis1991

Well-Known Member
Τολ ισχύει αυτό που λες απλά θυμόμουν το προηγούμενο καθώς ήταν καθαρή άποψη του γιατρού...Επίσημα δηλαδή ενώ αυτό που παρέθεσες ίσως να έχει και ένα υποκειμενικό στοιχείο -εκτιμηση του Γιώργου...

• Like
Reactions: tol
Μπλουζα