Pan77, FUE, 3871g, 1-2/9/2021

witcher

Well-Known Member
Ο φίλος νομίζω είναι αρκετά αγχωμένος και απαισιόδοξος για κάποιο λόγο και αυτό τον οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα. Η δότρια κρίνεται για το πως θα είναι μετά τον 7ο μήνα και όχι στον 2ο που ακόμα ειναι σε περίοδο healing. Έχει αρκετό δρόμο ακόμα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εγώ απορώ γιατί ο pan77 πήγε στο Τυρκαλά. Δεν έχει πει ένα θετικό για τη μεταμόσχευση του.

To θέμα δεν είναι να πεις κάτι θετικό ή αρνητικό για την μμ αλλά να το στοιχειοθετήσεις με επιχειρήματα. Ο Pan77 οφείλει να περιμένει 6 μήνες για να αποτιμήσει την κατάσταση της δοτρίας του. Δεν μπορεί από τώρα να την χαρακτηρίσει depleted. Είναι πρόωρο. Από την άλλη σίγουρα μια τέτοια εικόνα όταν είσαι παθών σου δημιουργεί κάποιες ανασφάλειες. Καλό όμως είναι να παραμένουμε ψύχραιμοι.

Aldo

Well-Known Member
Φίλε μην ανγχωνεσαι (ακόμα) έβγαλες 4Κ grafts με την μια! Δεν θυμάμαι αν έχω δει δότριες που δεν την ακούνε έστω κ λίγο ακόμα και προσωρινά…
Προφανώς δεν είναι όλες οι δοτριες για 4Κ σε μια ΜΕΤ, γίνεται μόνο σε ειδικές περιστάσεις και όταν ευνοούν οι συνθήκες.
Τώρα για το depleted donor, δεν είμαι σίγουρος εαν ευσταθεί ο όρος για μια δότρια μετά από 2 μήνες, προσπάθησε να μην σκέφτεσαι αυτό και μην ρίχνεις ο ίδιος τον εαυτό σου.
Τα μετά της ΜΕΤ είναι τα πιο δύσκολα , τα έχουμε περάσει πολλοί, το άγχος ειανη στο θεό και οι προβληματισμοί επίσης.

Χαλάρωσε και περίμενε.

Ότι καλύτερο εύχομαι!

Aldo

Well-Known Member
To θέμα δεν είναι να πεις κάτι θετικό ή αρνητικό για την μμ αλλά να το στοιχειοθετήσεις με επιχειρήματα. Ο Pan77 οφείλει να περιμένει 6 μήνες για να αποτιμήσει την κατάσταση της δοτρίας του. Δεν μπορεί από τώρα να την χαρακτηρίσει depleted. Είναι πρόωρο. Από την άλλη σίγουρα μια τέτοια εικόνα όταν είσαι παθών σου δημιουργεί κάποιες ανασφάλειες. Καλό όμως είναι να παραμένουμε ψύχραιμοι.
Με πρόλαβες :)

Gianney

Well-Known Member
Νομίζω πρέπει να μιλήσουμε για την δοτρια στους 6 7 μήνες καθώς δεν ξέρουμε πως πάει το healing βέβαια τώρα όπως την βλέπω εγώ έχει μεγάλη καταπόνηση και λογικό με τόσα grafts ως ένα σημείο,

vlafo

Well-Known Member
Το διάστημα 2 μηνών δε δείχνει απολύτως τίποτα.
Καμία εικόνα.
Μετά το 6μηνο ξανασυζητάμε πάλι.
Τα μαλλιά έχουν κουρευτεί προφανώς,αλλά εγώ αντιθέτως δε βλέπω την εικόνα αυτή που παρουσιάζεται.
Κάποιος ανέφερε σφυροκόπημα.
Θα επανέλθει ολοκληρωτικά και είμαι σχεδόν σίγουρος αν συγκρίνω με τη δική μου που θεωρώ είχε χειρότερη εικόνα.
Για 4000g τη θεωρώ φυσιολογική.
Για να το κάνω ακόμα πιο λιανά, πιο πολύ θα με ενδιέφερε να δω την εικόνα του Zelig παρά του παιδιού εδώ που θεωρώ δεδομένη την ανάκαμψη.

koumparos

Well-Known Member
Έχει δίκιο ο φίλος που ανησυχεί με τέτοια εικόνα.Να θύμησω τα παράθυρα του βεκρη που σε αρκετούς δεν "επανηρθαν" ποτε.Ακομα και εγώ τότε απορούσα με την αυστηρή κριτική σοβαρών μελών όπως cvial stripar κτλπ και τους θεωρούσα προκατελειμενους με την κλινική.Οταν είδα όμως live κοντοκουρεμένη δοτρια 6 μηνών έπαθα σοκ.Ψαχνοντας πληροφορίες διαπίστωσα ότι ο κίνδυνος να χαθούν ΜΟΝΙΜΑ μοσχεύματα από τη δοτρια λόγο μοτέρ,,λάθη στην εξαγωγή λόγο απειρίας η κούρασης η λόγο μεγαλύτερων εργαλείων αναθεώρησα πολλά πράγματα για τις μμ και έβαλα προτεραιότητα σε μια μμ την εξαγωγή και μετά την ληπτρια- φυτρωση.Μακαρι ο φίλος να μην χάσει μοσχεύματα και το εμφανές shock loss που έπαθε να επανέλθει στο 100%.

aeratos28

Just aeratos
Κουμπάρε συγκρίνεις διαφορετικά πράγματα..το παράθυρο που είδες από κοντά που λες ,είναι λόγω μεγάλης εξαγωγής από συγκεκριμένο σημείο..το φιλέτο που λέγαμε από τότε..2500+ grafts μόνο από αυτό το σημείο.εδω έγινε εξαγωγή από όλη τη δοτρια και έφτασε στα όρια γενικώς η εξαγωγή..είναι μεγάλη η καταπόνηση για τη δοτρια τόσο μεγάλα χειρουργεια.χωρις να πάω να υπερασπιστώ ούτε τον γιατρό ούτε κανένα..δεν μπορώ να τον κρίνω όμως ακόμα..είναι υπερβολικά νωρίς.για την ώρα ,το τονίζω,για την ώρα,είναι φυσιολογική εικόνα μετά από τέτοια εξαγωγή .
Έχει δίκιο ο φίλος που ανησυχεί με τέτοια εικόνα.Να θύμησω τα παράθυρα του βεκρη που σε αρκετούς δεν "επανηρθαν" ποτε.Ακομα και εγώ τότε απορούσα με την αυστηρή κριτική σοβαρών μελών όπως cvial stripar κτλπ και τους θεωρούσα προκατελειμενους με την κλινική.Οταν είδα όμως live κοντοκουρεμένη δοτρια 6 μηνών έπαθα σοκ.Ψαχνοντας πληροφορίες διαπίστωσα ότι ο κίνδυνος να χαθούν ΜΟΝΙΜΑ μοσχεύματα από τη δοτρια λόγο μοτέρ,,λάθη στην εξαγωγή λόγο απειρίας η κούρασης η λόγο μεγαλύτερων εργαλείων αναθεώρησα πολλά πράγματα για τις μμ και έβαλα προτεραιότητα σε μια μμ την εξαγωγή και μετά την ληπτρια- φυτρωση.Μακαρι ο φίλος να μην χάσει μοσχεύματα και το εμφανές shock loss που έπαθε να επανέλθει στο 100%.

koumparos

Well-Known Member
Στο παράθυρο που είδα χάθηκαν μοσχεύματα.Ευχομαι να μην έχει συμβεί το ίδιο και εδώ.Το έχουμε ξαναδεί το έργο και σε μμ από Τουρκία μεριά.Μοτερ ,απειρία ,κούραση μεγάλα εργαλεία έχουν καταστρέψει δοτριες.Το έχουμε συζητήσει και στο παρελθόν το συγκεκριμένο ζήτημα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

seeker

Verified MM member
Ακομα κι αν επανελθει η δοτρια, που δεν ειναι εγγυημενο, εγω τον καταλαβαινω απολυτα το φιλο καθως ειναι ψυχοφθορο να κυκλοφορεις 6 μηνες με αυτο το κεφαλι και να ξερεις οτι πιθανοτατα σε κοιτανε εξονυχιστικα.

Disco

Well-Known Member
Κουμπάρε συγκρίνεις διαφορετικά πράγματα..το παράθυρο που είδες από κοντά που λες ,είναι λόγω μεγάλης εξαγωγής από συγκεκριμένο σημείο..το φιλέτο που λέγαμε από τότε..2500+ grafts μόνο από αυτό το σημείο.εδω έγινε εξαγωγή από όλη τη δοτρια και έφτασε στα όρια γενικώς η εξαγωγή..είναι μεγάλη η καταπόνηση για τη δοτρια τόσο μεγάλα χειρουργεια.χωρις να πάω να υπερασπιστώ ούτε τον γιατρό ούτε κανένα..δεν μπορώ να τον κρίνω όμως ακόμα..είναι υπερβολικά νωρίς.για την ώρα ,το τονίζω,για την ώρα,είναι φυσιολογική εικόνα μετά από τέτοια εξαγωγή .
Στις μεγάλες εξαγωγές 4000 grafts πάντα η επούλωση είναι πιο αργή απο τις μικρές εξαγωγές και είναι φυσιολογικό να ζορίζεται περισσότερο η δοτρια αρχικά. Το έχουμε δει αυτό και σε επεμβάσεις της HDC αλλα κ του Lorenzo στα πρόσφατα περιστατικά οπου οι δοτριες καταπονηθηκαν αρχικα αλλα θα επανέλθουν μετα τον 6ο-7ο μήνα. Το να την κρίνεις στον 2ο μήνα δεν εχει καποια ουσία και είναι ανώφελο αφού δεν θα μείνει ετσι. Ειναι σαν να κρίνεις τελικό αποτέλεσμα στην ληπτρια απο τον 3ο μήνα..

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ποια είναι η δότρια του Λορενζο που καταπονήθηκε, ρωτάω για Λορενζο επειδή το παρακολουθώ στενα

koumparos

Well-Known Member
Άλλο επούλωση και άλλο εκτεταμένο shock loss.Εδω την δοτρια την ξέσκισαν στην κυριολεξία.Μπορει να επανέλθει μπορεί και όχι 100%.Δεν είναι χαζός ούτε και τυφλός ο φίλος που έκανε την μμ.Φυσικα έχουμε δει το ίδιο έργο και από Ερντογάν μεριά εδώ στο φόρουμ και το κατακριναμε.Εγω του εύχομαι να μην χάσει ούτε ένα μόσχευμα και η φυτρωση να πιάσει κόκκινα.

aeratos28

Just aeratos
Λογικό να χαθούν ..όταν δουλεύεις με μοτέρ που είναι 1 χιλιοστό και κάνεις τόσο μεγάλη εξαγωγή από ένα μικρό σημείο (φιλέτο) ,τότε η ζημιά στα διπλανά grafts από αυτό που χτυπάει είναι δεδομένη .για αυτό είδες χαμένα τριχοθυλάκια.σου ξαναλέω είναι διαφορετικες περιπτώσεις αυτές που συγκρίνεις.
Στο παράθυρο που είδα χάθηκαν μοσχεύματα.Ευχομαι να μην έχει συμβεί το ίδιο και εδώ.Το έχουμε ξαναδεί το έργο και σε μμ από Τουρκία μεριά.Μοτερ ,απειρία ,κούραση μεγάλα εργαλεία έχουν καταστρέψει δοτριες.Το έχουμε συζητήσει και στο παρελθόν το συγκεκριμένο ζήτημα.

Disco

Well-Known Member
Ποια είναι η δότρια του Λορενζο που καταπονήθηκε, ρωτάω για Λορενζο επειδή το παρακολουθώ στενα
Δότρια του sp75 (από Lorenzo) με 3200 grafts. Φαίνεται ζορισμένη με εμφανές το εκτεταμένο shock loss στα πλαινα. Αν έπαιρνε 4000+ θα ήταν ακόμα περισσότερο...

Photo 18-10-21, 11 20 39 PM.jpg

Photo 18-10-21, 11 21 10 PM.jpg

Photo 18-10-21, 11 21 26 PM.jpg

koumparos

Well-Known Member
Διαφορετικές περιπτώσεις με το ίδιο αποτέλεσμα όμως.Αρα κάτι συμβαίνει.Shock loss στην μια περίπτωση shock loss και στην άλλη.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δότρια του sp75 (από Lorenzo) με 3200 grafts. Φαίνεται ζορισμένη με εμφανές το εκτεταμένο shock loss στα πλαινα. Αν έπαιρνε 4000+ θα ήταν ακόμα περισσότερο...

Προβολή συνημμένου 41998
Προβολή συνημμένου 41999
Προβολή συνημμένου 42000

Για να καταλάβεις αν υπάρχει shock loss ή όχι πρέπει να δεις την ίδια δότρια με το ίδιο μήκος μαλλιού και χωρίς να την κουρέψεις όπως έκανε εδώ ο sp75 και το έγραψε στο νήμα του.

witcher

Well-Known Member

Προβολή συνημμένου 41998
Προβολή συνημμένου 41999
Προβολή συνημμένου 42000
Όντως ισχύει. Το είχα παρατηρήσει και εγω οτι ταλαιπωρήθηκε αρκετά η δότρια του sp75. Εχει αρκετά κενα, αλλα λογικά θα επανέλθει με τον καιρο.

Μπλουζα