Pan77, FUE, 3871g, 1-2/9/2021

tol

Well-Known Member
νομίζω φίλε μου καλέ και άριστε γνώστη των μμ θεμάτων, ότι ο φίλος έχει ένσταση όχι μόνο ως προς το αποτέλεσμα αλλά και την γενικότερη συμπεριφορά του γιατρού. Πάντως απο τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, τα λεγόμενα του Pan δεν επιβεβαιώνονται, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που ο ίδιος αναφέρει. Συμφωνώ ότι μερικές φορές κάποιοι Έλληνες γιατροί ίσως να φέρονται λίγο "μπακάλικα" και να βασίζονται περισσότερο στην εμπειρία τους παρά σε μετρήσεις και καταγραφές, αλλά στην προκείμενη περίπτωση το αποτέλεσμα δικαιώνει τον γιατρό - κατά την ταπεινή μου γνώμη -

Φιλε obi, συμφωνω με οσα γραφεις (οτι δηλαδη με βαση το φωτογραφικο υλικο δικαιωνεται, μαλλον, ο γιατρος), αλλά επιτρεψε μου, με γνωμονα καθαρα τη λογικη, να κανω την εξης εκτιμηση...

Δεν θεωρω τον φιλο pan "κατα φαντασιαν ασθενη" και επειδη ο καθενας εχει μια ολοκληρωμενη εικονα του μαλλιου του και ξερει καλυτερα απο καθε αλλον την ποιοτητα του, μαλλον...μαλλον...μαλλον το φωτογραφικο υλικο που αναβασε δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα, μας ξεγελα.

Μαλλον...μαλλον...μαλλον...υπαρχει οντως προβλημα στη δοτρια και δεν εχει ξεκινησει ακομη ικανοποιητικα η φυτρωση.

Γι' αυτο ειναι στενοχωρημενος/απογοητευμενος.

Ωστοσο, θα τον συμβουλευα να κανει λιγο υπομονη και στο τελος εδω ειμαστε...με πιο αποκαλυπτικο/ξεγυμνωτικο υλικο να κρινουμε εκ του ασφαλους το αποτελεσμα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

obi one

Active Member
4 μήνες μετά την επέμβαση
Προβολή συνημμένου 44051
Προβολή συνημμένου 44052
Προβολή συνημμένου 44054
Προβολή συνημμένου 44056

Η δότρια είναι στην ίδια κατάσταση με τον περασμένο μήνα. Η μικρή βελτίωση που είδα τον Νοέμβριο δεν συνεχίστηκε και τον Δεκέμβριο. Μάλιστα τα κενά που υπάρχουν δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι έχω και άσπρες τρίχες! Έχω αρχίσει να το παίρνω απόφαση πλέον ότι η δότρια θα παραμείνει όπως έχει, μαδημένη δηλαδή, αφού ήδη στον 4 μήνα δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης πλέον. Όσον αφορά την φήτρωση και εκεί τα πράγματα είναι στάσιμα παρότι πίστευα ότι κάτι θα άρχιζε να κινείτε ως τώρα αλλά δεν... Επίσης για κάποιον περίεργο λόγο, τον τελευταίο μήνα έχω μονίμως τρομερή φαγούρα στο κεφάλι (παρότι λούζομαι καθημερινά) και αναγκάζομαι να το τρίβω απαλά με αποτελέσμα να βλέπω να πέφτουν μικρές τριχούλες (καμιά 10αρια την ημέρα) που μου δημιουργούν περισσότερη ανυσηχία... Εδώ είναι οι τριχούλες που πέφτουν

Προβολή συνημμένου 44057
Προβολή συνημμένου 44058
Γεια σου φίλε,,
" Επίσης για κάποιον περίεργο λόγο, τον τελευταίο μήνα έχω μονίμως τρομερή φαγούρα στο κεφάλι (παρότι λούζομαι καθημερινά) και αναγκάζομαι να το τρίβω απαλά με αποτελέσμα να βλέπω να πέφτουν μικρές τριχούλες (καμιά 10αρια την ημέρα) που μου δημιουργούν περισσότερη ανυσηχία... Εδώ είναι οι τριχούλες που πέφτουν "
Απαντ. Η φαγούρα ακόμα κ στο 5μηνο, δικαιολογείται, δεν είναι κάτι περίεργο δηλ. Αν θέλεις δοκίμασε άλλο σαμπουαν , κάποιο φαρμακευτικό που να καταπραύνει την φαγούρα. Σχετικά με τις τρίχες που αναφέρεις ότι πέφτουν, επίσης είναι φυσιολογικό καθώς κάνουν τον κύκλο τους, πέφτουν - το shock loss μπορεί να έρθει τον 1-2 μήνα, μπορεί και τον 3-4 - αλλά η ρίζα της τρίχας δηλ. ο σμηγματογόνος αδένας παραμένει ενεργός και δραστηριος που σημαίνει ότι θα παράξει νέα - πιο δυνατή τρίχα. Η δότρια θα βελτιωθεί καθώς ο αριθμός grafts που εξήγαγε ο γιατρός είναι ιδιαίτερα υψηλός. ίσως αν έκανες και μια συζήτηση με τον γιατρό σου να σε βοηθούσε και να έδινε απαντήσεις σε κάποια απο τα ερωτήματα σου..Ταπεινά θα συμβούλευα, να χαλαρώσεις, να απολαύσεις αυτό το ταξίδι και θα δεις ότι οι φοβίες σου θα παραμείνουν φοβίες. Ευγενικά πάντα και με σεβασμό μιλάω,,

obi one

Active Member
Φιλε obi, συμφωνω με οσα γραφεις (οτι δηλαδη με βαση το φωτογραφικο υλικο δικαιωνεται, μαλλον, ο γιατρος), αλλά επιτρεψε μου, με γνωμονα καθαρα τη λογικη, να κανω την εξης εκτιμηση...

Δεν θεωρω τον φιλο pan "κατα φαντασιαν ασθενη" και επειδη ο καθενας εχει μια ολοκληρωμενη εικονα του μαλλιου του και ξερει καλυτερα απο καθε αλλον την ποιοτητα του, μαλλον...μαλλον...μαλλον το φωτογραφικο υλικο που αναβασε δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα, μας ξεγελα.

Μαλλον...μαλλον...μαλλον...υπαρχει οντως προβλημα στη δοτρια και δεν εχει ξεκινησει ακομη ικανοποιητικα η φυτρωση.

Γι' αυτο ειναι στενοχωρημενος/απογοητευμενος.

Ωστοσο, θα τον συμβουλευα να κανει λιγο υπομονη και στο τελος εδω ειμαστε...με πιο αποκαλυπτικο/ξεγυμνωτικο υλικο να κρινουμε εκ του ασφαλους το αποτελεσμα.
πολύ σωστα,,, να συμπληρώσω αν μου επιτρέπεις ότι απο προσωπική εμπειρία θα πω μόνο, ότι το τελικό αποτέλεσμα - δότρια και λήπτρια περιοχή - φαίνεται σε κάποιες περιπτώσεις μετά τους 15 μήνες και ότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Νομίζω οτι αυτός είναι ο κανόνας στην ιατρική την οποία όμως δεν κατέχω ούτε στο ελάχιστο..

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εγώ θα συμβούλευα απαξάπαντες να χαλαρώσουν. Θα συμπεριλάβω και τον Pan77. Είπαμε ότι γνώμη θα εκφέρουμε στο 6μηνο+ και αφού ο Pan77 κουρέψει την δότρια σε ένα μήκος που θα ήθελε να έχει στο look που του αρέσει (χωρίς υπερβολές φυσικά).

vlafo

Well-Known Member
Τα παραλές εκτός και αν προσπαθείς να τον πείσεις δια της υπερβολής.
Ίσως έτσι να ακούστηκε,αλλά και η υπερβολή είναι μέσα στο παιχνίδι κάποιες φορές.
Προσπαθώ να του εξηγήσω όχι να τον πείσω,αυτός που δε θέλει να πειστεί δεν θα πειστεί.

panos1234

Well-Known Member
Με το γιατρό Pan77 έχεις μιλήσει να του εκφράσεις τα παράπονα σου,τις απορίες σου?

Αυτό ακριβώς!
Φίλε Pan77 μίλησε με τον γιατρό, ρώτησε τον για ότι σε απασχολεί και πάνω από όλα ηρέμησε!
Σίγουρα ο γιατρός δεν είναι το στυλ του να μιλάει πολύ. Αυτοί που έχουν κάνει εκεί μπορούν να το επιβεβαιωσουν άλλωστε, αλλά θα σου δώσει θεωρώ τις απαντήσεις που ζητάς!
Εγώ που έκανα στον Τυρκαλα 1&2/11, κουρεψα χθες δότρια στην 2 σκάλα και δεν φαίνεται τίποτα. Υπόψιν πως εμένα έχουν περάσει 70 μέρες από την επέμβαση.
Στον μήνα πάνω που έκανα το πρώτο κούρεμα στην 1.5 σκάλα, ήμουν σα σουρωτήρι πίσω από τις λευκές τελείες.
Όπως έχουν γράψει και τα άλλα παιδιά θέλει χρόνο η δοτρια να επανέλθει. Σίγουρα όμως με 4000+ τρύπες που έγιναν και στο δικό μου κεφάλι, δεν πάω για υπερβολές στην δότρια περιοχή με κούρεμα.
Καλή επιτυχία σου εύχομαι και να είσαι αισιόδοξος με καλή ψυχολογία!

Pan77

Active Member
Σε 7 μέρες κλείνω 5μηνο ωστόσο δεν θα υπάρξει κάποιο update. Ο λόγος είναι ότι η φύτρωση έχει σταματήσει εδώ και 30 μέρες και δεν έχει πιάσει ούτε το 30%. Ανάλογα πως θα πάει το πράγμα, ίσως να μην ξαναυπάρξουν φωτογραφίες αλλά σίγουρα θα υπάρξει ένα update που να μιλάει γενικά για την μμ μου. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, πάμε φουλ για μμ ΑΠΟΤΥΧΙΑ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το τελευταίο διάστημα και ενώ πλησιάζω στο να κλείσω πεντάμηνο όπως είπα, χάνω τρίχες. Δεν υπάρχει φορά που να μην βάζω το χέρι μου ανάμεσα στα μαλλιά μου και να μην βρίσκω τουλάχιστον δύο. Επίσης σχεδόν όλες έχουν στην βάση τους ένα μαλακό μπαλάκι, σαν πυτιρίδα ή σμήγμα ή δεν ξέρω εγώ τι

image0 (2).jpeg

Το σοκ ήρθε όταν χάιδευα το κεφάλι μου, έπιασα κάτι μικρό στρογγυλό, το τράβηξα και βρήκα πάλι αυτό το μπαλάκι και πάνω του 4! τρίχες. Σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό ούτε να χάνω τρίχες ενώ κλείνω 10μηνο φινας ούτε σε αυτό το στάδιο της μμ που θα έπρεπε να βλέπω φύτρωση...

feanor

Active Member
Σε 7 μέρες κλείνω 5μηνο ωστόσο δεν θα υπάρξει κάποιο update. Ο λόγος είναι ότι η φύτρωση έχει σταματήσει εδώ και 30 μέρες και δεν έχει πιάσει ούτε το 30%. Ανάλογα πως θα πάει το πράγμα, ίσως να μην ξαναυπάρξουν φωτογραφίες αλλά σίγουρα θα υπάρξει ένα update που να μιλάει γενικά για την μμ μου. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, πάμε φουλ για μμ ΑΠΟΤΥΧΙΑ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το τελευταίο διάστημα και ενώ πλησιάζω στο να κλείσω πεντάμηνο όπως είπα, χάνω τρίχες. Δεν υπάρχει φορά που να μην βάζω το χέρι μου ανάμεσα στα μαλλιά μου και να μην βρίσκω τουλάχιστον δύο. Επίσης σχεδόν όλες έχουν στην βάση τους ένα μαλακό μπαλάκι, σαν πυτιρίδα ή σμήγμα ή δεν ξέρω εγώ τι

Προβολή συνημμένου 45016

Το σοκ ήρθε όταν χάιδευα το κεφάλι μου, έπιασα κάτι μικρό στρογγυλό, το τράβηξα και βρήκα πάλι αυτό το μπαλάκι και πάνω του 4! τρίχες. Σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό ούτε να χάνω τρίχες ενώ κλείνω 10μηνο φινας ούτε σε αυτό το στάδιο της μμ που θα έπρεπε να βλέπω φύτρωση...
στον γιατρο πηγες να δεις τι συμβαινει?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Legwg James

If you try to take it, .40 with a laser
Δυστυχώς αυτό είναι το πρόβλημα. Ορισμένοι δεν ενημερώνονται όπως πρέπει και από κει και πέρα ξεκινάει ένα γαιτανάκι λανθασμένων πληροφορίων που παίρνει παραμάζωμα τους πάντες και τα πάντα. Πρώτον pan, ποιος σου είπε ότι με τη φιναστερίδη δε θα χάνεις ΚΑΜΙΑ τρίχα ; Που το έχεις δει αυτό γραμμένο καλέ μου φίλε ; Θεωρείς δηλαδή προιον αποτυχημένης μεταμόσχευσης - αποτυχία φιναστερίδης , το να τρέξεις το χέρι σου ανάμεσα από τα μαλλιά σου και να βρεις 2 ( ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ ΔΥΟ ) τρίχες ; Αλήθεια τώρα ; Δηλαδή εγώ που σε κάθε λούσιμο αποχαιρετώ 100 τρίχες τι να κάνω ; Να κόψω τις αγωγές και να πάω στη μπανιέρα να κλάψω ; Ενημερωθείτε καλά γιατί εκτίθεστε.
Υ.Γ. Αν χάνεις μόνο 2 τρίχες δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρο δείγμα ότι η φινα οχι απλά σε έπιασε αλλά για την ώρα έχει σαπίσει στο ξύλο την DHT. Δηλαδή ένα κεφάλι που καραφλιάζει το να βλέπει μόνο 2 τρίχες στο χέρι του είναι αντίστοιχα σπουδαίο με το να πάρει πρωτάθλημα ο ΟΦΗ. Ιστορικο επίτευγμα δηλαδή !
Υ.Γ. 2 Το δεύτερο που λες για το μπαλάκι με τις 4 τρίχες είναι ΣΔ κατά πάσα πιθανότητα. Still, είναι σε ήπιο βαθμό. Εγώ είχα τέτοιες κρούστες που κάθε φορά που ξήλωνα μία τέτοια έφευγαν 60 τρίχες ( έχω φωτογραφίες στον νήμα μου ) .

oreo

Well-Known Member

Προβολή συνημμένου 45016

Αν δεν ανεβάσεις φωτογραφικό υλικό απο την πορεία κ όποια εξέλιξη Pan , δεν μπορεί να γίνουν back up τα λεγομενά σου για επερχόμενη πλήρη αποτυχία.

Nik.Mos

Well-Known Member
Φιλε,οτι και αν γινει εμεις εδω στο φορουμ μαζι σου θα ειμαστε.Αλλα πρεπει να κανεις λιγη υπομονη,δεν γινεται να λες απο τον 5ο μηνα οτι η μεταμοσχευση ειναι αποτυχια,Υπομονη!

Legwg James

If you try to take it, .40 with a laser
Βρε παιδιά δεν γίνεται να μην ασχολείστε με αυτό '' Το σοκ ήρθε όταν χάιδευα το κεφάλι μου, έπιασα κάτι μικρό στρογγυλό, το τράβηξα και βρήκα πάλι αυτό το μπαλάκι και πάνω του 4! τρίχες. Σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό ούτε να χάνω τρίχες ενώ κλείνω 10μηνο φινας ούτε σε αυτό το στάδιο της μμ που θα έπρεπε να βλέπω φύτρωση... ΄΄ . Το παλικάρι ξεκάθαρα έχει μπερδευτεί και λέει πράγματα που δεν υπάρχουν γιατί δεν έχει πιάσει το νόημα ακριβώς και της φιναστερίδης και της ΜΜ και το πως αυτές λειτουργούν...

feanor

Active Member
Βρε παιδιά δεν γίνεται να μην ασχολείστε με αυτό '' Το σοκ ήρθε όταν χάιδευα το κεφάλι μου, έπιασα κάτι μικρό στρογγυλό, το τράβηξα και βρήκα πάλι αυτό το μπαλάκι και πάνω του 4! τρίχες. Σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό ούτε να χάνω τρίχες ενώ κλείνω 10μηνο φινας ούτε σε αυτό το στάδιο της μμ που θα έπρεπε να βλέπω φύτρωση... ΄΄ . Το παλικάρι ξεκάθαρα έχει μπερδευτεί και λέει πράγματα που δεν υπάρχουν γιατί δεν έχει πιάσει το νόημα ακριβώς και της φιναστερίδης και της ΜΜ και το πως αυτές λειτουργούν...
Ενταξει απλα ειναι ανυπομονος θεωρω απλα αν ειναι δυνατον να μας πει αν εχει ερθει σε επικοινωνια με τον γιατρο και τι του ειπε

vlafo

Well-Known Member
Ενταξει απλα ειναι ανυπομονος θεωρω απλα αν ειναι δυνατον να μας πει αν εχει ερθει σε επικοινωνια με τον γιατρο και τι του ειπε
Από τις 10 Ιανουαρίου το έχουμε ζητήσει αλλά απάντηση δεν πήραμε ποτέ.
Άρα συμπερασματικά όχι.
Θα βάλεις φώτο pan να δούμε να σου πούμε?

Pan77

Active Member
Δυστυχώς αυτό είναι το πρόβλημα. Ορισμένοι δεν ενημερώνονται όπως πρέπει και από κει και πέρα ξεκινάει ένα γαιτανάκι λανθασμένων πληροφορίων που παίρνει παραμάζωμα τους πάντες και τα πάντα. Πρώτον pan, ποιος σου είπε ότι με τη φιναστερίδη δε θα χάνεις ΚΑΜΙΑ τρίχα ; Που το έχεις δει αυτό γραμμένο καλέ μου φίλε ; Θεωρείς δηλαδή προιον αποτυχημένης μεταμόσχευσης - αποτυχία φιναστερίδης , το να τρέξεις το χέρι σου ανάμεσα από τα μαλλιά σου και να βρεις 2 ( ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ ΔΥΟ ) τρίχες ; Αλήθεια τώρα ; Δηλαδή εγώ που σε κάθε λούσιμο αποχαιρετώ 100 τρίχες τι να κάνω ; Να κόψω τις αγωγές και να πάω στη μπανιέρα να κλάψω ; Ενημερωθείτε καλά γιατί εκτίθεστε.
Υ.Γ. Αν χάνεις μόνο 2 τρίχες δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρο δείγμα ότι η φινα οχι απλά σε έπιασε αλλά για την ώρα έχει σαπίσει στο ξύλο την DHT. Δηλαδή ένα κεφάλι που καραφλιάζει το να βλέπει μόνο 2 τρίχες στο χέρι του είναι αντίστοιχα σπουδαίο με το να πάρει πρωτάθλημα ο ΟΦΗ. Ιστορικο επίτευγμα δηλαδή !
Υ.Γ. 2 Το δεύτερο που λες για το μπαλάκι με τις 4 τρίχες είναι ΣΔ κατά πάσα πιθανότητα. Still, είναι σε ήπιο βαθμό. Εγώ είχα τέτοιες κρούστες που κάθε φορά που ξήλωνα μία τέτοια έφευγαν 60 τρίχες ( έχω φωτογραφίες στον νήμα μου ) .

Είναι φοβερό αυτό με μερικούς εδώ μέσα. Δηλαδή πρέπει να εξηγώ τα αυτονόητα. Εσύ φίλε αν κατάλαβες ότι κάνω τόσο ντόρο επειδή κατάλαβες, ξανατονίζω κατάλαβες επειδή χάνω δύο τρίχες τότε δεν έχεις καταλάβει τίποτα. Εγώ μια χαρά ξέρω τα βασικά και της μμ και της φίνας και της μεταμόσχευσης. Μπορεί να μην είμαι ο ειδικός όπως θέλεις να πιστέψουμε ότι είσαι εσύ ή κάποιοι άλλοι εδώ μέσα, αλλά τα βασικά τα ξέρω. Πάμε τώρα να στα εξηγήσω αναλυτικά λες και μιλάω σε 5χρονο γιατί απ ότι βλέπω δεν τα πιάνεις με την πρώτη...

Ξαναγραφώ εδώ τι είπα '' το τελευταίο διάστημα και ενώ πλησιάζω στο να κλείσω πεντάμηνο όπως είπα, χάνω τρίχες. Δεν υπάρχει φορά που να μην βάζω το χέρι μου ανάμεσα στα μαλλιά μου και να μην βρίσκω τουλάχιστον δύο ''. Εσύ απ όλα αυτά κατάλαβες ότι ο Pan77 χάνει δύο τρίχες την ημέρα και το κάνει θέμα... Σου λέω λοιπόν ότι χάνω περισσότερες μέσα στην ημέρα, αριθμό που δεν έβλεπα πριν 10 μέρες και κάθε φορά που ακουμπάω τα μαλλιά μου είτε για λούσιμο είτε επείδη μου ήρθε βλέπω να πέφτουν τρίχες, ενώ πριν λίγες μέρες αυτό δεν γινόταν. Αυτό σε ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ πάντα με το γεγονός ότι φύτρωση δεν υπάρχει στο κεφάλι μου, σε εμένα δείχνει ότι δεν είναι φυσιολογικό. Δηλαδή εσύ αν μετά από 5 μήνες έβαζες 4κ grafts, έπαιρνες φίνα κανα 10μηνο και δεν έβλεπες αποτελέσματα και άρχιζες να χάνεις μαλλιά παραπάνω απ ότι πριν, θα σου φαινόντουσαν φυσιολογικό αυτό μας λες. Μάλλον θα σου έριξαν καμμιά χιονόμπαλα στο κεφάλι σήμερα με τα χιόνια και δεν ξέρεις τι λες...

Όσο για το ΣΔ που είπες το σκέφτηκα, αλλά δεν εξηγείτε γιατί εμφανίστηκε τώρα ενώ πριν δεν υπήρχε εκτός αν είναι παρενέργεια της φίνας.

Μπλουζα