Pan77, FUE, 3871g, 1-2/9/2021

seeker

Verified MM member
Για retro ρε παιδια το βλεπει ο γιατρος που εχεις και δε θα σου παρει απο κει, δε νομιζω οτι αμφιβαλλει κανεις για αυτο. Τι γινεται στο 15% που εχεις DUPA και θα καταληξεις σαν κατσαπλιας σε δοτρια και ληπτρια ειναι το θεμα.

Επισης το 15% ειναι τεραστιο ποσοστο, δεν ειναι μικρη η πιθανοτητα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

alex7

Well-Known Member
Για retro ρε παιδια το βλεπει ο γιατρος που εχεις και δε θα σου παρει απο κει, δε νομιζω οτι αμφιβαλλει κανεις για αυτο. Τι γινεται στο 15% που εχεις DUPA και θα καταληξεις σαν κατσαπλιας σε δοτρια και ληπτρια ειναι το θεμα.
Δεν τη βλέπει δυστυχώς φιλε τη retro .Τουλάχιστον στην Ελλάδα .Απλά είναι πιο περιορισμένη από την DUPA

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Όχι πάντα ειδικά όταν είναι στην αρχή. Το πως καθορίζεις την safe arεα ειδικά στα μεγάλα session (4000+) που δεν θέλεις να ρισκάρεις σοκλος δότριας είναι ένα θέμα.

Peter Pan

Active Member
Αν σου αρέσουν τα αποτελέσματα μιας κλινικής και την εμπιστεύεσαι π.χ. ας πούμε για τον Μάρα της HDC, δεν θα επέλεγες τον Μάρα επειδή δεν κάνει μετρήσεις και λειτουργεί με βάση την εμπειρία του; Οι μετρήσεις θα μπορούσαν να γίνουν και σε άλλη κλινική και όχι αποκλειστικά στην κλινική που θα πας για μεταμόσχευση, δηλαδή λύσεις υπάρχουν αν ένας γιατρός δεν ασχολείται τόσο πολύ με τις μετρήσεις της δότριας αλλά δίνει πολύ καλά αποτελέσματα και θες να τον επιλέξεις...
Ο Μάρας κ η HDC θεωρούνται όντως αξιόπιστοι κ έχουμε δει τρομερά αποτελέσματα, έχουμε δει όμως τελευταία κ κάποια μη αναμενόμενα αποτελέσματα χωρίς να ξέρουμε μέχρι σήμερα τι πήγε στραβά, ίσως λέω ίσως αν γινόντουσαν οι απαραίτητες μετρήσεις κ εξετάσεις (dupa,retro) να είχαν αποφευχθεί κ αυτά τα ελάχιστα αρνητικά. Στην τελική δεν κοστίζει κάτι ρε παιδιά να γίνουν κάποιες ρημαδες μετρήσεις.

vlafo

Well-Known Member
Εντάξει οι μετρήσεις πράγματι δεν κοστίζουν τίποτα και σε χρόνο και σε χρήμα,αλλά θεωρώ είναι απόρροια λίγο της συνολικής προσέγγισης ενός γιατρού,δηλαδή χωρίς σκοπιμότητα απλά ξέρει λόγω εμπειρίας και έτσι έχει συνηθίσει να δουλεύει.
Έλα όμως που πλέον δεν είναι αρκετό.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Θα ήταν πολύ χρήσιμο αν ο Τιρκάλας κάποια στιγμή υιοθετούσε ένα ολιστικό πρωτόκολλο, cons-preop-postop με αναλυτικές μετρήσεις, φωτο, reporting. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο και για τον ίδιο και για τον ασθενή για πολλούς λόγους και ειδικά για αυτούς που δεν λύνουν το προβλημά τους με μόνο 1μμ.

Mizerix

Active Member
Ρετρο έχει η πλειοψηφία. Εκεί το μόνο πρόβλημα είναι να μην σου πάρει ο γιατρός από πολύ χαμηλά όπως είδαμε στην περίπτωση του Rock.
[/QUOTE]

Στην retrograde η φιναστερίδη βοηθάει καθόλου ή όχι? Δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί σε άλλο ποστ για αυτό ρωτάω…

bobby

Well-Known Member
Παιδιά ανεξαρτήτως ποιος είναι ο γιατρός, πόσο καλός είναι κλπ οι μετρήσεις είναι το Α και το Ω, τι να λέμε τώρα?

Αν δεν ξέρεις που βρίσκεσαι (τι NW είσαι και που αναμένεται να φτάσεις, πόσα graft χρειάζεσαι κλπ) και αν τα έχεις (επιφάνεια δότριας, πυκνότητες, CV πριν-μετά σε λήπτρια-δότρια) και βέβαια αν έχεις DUPA ή retro ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο που δυσχεραίνει (πιθανό τελικό αποτέλεσμα) ή ακόμα και απαγορεύει την ΜΜ, για ποια ΜΜ θα συζητήσουμε?

Δεν πα να' ναι ο άλλος ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης στις ΜΜ, το καλύτερο χέρι, αν δεν καταστρώσει πλάνο με τον ασθενή μπορεί να δημιουργηθούν ανεπίλυτα προβλήματα (όχι σε όλους αλλά σε ένα 10-20%). Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες (μικρά NW ή/και με δότρια μαμούθ που και να γίνει καμιά μ@λ@κία θα έχεις graft να την καλύψεις).

Εξίσου σημαντικό είναι και η διαχείρηση της δότριας (πόσα graft max ανα session, μεγεθος Punch, κλπ) αλλά οι μετρήσεις (που είσαι, που θα φτάσεις, τι χρειάζεσαι, αν το έχεις, που θα πας μετά την ΜΜ, κλπ) είναι θεμελιώδες.

Μερικές περιπτώσεις εδώ (δεν λέω ονόματα) μου φαίνεται σαν τους μάστορες που ξέρουν κάποια τέχνη και είναι τοπ στο να σου κάνουν τη δουλειά αλλά από επιμετρήσεις, σχέδιο, επιλογή υλικών κλπ πάσχουν. Μπορεί να σου κάνουν καταπληκτική δουλειά αλλά αν κάτι δεν έχουν υπολογίσει σωστά (με το μάτι) μπορεί και όχι, και στις ΜΜ δεν μπορείς εύκολα να επιδιορθώσεις (αλλά και με επιλέον κόστος) γιατί τα υλικά είναι μετρημένα (σπάνια).

Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα ένα λιγότερο καλλιτέχνη αλλά οργανωμένο και με πλάνο παρά έναν χωρίς πλάνο και ας ήταν και σούπερ καλλιτέχνης.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Kostas97

Well-Known Member
Παιδιά ανεξαρτήτως ποιος είναι ο γιατρός, πόσο καλός είναι κλπ οι μετρήσεις είναι το Α και το Ω, τι να λέμε τώρα?

Αν δεν ξέρεις που βρίσκεσαι (τι NW είσαι και που αναμένεται να φτάσεις, πόσα graft χρειάζεσαι κλπ) και αν τα έχεις (επιφάνεια δότριας, πυκνότητες, CV πριν-μετά σε λήπτρια-δότρια) και βέβαια αν έχεις DUPA ή retro ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο που δυσχεραίνει (πιθανό τελικό αποτέλεσμα) ή ακόμα και απαγορεύει την ΜΜ, για ποια ΜΜ θα συζητήσουμε?

Δεν πα να' ναι ο άλλος ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης στις ΜΜ, το καλύτερο χέρι, αν δεν καταστρώσει πλάνο με τον ασθενή μπορεί να δημιουργηθούν ανεπίλυτα προβλήματα (όχι σε όλους αλλά σε ένα 10-20%). Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες (μικρά NW ή/και με δότρια μαμούθ που και να γίνει καμιά μ@λ@κία θα έχεις graft να την καλύψεις).

Εξίσου σημαντικό είναι και η διαχείρηση της δότριας (πόσα graft max ανα session, μεγεθος Punch, κλπ) αλλά οι μετρήσεις (που είσαι, που θα φτάσεις, τι χρειάζεσαι, αν το έχεις, που θα πας μετά την ΜΜ, κλπ) είναι θεμελιώδες.

Μερικές περιπτώσεις εδώ (δεν λέω ονόματα) μου φαίνεται σαν τους μάστορες που ξέρουν κάποια τέχνη και είναι τοπ στο να σου κάνουν τη δουλειά αλλά από επιμετρήσεις, σχέδιο, επιλογή υλικών κλπ πάσχουν. Μπορεί να σου κάνουν καταπληκτική δουλειά αλλά αν κάτι δεν έχουν υπολογίσει σωστά (με το μάτι) μπορεί και όχι, και στις ΜΜ δεν μπορείς εύκολα να επιδιορθώσεις (αλλά και με επιλέον κόστος) γιατί τα υλικά είναι μετρημένα (σπάνια).

Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα ένα λιγότερο καλλιτέχνη αλλά οργανωμένο και με πλάνο παρά έναν χωρίς πλάνο και ας ήταν και σούπερ καλλιτέχνης.
Bobby αν θυμαμαι καλα εισαι μηχανικος.
Σε λιγο θα σηκωνονται και σπιτια μια και εξω.
Ουτε σχεδια ουτε τπτ :D

bobby

Well-Known Member
Bobby αν θυμαμαι καλα εισαι μηχανικος.
Σε λιγο θα σηκωνονται και σπιτια μια και εξω.
Ουτε σχεδια ουτε τπτ :D
Ηλεκτρονικός μηχανικός είμαι, αλλά η επιστημονική προσέγγιση δεν αφορά μόνο τους πολιτικούς μηχανικούς. Αποτελεί κοινή λογική η προετοιμασία και ο σχεδιασμός σε όλες τις τεχνικές εργασίες. Οι ιατρικές επεμβάσεις είναι και αυτές τεχνικές εργασίες επί ζωντανού αντικειμένου.

Pan77

Active Member
Ενημέρωση μετά από δύο μήνες. Θα ανεβάσω φωτογραφίες μόνο από την δότρια, καθώς η λήπτρια περνάει την άχαρη περίοδο των πρώτων μηνών που δεν έχει μείνει μόσχευμα και είναι στα όρια του γλόμπου, οπότε δεν βρίσκω νόημα.

image2 (8).jpeg

image1 (2).jpeg

image0.jpeg

Όπως βλέπετε, με εξαίρεση την δεξιά μεριά (δεύτερη φώτογραφία) η δότρια έχει τα μαύρα της τα χάλια. Δεν είναι τυχαίο που η δεξιά πλευρά είναι εκείνη από την οποία πάρθηκαν τα λιγότερα μοσχεύματα (σύμφωνα με τον γιατρό) και για αυτό έχει καλύτερη εικόνα.

Επίσης, πριν αρχήσουν οι γνωστοί-άγνωστοι να πετάξουν την γνωστή καραμέλου τύπου έχει πάθει shock loss, χρησιμοποιεί μεγάλα εργαλεία, δώστου κανένα χρόνο και πάει λέγοντας, να θυμίσω (ξανά) ότι η δότρια ήταν άριστη, ότι παίρνω φίνα 5+ μήνες και ότι έπαιρνα ένα μήνα πριν (αλλά και ακόμα) βιταμίνες Pill Food που όλα αυτά συμβάλουν στην αποφυγή shock loss αλλά και στον να παραμείνει στην καλύτερη κατάσταση η δότρια. Οπότε να σταματησούμε πλέον με την καραμέλα του shock loss στα νήματα του Τυρκαλά, καθότι το shock loss δεν είναι τόσο συχνό όπως κάποιοι θέλουν να μας περάσουν και ακόμα και να υπάρχει shock loss κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα είναι μόνιμο ή θα επανέλθει. Πιστεύω ότι στους δύο πρώτους μήνες δείχνει για το που πάει το πράγμα και εδώ έχουμε να κάνουμε κατά 90% με φαινόμενο depleted λόγω κακής δουλειάς γιατρού. Ειδικά η αριστερή μεριά (πρώτη εικόνα) φαίνεται πολύ πιο άσχημη από κοντά, ειδικά στον καθρέπτη αν γύρω το κεφάλι προς τα δεξία φαίνεται λες και μου έχουν αφαιρέση δέρμα. Νομίζω ότι διακρίνεται και στην φωτογραφία ότι μοιάζει με κάποιες περιπτώσεις σε άλλες ελληνικές κλινικές που έπαιρναν από την δότρια το λεγόμενο ''φιλέτο''
image2 (8).jpeg

Νομίζω πως ο CVIAL θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα θέμα στην κατηγορία του Τυρκαλά με τίτλο ''Sos - οδηγός επιβίωσης για όσους σκέφτονται να κάνουν μμ'' όπως υπάρχει και για την ahc, καθώς σε όσα νήματα του Τυρκαλά έχουμε λεπτομερείς αναφορές και πληροφορείες από τις περιπτώσεις, σχεδόν σε όλες εμφανίζονται θέματα με την δότρια.

alex7

Well-Known Member
Ενημέρωση μετά από δύο μήνες. Θα ανεβάσω φωτογραφίες μόνο από την δότρια, καθώς η λήπτρια περνάει την άχαρη περίοδο των πρώτων μηνών που δεν έχει μείνει μόσχευμα και είναι στα όρια του γλόμπου, οπότε δεν βρίσκω νόημα.

Προβολή συνημμένου 41976
Προβολή συνημμένου 41977
Προβολή συνημμένου 41978

Όπως βλέπετε, με εξαίρεση την δεξιά μεριά (δεύτερη φώτογραφία) η δότρια έχει τα μαύρα της τα χάλια. Δεν είναι τυχαίο που η δεξιά πλευρά είναι εκείνη από την οποία πάρθηκαν τα λιγότερα μοσχεύματα (σύμφωνα με τον γιατρό) και για αυτό έχει καλύτερη εικόνα.

Επίσης, πριν αρχήσουν οι γνωστοί-άγνωστοι να πετάξουν την γνωστή καραμέλου τύπου έχει πάθει shock loss, χρησιμοποιεί μεγάλα εργαλεία, δώστου κανένα χρόνο και πάει λέγοντας, να θυμίσω (ξανά) ότι η δότρια ήταν άριστη, ότι παίρνω φίνα 5+ μήνες και ότι έπαιρνα ένα μήνα πριν (αλλά και ακόμα) βιταμίνες Pill Food που όλα αυτά συμβάλουν στην αποφυγή shock loss αλλά και στον να παραμείνει στην καλύτερη κατάσταση η δότρια. Οπότε να σταματησούμε πλέον με την καραμέλα του shock loss στα νήματα του Τυρκαλά, καθότι το shock loss δεν είναι τόσο συχνό όπως κάποιοι θέλουν να μας περάσουν και ακόμα και να υπάρχει shock loss κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα είναι μόνιμο ή θα επανέλθει. Πιστεύω ότι στους δύο πρώτους μήνες δείχνει για το που πάει το πράγμα και εδώ έχουμε να κάνουμε κατά 90% με φαινόμενο depleted λόγω κακής δουλειάς γιατρού. Ειδικά η αριστερή μεριά (πρώτη εικόνα) φαίνεται πολύ πιο άσχημη από κοντά, ειδικά στον καθρέπτη αν γύρω το κεφάλι προς τα δεξία φαίνεται λες και μου έχουν αφαιρέση δέρμα. Νομίζω ότι διακρίνεται και στην φωτογραφία ότι μοιάζει με κάποιες περιπτώσεις σε άλλες ελληνικές κλινικές που έπαιρναν από την δότρια το λεγόμενο ''φιλέτο''
Προβολή συνημμένου 41979

Νομίζω πως ο CVIAL θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα θέμα στην κατηγορία του Τυρκαλά με τίτλο ''Sos - οδηγός επιβίωσης για όσους σκέφτονται να κάνουν μμ'' όπως υπάρχει και για την ahc, καθώς σε όσα νήματα του Τυρκαλά έχουμε λεπτομερείς αναφορές και πληροφορείες από τις περιπτώσεις, σχεδόν σε όλες εμφανίζονται θέματα με την δότρια.
Μιλάς με απόλυτο τρόπο .Αυτό δεν είναι ύφος όταν μπαίνεις σε ένα φόρουμ και ζητάς τη γνώμη των μελών .Δε θα υποδείξεις εσυ πως θα σχολιάζουμε εδώ μέσα και τι θα λέμε .Καταρχήν ποιος σου είπε ότι στους 2 μήνες έχει αποκατασταθεί η δότρια ;Το dna για να κάνει επιδιορθώσεις χρειάζεται ένα εξάμηνο .Εσυ τι είσαι; Η εξαίρεση πάνω από τους νόμους της φύσης;

Nik.Mos

Well-Known Member
Μιλάς με απόλυτο τρόπο .Αυτό δεν είναι ύφος όταν μπαίνεις σε ένα φόρουμ και ζητάς τη γνώμη των μελών .Δε θα υποδείξεις εσυ πως θα σχολιάζουμε εδώ μέσα και τι θα λέμε .Καταρχήν ποιος σου είπε ότι στους 2 μήνες έχει αποκατασταθεί η δότρια ;Το dna για να κάνει επιδιορθώσεις χρειάζεται ένα εξάμηνο .Εσυ τι είσαι; Η εξαίρεση πάνω από τους νόμους της φύσης;
Αν εμφανιζοταν στο φορουμ δηλωνοντας τον υπερμετρο θαυμασμο και απολυτο επιπεδο ικανοποιησης περι διαχειρισης δοτριας αραγε θα του καναμε νηξη περι απολυτοτητας;Θα απαιτουσαμε μια πιο μετριοπαθη σταση και σχολιασμο ή οταν το προσημο ειναι θετικο δεν ενοχλει;
Αλεξ μου,εγω βλεπω ενα μελος 2 μηνες μετα την μμ του που εκφραζει τους φοβους και ανησυχιες του,νομιζω μπορουμε να τον δικαιολογησουμε γιατι πολυ απλα αυτος το Ζει,εμεις ειμαστε οι απεξω που απλα κρινουμε.
Υπομονη στο μελος και στο 6μηνο θα εχουμε πιο ξεκαθαρη εικονα ως προς την τελικη εμφανιση της δοτριας.
Δεν παιρνω θεση υπερ ή κατα απλως θεωρω οτι ενας βαθμος επιεικειας επιβαλλεται στον αγχωμενο,τουλαχιστον στο πλαισιο της αλληλεγγυης που πρεπει να μας χαρακτηριζει ολους εδω μεσα ως παθοντες.
Καλη συνεχεια στο παιδι και υπομονη!

spi

Well-Known Member
Φαίνεται σε άσχημη κατάσταση η δοτρια ΑΛΛΑ 4000 περίπου μοσχεύματα. Είσαι στους 2 μήνες. Περίμενε να δούμε στους 6 πρώτα και μετά να κάνουμε κάποιο σχόλιο. Φίλε κουλαρε τώρα ξεκινάει το καλο

Peter Pan

Active Member
Εντάξει ο άνθρωπος το ζει κ έχει πανικοβληθεί λογικό είναι, φίλε μου αν δεις τα περισσότερα περιστατικά, μετά από 4-5 μήνες η δότρια βελτιώνεται παρα πολύ, περίμενε κανα 2μηνο ακόμα για να έχεις καλύτερη εικόνα.

Μπλουζα