Καλησπέρα και από εμένα, έχω κάνει και εγώ δύο μεταμοσχεύσεις στην κλινική του κου Αναστασάκη και έχω ποστάρει και για τις 2 στο φόρουμ και μπορώ να καταθέσω την εμπειρία μου και τη γνώμη μου επί του θέματος.
- Και στις δύο μεταμοσχεύσεις τις υποδοχές τις έκανε ο γιατρός και την εξαγωγή και τοποθέτηση οι νοσηλεύτριες. Επίσης, και τις 2 φορές ο γιατρός έκανε τις τελευταίες πινελιές δλδ τοποθέτησε κάποιον αριθμό μοσχευμάτων στο τέλος, δεν ξέρω ακριβώς με πια λογική αλλά έτσι έγινε.
- Και στις δύο μεταμοσχεύσεις με πήρε για κάποιο διάστημα ο ύπνος. Δεν μπορώ να πω για πόσο ακριβώς αλλά και τις δύο φορές είχα μια αίσθηση ότι ο χρόνος πέρασε πιο γρήγορα από ότι περίμενα. Δε με πήρε ο ύπνος όμως κατά τη διάρκεια των incisions αφού θυμάμαι και τις συζητήσεις με το γιατρό.
- Έχω την εντύπωση (και νομίζω ότι πρέπει να έχει ειπωθεί και από τον ίδιο το γιατρό σε παλιότερο ποστ) ότι είναι όχι μόνο αντιδεοντολογικό αλλά και παράνομο να κάνει τις υποδοχές κάποιος που δεν είναι γιατρός και μάλιστα εξειδικευμένος στο αντικείμενο αφού αυτό θεωρείται χειρουργική πράξη και η λογική μου λέει ότι ο γιατρός δε θα έπαιρνε ένα τέτοιο ρίσκο ούτε για τον εαυτό του ούτε για το προσωπικό του. Από την άλλη ο ασθενής αν λέει ότι έτσι έγινε και επιθυμεί μπορεί να κινηθεί νομικά ενάντια στην κλινική, το γιατρό και τις νοσηλεύτριες. Αν δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο π.χ. επειδή είναι ούτως ή άλλως ευχαριστημένος, γούστο του καπέλο του, αλλά επειδή οι κατηγορίες είναι βαριές και εν δυνάμει δυσφημιστικές νομίζω θα ήταν δόκιμο να μπει στο φόρουμ και να δώσει έστω και ανώνυμα αρκετές λεπτομέρειες ώστε ο γιατρός να καταλάβει ποιος είναι και να μπορεί να απαντήσει.
- Αν ο γιατρός με βάσει τα αρχεία και τη μνήμη του συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν έκανε ούτε μία τομή οποιοσδήποτε άλλος από το προσωπικό του και ο ασθενής συνεχίζει να υποστηρίζει το αντίθετο τότε μένει μόνο η νομική οδός. Εγώ προσωπικά αν ήμουν σίγουρος για τη γνώμη μου και με έβγαζαν ψεύτη δημοσίως θα εξοργιζόμουν σε τέτοιο βαθμό που θα έφτανε να ξεπεράσω οποιαδήποτε βαρεμάρα και να κινηθώ νομικά.