Καλησπέρα,
Γενικά η λήψη της αγωγής είναι σημαντική και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως συμπληρωματική επιλογή ως προς τη μεταμόσχευση για την επίτευξη ενός διατηρήσιμου μακροπρόθεσμου αποτελέσματος (εστω και low dosage topical finasteride).
Για τον Θεοχάρη έχω σίγουρα αρνητική άποψη από τα περιστατικά που έχω δει. Για τον Παπαγγελόπουλο δεν έχω γνώμη αλλά τα περιστατικά που διαφημίζει ο ίδιος δημόσια μου φαίνονται μέτρια. Προτιμότερες επιλογές από Ελλάδα Αναστασάκης και BHR (παρότι θα ζητούσα αποτελέσματα) και από Κύπρο HDC. Δεν έχω γνώμη για Τυρκαλά ομολογώ.
Από τις επιλογές της Τουρκίας που αναφέρεις ο Pekiner είναι τοπ. Είναι τρομερά δύσκολο να επικοινωνήσεις, θέλει μεγάλη επιμονή στα μνμτ. Waiting list κάπου 1 χρόνο. Επίσης αν η αραίωσή σου είναι μεγάλη, λάβε υπ' όψιν ότι χρησιμοποιεί αρκετά grafts για τα όντως τρομερά dense αποτελέσματά του. Επίσης πολύ solid ο Keser, λίγο πιο χαμηλά στα δικά μου rankings. Όχι τρομερό πρόβλημα, αλλά το scarring και των δύο στη δότρια είναι λίγο μεγαλύτερο από άλλων χειρουργών (γενικά δεν φαίνεται, ειδικά αν αφήνεις μακρύ μαλλί, το αναφέρω μόνο για την περίπτωση που θες για κάποιο λόγο να κάνεις skin fade). Αν το πρόβλημά σου είναι στο frontal third οι δύο αυτές επιλογές ξεχωρίζουν.
Bekir καλός, αλλά θα ήθελα να δω πιο πολλά ολοκληρωμένα περιστατικά του για να είμαι σίγουρος. Ahmed Altan φαίνεται να κάνει προσεγμένη δουλειά και τα 2-3 περιστατικά του είναι μια χαρά στο HRN αλλά με κάνει κάπως επιφυλακτικό το ότι εμφανίστηκε ξαφνικά. Δεν θα πήγαινα γιατί θα ήθελα να δω πιο μεγάλο σώμα δουλειάς. Demirsoy είναι οκ, αλλά είχα δει 1-2 μέτρια αποτελέσματα που με είχαν αποθαρρύνει όταν τον είχα ψάξει. Gur έχει το μεγαλύτερο σώμα δουλειάς μετά τον Αναστασάκη σ' αυτούς που αναφέρεις, με πολλά ανεξάρτητα περιστατικά: λίγες κακές δουλειές, συνήθως ένα solid 7.5-8. Σημαντικό ότι καταφέρνει πολύ καλές καλύψεις με λίγα grafts. Επ' ουδενί όχι Yaman!
Υπάρχουν διαφορές στις τιμές των επιλογών σου, αλλά η γνώμη μου είναι πρώτα να καταλήξεις στο ποιον προτιμάς κι έπειτα να σκεφτείς τα χρήματα. Μπορείς να αναζητήσεις περιστατικά των γιατρών που σκέφτεσαι και στο HairRestoration Network και στο subreddit Hair Transplants στο Reddit.
Λίγο στα πρόχειρα κατάταξη των επιλογών σου βάσει προσωπικού γούστου και ανεξαρτήτως τιμής: Pekiner>Keser>Gur>Bekir>HDC & Αναστασάκης>Altan>Demirsoy.