Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

• Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 37 37.0%
  • Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και ΔΕΝ εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 47 47.0%
  • Δεν εχω κανει χρηση φιναστεριδης

Ψηφοφορίες: 16 16.0%

• Συνολικοί ψηφοφόροι
    100

Kostas97

Well-Known Member
Ειπες οτι η πρώτη σου φώτο ειναι το πριν; δηλαδή η από πάνω σωστά;

Από τις εξετάσεις σου φαινεται οτι μειώθηκε η ολική σου τεστοστερόνη από 9,14 σε 8,17, ενώ αυξήθηκε η προλακτινη σου από 18,4 σε 21,1 με μέγιστη φυσιολογική τιμή το 17,7. Οπότε η προλακτινη σου βρισκεται εκτός φυσιολογικών ορίων και αυξήθηκε κιόλας και πιστεύω θα πρέπει να το δεις με κάποιον ειδικό να του πεις οτι παίρνεις και φιναστερίδη να σου πει αν μπορει να οφείλεται σε αυτην η υψηλή σου προλακτινη εκτός ορίων.
Η υψηλη προλακτινη ειναι συνηθες και συνηθως οφειλεται σε κακο υπνο, για αυτο και αξιολογειται συνδυαστικα με κορτιζολη.
Ο Φιλος αν και εχει ηπια προλακτιναιμια εχει αυξημενες τιμες Τ εκτος οριων επισης. Κατι που συναξιολογειται.

Τελος και οι δυο φωτογραφιες ειναι ΜΕ φινα.
1721385323752.png

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Sansiro

Member
Η υψηλη προλακτινη ειναι συνηθες και συνηθως οφειλεται σε κακο υπνο, για αυτο και αξιολογειται συνδυαστικα με κορτιζολη.
Ο Φιλος αν και εχει ηπια προλακτιναιμια εχει αυξημενες τιμες Τ εκτος οριων επισης.

Τελος και οι δυο φωτογραφιες ειναι ΜΕ φινα.
Δεν ειναι φυσιολογικό να έχει υψηλή προλακτίνη και θα πρέπει να το δει με κάποιον ενδοκρονολόγο. ο κακός ύπνος ειναι μια αιτία. Υπάρχουν και διάφορες άλλες αιτίες οπως η λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων που μπορει να επηρεάσει τα επίπεδα της. Οπότε στον ενδοκρινολόγο που θα πάει θα πρέπει να του πει οτι παίρνει και φιναστερίδη να του πει αν μπορει να την έχει επηρεάσει ή οχι.
Δεν ξέρουμε τις τιμές προ φινας αλλά με τη φινα ηδη ειχε υψηλη προλακτίνη και συνέχισε να ανεβαινει ακομα περισσοτερο μέσα στο τριμηνο. Η Τεστοστερόνη του θα ηταν ανεβασμένη εξαρχής λογικά και προ φινας..απλά μέσα στο 3μηνο ειχε μια πτώση η τεστοστερόνη του χωρις να γνωρίζουμε τις τιμές της προ φινας για να συγκρινουμε.

Τελευταία επεξεργασία:

Kostas97

Well-Known Member
Δεν ειναι φυσιολογικό να έχει ηψηλή προλακτίνη και θα πρέπει να το δει με κάποιον ενδοκρονολόγο. ο κακός ύπνος ειναι μια αιτία. Υπάρχουν και διάφορες άλλες αιτίες οπως η λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων που μπορει να επηρεάσει τα επίπεδα της. Οπότε στον ενδοκρινολόγο που θα πάει θα πρέπει να του πει οτι παίρνει και φιναστερίδη να του πει αν μπορει να την έχει επηρεάσει ή οχι.
Δεν ξέρουμε τις τιμές προ φινας αλλά με τη φινα ηδη ειχε υψηλη προλακτίνη και συνέχισε να ανεβαινει ακομα περισσοτερο μέσα στο τριμηνο. Η Τεστοστερόνη του θα ηταν ανεβασμένη εξαρχής λογικά και προ φινας..απλά μέσα στο 3μηνο ειχε μια πτώση η τεστοστερόνη του χωρις να γνωρίζουμε τις τιμές της προ φινας για να συγκρινουμε.
Εννοειται να παει να τις δειξει σε γιατρο. Προσωπικα θα απεφευγα ενδοκρινολογους αφου 90% ασχολειται με διαβητη και θυροειδη και θα πηγαινα σε Ανδρολογο-Ουρολογο?

Απλα να ξερει οτι αυτο που βλεπει με την προλακτινη μονο σπανιο δεν εινια, το αντιθετο.

Τελευταία επεξεργασία:

ch7.panos

Well-Known Member
Ειχα καιρο να κανω login κ δε περιμενα να γραψω για τη φινα , αλλα δε βρηκα καποιο πιο ενδιαφερον θεμα.

Δε ψηφισα δε χρειάζεται, τα ξερω τα νουμερα.
Αλλα καλο ειναι να μη γινονται τετοια poll γτ βγαινει η αλήθεια προς τα εξω :)
Κ ως γνωστών η άγνοια ειναι ευτυχία.
Αφηστε τις στο 2% τις παρενεργειες να αυθυποβαλονται οτι οντως τοσο ειναι γτ αυτο ισως λειτουργει θετικα κ ανακουφιστηκά στη ψυχολογια των χρηστών.
Αν τους πεις οτι ειναι 80% , απ το αγχος κ μονο θα φτάσει 120%.
(Θα τις βγαζουν πριν την παρουν)
Οποτε αν αγαπαμε τους φιλους χρηστες φινας πρεπει να λεμε αυστηρα 2% μαξ για το καλο τους ^^
Πρώτον είναι 1% και δεύτερον δεν μένουν.
Από εκεί και πέρα μας ψεκάζουν, ο Μπάιντεν είναι ρεπτίλιαν κτλ.

Παιδιά τώρα μπόρεσα να μπω να απαντησω …δεν είχα ασχοληθεί ποτε με αυτά τώρα που παίρνω φιναστεριδη έχω κάνει εξετάσεις δεν γνωρίζω τι τιμες είχα πριν …τι μπορεί να συμβει με υψηλή προλακτινη γνωρίζεται ;;σίγουρα πιστεύω ότι φταίει η φιναστεριδη τις αύξησης μέσα σε τρεις μήνες τις προλακτινης …αλλά η τεστο γιατί να έπεσε λίγο….κακα τα ψέματα παιδιά βοηθάει πολύ η φιν μόνο κ που νιώθεις ασφαλής ότι δεν θα πέφτει το μαλλί σου αλλά δεν γίνεται να σκέφτεσαι επισεις μην συμβεί κάτι και να είσαι με το ανχος συνέχεια

Τελευταία επεξεργασία:

Sansiro

Member
Παιδιά τώρα μπόρεσα να μπω να απαντησω …δεν είχα ασχοληθεί ποτε με αυτά τώρα που παίρνω φιναστεριδη έχω κάνει εξετάσεις δεν γνωρίζω τι τιμες είχα πριν …τι μπορεί να συμβει με υψηλή προλακτινη γνωρίζεται ;;σίγουρα πιστεύω ότι φταίει η φιναστεριδη τις αύξησης μέσα σε τρεις μήνες τις προλακτινης …αλλά η τεστο γιατί να έπεσε λίγο….κακα τα ψέματα παιδιά βοηθάει πολύ η φιν μόνο κ που νιώθεις ασφαλής ότι δεν θα πέφτει το μαλλί σου αλλά δεν γίνεται να σκέφτεσαι επισεις μην συμβεί κάτι και να είσαι με το ανχος συνέχεια
Δεν ειναι φυσιολογικό να έχεις υψηλή προλακτινη και θα πρέπει να πας σε κάποιον ειδικό γιατρό που ασχολείται με αυτά να του πεις οτι παίρνεις φιναστερίδη ή αλλα τυχον φάρμακα που παίρνεις και να σου πει που μπορει να οφείλεται η αυξημένη προλακτινη πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα.
Αυξημένη προλακτίνη: υπερπρολακτιναιμία
Υπερπρολακτιναιμία είναι η κατάσταση κατά την οποία κυκλοφορούν αυξημένα επίπεδα προλακτίνης

Στους άντρες, αύξηση της προλακτίνης μπορεί να προκαλέσει γαλακτόρροια (σπάνια), ανικανότητα (αδυναμία στύσης), μειωμένη σεξουαλική επιθυμία και υπογονιμότητα. Άντρας με υπερπρολακτιναιμία ενδέχεται να παράγει λιγότερο σπέρμα, ή ακόμη και καθόλου.

Και τα δύο φύλα μπορεί να υποφέρουν από ανεξήγητους πονοκεφάλους ή διαταραχές της όρασης επί αυξημένης προλακτίνης.

Τελευταία επεξεργασία:

Kostas97

Well-Known Member
Φίλε καλησπέρα και πάλι, όπως σου είπα οι εξετάσεις δεν αξιολογουνται copy paste ανά μέτρηση στο Google και από αυτά που διαβάζεις βγάζεις συμπεράσματα. Η αξιολόγηση είναι συνολική.

Η ήπια αύξηση που εσύ έχεις δεν είναι σπάνια αλλά αρκετά συνήθης(χωρκς φιναστεριδη η οποια δε νομιζω οτι σχετιζεται κιολας με οποιον τροπο με την προλακτινη) στη σύγχρονη εποχή που χαρακτηριστικά ο ύπνος από 11-7 έχει διαταραχτεί π.χ.

Η τεστοστερόνη όταν ξεκινάς φινα αυξάνεται και δεν μειώνεται. Επίσης ειναι λογική μια αύξηση της Ε2. Αυτά σε εσένα τα βλέπουμε.
Οι τιμές σου το μόνο που δείχνουν είναι ότι η φινα δεν είναι το πυρηνικό που κάποιοι ισχυρίζονται.

Εννοείται η σωστή επιλογη πάντα θα ναι να δειχνεις τις εξετασεις σε ειδικό.

Παιδιά εσείς περνεται φιν….κωστας και σανσιρο αναφέρομαι …και αν ναι όλα καλά έχετε κάνει κάποιες μετρήσεις έτσι για έλεγχο όπως εγώ ;;

Kostas97

Well-Known Member
Παιδιά εσείς περνεται φιν….κωστας και σανσιρο αναφέρομαι …και αν ναι όλα καλά έχετε κάνει κάποιες μετρήσεις έτσι για έλεγχο όπως εγώ ;;
Μέτρηση χωρίς συμπτωμα δε βρίσκω λόγο να κάνω παρα για εγκυκλοπαιδικους σκοπους ,όπως δεν έκανα και πριν τη φινα.

Μέτρηση χωρίς συμπτωμα δε βρίσκω λόγο να κάνω παρα για εγκυκλοπαιδικους σκοπους ,όπως δεν έκανα και πριν τη φινα.
Εγώ φίλε να είμαι ειλικρινής έκανα γτ την τελευταία εβδομάδα από στύση δεν ειμουν και στα καλύτερα μου..δεν ξέρω αν είναι κάτι τυχαίο

Sansiro

Member
Εγώ φίλε να είμαι ειλικρινής έκανα γτ την τελευταία εβδομάδα από στύση δεν ειμουν και στα καλύτερα μου..δεν ξέρω αν είναι κάτι τυχαίο
η αυξημένη προλακτινη πάντως σχετίζεται με τη στυτική δυσλειτουργία. Γιαυτο σου λέω δεν ειναι φυσιολογικό να έχεις υψηλή προλακτινη και λογικά θα έχεις συμπτώματα οπως τελικά έχεις που ειπες οτι δεν έχεις καλή στυση. Και με τη φιναστερίδη συνέχισε να ανεβαινει η προλακτινη σου.

Στους άντρες, αύξηση της προλακτίνης μπορεί να προκαλέσει γαλακτόρροια (σπάνια), ανικανότητα (αδυναμία στύσης), μειωμένη σεξουαλική επιθυμία και υπογονιμότητα. Άντρας με υπερπρολακτιναιμία ενδέχεται να παράγει λιγότερο σπέρμα, ή ακόμη και καθόλου.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

η αυξημένη προλακτινη πάντως σχετίζεται με τη στυτική δυσλειτουργία. Γιαυτο σου λέω δεν ειναι φυσιολογικό να έχεις υψηλή προλακτινη και λογικά θα έχεις συμπτώματα οπως τελικά έχεις που ειπες οτι δεν έχεις καλή στυση. Και με τη φιναστερίδη συνέχισε να ανεβαινει η προλακτινη σου.

Παιδιά σε περίπτωση Π σταματήσεις την αγωγή επανέρχονται όλα στα κανονικά τους ;;

Kostas97

Well-Known Member
Παιδιά σε περίπτωση Π σταματήσεις την αγωγή επανέρχονται όλα στα κανονικά τους ;;
Ποια ολα? Η PRL σου επαναλαμβανω δεν σχετιζεται με τη φινα. Ουτε η αξιολογηση ειναι αυτη ο σου κανει ο Sansiro.
Η προλακτινη αναχαιτιζει την Τ. Εδω εσυ δεν εχεις χαμηλη Τ.
Αυτα ολα δουλευουν συνδυαστικα και οχι ανοιγοντας google για το ενα και βρισκοντας τι γραφει.

Πιστευω ενας γιατρος θα σε καθησυχασει. ;)

Ποια ολα? Η PRL σου επαναλαμβανω δεν σχετιζεται με τη φινα. Ουτε η αξιολογηση ειναι αυτη ο σου κανει ο Sansiro.
Αυτα ολα δουλευουν συνδυαστικα και οχι ανοιγοντας google για το ενα και βρισκοντας τι γραφει.

Αλάνι μου σίγουρα θα μιλήσω με γιατρό ναι εννοείτε κουβέντα κάνουμε κ εδώ για να ακούσω και μια άποψη γιαυτο είμαστε εδώ …αλλά φίλε πιστεύω ότι την προλακτινη την έχει επιρεαση η φίνα

Kostas97

Well-Known Member
Αλάνι μου σίγουρα θα μιλήσω με γιατρό ναι εννοείτε κουβέντα κάνουμε κ εδώ για να ακούσω και μια άποψη γιαυτο είμαστε εδώ …αλλά φίλε πιστεύω ότι την προλακτινη την έχει επιρεαση η φίνα
Γιατι το πιστευεις αυτο? Εσυ εχεις ηπια αυξηση προλακτινης η οποια δε νομιζω καν απο εναν γιατρο να ληφθει σοβαρα υποψιν, με Τ στα ταβανια.

Τελευταία επεξεργασία:
Γιατι το πιστευεις αυτο? Εσυ εχεις ηπια αυξηση προλακτινης, με Τ στα ταβανια

Γιατι το πιστευεις αυτο? Εσυ εχεις ηπια αυξηση προλακτινης, με Τ στα ταβανια.
Τι να σε πω ρρ φίλε δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο …από τι άλλο θα μπορούσε να ανεβεί δηλαδή ;;;κάτι άλλο σε φάρμακα δεν παίρνω …έχεις κάποια γνώση ;;

Sansiro

Member

Το αν σχετίζεται με τη φινα η PRL ή οχι δεν θα το πεις εσυ αλλα ενας ειδικός γιατρός.
Γιατροί τα γράφουν αυτά που ανέφερα οτι η υψηλή προλακτινη σχετίζεται με τη στυτική δυσλειτουργία και προκαλεί συμπτώματα αδυναμία στυσης μειωση libido κτλπ...ολως τυχαιως τα ιδια συμπτώματα που μπορει να προκαλεσει η φιναστεριδη.Δεν ειναι απλά τα βρισκούμε στο google και τα βάζουμε από τυχαία άρθρα...αλλά ειναι από άρθρα γιατρών αυτά.
Φυσιολογικό δεν ειναι σε καμία περίπτωση να έχει υψηλή προλακτινη και λογικά θα ειχε συμπτώματα οπως και έχει πυο ανέφερε οτι δεν έχει καλή στυση. Ας πάει σε ενα γιατρό να του πει οτι δεν έχει καλή στυση, οτι έχει υψηλή προλακτινη πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα και κατά τη χρηση της φιναστερίδης συνέχισε να ανεβαινει η προλακτινη του εκτός φυσιολογικών ορίων να δούμε τι θα του πει.

Kostas97

Well-Known Member
Το αν σχετίζεται με τη φινα η PRL ή οχι δεν θα το πεις εσυ αλλα ενας ειδικός γιατρός.
Γιατροί τα γράφουν αυτά που ανέφερα οτι η υψηλή προλακτινη σχετίζεται με τη στυτική δυσλειτουργία και προκαλεί συμπτώματα αδυναμία στυσης μειωση libido κτλπ...ολως τυχαιως τα ιδια συμπτώματα που μπορει να προκαλεσει η φιναστεριδη.Δεν ειναι απλά τα βρισκούμε στο google και τα βάζουμε από τυχαία άρθρα.
Φυσιολογικό δεν ειναι σε καμία περίπτωση να έχει υψηλή προλακτινη και λογικά θα ειχε συμπτώματα οπως και έχει πυο ανέφερε οτι δεν έχει καλή στυση. Ας πάει σε ενα γιατρό να του πει οτι δεν έχει καλή στυση, οτι έχει υψηλή προλακτινη πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα και κατά τη χρηση της φιναστερίδης συνέχισε να ανεβαινει η προλακτινη του εκτός φυσιολογικών ορίων να δούμε τι θα του πει.
Εσύ ξεκίνα από το ότι η φίνα αυξάνει την Τ στον ορό και δεν την μειώνει, όπως μπανταλομάρα είπες πριν.

Τώρα το αν είναι φυσιολογικό πόσο μάλλον ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡίΠΤΩΣΗ ή όχι άσε να το κρίνει ο ειδικός.

Μπλουζα