Πιστεύω η ποινή ήταν αυστηρή κυρίως ως προς την άμεση εφαρμογή της αφού δεν έδωσε την δυνατότητα στον βλαφο να απαντήσει ,εφόσον ήθελε να το κάνει βέβαια και αν με κάποιο τρόπο σε ένα επόμενο post o mod τον εξέθετε διακριτικά.
Πρέπει να πω εδώ δυο λόγια για την ποινή και το σκεπτικό της. Πέρυσι στη δουλειά, στο εργοστάσιο, σε θέση "μουτζούρας" πήρα για εκπαίδευση 3 νέα παιδιά, τον γιό μου, έναν ανιψιό μου και έναν άσχετο. Με τον άσχετο ήμουν ελαστικός, με τον ανιψιό λιγότερο, με τον γιό καθόλου. Ο λόγος είναι θεωρώ προφανής. Για να αποκαταστήσεις την ισορροπία, η αντιμετώπιση πρέπει να είναι αντιστρόφως ανάλογη της σχέσης. Έτσι μόνο δίνεις ξεκάθαρο μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται την συγγενική ιδιότητα. Οι υπόλοιποι υπάλληλοι αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει αίσθημα δικαίου χωρίς προνομιακές μεταχειρίσεις. Ο γιός μου κάποια στιγμή αντέδρασε από την σκληρή (και κάποιες φορές άκαμπτη) συμπεριφορά αλλά όταν του το εξήγησα, το κατάλαβε και υπάκουσε. Το ίδιο ισχύει και με τους φίλους, ιδιαίτερα τους "κολλητούς".
Είναι γνωστό ότι ο
@vlafo είναι από τα λίγα μέλη με τα οποία έχω ιδιαίτερες σχέσεις, έχουμε βρεθεί αρκετές φορές, cons, αναλύσεις, μετρήσεις, κλπ. Δεν νομίζω να έχω μιλήσει και να αναλύσει δια τηλεφώνου και δια ζώσης θέματα μμ με κάποιο άλλο μέλος περισσότερο. Μόνο ίσως με τον Stripar αλλά αυτός πλέον έχει αποχωρήσει.
Όταν λοιπόν έπεσα πάνω στην φωτογραφία, το κείμενο που την συνόδευε, την σιωπή των αμνών από κάτω, το "φουντωμα" του James, την μη παρέμβαση στο σχόλιο αμέσως μετά, αισθάνθηκα σαν να μου την είχε κάνει ο γιός μου στο εργοστάσιο. Σε τέτοια περίπτωση δεν θα ζήταγα ούτε εξηγήσεις, ούτε απολογία, ούτε θα ήμουν πολύ δημοκρατικός. Θα είχε φύγει επιτόπου και άνευ συζήτησης, για παραδειγματισμό. Η ποινή έπρεπε να είναι άμεση και συντριπτική, όχι για να τιμωρηθεί ο ίδιος αλλά για να καταλάβει όλο το φόρουμ ότι κανείς δεν μπορεί, ούτε σαν υποψία, να εκμεταλλεύεται ιδιαίτερες σχέσεις για να έχει προνομιακή μεταχείριση σε τέτοιου είδους αδικήματα. Προσοχή δεν λέω ότι το εκμεταλλεύτηκε ο Vlafo, λέω τι θα προέκυπτε σαν εικόνα και σαν υποψία τώρα και στο μέλλον. Αυτό είναι το διακύβευμα και δεν έχει καμία σχέση ούτε με την δημοκρατία, ούτε με την ελευθερία, από την πρώτη στιγμή είχα δηλώσει ότι είναι ανοιχτός ο δρόμος της επιστροφής.
Λυπάμαι αν το πήρε προσωπικά, από την δικιά μου πλευρά, το σκεπτικό της αντιμετώπισης είναι αυτό που αναφέρω παραπάνω και τίποτα άλλο. Μακάρι να μην είχε δημιουργηθεί η τέλεια καταιγίδα και να υπήρχε καλύτερος δρόμος διαφυγής. Για αυτούς που προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αναλογία με τον περίπτωση Αναστασάκη θα απαντήσω ότι είναι εντελώς διαφορετικό. Άλλο ο γιατρός, ένας επαγγελματίας του χώρου με τον οποίο προσπαθείς να ισορροπήσεις για το καλό του φόρουμ με βάσει την πολιτική που έχει χαραχθεί για την παρουσία των κλινικών, άλλο ο "κολλητός" σου με τον οποίο μιλάς για το κοινό σας χόμπυ.
Επέλεξα να γράψω την πλήρη ερμηνεία της απόφασής μου με τον
@vlafo πάλι εδώ, για να μην αρχίσουν κάποιοι να λένε ότι απλά εφευρίσκω δικαιολογίες για να τον κρατώ αποκλεισμένο. Ακόμα και έτσι όμως πολλοί θα έχουν αντίθετη άποψη. Δικαίωμά τους. Με τον Vlafo ήδη έχει γίνει μια αρχική επικοινωνία και αναμένεται να συνεχιστεί.
Από όλα τα σχόλια στο μετά-ban διάστημα, το πιο εύστοχο ήταν του
@tol. Στις κοινότητες το ομαδικό συμφέρον είναι υπέρτερο του ατομικού. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι ο αποκλεισμός αλλά και η άνευ όρων επαναφορά του Vlafo εξυπηρετούν αυτή την αρχή.